Lugn dag

Det har varit en lugn dag för mig. Sov länge och slappade fram tills klockan var 14.00 då Jessica kom och hämtade mig (min bil är fortfarande på lagning). Uträttade en lite ärenden på stan, fixade bl.a.material till kaklet och bänkskivan till köket i torept (efter lite funderingar blev det både grått kakel och grå bänkskiva). Åkte sedan tillbaka till kontoret där jag och Jessica sedan satt och pratade i flera timmar. Vi pratade om resor, storstads vs. småstadsmentalitet, vad man vill göra med sitt liv osv. 

Chrisse är iväg och jobbar och kommer inte att sova hemma i natt. Snyft! Saknar honom! Det är jobbigt att sova själv i topret, man är nära honom då på något sätt men ändå inte. Saknar honom, hans närhet, våra nattliga samtal samt hans nakna kropp brevid min under täcket om nätterna...

Uttråkad och deppig

Jag klättrar snart på väggarna! I snart tre veckor har jag nu mer eller mindra tillbringat mina dagar sängliggandes med att antingen läsa böcker eller titta på TV. Känns som total bortkastad tid! Jag börjar känna mig deppig. -Jag har under denna tiden inte fått använda min kompetens, har inte fått använda min tankeverksamhet eller blivit utmanad. Tänk att något sådant kan påverka en så här psykiskt.


Sjukslappa

Jag vaknade för en stund sedan, eller okej, jag var vaken i morse och pratade med Annicka men sedan somnade jag om. Oj va trött och seg jag är nu!

Jag har hostat en hel del inatt så det slutade med att Chrisse körde till kontoret och sov (natten innan hade jag hållit honom vaken  med mitt hostande så han var helt slut igår på dagen, den stackaren). Chrisse var hemma igår på kvällen och då tilllagade jag stuvade makaroner (smaksatta med kardemuma) och isterband, jag bakade kladdkakemuffins till hans anställda samt att jag klippte honom (alla hans långa lockar är nu borta och han är helt snaggad i stort sätt). Jag gjorde även köttbullesmörgåsar med rödbetssallad som han skulle kunna ha till frukost idag. - Känner mig nu som värsta hemmafrun.

Igår sov jag i stort sätt hela dagen, antar att jag kommer att göra detsamma idag. Har beslutat mig för att inte göra ett dugg nu, dvs att inte anstränga mig i ett hopp om att det ska återställa mig helt denna gången.

Nånannanism

Nånannanism är ett uttryck för obenägenheten att utföra en god gärning. Man kan säg att personen ifråga intalar sig själv att "det är inte mitt ansvar". Nånannanism är en variant på passivitet där vi förväntar oss att någon annan ska göra det vi själva hade kunnat göra. Flertalet undersökningar visar dessutom att benägenheten till att hjälpa står i relation till hur många andra som finns på plats som kan ränkas som tänkabara hjälpare. Ju fler folk det finns på platsen, ju mindre hjälpsam blir majoriteten av folket.

I sommras förra året var jag en kväll på väg hem från jobbet när jag strax innan Pukavik kör förbi en motorcykel som ligger i diket. Två bilar hade stannat brevid motorcykeln så jag väljer att inte stanna utan fortsätter köra hemåt. Jag tänkte att de hade ringt efter ambulans och han hade redan fått hjälp. När jag kommer hem får jag västa samvetkvalet och blev förbannad på mig själv för att jag inte hade stannat. Jag är trots allt undersökterska i grund och botten så det fanns kanske något jag hade kunnat göra ändå? Jag tittade i tidningen dagen efter och det stod inget om olyckan så jag tolkade det som att det inte hade vart allvarligt, men jag kände ändå samvetskval. Jag berättade denna historien för många människor den sommaren, över att jag hade dåligt samvete, och till svar av alla fick jag: "Men det hade ju redan stannat folk så varför skulle du då också göra det?"

Detta var ett typexempel på nånannanism. Jag måste erkänna att jag förvånade mig själv när jag inte stannade och jag blev vältigt förvånad över allas kommentar, "att andra redan hade stannat". Nånannanismen får som konsekvens att människor agerar som om dom hade mindre ansvar än alla andra. Jag tycker personligen att fallet verkligen inte är så! - Vi har alla ansvar att vara medmänniska och finnas till hands. Om mänskligheten inte inser det blir resultatet att ingen tar ansvar som hade kunnat rädda en medmänniska.

Var finns gentlemännen?

I förra veckan var jag och handlade på City Gross här i Växjö. Det var precis efter löning och affären var fylld med folk och köerna till kassorna var långa. Efter att ha stått i "min" kön en stund (som var fylld med män) blir det en späd, vithårig kvinnas i 70-års ålderna tur att betala för sina varor. Hon hade bland annat köpt ett trädgårdstillbehör (jag kunde bara tyda "garden" på kartongen) som var förpackad i en stor kartong på uppskattningsvis 140x90x50 som hon hade lagt tvärsöver vagnen. När hennes inköp är betalade försöker hon komma ut med vagnen men stannas var säkerhetsgrindarna eftersom hålet är för litet för att hon ska komma igenom med katrongen. Hon försöker själv mixtra med kartongen, som uppenbarligen är tung, men hon lyckas inte och ingen i kön erbjuder sig att hjälpa henne (att jag då inte gick fram var för att jag började studera situationen). Till slut vänder hon sig till tjejer i kassan och ber om hjälp, och tjejer ber henne vänta eftersom hon expierar en kund och fortfarande är det ingen från kön som hjälpser damen. Då går jag ut kön och hjälper henne med att lyfta av kartongen, ta ut vagnen genom grindarna och lyfta på kartongen. När jag är färdig med att ha hjälpt kvinnan, som visade stor tacksamhet, har det hunnit bli min tur i kassen och kassörskan har alltså fått vänta på att jag ska bli klar med kartongen för att kunna expiera mig. Jag kan riktigt ser hur alla i kön blir irreterad för att de tvingas vänta på mig.

Jag vet inte hur många gånger detta har inträffat mig: Att en person uppenbarligen behöver hjälp med att ingen erbjuder sig! Jag hjälper alltid till vare sig personen be mig eller inte (vad jag menar är att ibland så erbjuder jag min hjälp till någon som jag kan tycka verka behöva det).

Det som gjorde mig mest förvånad vid detta fallet är att kön var full med män, och ingen ville hjälpa kvinnan! Var har all medmänsklighet tagit vägen och var finns alla gentlemän?

Kast med liten rumän

Så, vad har man för sig på kontoret en helgkväll i Växjöt? Nej, inget ovanligt...
Myskväll med Älsklingen

Älsklingen min är på väg hem. Jag har precis tillagat en lasangette som vi ska avnjuta och sedan blir det myskväll för oss två! Chrisse och jag har inte haft en tidig myskväll ihop sedan, hm...jag vet inte när... Längtar efter honom!


Spanienresa

Känns som att jag bara har gnällt och klagat på allt och lite till den senaste tiden, så det är väl dags att jag kommer med lite uppmutrande nyheter: Jag och Chrisse ska åka till Vigo i Spanien om tre veckor. Jag har tidigare bara varit i regionen runt Barcelona, så det ska bli kul att komma till en annan del av Spanien.


Vigo, en stad med 260 000 invånare, ligger vid Spaniens västkust på gränsen till Portugal.

Slutet sett

I brist på annat har jag tittat på de sista avsnitten på Lipstick Jungel. När sesång två började sändas i USA i höstas, flyttades serien från prime time på onsdagar till klockan 22.00 på fredagar, vilket resulterade i att serien "bara" fick 5,2 miljoner tittar i USA och serien lades därför ner. Jag gillade den serien annars men blev tyvärr lite besviken över slutet.


Orkar inget

Efter maxirundan i morse lyckasdes jag somna till slut och sov i några timmar. Inte för att jag känner av sömnen, är fortfarande helt slut och orkar ingenting och ligger nu nerbäddad och tittar på TV/datorn! Chrisse är iväg och jobbar men jag tror och hoppas att han kommer hem om några timmar, saknar honom så mycket!

Min bil är för övrigt kidnappad och numera upphissad i garaget. Stefan och Chrisse ska laga mitt avgasrör samt att Stefan ska serva den, vet inte riktgt när jag får tillbaka min lilla Skrållan. Är nu alltså strandsatt i torpet utan bil. När jag gnällde över min lilla Clio påpekade Stefan att Clion är den bil av alla Renaulter som brukar ha minst fel, så jag ska kanske vara tacksam att jag inte har en annan Renault ändå? Stefan sa även att visst att japanska bilar är bra och de håller länge, men när de väl börjar krångla är det ett helvete att laga dom. Kanske ska bli tyskt nästa gång det bli ny bil i alla fall?

Helt slut

Jag är helt slut och har knappt sovit på hela natten. Min kompis Hostan har våldgästat mig inatt och mellan 01:00-03.00 hostade jag konstant (och spydde) så att jag inte fick luft! Ska ringa till doktorn imorgon igen för detta är f-a-n inte normalt och medicinen som jag fått hjälper inte.

Stackars Chrisse. Han var trött när han kom hem inatt och min hosta har sett till att hålla honom vaken stora delar av natten. Hostar jag fortfarade så här mycket ikväll igen funderar jag på att åka hem till Blekinge så att han får sova ut alternativt att jag istället lägger mig och sover i bäddsoffan på kontoret.

Imorse när Maxi öppnade var jag och köpte en påse med färska frallor (lite kompensation ska väl älsklingen ha för allt elände inatt!). Det kändes som man var i the Twilight Zone. Klockan var nio (faste ändå åtta) och knappt en enda bil eller människa var ute, det var som om utomjordingar hade rövat bort all befolkning. På Maxi mötte jag endast en annan kund... Har Växjö festar så hårt inatt att knappt ingen är vaken vid nio?


Höjda skattar

Taget från gårdagens di.se:

"Socialdemokraterna vill höja skatten för att ta Sverige ur den ekonomiska krisen. Partiet vill återinföra förmögenhetsskatten, höja skatten för höginkomsttagare som tjänar över en miljon kronor och införa en extra fastighetsskatt på villor med taxeringsvärden över fem miljoner.
Skatteinkomsterna beräknas tillföra statskassan fem miljarder kronor, skriver partiledaren Mona Sahlin och partiets ekonomiske talesman Thomas Östros på DN-debatt.
Med en ny förmögenhetsskatt ska de med en förmögenhet på två respektive fyra miljoner kronor betala 1 procent i förmögenhetsskatt, enligt förslaget.
"Vi stänger inte heller dörren för att det kan behövas ytterligare skatteförändringar. Krisen är djup - och alla måste ta sin del av ansvaret", skriver de."

Sedan texten lades upp i går, har den blivit årets mest kommenterade text på DI och den näst mest kommenterade texten någonsin på sidan. I stor majoritet är kommentarerna emot förslaget och kommentarer som är positiva till det är sällsynta. Man kan läsa kommentarer som:
- "Kommer Mona S till makten år 2010, då tar jag mina pengar och drar! Ciao! Varma länder, here I come."
- "Nu får de väl ge sig. Hur inkompetenta är dem? Lever de på 1800-talet?"
- "Det kommer bli en ekonomisk katastrof för privat ekonomi om sossarna med bihang vinner nästa val. Fastighetskatten kommer att fördubblas!"

Personligen så instämmer jag med DI:s läsare och tycker att det är ett förslag som inte faller mig i smaken. Att sossarna och alla åt vänsterhållet ska envisas med att skatta mer för pengar som redan en gång är skattade!

På fest?

Dagens fråga lyder som följer:
Är Jeanna på Annickas 70-talsfest iklädd sina svarta platåklackskor, svart-guldiga klänning och en peruk med långt, rött hår och dansar sina fina discomoves a la Satuday Night Fever i discokulans sken? Nej...

Vad gör hon istället? Svar: Inte ett skit för hon har åter igen blivit sjuk. Hennes kära vän "hosta tills du spyr" har beslutat sig för att hälsa på igen men denna gången med sin kompis "feber".

Skitkul! Nej...


It could have been me!


Ensam nerbäddad

Chrisse är iväg så jag är hemma själv i torpet. Nerbäddad ligger jag nu helt slut och tittat på TV. Ja, tänka sig! Vi har faktiskt en TV i torpet nu. Jag har tagit hit min extra TV som jag hade hemma i gästrummet i Wallcottage. För vad ska jag med två TV-aparater till i Wallcottage? Jag har ju bara en häck att sitta på! (Jag kan även nämna att vi idag även har införskaffat en mikrovägsugn. Det artar sig med andra ord!)

Usch, jag mår skit! Hostan har kommit tillbaka, jag har ont i hela kroppen plus att jag är febrig! Vill inte alls bli sjuk igen nu! Jag hoppas verkligen att jag mår bra imorgon när jag vaknar för jag vill INTE missa Annickas fest!


Trött efter jobbet

Jag har varit och jobbat idag; Jag hjälpte Chrisse med en flyttstädning. Mellan 14.00-21.00 har jag varit och städat en lägenhet (och då hjälpse Chrisse mig de två sista timmarna). Jag är så trött och hungrig nu att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Vi ska iväg och äta nu och sedan ska jag hem och duscha och därefter krypa ner i sängen!

Imorgon bär det av till Karlshamn och Annickas 30-årsfest! :-D


Pimpa lastbilen

Märks det att jag ungås med ett gäng killar som som är intresserade av bilar? Jag har nu nämligen köpt en dekor till min Renault lastbil i ett försök att pimpa den lite... (Dessutom är väntar vi på nya sidomarkeringar och extra bakljus.)


Korkad juridiklärare?

(Med tanke på mitt förra inlägg.)

När jag pluggade på gymnasiet läste jag bland annat en kurs i juridik. På en lektion kom vi in på skadestånd och den medelålders, manliga läraren förkunnade att i Sverige hade vi väldigt låga skadestånd i tex förhållande till USA. Som exempel berättade han att han dagen innan hade läst om en  mamma och hennes dotter som hade blivit våldtagna av en neger (hans ord). Han fortsatte med: "Och det är ju inte så kul att bli våldtagen av en neger så de fick 1 miljon i skadestånd var."

Jag blev helt stum när läraren yttrade dessa orden? Va? Är en våldtäckt olika beroende på om det är en svart eller vit som utför den? Och skulle skadeståndet vara lägre om det hade varit en vit man? Och varför använder han skällsordet "neger"? Jag blev så stum att jag inte kunde yttre ett ord (vilket jag idag ångrar!).

Skadestånd för våldtäckt?

Jag sitter just nu och läser om  rättegången med "toppchefen" som har agerat hallick för ett gäng tonårsflickor.  Den åtalades advokat har bestridit ett skadeståndanspråk på 75 000 kr för våldtäckt.  

"Flickorna vittnar nu om hur männen ibland förgrep sig på dem. Trots att de skrek och grät av smärta fortsatte männen den våldsamma sexförnedringen.

Ett av offren var bara 14 år när hon träffade ledaren för gruppsexligan. Hon hade sex med honom men också med flera av hans vänner - samtidigt.

- Jag var ganska full och hög så jag kommer inte riktigt ihåg. Som jag kommer ihåg var de åtta-tio, berättar 14-åringen som nu blivit myndig.

Männen betalade 800 kronor var, det kunde bli några tusenlappar för ett gruppsextillfälle.

Med tiden blev sexet alltmer våldsamt och det blev svårare för flickorna att dra sig ur.

- Det var folk överallt liksom, som typ höll fast en i huvudet och så, säger en av flickorna."
 
Jag blir så förbannad när jag läser sådan här! För det första över att "toppshefen" överhuvudtaget har ägnat sig och koppleri till unga flickor. För det andra att han bestrider skadeståndet på 75 000 kr för våldtäckt. (Om någon skriker och gråter av smärta och inte vill fortsätta, ja nog fan är det våldtäckt! Och inte fan är 75 000 en stor summa i den situationen?) För det tredje att ett gäng (idiotiska) män överhuvudtaget utsätter unga flickor för en våldsam gangbang!

Hade jag varit mamma till en av dessa tjejerna, så vet jag inte vad jag hade gjort om jag hade fått tag på någon av männen som hade utsatt min dotter för något sådant! Jag är rätt övertygad om att jag själv då hade blivit åtalad för misshandel!


Project kitchen, so far...

I ett försök att peppa mig själv (tur att jag inte stavade det med ett i!) lägger jag upp lite bilder på lite av den förändring som jag har lyckas åstakomma med mitt köksprojekt i torpet.


Före: Alla skåp och luckor var smutsigt gulvita och hade guldfärgade knoppar från Gud vet när.


Efter: Alla är nu helvitt med stålfärgade knoppar.

Hallå vädergudarna?

Det har snöat i Växjö hela natten! Vet inte vädergudarna om att det är vår i kalender nu?


Alla vårblommor runt torpet har mer eller mindre försvunnit i snön.

Föresten, vi ska bygga ut...

Jag har ju glömt att berätta: Ett par veckor efter det att jag vad klar med att renovera hallen i torpet hörde hyresvärden av sig till Chrisse. Han informerade då att torpet skulle byggas ut i början av sommaren så hallen och badrummet skulle göras om hos oss. Ska man skratta eller gråta?

Myspys sovmorgon

Jag och älsklingen har sovmorgon idag. V har legat och dragit oss och gosat och myst i sängen hela morgonen. Jag älskar sådana här dagar!


Myspys och gos i sängen på morgonen är som att vara i himelriket.

Ny kamera? Nej...

Idag var jag och tittade och provade på Canonas nya digitala systemkamera Eos 5D II. Jag gillade den grymt mycket! Tyvärr kostar kamerahuset 25 500 kr, och det tänker jag inte lägga på en kamera just nu...EOS 5D Mark II kombinerar full format och fenomenal upplösning med 3,9 bilder per sekund och enastående brett ISO-omfång. Och möjligheterna blir oändliga tack vare inspelning i Full HD.

Egenskaper

- 21,1 megapixels full formats CMOS-sensor
- DIGIC 4-processor
- ISO-området kan utökas till 25600
- Inspelning av videoscener i Full HD (1080, 30 b/s)
- Högupplöst 3,0" VGA LCD-skärm med direktvisningsläge
- JPEG-bildserier med 3,9 b/s upp till minneskortets kapacitet
- 9-punkts autofokus + 6 AF hjälppunkter
- Kamerahus i magnesiumlegering

Touch up?

Återigen inspirerad av Cecilias blogg (som idag innehöll en retuschering av Kim Kardashian) känner jag att även jag vill göra ett inlägg på denna punkten. Det räcker inte för kändisarna att ha de bästa hår- och make upartisterna, de bästa ljussättarna och toppfotograferna...


Jessica Albas reklambild för Campari. -Större bröst och smalare lår och midja.


Madonna: Slätare hy med mer lyster.

Vit färg till förbannelse

Hela eftermiddagen har jag hållt på att renoverat köket! Eller rättar sagt har jag målat köket hela eftermiddagen. Väggar, fönster, luckor, lådor och skåp. Vitt färg står mig upp i halsen snart! (Eftersom jag målar gröna väggar vita blir det några lager för att det ska täcka helt!.) Jag är hur som helst klar med alla luckor och lådor idag och jag ha även satt på de nya knopparna.  Fönstret och  väggarna behöver jag måla igen och sedan blir det taket och listerna vilket jag inte ens har börjat på... Men, det blir hur som helst fint och det blir en jädra skillnad mot det gammla.

Bildbevis frisyr.

På begäran kommer nu bildbevis på min nya hårfärg och frisyr.


Kanske inte den bästa bilden med tanke på att vinden blåser rätt bra och ruffsar runt i mitt hår.

Vem är din förebild?

Vem är din förebild? (Titta nu inte på listan nere förren du har gjort testet!)

Välj ett tal mellan 1 och 9, gånga med 3, lägg till 3 och gånga med 3 igen. Du har nu ett tvåsiffrigttal. Plusa ihop siffrorna i det talet med varandra. Kolla med rätt tal vem din förebild är i listan nedanför.

1. Einstein
2. Nelson Mandela
3. Helen Keller
4. Moder Teresa
5. Bill Gates
6. Ghandi
7. George Clooney
8. Thomas Edison
9. Jeanna Håkansson


Snösmältning

All snön som kom igår har nästan smält bort nu i Växjö. Från taket, in till kontoret, droppar all snön ivrigt bort. Det blir faktiskt riktigt fina möster i vattenpölarna om man står och titta på det ett tag.


Svenska och deras pengar

I den engelskspråkiga världen så är det sexrelaterade historier som hamnar i tidningar och som folk är nyfikna på. Titta bara på tex. historien om Bill Klinton och Monica Lewinsky, nyhetsstoffet om kändisars diverse sexvideos och andra kända sexskandaler. Han man i USA haft sex med ett får/prostituerad/mindreårig blir det stora nyheter och fångar allas intresse. Anledningen till detta skulle jag tippa på ligger i den "uppränsning" av sexualitet som inträffade i England under den viktorianska tiden.  Ser man även till flertalet av de engelska svordommarna kan man se samma sak, att det är sexbaserat: "Fuck you" alt. "Screw you".

I Sverige däremot är det pengar som skapar nyheter och fångar folkets intresse. Han någon använt ett kreditkort och köpt en Toblerone = Nyhet. Vad stora Chefer och andra makfulla människor tjänar, får i bonusar eller har  i fallskärmsavtal skapar också nyheter. Listor med "Vad sålde din grannet huset för", "Vem är rikast i din kommun", "Vem är mest skuldbelaggd i din komun", "Vem äger det dyraste huset i din komun" osv. finns ofta att läsa i kvällstidningarna...och svenskarna rusar ivrigt iväg och läser!

När jag och A köpte vårat hus fick vi alltid av våra vänner som första fråga: "Vart ligger huset?" Som fråga nummer två var det:" Vad kostade huset?". Dvs. att intresset för vad huset kostde intresserad våra vänner betydligt mer än att fråga något som själva huset, så som: hur ser det ut, hur stort är det,  är det stor trädgård osv. -Alla utom två vänner (Malin och Linnéa) frågade priset på huset först innan de ville veta något om själva huset...

...ja se svenskar och deras jäkla intresse för pengar!

The curse of the Camera

Jag skäms för vad jag nu ska skriva! (Skäms över att det har tagit mig hela 10 månader att reda ut detta!)

I maj förra året var Jamie och Cissi på semester i USA. De lånade med sig min digitala systemkamera på resan och i utbyte fick jag låna Jamies kompakta digitalkamera (jag skulle ha 80-talsfest hemma för jobbet under tiden de var iväg och ville då föreviga denna kväll). När de kom hem från USA fick jag tillbaka min kamera menan jag dröjde med att lämna tillbaka Jamies. Anledning: Jag lyckades inte tömma kameran på bilder och försökte både hemma, på jobbet och hos min dåvarande pojvän, men inget fungerade. Helt plötsligt försvann kameran och jag kunde inte hitta den hur mycket jag än letade.

Jamie har kontinuerligt frågat efter sin kamera och jag har lovat att leta vidare. I vintras hade jag tänkt köpa en ny till honom men av någon anledning blev det aldrig av. För tre veckor sedan sa jag till Chrisse att jag hade så dåligt samvete att jag skulle ge Jamie min systemkamera så kunde jag köpa en ny till mig själv. (Hade jag inte sedan blivit sjuk så hade jag gjort det.) Sedan blev jag som sagt sjuk och låg hemma ett bra tag. När jag i förgår letade efter en sak i en garderob hittade jag plötsligt kameran i en påse längst in i garderoben och samma kväll blev jag genast mycket friskare. Jag ringde till Jamie och berättade om händelsen och han utsåg då min sjukdom som "Kamerans förbannelse".

Vad gör farfar?

Vad hade farfar för sig igår på kalaset?

Alvetnativ:
- Han tappade sitt minne och försökte leta efter det på golvet.
- Hjulet på TV-bänken hade fått "punktering" som han försökte laga.
- Han var övertygad om att han såg en mus under mattan som han försökte fånga.Rätt svar: Det var en kuggfråga! Fastän han är 95 och glömsk så är han inte så dement! Han lekte ju bara med Lukas som satt i sin stol på golvet!

"Kändis" på sjukrådgivningen

På samariten i Karlshamn jobbar en kille som sjuksköterska som jag gick i samma klass som under gymnasiet. Igår när jag ringde och ville ha ett nytt recept på hostmedicin var det han som tog samtalet. Nu kanske ni alla tycker att jag är lite fåning, men det kändes en aning egendomligt att ta det samtalet med honom. För så fort han hade fått mitt pesonnummer och han såg mitt namn, så visste ju jag att han visste vem jag var (nackdelen med att ha ett ovanligt namn i en småstad.) Inte för att jag på något sätt skäms över något, men det känns lite konstigt att prata om sin sjukdom med en gammal klasskompis som man inte längre har kontakt med. (Jag är dock glad över att det inte var en sjukdom i en annan kategori som jag diskuterade med honom!)

Fjärilspresent

Jag har inte varit i Växjö på 10 dagar (eftersom att jag har varit sjuk och sängliggandes i Lörby). Igår när jag efter all denna tid kom till torpet igen låg det en present där till mig ifrån Chrisse: Två blåtonade (blå är min älsklingsfärg) krokar utformade som fjärilar.

Jag älskar Chrisse för att han ibland gör sådana här spontana saker!

Äta älgkött

Med en familj som äger skog, och en pappa och en bror som har jagat, har jag fått äta mycket älgkött i mina dagar. Medan andra kan tycka att älgkött är en raritet, är jag trött på det. Men jag börjar tro att lille Lukas har börjat föstå att älgar är till för att ätas?Skratt av råhet

Chrisse är i Skåne och jobbar medan jag sitter själv på kontoret. När jag kom hit var Tony, en kompis till Chrisse, och pulade i magasinet. Den människan får mig att skratta så jag ligger dubbelvikt!

Tony är en sådan människa som säger precis vad han tycker och tänker om personer och saker och han har inga hämningar. (Jag tror inte ens att han vet vad ordet hämning betyder!) Visst, ur ett social kompetens perspektiv är hans peronlighet kanske inte den bästa, men jag bryr mig inte! Han är så rå (men ack så ärlig) om personer att jag ibland inte vet vart jag ska ta vägen! Han har nu på morgonen fått mig att skratta så jag har ont i magen.


I snöns spår

När jag nyss var och hämtade posten konstaterade jag följande:


Alla mina stackars penseer som jag planterat runt om huset var nu täckta med snö ( men jag försökte ta bort så mycket snö jag kunde från krukorna).


Vackra istappar hade bildats på muren runt om huset.

Egoist tydligen

Jag har en lång stubin, det tar lång tid innan jag blir arg. Men när jag väl blir arg, ja då jävlar! Just nu närmar jag mig den gränsen alltmer och mer...

Min kompis, som ville ha hjälp med pluggandet, och jag har precis pratat. Jag har nu blivit kallad för egoist, för att jag inte bryr mig om andra, för att jag inte förstå mig på andra och för att jag bara tar utan att ge något till baka! Hon är så besviken på mig för att jag inte vill hjälpa henne att hon nu inte längre vill prata med mig...Jag har åter igen påpekat att hon jättegärna får komma hem till mitt så ska jag mer än gärna hjälpa henne, men nej det går inte.

På senare år har jag blivit allt bättre på att inte ta saker personligt, och det gör jag inte nu heller i detta fallet (jag vet att jag inte är något av det som hon beskrev mig som). Jag är  förbannad på att det är som att prata med en vägg och att hon projicera allt på mig och att hon försöker skuldbelägga (vilket alltså inte fungerar på mig).

Jag kan inte med människor som inte inse sina egna försvarsmekanismer! Och jag kan inte med människor som lägger och projicera skuld på mig när något inte är mitt fel. Jag ogillar dessutom att folk verkar tro att jag jämt och ständigt ska ställa upp och fixa och dona på alla andras villkor så fort någon knäpper med fingrarna... Jag blir galen. (Jag är frustrerad i några timmar nu och sedan rinner det av mig.)

Men men, vill hon inte ha min hjälp så är det inte mitt problem. (Tycker dock lite synd om henne att hon inte vill möta mig på halva vägen för sin egen skull. vad jag vet finns det ingen annan i hennes liv som kan hjälps henne med att göra ekonomiuppgifterna i Excel. Men jag krusar inte för någon.)

Snöljus

När det har snöat under natten, behöver man inte dra upp persiennerna på morgonen för att veta det, men ser det på ljuset i rummet. När Jag vaknade i morse var rummet fyllt med ett just sådans snöljus. Min första reaktion var "Nej, inte mer nu, jag vill ha vår", och så gick jag runt och var besviken i några timmar. Men nu strålar solen från en nästan klablå himmel, vilket får snön att gnistra, och det är svårt att vara besviken när allt är så vackert.


Farfar 95 år

Idag fyller käre farfar Erik 95 år! Grattis farfar! (Hade pappa levt hade han fyllt 59 idag. Hihi, bakvända siffror.) Allt ska firas med kalas framåt kvällen i Hallabro.

Jag var och köpte uteblommor igår och gjorde ett arrangemang i en urna som jag tänkt ge farfar och som de kan ha på sin uteplats (detta är första våren de bor i en marklägenhet).


Käre farfar Erik.

Nybakad kvällsmat

Jag har mått betydligt bättre nu ikväll så jag har precis bakat en plåt med grahamnsbullar  som jag nu sitter och avnjuter. Finns det något godare än att äta nybakade bullar, med ost och dricka ett glas mjölk till? Mums!


Dagen kvällsmat: Nybakade grahamsbullatr med ost.

Marly and Me

Jag har inget liv numera, inte sedan jag blev sjuk i alla fall. Mina dagar fylls i stort sätt med filmer och diverse TV-program (vilket jag är rätt trött på vid det här laget). Jag är så trött på att bara vara hemma!

I eftermiddags blev det filmen "Marly and Me" som jag tittade på. Nu har jag inte läst boken av John Grogan så jag har bara filmen att gå på. Dock tror jag tyvärr att dom som har läst boken kommer att bli lite besviken på filmen. Min största kommentar om denna filmen var att den var ojämn. Den började som en söt, romantisk komedi (och hunden som valp var bedårande), i mitten av filmen lite långtråkig och mot slutet blev det en aning snyftig drama då meningen med livet osv ifrågasattes.

Historien i sig var väldigt söt men jag gillade inte helt filmen. Jag gillade inte riktigt heller att Owen Wilson och Jennifer Aniston spelade huvudrollerna. Tror filmen hade blivit bättre om det hade varit mer okända karaktärskådespelare i de rollerna (fast jag förstår varför bolaget inte ha valt att satsa på det). Måste ävne påpeka att Eric Dane som spelar Sebastian är gudomligt snygg!


Lille Marly och hunken Eric.

Tacksamhet

Jag blir alltid förvånad när jag hör om mäniskor som har förlorat en när och kär som uttrycker orden: "Jag berättade aldrig att jag älskade honom/henne" alt. "Jag berättade aldrig vad han/hon betydde för mig". Jag kan tycka att det är lite egendomligt; Ska en människa behöva dö innan någon deklarera sina känslor för honom/henne? Varför har människor så svårt för att säga hur det känner och tycker till personer?

Jag talar ofta om hur jag känner för någon. Tycker jag om/älskar jag någon så berättar jag det. Uppskattar jag någon eller något liknande så berättar jag det också. Människor som står mig nära och som jag värdesätter vet om det (hoppas jag i alla fall!).

Christoffer: Tack för den kärlek du ger mig och för allt du får mig att känna. Du är den mest underbara och äkta människa jag någonsin har träffat på. Det är en ära att få bli älskad av dig. Jag är tacksam för att du vill dela ditt liv med mig.
Mamma: Tack för att du bryr dig så mycket om mig och för att du alltid menar väl.
Jamie: Jag älskar din humor och din sociala personlighet. Tack för att du ofta förgyller min tillvaro. Tack för att du byr dig och för att du alltid ställer upp om jag behöver hjälp med något. Tack för Lukas och för att du är en sådan underbar pappa till honom.
Cissi: Jag älskar dina snabba och roliga kommentarer och din sprudlande och öppna personlighet. Jag älskar din matlagning samt att det glädjer mig att vi delar intresse när det gäller det övernaturliga. Tack för att du hör av dig till mig och för att du bryr dig! Tack för Lukas!
Farmor och farfar: Tack för att ni alltid har brytt er om oss, tagit hand om oss och för att ni alltid har visar intresse för mig och Jamie.
Annicka, Malin och Linnéa: Tack för att man vet att ni alltid finns där! Jag uppskattar er och er vänskap mycket!

Till alla i Växjö: Tack för att ni alla har tagit emot mig så väl och för att ni får mig att trivas så bra i Växjö.

Ingen doktor

Jag ringde till doktorn idag. Tyvärr fick jag ingen tid eftersom alla akuttider redan var fyllda. Eller okej, det fanns en kvar men jag hade inte hunnit ta mig till sjukhuset i karlshamn på den tiden. Istället ombads jag att ringa imorgon igen för att få en akuttid då istället. Jaha, där ser man... (Jag spyr inte idag i alla fall det det är ju något positivt.)

Det ska börjas i tid

Det ska börjas i tid! Antar att pappa Jamie försöker introducera sin lille son i jaktlivet? (Jag fick bilden av Cissi på mail idag.)


Den framtida jaktledaren i Hallabro, kanske?

Frustrerad

En kompis  till mig har bett mig och hjälp med sina studier. Hon skulle göra tre olika ekonomiuppgifter och undrade om jag dels kunde hjälpa henne med uppgifterna och dels om jag kunde lära henne Excel (i vilket uppgifterna skulle göras). Självklart sa jag "ja" till att hjälpa henne men att jag just nu inte hade orken till det när jag fortfarande mår så här och när jag väl mår bättre måste jag åka upp till Växjö. Men jag sa att hon jättegärna fick komma upp till Växjö så skulle jag hjälpa henne.

Till svar fick jag att hon ville göra det hemma hos sig, och ville att jag skulle komma dit. Jag meddelade att jag tyvärr inte hade möjlighet till det innan hennes deadline gick ut men påpekade att hon återigen gärna fick komma till mig, vilket inte passade henne. Som svar får jag att det är synd att jag inte vill hjälpa henne eftersom det inte är ofta hon ber om hjälp.

 Sådant här gör mig så j-ä-v-l-a frustrerad! Jag gillar inte alls när människor försöker skuldbelägga mig för något som inte är mitt problem!

Två nya älsklingar

Som vanligt har jag svårt att sova, men till skillnad från förr är det inte mina vanliga sömnproblem utan hostan och smärtan i bröstet som håller mig vaken. I brist på sysselsättning har jag börjat titta på avsnitt av "Brothers and Sisters". Jag har följt de två första säsongerna men inte sett något av de 19 avsnitt som sänts av den tredje...

Just nu sitter jag och avnjuter en mumsig kopp med varm sparrissoppa. (Att något så enkelt kan vara så gott?) Jag har tagit en paus från datorns Brother and Sister och tittar istället på en dokumenär om Kursk (den ryska ubåt som skönk med sin besättning). Vilken tragisk historia!

Sedan jag blev sjuk är TV4 Fakta och Axess mina två nya älsklingar och räddare i nöden (hur skulle jag annars överleva denna sängliggning?)

Seriemördare

Medan resten av Sverige har suttit bänkad framför Beck, har jag tittat på en mycket intressant dokumentär om seriemördare i USA. Det är den första dokumentären jag har sett som har innehållit intervjuer med mördarna. De beskrev hur de hade lurat med sig kvinnorna, hur de tänkte och manipulerade dem. De beskrev vad de hade gjort med kropparna, alla hade halshuggit och/eller styckat kropparna samt våldtagit de avlidna kvinnorna. En av mördarna hade samlag med kropparna tills de började ruttna.

Jag är intresserad av profilering och tycker det är väldigt intressant med just denna typen av brottslingars psykologi. Visst att det ger mig rysningar, men det intresserar mig att förså hur man kan bli en sådan människa och var det är som driver dom. Det mest intressant var att alla hade haft liknande hemförhållandensom barn...

När jag ser sådana här dokumentärer ångrar jag mig djupt att jag inte pluggade till psykolog i Umeå.

Kokosbollar och strumpor

Det knackade nyss på min dörr. Utanför stod en kille från gymnasiet som sålde saker så att de kunde få pengar till en klassresa. Han sålde kokosbollar och strumpor. Hm, är inte det en udda kombination så säg!

Twilight

Är det någon av er som har läst boken "Twilight" av Stephenie Meyer (eller "Om jag kunde drömma" som den heter på svenska)? Jag har inte läst någon av hennes böcker men jag såg filmen i går.

Jag hade hört så mycket om filmen, och jag visste hur populär både böckerna och filmen var, så jag såg fram emot att se den. Men, tyvärr blev jag besviken på filmen...

För det första så gillade jag inte alls Kristen Stewart i rollen som Bella. Jag gillade inte alls hennes karaktär eller hur hon spelade rollen. Men samtidigt har jag inte läst boken så jag vet inte om det var hon som inte passade i rollen som Bella, eller om Bella är sådan i boken. (Är det någon av er som har läst boken och sett filmen får ni gärna infomera mig.) Däremot gillade jag Robert Pattison i rollen som Edward betydligt mer.

Jag satt också och retade mig på scenografin samt att jag tyckte att storyn var något tunn i filmen (men jag vet att det är svårt att få med en hel bok i en film). Först gillade jag inte ljussättningen heller men fick efter ett tag ge mig eftersom det handlade om vampyrer och då kanske man inte kan begära så mycket på den punkten...


Host host host

Det är ju något uppenbart fel! Inatt har jag fått tillbaka min hosta så nu hostar jag som bara den igen, till och med spyr av hostan. Men jag har ju ingen feber (tror jag inte i alla fall) så jag förstår inte riktigt vad det kan tänkas vara...

JAG VILL INTE MER NU!

Nattlig skräck

Tänk er att ni vaknade en natt och ni märker att det är någon annan i rummet, ni kan känna någons närvaro. När ni vänder er om, ser ni att det står en gestallt vid er säng. Vilket av följande hade ni blivit mest rädd av att se vid er säng som denna gestallt:
- En man men en kniv
- Ett spöke
- En utomjording

Jag hade blivit jäkligt rädd för alla, men jag tror nog att jag hade blivit mest rädd för mannen med kniven. Anledning: Jag vet vad mannen hade varit ute efter (mörda och/eller våldta mig). Självklar hade jag blivit rädd för spöket och utomjordingen också, men samtidigt hade det inte varit lika uppenbart vart de hade varit ute efter.

Äppelpaj om natten

Jag ha knappt orka  äta på hela dagen, åt endast lite kycklingsallad i eftermiddags. Nu för en stund sedan läste jag Cecilias blogg och blev så sugen på paj när jag såg hennes bärpaj. Så klockan 00:10 tvingade jag mig upp och gjorde en smulpaj (med havregryn) som jag nu sitter och avnjuter med vaniljglass. Mumsigt god är den. (Egentligen är mitt favoritrecpet på äppelpaj ett amerikansk recept "Vermont apple paj", gjort bland annat på lönnsirap, valnötter och pepparkakor. Men jag hade inte tillräckligt med lönnsirap hemma så det fick bli denna istälet.)


Innan smuldegen läggs på blandar man äpplena med sirap och kanel.


Det fädiga resultatet med vaniljglass.

Pimp Cup

Det absolut dummaste trenden jag någonsin har sett tror jag är hip hoppens "Pimp Cups". Jag förstår verkligen inte poängen! Kan någon snälla förklara för mig?

Musiken på 50-talet gav oss Jukeboxar, på 70-talet var det discons paljetter, grungen i början på 90-talet var kängor och flanellskjortor...och på 2000-talet gav oss Hip Hoppen Bling-Bling och Pimp Cups. Hm...Tid till spillo

Jag står snart inte ut längre! Efter lunch började min muskel värka som tusan igen och jag har åter igen legat ner bäddad sedan dess. Men andra ord blev det ingen 80-tals fest för mig ikväll! Snyft!  Jag ska ringa till doktorn igen på måndag...

I 1,5 vecka har jag nu eller mindre legat nerbäddad, utan att kunna göra ett skit! Jag hatar sådant här! Jag har inte varit det minsta produktiv. Snacka om att 1,5 vecka av mitt liv har gått till spillo. -Jag har inte uträttat någonting under denna tiden, har inte lärt mig något nytt, inte fått utlopp för min kreativitet och jag har inte träffat människor. Jaha, det var 12 dagar av mitt liv som jag inte kommer att få tillbaka!

Min enda syselsättning under denna tiden har varit att titta på film och TV men låt mig säga att jag är jäkligt trött på det nu! Sedan jag träffade Chrisse har jag knappt sett på varken TV eller film, men jag vill lova att jag har tagit igen det nu sedan jag blev sjuk. Men Herre min Gud vad mycket skit det finns på TV! Jag nästan skäms över att jag lever i en tid då vi efterfråga sådana här TV-program. Tänk när människor om X antal år ser tillbaka på denna tiden och tittat på TV-programmen som visades och som speglar oss. Va? Vad tusan??? (Det enda bra jag har sett på TV idag var en dokumentär och kvinnliga självmordsbombare i Palestina samt CBS 60 Minutes.)

Ny frisyr

Jag har varit och klippt mig. (Jag tvingade mig själv att komma iväg till frisören fasten jag egentligen inte orkade.)

Tidigare hade jag halvlångt hår, vilket jag nu inte kan påstå längre (mycket hår rykte). Jag sa att jag ville ha en frisyr som såg snygg ut både lockigt och plattat. Mitt hår är nu kortare och uttunnat samt att det är klippt med kniv. Jag har lugg, mycket uppklippt och taggit runt ansiktet.

Jag har varit rödhårig nu sedan i början på hösten, men jag köpte med mig färg hem från frisören och jag ska nu färga det brunt.

Turkos ögonskugga

Detta vackra ögonskugga ska jag ha på mig på 80-talsfesten imorgon.
I LOVE 80´s parties!


Sanningen om mig

Jag har blivit utmanad av Mia att berätta åtta sanningar om mig. Eftersom jag redan har fått denna utmaningen tidigare, och bå berättade åtta sanningar, köra jag denna gången på saker som jag varit med om.

- Jag har varit med i Nordösta Tennessees lokalnyhter. De hade ett repotage om utbytesstudenter där jag blev intervjuad. (Jag har det inspelat på ett videoband någonstans hemma hos mamma.)
- Jag har varit inne på NASA:s område i Florida (JFK Space Center) för att bevittna uppskjutningen av en bemannad raket. (Fick ett inträdespass av en granne som jobbade på NASA i Florida. Ascoolt var det vill jag lova!)
-Jag har varit med en en "shark attack" i Florida.
- Jag har varit med om ett bombhot i Vita Huset.
- Jag har varit på mässa i St Peters kyrkan med påven samt audience i Vatikanstaten med honom. Den stämmingen som var där fick mig att förstå hur folk kunde följa Hitler!
- När jag var 19 blev jag på Lord Nelson uppraggad av en medlem i ett kännt svensk dansband. Tillbringade jag natten med honom skulle han köpa en rosa Cadillac till mig. (Jag tackade nej men slyltade lite öl av honom till mig och Hille.)
-Jag har varit uppe på utsiktspaltsen på World Trade Center. (Känns speciellt nu när de inte längre finns.)
- Jag har varit i katakomberna under St Peterskyrkan och tittat på utgrävningen av vad de tror är Petrus grav. (Som privatperson får man egentlgien ite vara där under, men vi var där tillsammans en en dam som hade kontakter inom den katolska kyrkan.)

Jag vill inte utse några speciella att utmana, de som vill får helt enkelt anta utmaningen....
 

Sleepyhead

Jag var vaken hela natten inatt pga smärtan. Vid 11:30 lyckades jag somna på soffan helt utmattad som sov som en stock fram till 17:30 då jag vaknade igen helt groggy (jag tror mannen med påken har varit framme igen och givit mig en omgång). Minns att mamma har ringt mig två gånger under tiden jag sov, har ett svagt minne av det, men kan direkt inte komma ihåg vad vi pratade om.

Är helt slut nu, halvligger i soffan och tittar på film. Jag kommer förmodligen att somna tidigt ikväll, även fast jag har ont i bröstet. Chrisse är i Skåne och jobbar, saknar honom som f-a-n men vi kommer ju att träffas imorgon igen...

Curly, curly, curly...

Ibland önskar jag att jag inte hade tjock och självlockigt hår.  Jag vet att man inte ska klaga, att man ska vara nöjd med det man har. Innerst inne är jag glad för mitt hår, men samtidigt lite ledsen över att det finns så många frisyrer som jag inte kan ha. Den kommande veckan ska jag klippa mig och hade varit sugen på att ändra frisyr totalt. Jag gillar Rihannas frisyrer och hade gärna velat ha något liknande hennes, men det går ju tyvär inte...  (Chrisse har med självlockigt hår och genen för lockigt hår är den dominanta genen...stackars våra barn!)


Tänk om man hade kunnat ha någon av dessa frisyrerna! Så snygga!

I gryningen

Det har återigen varit en sömnlös natt för mig... Dagens gryning var vacker, sprakande rosa...


Lemonade åt en sjukling

Jag känner mig ytterst ynklig! Känner mig som om jag vore 85 och behövde en personlig assistent för att klara mig. Ni skulle bara se hur osmidigt jag rör mig och hur jag grimasar när jag försöker ändra ställning. Kan man göra annat än att skratta åt skiten?

Jag hostar i stort sett inte alls mer nu i alla fall (lite tröst) utan det är bara bröstmusklen som värker. Och den värken som f-a-n! Nu har jag väl efter all denna tid lärt mig att leva med smärtan, nu är jag mest bara trött på att inte får sova ordentligt samt att jag inte klarar av att göra något. Jag har myror i kroppen och jag har som mycket som jag vill och behöver göra. Men nej, jag lär bli sängliggandes ett tag till...

Jag kockte lite lemonad i amerikansk stil tidigare ikväll. Det var så gott och det känns underbart friskt att dricka det varmt när man är sjuk. Visserligen är det till för när man är förkyld, men jag bryr mig inte just nu...blev mest bara sugen på smaken!


Att dricka kall amerikans lemonade en varm sommardag är underbat, och likaså är det att dricka den varm när man är sjuk.

Drunkna

I eftermiddags hände en sak som framkallade mitt livs första panikattack...

Eftersom jag har fått så ont i bröstmuskeln igen har jag varit sängliggandes hela dagen utan att i stor sätt kunna röra mig. Nu i eftermiddags försökte jag dricka lite miniralvatten, när jag inte riktigt vet vad som hände. -När jag försökte svälja fick jag inte ner vattnet utan allt började bubbla i halsen samtidigt som jag inte kunde andas. Och så höll det på ett tag, jag  försökte svälja, vilet inte gick eftersom allt bara bubblade i strupen samtidigt som jag försökte andras vilket jag heller inte lyckades med. Till slut kändes det som att jag höll på att drunka vilket framkallade panik.

Till slut vände jag huvudet upp och ner vilket gjorde att vattnet i halsen rann ut på golvet, och då släppte paniken. Jag vet att detta förmodligen inte låter särskillt allvarligt för er som läser, men det var så obehagligt! "Du drunknar" bara ekade i mitt huvud.

Magnus Uggla?

Magnus Uggla har synts till en hel del i Karlshamn. Jag är ledsen att göra er besvikna, men det är inte den riktiga Uggla. Chrisse har klätt ut sig...


Vad hände?

Igår var första dagen jag kände mig riktigt hyffsat bra. Värken hade släppt i musklen (bara lite ömt kvar) samt att jag i stort sätt hade slutat hosta. Äntligen tänkte jag efter över en vecka med skiten!

Men i natt började min bröstmuskel att värka igen. På 15 minuter  gick det från att vara ömt till att värka utav bara f-a-n- och jag har nu mer ont än vad jag hade från början. Kan knappt andas eller på något sätt röra mig utan tt det skär i kroppen. Har inte kunnat sova på hela natten.

Skumt är det, vet inte alls vad som hände?

Älskling...

Du är det bästa som har hänt mig! Du är så underbar på alla sätt och vis!
Jag älskar dig mest av allt och du gör mig väldigt lycklig!


Dina vackra ögon får mig att smälta...

Grillfest på vingård i Kalifornien

I maj 2006 åkte mamma, Jamie, Cissi och jag från Seattle till Kalifornien under 12 dagar. En av sakerna vi gjorde när vi kom till Kalifornien var att gå på en grillfest på en vingård i Sonoma Vally (ett av de berömda vindestrikten i norra Kalifornien). Det var en av de mest underbara festerna jag någonsin har varit på!Vy vinrankor i Sanoma vally. Det hade regnat ovanligt mycket i norra Kalifornien innan vi kom, så det var inte lika torrt som vanligt utan allt vart grönt och frodigt.

När vi kom fick vi som mingelmat:
Jätteräkor med en chilidipp
Nachos med en dipptårta (en tårta uppbyggd med olika former av nachodipper: salsa, guacomole, bönröra m.m.)
Till detta fick vi ett glas vin.

Till huvudrädd blev det grillad kyckling serverat med vingårdens rödvin och till efterrätt blev det paj och kaffe. Maten var gudomligt god samt att jag aldrig förr har druckit så gott rödvin!

Stämningen på festen var oslagbar! Att sitta där vid poolen en varm kväll, brevid ett vackert hus med långa led av vinrankor så långt ögat kan nå var så vackert. Vi hade dessutom turen att få sonen i huset vid vårat bord som glatt berättade historier för oss och förklarade vinprocessen.

Den kvällen är en av de mest minnesvärda kvällarna i mitt liv, och medan jag satt där, men ett vinglas i handen och tittade ut över Sanoma kände jag att här skulle jag vilja bo!


Jamie och Cissi på festen. (Alla fick cowboyhattar när vi kom som vi hade på oss under kvällen.)  Jag måste säga, att när jag ser detta tycker jag att Jamie och Cissi ser ut som riktiga, amerikanska ranchägare.

Sandslott

Jag har alltid gillat sandslott! Önskar att jag själv  kunde bygga vackra sandslott men jag är inte det minsta begåvad när det gäller sådant, tyvärr. (Rita och måla kan jag heller inte för övrigt.)

När jag var på Manly Beach hade en man byggt detta slottet.


Det synd inte på bilden ordentligt, men slottet är mycket detaljerat. Jag är imponerad.

Bondi vs. Manly

De två mest berömda stränderna i Sydneyområdet är Bondi beach och Manly beach.  Av någon anledning föredrar de flesta Bondi men jag gillade Manly bättre. Dels var stranden mysigare och Manly stad trevligare än samhället i Bondi. Det var även trevligare att ta sig till Manly. Till Bondi fick man åka buss i 45 minuter medan man till Many tog båten (vid Operahuset) i 40 minuter.

Manly BeachBondi BeachHrm, ni lär nog inte märka så stor skillnad på stränderna, de ser ju trots allt rätt lika ut...

En buffel uppför altargången

Vem skulle du välja som best man på ditt bröllop? Ronald Bridges i Texas valde en buffel. - Han är som en kattunge till sinnet, säger Bridges fru Sherron.

För en äkta cowboy finns det kanske inte så mycket till alternativ.
När andra våndas över att förära en av sina vänner med uppdraget som best man på sitt bröllop var det för Ronald Bridges ingen tvekan om vem som skulle utses.
Buffeln Wildthing, som levt med familjen sedan han föddes för tre år sedan, var given.
Hustrun Sherron hade inga problem med valet - och kan om inte annat stoltsera med unika bröllopsbilder.
- Wildthing är som en kattunge till sinnet, säger hon.
I parets hem - där deras tre söner också bor, är den jättelika buffeln som en hund.
Och när han slår sig ner vid soffan i vardagsrummet är han, åtminstone för Ronald Bridges, människans bästa van.

Andra oväntade bröllopsgäster

Artisten Gwen Stefani eskorterades till altaret
av sin fårhund Winston när hon gifte sig med Gavin Rossdale.
Artisten Pink och hennes Carey Hart lät inte bara sina
fyra hundar vara med på bröllopet – de hängde med på smekmånaden också.
Skådespelaren Adam Sandler lät sina hundar Matzoball och Meatball – klädda i smoking – följa honom till altaret inför vigseln.


Handlade inte jag?

Det blir förvirrande ibland. Jag handlar till mig själv i Lörby, samt att jag handlar till oss i Växjö och till kontoret. Ibland kan jag tro att jag har handlat hem något, och att det finns hemma, men kommer senare på att det är till fel "hem" jag har handlat. Som nu när jag kom hem till Lörby var jag säker på att jag hade toapapper hemma. Det visade sig dock att jag inte alls hade det utan att det var till kontoret och torpet jag hade köpt toapapper...

Houston-minnen med Maria

Jag satt och tittade på lite bilder från Houston idag. Vilka minnen som kom tillbaka! Sommaren ´99 tillbringade vi båda i Houston som Au Pairer åt en varsin familj som kände varandra (det var så vi träffades). Första gången vi sågs, hemma hos min familj, tittade vi på varandra och sa: "Jag trodde du skulle vara blond!"

Detta är till dig, Maria!


Jag, Maria och hela gägnet en lördagskväll på stan.


Maria fyllde 21 när vi var i Houston. Detta firades på Mexikansk restaurang där hon fick den traditionella tårtan i ansiktet.


En helg stack vi och tittade på baseball: Houston Astros mot Detroit Tigers. (Houston vann.)


Att åka till ett vattenland och roa oss hann vi också med.

I trädgården

Jag gick en runda i trädgården idag. Det är så sällan jag är hemma i Lörby att jag knappt vet vad som händer på tomten.


Till min förtjusning hade krokusarna, som jag planterade första hösten vi bodde i huset, börjat komma fram under plommonträdet.


Även snödropparna stod så prydligt i sin prakt längs med stenmuren. (Fast det har de förmodligen gjort länge, det är nog bara jag som inte varit hemma och sett det.)

Snören till tusen

Idag har jag slagit in lite presenter så mina snören och papper åkte fram. Som ni alla veta älskar jag att slå in presenter, så mitt förråd är ju direkt inte litet...


Det här är min back med diverse snören (och det är ändå inte alla jag har).

Discokula

Får jag ta och presentera min kära discokula, som jag bland annat ska låna ut till Annickas 70-tals fest!Jag köpte den hösten ´07 som en kul grej. Den är batteridriven (dvs. att den snurrar) och kom med tillhörande spotlight i varierande färger! Jag gillar den skaprt! Förutom de gånger då jag har använt den själv, hade jag den igång på 80-talsfesten som jag hade för mitt jobb här hemma förra året!

Fast, ibland har jag satt igång den när jag har varit själv här hemma och det blir en riktig myspys kännsla a la högstadie disco! Discokulan i kombination med nostalgimusik på stereon = fullträff! Kan faktiskt dansa runt här hemma själv i vardagsrummet ibland! (Jodå, jag är fullt normal ifall ni undrar...eller, kanske inte.)

Renovering på bloggen

Fick precis detta meddelandet från Marco:

Dags för renovering på din blogg. -Dags att byta ut dina bilder längst upp som kan sammanfatta din blogg o dens innehåll....  det som bilderna ska illustrera är följande;

#1 Foto i allmänhet (förlsagsvis en kamera)
#2 Mat och/eller Matlagning
#3 Tänkande o funderingar (förslagsvis en bok eller en "tänkande människa". Kanske Ghandi.)
#4 Kläder. Vilket du redan illustrerat bra =)
#5 Grovarbete. VÄXJÖ
#6 Kärlek.
#7 Gemenskap (bild på folksammling typ)

Jo jag vet vännen, har länge funderat på att nyta utbilderna och personifiera min bogg mer. Det kommer. Jag lovar!

Ofrivillig pysseldag

Egentligen skulle jag ha varit i Växjö nu. Jag hade egentligen redan tänkt att åka upp som igår, men pga mitt tillstånde är jag fortfarande kvar  i Lörby. Visst mår jag lite bättre, men jag hostar fortfarande som bara den samt att min bröstmuskel fortfarande värker. Iställer försöker jag pyssla här hemma så mycket som jag orkar. Jag städar, tvättar, planterar blommor, tvätta fönster osv.

Nu tycker jag inte det minsta synd om mig själv så tror inte något sådant. Jag menar att jag har det jädrigt bra i förhållande till så många andra kvinnor runt om i världen: Jag har tak över huvudet, mat för dagen, ingen som misshandlar eller förtrycker  mig, jag har en utbildning (vilket jag har haft rätt till) samt att jag inte behöver prostituera mig eller dylikt för att kunna försörja mig. Tro mig när jag säger att jag är ytterst tacksam för det liv jag lever. (Ni ska bara veta ut mycket hemskt jag har kommit i kontakt med på mina resor! Jag har sett och upplevt saker som gjort mig evigt tacksam för att jag är kvinna i Sverige!)

Men...jag saknar Chrisse och allt i Växjö. Saknar det så att det gör ont i kroppen! Men, men...jag planerar att åka upp imorgon istället.   :-) Och den som väntar på något gott...väntar ta mig tusan alldeles för länge!

Bäckaskogs slott till salu

Bäckaskogs slott är till salu. Vad härligt och intressant det hade varit att äga och driva ett slott.


Bäckaskogs slotts historia sträcker sig tillbaka till 1200-talet. 6000 kvadratmeter stort och 100 rum.

Fast det slott som jag gillar bäst häromkring är Trolle Ljungby. Jag älskar vallgraven runtomkring.


Inte lika gammalt som Bäckaskog, men sträcker sig tillbaka till 1600-talet.

Angels and Demons


Angels and Demons har världespremiär 15 maj. Ser fram emot och längtar efter den filmen!

Trailer : http://www.apple.com/trailers/sony_pictures/angelsdemons/

Som en stor Romälskare (staden inte drycken) gillade jag den boken. När plaster och monument beskrevs visste jag exakt var det var och jag kunde se allt framför mig som om jag själv vore med. Jag lyckades till och med räkna ut gömstället i slutet innan det uppgick var det var i boken.   ;-)

Rom är en speciell stad för mig! All historia, kulltur, konst och religion sammlat i en stad, perfekt för en människa som mig! Jag fick rysningar i kroppen när jag vandrade på vissa av ställerna i Rom. Helt klart den bästa staden i Europa!

Looks matter

Folk som säger att utseende inte spelar någon roll, skulle jag vilja påstå ha fel. Innan man lär känna en nya människa är utseendet det första man lägger märke till. Både utseendet i sig samt utstrålningen som personen i fråga har. Det kanske är taskigt att säga så och jag vet att det låter ytligt, men jag vill påstå att det tyvärr är sanningen.  (Jag har dock träffat flera snygga killar och tjejer som inte har haft en tilltalande personlighet och då har deras snygghet i mina ögon försämrats vice versa.)

Självklart gillar jag snygga killar, men jag är inte alls en sådan tjej som måste vara ihop med en snygg kille. Dock måste jag på något sätt känna mig attraherad av personen i fråga. Jag har en gång för 1,5 år sedan varit på blind date men en kille som var väldigt trevlig. Men hur mycket jag än ansträngde mig kände jag mig inte det minsta attraherad utav honom, hur trevlig, snäll och rolig han än var. (Det blev alltså inget med honom.)

När man älskar någon tycker man att den personen är vacker oberoende av hur han eller hon ser ut. När man älskar någon blir den personen den vackraste i ens liv, både invändigt och utvändigt. Jag har tidigare haft killar som inte dikret har varit snygga (jag vet att det är taskigt att säga så, men jag tror nog ni alla förstår vad jag menar) men på något sätt har ändå den personen varit vacker för mig. Men...nu för första gånen i mitt liv är jag tillsammans med någon som både är vacker för mig och som jag tycker ser väldigt bra ut och som jag är väldigt fysiskt attraherad utav.

Min mamma har alltid sagt att man inte ska vara ihop med snygga killar för man kommer inte att få ha dom ifred; Andra tjejer kommer också att vilja ha dom samt att killarna vet att dom är snygga och kommer att bete sig därefter. Vid flera tillfällen har jag upptäckt att det är sant. Men för första gången i mitt liv är jag tillsammans med en attraktiv kille som inte bete sig så.

Jag vet att Chrisse har haft lätt att få tjejer och jag vet hur många som har sprungit efter honom. Är han ute utan mig är det flera tjejer som kommer fram och ragga på honom, hey...tjejer har till och med raggat på honom när jag har varit med. Men Chrisse bryr sig inte... Han är inte som andra snygga killar.(Ni kanske tro att jag är naiv och inte vet , men så är det inte.)

Jag vet att jag förmodligen låter ytlig nu, men det är faktiskt en härlig känsla att att vara ihop med någon som man dels tycker har en vacker personlighet och som man dels är väldigt  fysiskt attraherad utav! Varje gång jag ser honom tycker jag han är så snygg och sexig att jag måste anstränga mig för att inte hoppa på honom...

Skylltdocka

För snart 1,5 år sedan köpte jag (och Cissi med för den delen) skylltdockor. Jamie fixade det genom Lindex i Karlskrona (tack för det Lillstrumpan). Jag köpte två, dels den som är på bilderna här under på festkläderna plus denna som jag har som dekoration (eller vad man nu ska kalla det) i mitt sovrum.


Jag är långt ifrån alla andra och kör lite på udda stil när det gäller inredning.  ;-)

Festkläder

De två kommande helgerna är det fester inplanerade. På lördag är det 80-talsfest och helgen efter är det Annickas 70-talsfest. Jag ser fram emot båda. Idag (i brist på andra sysslor i Lörby då jag fortfarande har ont) har jag letar efter passande kläder att ha på mig.På 70-talsfesten hade jag först tänkt vara en discodiva och ha den silvriga paljettklänning, men jag kom inte i den. (Kunde inte ens knäppa den på dockan för tusan.)

På 80-talsfesten på lördag funderade jag på något av dessa, men jag lyckades inte knäppa någon utav dom. (Det är inte alltså så kul att ha D-kupa ska jag säga. Mycket kläder jag längre inte kan ha.)


Turkost paljettlinne.


Silvrig topp i 80-tals stil köpt i Sydney.

Lokalsinne = IQ-fiskmås

Nu vet jag att jag kommer att bli idiotförklarad, men det ä okej. Jag står för den jag är och jag har inget problem med att öppet påpeka mina fel och brister. Det finns mycket här i världen som jag är hyffsat bra på, men att ha ett bra lokalsinne är inte min starka sida. Jag skulle till och med vilja påstå att mitt lokalsinne =  IQ-fiskmås.

Till mitt försvar, innan jag nu fortsätter min berättelse, vill jag påpeka att det minskäl inte har varit ofta som jag har varit i Växjö innan jag träffade Chrisse. Och när jag tidigare har vatir där har det endast varit i centrum (pga shopping). Och nu, när jag hänger i Växjö för jämnan, vill jag påpeka att jag endast lärt mig hitta i få platser i Växjö. Bergunda, Bergsnäs, Hjalmar petris Väg (där kontoret ligger) samt centrum. Jag ittar även till City Gross och Maxi samt affärerna runt dessa.

Hur som helst, i söndags, på vägen hem till Blekinge, skulle jag åka till Blomsterlandet i Växjö för att leta efter ett par specifika krukor till Jamie och Cissi. Jag hade tidigare aldrig varit på Blomstelandet och jag visste inte vart det låg men fick förklarat för mig att det låg ut mot Universitetet. Det tog mig ett tag att hitta rätt och när jag väl såg Blomsterlandet blev det några turer fram och tillbaka i rondellerna innan jag förstod hur jag skulle komma in på området.

När jag väl var klar på Blomsterlandet skulle jag ta mig ut på Karlshamnsvägen och med mitt lokalsinne var det inte det lättaste. Jag hamnade först på universitetsområdet (fast nu har jag ju sett det också) och jag blev väldigt förvånad över att det där fanns ett slott. Va, hade vi ett slott i Växjö? Hur korkad är jag egentligen som inte visste det?


Telleborgs slott, som jag blev förvånad över att se? Tänka sig att det fanns ett slott här!

Efter turen runt Universitetsområdet tog jag skite på skorstenarna en bit bort. De gånger jag har kommit från karlshamnshållet vet jag ju att jag har kört förbi dom, så kom jag bara ut till skorstenarna skulle jag ju vara på rätt väg. Det tog ju sin tid det också med lite felkörningar men till slut kom jag rätt! Som sagt, mitt lokalsinne är inte det bästa!

Schweizisk frukost

Imorse när jag vakande blev jag sugen på den frukost som fanns att köpa på stället vi sov i Schweiz!


Färskpressad juice som stod på kylning!


Nybakade godsaker!

Tunnelväder

Jag har hört tals om fenomenet "tunnelväder" (som jag kallar det) men jag har själv tidigare aldrig upplevt det. Det vill säga att man kör igenom en lång tunnel men vädret är annorlunda när man kommer ut ur tunneln än när man körde in. Men jag fick uppleva det för första gången när vi var i Schweiz.


Innan vi körde in genomt unneln var det molnigt, dimmigt och 4 grader varmt ute.


När vi kom ut på andra sidan av den långa tunneln var det strålande solsken och 9 grader varmt.

Oops, en "Jeanna"

För några kvällar sedan gjorde jag en riktig "Jeanna", ett bevis på att jag ibland är tankspridd...

Hemma i torpet har vi vår tvättkorg brevid toalettstolen i badrummet. Jag höll på kvällen att göra mig iordning för att lägga mig,  jag tar av mig mina trosor och ska gå in i badrummet för att slänga dom i tvättkorgen. Vad gör jag? Jo, gå in i badrummet, lyfter locket till toalettstolen, slänger i trosorna och det är först då jag upptäcker vad jag håller på med men då ligger mina trosor redan och simmar i toalettstolen... Joda, ibland är jag förvirrad.


Thaisiden gradiner

När jag separerade från A  fick jag äntligen fria händer att inreda hur jag ville. För er som inte kände mig på den tiden kan jag meddela att jag och A inte drog jämt om inredning. Vi hade otaliga diskutioner/bråk om tapeter, färg, möbler och inredning för övrigt. Vi gillade inte alls samma saker och han tyckte mer än en gån att jag hade "onormala" (för att använda ett finare ord än vad han gjorde) idéer när det gäller inredning.

En av de första sakerna som jag ändrade på när han hade flyttat var gardinerna i vardagsrummet. Jag bytte ut de vita bommulsgardinerna mot silverfärgade i thaisiden. Jag älskar dom! Jag ville dirket ha dom när jag såg som i affären (kan även påpeka att jag aldrig förr eller senare har köpt så dyra gardiner).


A var hemma hos mig ett tag efter att jag hade bytt, och tänka sig att det första han kommenterade var gardinerna. Han gillade dom inte.

Vårtecken

I går när jag gick till bilen för att köra hem, såg jag ett mycket uppskattat vårtecken. I rabatten på framsidan av torpet hade de första vårblommorna kommit fram.


Klamydiatest

På lokalradion I Växjö har jag hört en reklam som jag inte har hört någon annan stannas. I reklamen uppges att man i kommunen kan gå till diverse platser, hämta ett gratis klamydiatest som man tar hemma och sedan skickar in. Svaret kan man sedan se online.

Världen den utveckals allt...

Jamie överallt!

På vägen till Schweiz blev jag nästan förbannad till slut, ja det blev faktiskt riktigt jobbigt! Var vi än stannade skymtade vi Jamie i något hörn.


Gråter

Det är inte ofta jag gråter, skulle vilja påstå att det till och med är ytterst sällan. När jag väl gråter är det till 99% pga att jag är rörd. Som nu, nu sitter jag här och riktigt lipar. Jag äter en sen lunch framför TV och "Spårlöst" visas i repris på TV.  Tårarna bara rinner ner för mina kinder när tjerna återfann sin syster...

4 underbara månader

Idag har jag och Christoffer varit ihop på riktigt i fyra månader och imorgon är det 5 månader sedan vi hade vår första date på Köpmannagården i Karlshamn.

Vår första date var på en kall och regnig kväll och Chrisse var försedan från Växjö pga att det ösregnade hela vägen. Jag stod utanför och väntade, under taket till ingången, och höll på att förfrysa. Efter ett tags väntade var jag faktiskt nära att gå där ifrån pga att han var så sen och skita i daten, men jag är glad att jag inte gjorde så! Det första som både jag och Chrisse tänkte när vi såg varandra live för första gången har visat sig vara samma sak: Han/hon är sötare/snyggare i verkligheten än på kortet.

Vår tid har gått snabbt ihop, fyra månader har bara rusat i väg men samtidigt känns det som att vi alltid har varit ihop. Som jag förut har skrivit har detta förhållande med Christoffer visat sig vara olikt allt annat jag tidigare har haft. Jag trodde att jag tidigare visste, men jag erkänner att jag hade fel, att jag hade väldigt fel!
Först nu vet jag hur det är att älska någon med hela sitt hjärta och första nu vet jag hur det är att bli älskad av någon på riktigt.
Först nu vet jag hur det är att vara brevid någon, röra vid någon, och bara veta att man hör ihop, att ingen annan spelar någon roll. Tvillingsjälar!


My lovely loverboy. My one and only!

Jag vet att många utav er idiotförklarade mig för en tid sedan när jag pratade om Chrisses och mitt förhållande och att ni skulle "tar en en titt" när vi hade varit ihop i sex månader. Till er vill jag bara säga att jag är övertygad om att ni har väldigt fel! Chrisse och jag kommer bara allt närmare varandra och vårat förhållande blir bara allt starkare. Jag tycker fortfarande att han är lika underbar som när vi först lärde känna varandra och jag anser att jag aldrig förr har träffat någon som har varit så "rätt" för mig. Vi har fortfarande inte bråkat... Jag är övertygad om att Chrisse känner samma sak för mig!

Straffavgift

Jag ringde till Telia nyss för att säga upp mitt bredband och mitt telefonnummer. Visade sig att det var tre månaders uppsägningstid samt att jag var tvunen att betala 300 kr i straffavgift per avtal för att jag sa upp dom innan september månad (jag hade tydligen buntit avtalen fram tills dess).

Känns lite surt men jag får ju skylla mig själv som inte har koll på saker och ting.

Mumsig chokladkaka

Innan jag skriver inlägget vill jag först tacka Cecilia för all inspiration! För första gången på säkerligen ett halvår bakade jag igår.

Jag hittade ett nytt recept på nätet till en chokladkaka i kladdkakestil som jag provade på igår. Den blev gudomligt god om jag får säga det själv! Som kladdkaka till konsistensen men med rikare smak. Mumsigt!

Ingredienser:
100 g smällt smör
100 g smällt mörk choklad (ej block utan "riktig")
2 st vispade ägg
2 dl strösocker
1 msk konjak (jag bytte mot 1,5 msk Amaretto vilket var en fullträff)
1,5 dl vetemjöl

200 grader  i 20 minuter (kan varieras beroende på hur kladdig man vill ha den.)


En flicka

Min kära svägerska Veronika ska ha sitt första barn om några veckor. Innan hon föder, vill jag bara tala om att det blir en flicka... Så vill jag också påpeka att jag ALDRIG har haft fel när jag har gissat kön på kommande barn. (Fast, någon gång ska ju iofs vara den första.)

Man få väl ta och vara svensk...

Ensam hemma i Wallcottage, med för en gång skulle med en TV framför mig, får man väl en kväll som denna ta och vara jävligt svensk. Nej, jag hade egentligen inte alls behövt, för jag känner inte det minsta ett behov utav det, men jag är en nostalgisk person så jag hävdar att det är just detta som ligger till grund för kvällens val. Något ointresserad (om jag ska vara riktigt ärlig) tittar jag på Melodifestivalen...

Jag har endast sett ett tidigare program och det var på alla hjärtansdag då jag var på tacokväll hos Jamie och Cissi. Hade jag inte varit hos dom just den kvällen hade jag förmodligen missat det avsnittet också... Fasten jag knappt har följt årets uttagning är jag redan trött på skiten. Inte pga låtarna, inte alls, utan pga kvällstidningarnas iderliga rapportering. Eller ursäkta mig, rapportering skulle vara att ge dessa så kallade tidningar en klapp på axeln; Jag är trött på skiten pga kvällsblaskornas smörja!

I skrivandets stund har tre låtar spelats och resultatet av kvällens omröstning är fortfarande ovisst. Rykterna säger att Marlena Ernman eller Caroline af Ugglas ska vinna och jag hoppas att så inte ska bli fallet. De tre låtarna som jag har gillat bäst i årets festival har varit (för, fasten jag inte har tittat så TV , så lever jag inte under en sten utan jag har hört låtarna på radion):
Star Pilots - Higher (är ju dock inte med i kvällen final)
Sofia - Alla
Heat - 1000 Miles


Något som förvånar mig varenda år är kvällstidningaras guldregn över den svenska vinnaren. Varenda år skickas det svenska bidraget till världlandet i tron om att Sverige ska vinna och vart enda år går det likadant, eller rättare sagt: Det går inte alls. Varför? -Jag skulle tippa på de Östeuropeiska länderna. Inget ont om dom, men nog tusan har låtvalen i topp förändrats radikalt sedan dessa länderna utökades. Så frågan är, vill vi skicka ett bidgra som vi svenskar gillar bäst (men som inte kommer att vinna den Europeiska finalen) eller vill vi skicka den låt som  vi tro skulle gå bäst hem i Europa? (För baserat på de andra årens låtval anser jag att Sarah Dawn Finer eller Sofia skulle ha bäst chans att vinna ute i Europa.)

Vi svenskar kommer att skicka den låten vi gillar bäst (även om jag peronligen förmodligen inte kommer att hålla med majoriteten om deras val) och som vanligt kommer den låten inte att gå hem i Europa. (Fast jag vill att Sverige ska vinna så jag ringde och röstade på Sarah Dawn Finer.)

***

Vad var det jag sa? Den internationella juryn har precis röstat och de två låtar jag tippade på skulle gå hem i Europa placerade de 1:a och 3:a  (Sarah Dawn Finer som 1:a och Sofia som  3:a).

***

Tack Växjö!
8 poäng till Heat, (10 poäng till Måns) och 12 poäng till Sarah Dawn Finer.

***

Inget ont om årets vinnare, men...Sverige kommer inte vinna den internationella finalen, tyvärr...

Har du legitimation?

Jag har precis varit och köpt en stor andel i V75. När jag bad kvinnan i kassan om andelen (hon var väl i 40-års åldern) bad hon om att få se min legatimation eftersom det är 18-års gräns på att få sepal. Tackar för den säger jag!  Och jag som senast i morse inpekterade mina små rynker i badrumsspegeln samt den lilla utväxt jag har med sporadiska gråa hårstrån!

Lugn helg

Dagen igår finns inget att diskutera. Jag var sängliggandes hela dagen pga smärtan och jag roade mig med läsning och internet medan Chrisse var iväg och jobbade. (Han var bland annat på kontoret/magasinet i Ängelholm och kom inte hem förrän klockan var runt 02:00 inatt.) Med andra ord blev inte ett dugg gjort på köket. Skit! Jag tycker inte om att ha saker och ting hängandes i luften och håller jag på med något så vill jag helst avsluta det snabbt, i alla fall när det rör sig om renovering. Jaja, det får bli nya tag på mitt kökproject i början på nästa vecka.

Idag har jag fortfarande ont. Jag fick ett par tabletter med mig hem från akuten, men de är nu slut så jag måste inhandla nya. Dessvärre har jag en hel del att göra nu i helgen, saker som har blivit uppskjutna nu när jag inte kunnat röra mig och nu måste jag ta itur med dom (fasten jag egentligen inte orkar)! Efter lunch idag ska jag hur som helst bege mig till Blekinge. Snällpatrullen (läs jag) ska först till farmor och farfar och hjälpa till lite och därefter hem till mamma innan jag slutligen kan åka hem till Wallcottage. Väl på plats i Lörby har jag tusen och åter tusen saker att reda ut och fixa innan jag åker upp till Växjö igen på måndag, tror jag att det blir i alla fall.

Innan jag åker hemåt efter lunch måste jag ut här på stan en ruda samt att jag måste till kontoret och hämta spriten och ölen som jag så snällt har inhandlat till Jamie och mamma när vi var i Bordershoppen på vägen hem från Schweiz.. Jag måste nog ta lite mer flyttkartongen med mig hem också.

Så min helg är som följer: I got things to do, people to see and places to be...

Sex med 919 män på en dag...

Jag hittade av en slump denna artikeln på nätet. Jösses Amalia! Denna tjejen måste ta mig tusan ha väldigt dålig självkänsla om hon utsätter sig för något sådant här!

Lisa Sparxxx is the world´s greatest slut

Probably no woman has ever had more sex, with more men, in 24 hours than she did: 919 men to be exact. That means one man every 2 minutes, non stop, for one WHOLE DAY!!

A renowned American porn star, Ms Sparxxx achieved this feat on 16th October 2004, when she was 28, during Eroticon 2004. Eroticon is an annual porn festival in Warsaw, Poland. It became the world’s premier gangbanging event when Gangbang in the US fizzled out. Eroticon started in 2001 and is now in its 6th year.

The event in which she participated in and broke the record is officially known as the Third Annual World Gangbang Championship, which is one of the main events at Eroticon.

She achieved the record in a gangbang competition, which is held live as a 3-woman competition. Objective of competition is to see which women can have sex with the most number of men in 24 hours. Her challengers were the previous record holder, Polish porn star Marianna Rokita and a Brazilian named Patricia.

The previous record by Ms Rokita was set in 2003, when she had sex with “only” 759 men in a day.

Some trivia about the contest:

  • All the guys needed to pass an STD screening.
  • Championship started at 9 am, finished at almost 9pm. That means it’s not really 24 hours, but a mere 12 hours. Incredible.
  • The rules say that each sexual contact has to take more then 30 and the most 60 seconds.
  • Ms Sparxxx lead right from the start but Patricia stayed very close. Difference between them never amounted to more than 5 sexual encounters. The old record was broken at 6:16 pm, when the jury recognized the 760th man, who had sex contact with Lisa. Two minutes later Patricia broke the old record too with her 760th partner.
  • The contest finally ended at 8:47 pm, with the final score at 919 for Lisa and Patricia at 898. I cannot imagine what it must have felt like down there for them at that point. It must be so bad that even the thought of breaking the magical 1,000 mark was abandoned.
  • Each sexual contact was carefully watched, rated and counted by referees.

Lisa Sparxxx

I got tickets!

JAAAAA! I got the tickets! I´m so damn happy!

1450 kr fattigare i utbyte mot två biljetter på ståplats lördagen den 1 augusti på Ullevi! Jag riktigt ryser av välbehag nu ska ni veta! (Jag har alltid sagt att jag ska se U2 minst en gång innan jag dör!)

Jag får rysningar längs med ryggen när jag ser detta:
http://www.youtube.com/watch?v=uDkBzkA9L4s


Årets kommentar

När jag och Chrisse var i Polen, träffade vi på två andra svenska killar som vi umgicks lite med. Den ena killen, Roger, var homosexuell och han föll genast för Chrisse. -Ni skulle ha sett så han svärmade för Christoffer, det var riktigt roligt att se! Hur som helst, sista kvällen på Båten tillbaka till Stockholm bjuder Roger oss på en drink. Chrisse gillar inte sin och Roger ge då Chrisse sin drink till honom medan han säger: "Jag har inte sugit kuk på fyra dagar så du kan lungt använda mitt sugrör!" Hitentills är det den bästa kommentaren jag har hört i år!


Roger försöker ge Chrisse en kyss vid tolvslaget.

Vacker som man är?

Jag har slutat att läsa dam/tjejtidningar. Har till och med bojkottat dom! I vilket fall som helst så anser jag att de flesta utav dom är ytliga och jag får i alla fall inte ut det minsta av att läsa dom. Men efter fyra timmar på akuten igår stod jag inte ut längre med att ligga och titta rakt upp i taket så jag hämtade några tidningar.

Ett exempel på den idioti som gjort att jag inte läser sådana tidningar längre:
I ena tidningen var en artikel om att kvinnor lägger ner allt mer tid och pengar på att försöka se unga ut. Allt från att äta sunt och träna till operationer och otaliga krämer och behandlingar för att stoppa åldrandet. Artikelns synvinkel var att varje ålder har sin skönhet och att det var synd att man ville föryngra sig och inte acceptera åldens gång. Orden "Man är vacker som man är" nämndes.
Lite längre fram i tidningen var bilder på fyra kändisar (Madonna, Michelle Pfeiffer, Sandra Bullock och Meg Ryan) där de jämförde bilder på hur de hade sett ut en gång i tiden (frisyrer, smink osv) och hur de såg ut idag. Visa av orden som hade skrivits var inte direkt smickrande... Hm, och jag som trodde att man var "vacker som man är"?

På jakt efter U2-biljetter

Klockan 09.00 idag släpptes biljetterna till sommarens två U2-konserter. Jag loggade in en stund innan öppningen men blev utslängt 08:59 (skit). 09:00 loggade jag in igen och var i kö fram till 10:40 då jag slängdes ut igen. Nu står jag åter i kö... Tusan också, tror inte att jag kommer att få några biljetter! SKIT!

An introduction

Det har bloggats en del om Marco (aka Ligisten), och för er icke-Växjöbo är det väl på tiden att ni får en liten presentation av honom.


Får jag presentera 22-åriga, halvitalienaren Marco!

Ingen renovering

Jaha, och jag som hade planer på att renoveringen av köket skulle vara klart tills dessa att Chrisse kom hem idag, men så blev inte fallet. (Hela dagen idag samt halva dagen igår orkade jag inte renovera pga av hostan och smärtan i brösten.) Skit också!

Hur som helst har jag i alla fall nu bestämt mig för att bänkskivan i köket ska bli svart och jag har nästan till 100% beslutat att även kaklet ska bli det.

...nya tag imorgon, kanske?

Ruffs i håret

Idag när jag satt på kontoret (jag var där för att äta lunch med alla) kom Calud, satte fingrarna i mitt hår och ruffsade runt. (Detta är andra gången han gör så.) "Vad gör du?", undrade jag? "Jag älskar ditt hår!", fick jag till svar och sedan lämnade han rummet. Jag tittade på Chrisse och sa "Driver han med mig?", "Näää", sa han "Han har sagt innan att han älskar ditt tjocka och lockiga hår!".


Jeanna-grej

När Chrisse hittar en "Jeanna-grej", som han kallar det, brukar han köpa den och överraska mig. Nu senast fick jag följande:


Ett ljus/lampa med fjärilsmotiv. (Fjärilar=Jeanna)

Torsdagsnatt på kontoret

Klockan 23:35 en vanlig torsdagnatt på kontoret:

Chrisse sitter och jobbar framför datorn (han har en del att ta igen nu när han har varit ute och jobbat ett par dagar).


Älsklingen min i full färd med pappersarbete. Ursöt "Stig-Helmer-toffs" har han också!

Jag och Marco ägnar oss åt en fördjupning i studeicirkel "Konst på bilar"/"Kosnt i snön".


Detta fina hjulspår lyckades jag (av en slump iofs) få fram i snön när jag backade ur bilen från magasinet. -Ett "M" som i Marco kanske? Eller som i "Magasinet", "(the) Mentalist" eller kanske "Marriage"?

Brustit avgasrör

Mitt avgasrör har brustit på Skrållan. Franska bil%#¤&%#!!! Som sagt, nästa bil blir en japanare!


Tjusigt va? Inte undra på att min bil låter som en rallybil!

Efter 6,5 timme på akuten...

Jag har börjar utforska Växjö med omnäjd. Ska jag nu ta och flytta hit (vilket jag iofs praktiskt taget redan har gjort) måste jag lära känna min nya hembyggd.  Så, idag beslutade jag mig för att ta mig en närmare titt på sjukhuset och har till följd  tillbringat 6,5 timme på akuten (jag kom nyss hem därifrån).

Efter att ha beskrivit den extrema smärtan jag känner i höger lunga, fick jag genomgå diverse blodprover, EKG samt röntgen (där jag naken, bortsett från ett par trosor, bland annat fick ligga upp och ner fastbunden i en "stol"). Resultat: Inget fel kunde hittas så jag hade nog bara hostat lite för mycket och ansträngt bröstmuskeln. Jag gick där ifrån med en klapp på ryggen samt orden om att gå hem och vila plus några värktabletter...

Äh, okej... Jag har haft inflamation i min bröstmuskel innan och jag kan då ärligt talat säga att inte f-a-n gjorde det så här ont! Men, men...Hittar de inget fel så... Jag har tagit två värktabletter och de hjälper då inte det minsta.

Inatt ska jag sova på sömntablett för att orka genomlida natten!

(Fasiken vad ynklig och gnällig jag känner mig! Den enda gången jag brukar gnälla pga av smärta är när jag har mensvärk, annars brukar jag vara bra på att hålla god min. Fast, nu har jag faktiskt riktigt jävligt ont!)

Orkar inte mer

Sedan i onsdagskväll i förra veckan har jag haft en jädra hosta. Nu de senaste dagarna har jag hostat så att jag spytt samt att min högra lunga nu värker konstant, jag har svårt att andas samt att när jag hostar eller snyter mig skär det som knivar i högra lugnan och jag kan knappt röra mig.

Jag ringde sjukrådgivningen och tillsvar fick jag att förkylnin och hosta var något som gick nu och så länge jag inte fick hög feber var det bara att vänta ut hostan (jag fick hostmedicin, på recet men den har inte hjälpt). Inatt har jag inte kunnat sova och nu har jag så ont i högra lugnan att jag inte vet vart jag ska ta vägen.

Jag orkar inte mer nu....

"Does you mother know"

Jag och Marco sitter på kontoret och diskuterar filmer. Vi kom in på komedier och "Johnny English". Min favoritscen i den filmen är denna:

http://www.youtube.com/watch?v=ttfQr7diP5w


The Mentalist

En av de männiksor som jag beundrar här i världen är Derren Brown ! Jag hade givit vad som helst för att få vara hans lärling! Allt det han kan göra faschinera mig, så gissa om jag blev glad när serien "the Mentalist" (vilket Derren Browb är på riktigt) började sändas.

Jag har slutat att titta på TV, men den ända serien som jag följer (tack vare internet) är The Mentalist och jag har snart sett klart hela första säsongen...tja, eller så långt som de har kommit i USA.

En annan fördel med den serien är Simon Baker. Jag brukar inte gilla blonda killar, men den killen är helt klart min nya favorit och har knuffat ner Tom Welling på min lista över mest åtråvärda män i världen.  Sedan så skadar det ju heller inte att han är från Australien. ;-)


Jag gillade Simon redan när han var med i serien "The Guardian", men nu är han ta mig tusan ännu mer läcker! Me like!

Utmaning a la Marina

Jag har blivit utmanad av Marina:


Var är din mobiltelefon? I min röda (fake) skinnväska.   

Var är din (o-)äkta hälft? I Uppsala, men han ska strax åka hemåt.

Ditt hår? Ser för jävligt ut! Behöver klippa mig men har inte haft tid samt att jag försökte färga det nyligen med ett resultat som jag inte blev nöjd med och måste därför göra om det...när jag nu hinner.

Din mamma? Är väldigt engagerad i mig och ringer mig oftast en gång om dagen. Hon menar alltid väl och hon och jag kan ha väldigt roligt ihop med massa skrattanfall!

Din pappa? Var snäll och generös. Han var även otroligt musikalisk och händig. Han kände grymt mycket människor!

Det bästa du vet? Att ligga naken i Chrisses armar och bara mysa, gosa och prata (så som vi alltid gör om nätterna när vi sover ihop).

Din dröm inatt? Ett gäng med dansande brudpar var med på ett hörn.

Din dröm/ditt mål? Hihi, can´t tell you that! Har fått lite nya idér nyligen, "jobbcoachen" gav mig lite intressanta förslag....  ;-)

Rummet du är i? Sitter på kontoret på nedervåningen på jobbet.

Din hobby? Resa, fotogreferingen, dans...samt sex med Chrisse ;-)

Din skräck? Har tyvärr en oförstårlig forbi för ormar, som trots otaliga analyser (av mig själv), jag inte hittat någon förklaring till. Hm, ska jag behöva hävda medicin biologiska grunder med inprogramering i reptilhjärnan?  (Jag försöker dock bota mig själv med lite behavioristisk beteendeterapi, jag har faktiskt blivit lite bättre.)

Var vill du vara om 6 år? I ett gammalt, charmigt hus på landet i Växjö. Eller,  vem vet...Chrisse och jag kanske bor i Nice (Frankrike) då och jobbar med filialen. Fast, hade jag helt fritt fått välja hade det varit Australien.

Var var du igår kväll? På diverse platser runt om i Växjö.

Vad du inte är? Trög.

En sak du önskar dig? Att jag kan se mening med allt som händer i mitt liv.

Var växte du upp? Gungvala

Det sista du gjorde? Prata med Marco

Dina kläder? Gråa strumpbyxor samt en grå-, vit-, rödblommig klänning.

Din tv? Existerar inte här i Växjö.

Ditt/dina husdjur? Två katter: Maja och Mu (fast mamma har tagit hand om dom nu).

Din dator?  Svart- och silverfärgad laptop.

Ditt humör? Trött men ändå glad. Har jävligt ont i bröstet efter mina hostattacker.

Saknar någon? Chrisse (saknar alltid honom när vi är ifrån varandra!). Pappa med för den delen.

Din bil? Lilla Skrållan: En blå renault Clio. Är även ägare till en Renault lastbil ;-)

Något du inte har på dig? Skinnväst.

Favoritaffär? Sia kankse?

Din sommar? Vill jag tillbringa på landet, vid en sjö med nära och kära.

Älskar någon? Jag älskar många!

Favoritfärg? Himmelsblå

När skrattade du senast? Nu (medan jag skriver), Marco spelar en rolig låt för mig.

När grät du senast? Tidigare idag (jag hostade så mycket att jag grät).

 


Enkla livet...

I torpet har vi INTE någon:
-TV
-Fast telefon
-Mickrovågsugn
-Torktummlare
-Frys

...här är det det enkla livet som levs och det är faktiskt trevligt och mysigt.

Att inte ha någon TV är riktigt skönt! -Inte en massa tider som ska passas eller en massa program som "måste" ses. Man får jädigt mycket tid över till annat vill jag lova samt att ens kreativitet får betydligt mer utrymme. 

Slit och jobb i köket

Jag har hållt på med att renovera köket sedan jag steg upp i morse. Phu, det är tidskrävande och ett jädra pillgöra emellanåt men när man ser resutlatet känner man att det är värt mödan!

Jag tror inte att någon har gjort något vid köket sedan 1800-frys ihjäl, så det är välbehövt vill jag lova! Problemet är ju att vi inte äger torpet utan bara hyr, så jag vill inte lägga för mycket  pengar på renoveringen. Men samtidigt så vill vi ju bo någorlunda hyffsat fram tills dess att vi hittat ett eget hus som vi vill köpa. Så det blir med andra ord en renovering i budget varitant.


Så här såg köket ut innan jag satte mina klor i det...

Myskväll

Igårkväll hade jag en myskväll med mig själv hemma i torpet. Jag hade laddat datorn med två nya avsnitt av "The Mentalist"  (vi har ingen TV i torpet) samt gjort "hot cocoa" på amerikanske vis, det vill säga med Marshmallows. Myspys och mumsigt!


Två muggar med Hot Cocoa blev det medan jag tittade på avsnitten av "The Mentalist".

Renovera köket

Chrisse har i eftermiddags åkt iväg till Stockholm/Uppsala med Denny för att jobba och de beräknas att komma hem på torsdag förmiddag. Under tiden har jag sysselsatt mig med att renovera köket i torpet och jag gör mitt ytterst för att hinna klart i tid tills han kommer hem. (Sist han var iväg tog jag itur med hallen och denna gången blir det köket, jag gillar överraskningar!)

Luckorna i köket (innan mitt ingrepp) var ljust "skitgula" med stora guldknoppar från 70-talet (?) medan väggarna var gröna samt att kaklet och bänkskivan var i en begieaktig ton.  Nu målar jag väggar och luckor vita samt att jag ska byta ut knopparna till knoppar i rostfritt stål. Vilken färg jag ska ha på bänkskivan och kaklet har jag inte riktigt bestämt men jag ska ta itur med det imorgon.

Jag skulle egentlgien har börjat ge mig på renoveringen redan i morse, men jag var så jädrans groggy från sömntabletten att jag inte riktigt vågade (man vill ju inte vara så borta att det finns risk för att man gör fel någonstans). Istället satte jag igång nu i eftermiddags och när jag la ner penseln för ikväll måste jag erkänna att jag har lyckats åstakomma en jädra skillnad på den korta tiden. Jag tror att det kommer att bli toppen när allt är klart! :-D

Spontanitet och äventyr

Spontanitet är viktigt för mig! Spontanitet i kombination med en viss form av äventyr gör att jag inte försmäktar här i livet. Visst, att jag till en viss del vill ha planer i mitt liv och till viss del vill ha lite tider att rikta mig efter, men jag hade inte stått ut med att veta att hela mitt liv var inrutat framöver och att inget spontant eller spännande skulle kunna hända. (Kan ju säga att när jag gjorde personlighetstestet hos "jobbcoachen" blev staplarna på kreativitet och entusiasm så höga som det bara gick samt att spontanitet genomsyrade allt annat.)

När det gäller jobb hade jag inte stått ut med att arbeta med ett monotomt jobb, där det inte fanns möjlighet till utveckling eller där man inte behövde ta ansvar. Nu säger jag inte att det är fel med att ha ett sådant jobb eller att det är fel på människor som väljer att jobba med sådant, inte alls, men personligen så hade jag inte stått ut med det en längre tid. Om jag hade vaknat på morgonen och vetat att idag på jobbet (eller i mitt övriga liv med för den delen) kommer i stort sätt samma saker att hända som det gör alla andra dagar och jag kommer att göra samma saker som jag göra var eviga dag och jag kommer att träffa samma människor...jag hade troligen gått i taket till slut. Nej, för att jag ska se en mening med livet behöver jag stimulans; Behöver spontaniter, kreativitet, utvecklingsmöjligheter och ansvarstagande. (Eller som Chrisse så fint lärde sig på chefsutbildningen: Människor som inte har en inre trygghet skapar sig en yttre trygghet istället med diverse inrutningar; Jag är inte i behov av en yttre trygghet...)

Jag anser att jag fram till nu ha levt ett relativt spontat liv. Jag har rest mycket och har inte varit rädd för att hänga på något som har varit på G. Jag har kunnat få spontana ryck av att göra något speciellt och har då ibland stuckit iväg och gjort det själv för att ingen annan har valat hänga på, men det hindrar inte mig. 

Men, sedan jag träffade Chrisse har mitt spontana liv berikats ytterligare till min glädje! Nu vet man aldrig från dag till dag vad som händer, vart i världen man ska bege sig eller vilka människor man kommer att träffa. Man vet aldrig vilka människor som kommer att ringa eller vart de vill ha sina saker lassade och lossade. Jag älskar det och mitt liv känns redan mycket mer spännande och roligt...man vet aldig vad som kommer att hända och vart man kommer att hamna!

(Flertalet människor i min omgivning har kommenterat denna brist på planering i mitt numera dagliga liv;. Nej, vi kan inte planera in saker långt i förväg för jag vet inte vilka jobb vi kommer att ha då, hur mycket och vart de är eftersom det ändras från dag till dag. Får vi in lossningar/lastningar från en plats där jag känner att jag vill till så kommer jag att säga så till Chrisse... Hihi, det har ju sina fördelar med att ligga med chefen...)

Lite vardagslyx

Jag är en människa som tycker om att göra skillnad på vardag och fest, eller rättare sagt så nästan kräver jag att man gör det! Men samtidigt tycker jag om lite vardagslyx emallanåt, som idag till exempel. Chrisse ska nu om ett par timmar åka iväg och jobba ett par dagar i Stokcholm (jag blir alltså kvar själv i Växjö i några dagar). För att få en stund tillsammans ihop innan han åker har jag nu idag lagat till en liten lyxigare lunch än vad jag normalt brukar göra en vardag.


Inte superlyxigt precis, men det är ändå lite mer än normalt för oss en lunch mitt i veckan: Grillat fläskkött med färskmalen svart peppar och grovt havssallt, samt bakad potatis med en gröslöksröra.

Slagen med påk?

Jag tror att en man med en stor påk var här i torpet inatt och gav mig en rejäl omgång i sömnen! Hur som helst så känns det som att det är en av möjligheterna till mitt idag rådande tillstånd!

I förra veckan drog jag på mig en förkylning sista natten i Bern. Sedan dess har jag haft en jädrans hosta och igår var den så pass att jag till och med kräktes av hostatackerna. Jag åkte till apoteket och förklarade snällt mitt problem för apotekaren (alltså ang hostan, inte att mitt hår är helt okontrollbart). Hon frågade mig om jag ville ha tablett eller i flytande form och jag sa "Det spelar inte mig någon roll, bara det hjälper". Till svar fick jag "Du, det spelar inte mig någon roll heller!". Jag gick där ifrån med tabletter...

Inatt kunde jag inte alls sova. Jag hostase så att jag inte fick luft samt att min bröstkorg värkte så. Det slutade med att jag fick den brilljande idén med att ta en sömntablett för att lyckas somna (vilket verkligen var en supersmat idé!). Joda, nog somnade jag allt och nu är jag helt groggy, är forfarande inte vaken och jag känner mig mör. När Chrisse sa "Hej då, älsklingen, jag åker nu." till mig i  morse var jag helt borta och jag tror jag pussade honom i luften medan jag mumlade något ohörbart tillbaka (alltså jag trodde att det var honom jag pussade men det var i själva verket endast kvalsterna i luften som fick smaka på min så ljuva kyss a la fräsch morgonandedräkt".

Malin, hur blev du av med din älskade Tjackhosta?

Möbler skänkes

Det är helt sjukt vilka möbler som folk vill skänka bort när de ska flytta! I förra veckan kom Chrisse hem med ett fint piano till mig och nu kom han hem med en ipmerial säng! Jag älskar sådana sängar, tycker att de är vackra och jag kan riktigt se en sådan i min framtida dotters barnrum! :-)I helgen, när vi var hemma hos Sara och Roy, berättade Chrisse att deras soffgrupp kom från en flytt där ägaren hade skänkt bort hela soffgruppen till Chrisse. Jädra vilken cool soffgrupp det var! Riktigt retro i fyrkantig stil i vitt skinn! Me likie!!! (Hihi, det var nästan så att jag ville smälla till Chrisse för att han hade givit bort den till Roy.)

Ni ska dessutom veta att det är väldigt mycket möbler som Chrisse INTE ta tillvara på, för var tusan skulle vi göra hän allt? Alltså, jag skulle nog kunde starta en förmedling och skänka bort alla möbler som gratis passerar våran väg.

Naturliga sporter

Om man tar och tittar på friidrotter, kan jag tycka att många utav grenarna är väldigt naturliga. Vad jag menar  är att det inte är så svårt att förstå hur grenar som längdhopp, höjdhopp och 100 m har uppkommit. -Testosteronfyllda män behövdt hävda sig mot varandra och testat vem som har sprungit snabbast utav dom eller kunnat hoppa högst eller längst osv. Det är väl rätt naturligt och jag kan se hur män har tävlat i dessa grenar sedan urminnes tiden!

Men...hur tusan kom man på stavhopp? Av någon anledning känns inte den grenen riktigt lika naturligt... Har svårt att se att några grottmänniskor var ute en dag i skogen och tänkte: "Hm, om vi tar en jäkligt lång stav, som vi springer rakt upp i luften med, försöker sedan sänka staven och pricka ett "hål" vilket ger motkraft till att svinga oss flera meter upp i luften där vi ka försöka komma över en annan lodrät, liggandes stav..." Näää, jar har lite svårt att se det faktiskt....


Dåliga tider

Det märks att det är dåliga tider! -Det ringer väldigt mycket folk till Chrisse som söker jobb! Jösses!

Kalas med familjen

Idag har vi varit hemma hos Roy och Sara (i deras nya lägenhet i Växjö) och firat att Roy fyllde 22 år igår. Hela familjen var samlad och det var trevli och roligt! -Jag har alltid önskat mig en stor familj och jag tycker att det är väldigt trevligt att Chrisse har fyra syskon (Roy 87:a, Veronika 85:a, Dennis 82:a och Jerry 80:a).

Västa babyboomen är det också bland syskonen (så jag blev varnad att se upp med vilken stol jag satte mig på).
-Jerry och Marina fick sitt första barn, Freja, i december månad.
-Veronika och Boris ska ha sitt första barn i april.
-Dennis och Annicka ska ha sitt andra barn i juli, de har redan 2-åriga Felicia.
Mmm, Chrisses och mina barn kommer att få många kusiner att leka med, precis så som jag vill ha det! :-)


Födelsedagsbarnet Roy med sin flickvän Sara.


Dennis, Annicka och deras dotter Felicia.


Marina, Jerry och lilla Freja.


Jerry, Dennis, Chrisse och mamma Eva.
Höggravida Veronika och Roys och Veronikas pappa Ulf (Veronika och Roy är Chrisses halvsyskon).

Stylad Scania

"Stockholms Markus" stannade till på kontoret ikväll och hämtade upp lite möbler som han ska ha med sig på vägen mot England. Han har stylat om "sin" bil lite sedan sist jag såg den och satt på lite fler lampor...


Det gåt inte att ta fel på när det är Markus som kommer i sin käre Scania...

Pianopresent

Som liten spelade jag piano och jag tog lektioner i tre år. Tyvärr, så slutade jag vilket jag i dag ångrar...
När jag började spela köpte pappa ett nytt, vitt Yamaha piano till mig som fortfarande står hemma på Kastanienhof tillsammans med en gammal taffel. Jag har längre tänkt att jag skulle börja spela igen och har tjatat på mamma om att jag ska få pianot hem till mig, men det har hon inte gått med på...

Så i förra veckan kom Chrisse hem med ett piano till mig! En kund som han flyttade skulle inte längre ha pianot så då tog han hem det till mig, och gissa om jag blev glad! Pianot får inte plats hemma i torpet så det står på magasinet där jag nu ibland har suttit och spelat lite...


Ett fint, svart piano i bra skick som det utan problem går att spela på (dvs att det inte är helt ostämmt). Jag är superglad!

Present från Helena

Igår gjorde Helena mig väldigt glad! Hon gav mig present som tack för hjälpen med pluggandet. Jag fick en bukett med tulpaner samt en fin Kosta Boda vas! Blev nästan lite rörd... Hon hade verkligen inte alls behövt ge mig något!


Sexlapp till Marco

Det här skämtet kommer bara folk i Växjö att förstå...

Inatt, när vi var och bytte bilar på kontoret skrev jag en lapp till Marco. Marco skulle sova över på kontoret (det finns en bäddsoffa på överväningen i Chrisses kontor) så hans väska med sängkläder stod prydligt innanför dörren. Jag tog en lapp som jag la på hans sängkläder med texten: "Vi har inte knullat på dina sängkläder! /Jeanna". Chrisse ritade sedan en "pöl" på pappret och skrev med en pil "Vit fläck"...

Köra lastbil

För första gången i mitt liv har jag nu ikväll kört lastbil! Eller okej, den korrekta benämningen är väl egentligen "lätt lastbil", men var tusan, den är hur som helst 7,2 meter lång och man sitter högt och den har en stor ratt (tre kriterier som INTE finns på en vanlig personbil i alla fall!). Långt har jag med kört för den delen för att vara första gången: Först Växjö-Karlskrona och sedan Lörby-Växjö medan Chrisse körde Karlskrona-Lörby. Chrisse skulle egentligen har kört Lörby-Växjö också men jag proppsade på att få köra. (Fast okej, jag erkänner: Chrisse fick precitionsbacka en bit i Karlskrona för det var jädrigt tight med utrymme och jag vågade inte. Alltså, jämfört med min lilla Skrållan är det ju en jädra skillnad på att backa med den mastodonten.)

Kände mig lite stolt faktiskt att jag klarade av att köra den så bra så jag var tvungen att ringa Lilstrumpan och skryta. "Gissa vad jag gör nu!", utbrast jag glatt när han svarade! "Du kör skåpbil?", svarade han mig. "Jupp..."

Hrm, Chrisse skrattade lite åt mig när vi först skulle rulla ut från magasinet i Växjö och jag försökte ställa in backspegeln... -"Äh, Jeanna...det där kan du sluta med för du kommer ändå inte att se något!" Hihi, IQ-fiskmås eller vad?

Duktig flicka!

Tysk trafikpolis

Något som jag lärde mig på resan:
Den tyska trafikpolisens förkortning är "BAG". Rätt roligt tycker jag i alla fall...


Vad jag smusslade med min kamera för att lyckas ta denna bilden. (Man vill ju liksom INTE reta upp en tysk polis!)

Vårväder

Det snöar ute... Stora snöflingor faller sakta från himlen. Snön lägger sig inte på marken, det är för varmt för det, men det gör ingen skillnad på att det faktiskt snöar ute! Hm...vilket vårväder!

För två dagar sedan sprang Chrisse och jag runt barärmade i ett 19 gradigt varmt  Schwartzwald. Solen lyste för fullt, människor satt ute och åt på serveringar och vårblommarna hade börjat blomma. Känns tyvärr som att det dröjer ett tag till innan det blir sådant vårväder i Sverige!


Krokusarna blommade för fullt i södra Tyskland...

Big in Spain

Kan man göra annat än att le? ;-)
Grattis säger jag hur som helst till Chrisse för hela "Spaniengrejen"!  Jag är stolt över dig, min älskling! Mmm, du är duktig!


Fullproppad lördag

Chrisse är och jobbar medan jag pular med grejor här hemma: Jag tvättar, städar och målar och har mig!  I eftermiddag bär det av till Karlskrona där vi ska hämta lite grejor och när vi kommer hem igen blir det fritidsgården och sedan är vi ett gäng som ska till parken och titta på "Joddla med Siv".

Egentligen var jag hembjuden till Linnéa ikväll, men jag har inte lyckats få tag på henne så vi får väl ta och träffas en annan dag istället.

Imorgon ska Chrisse och jag på Lindy Hop Kurs och sedan ska vi hem till Chrisses yngsta bror Roy som fyller 22.

***

Jag pratade precis med Linnéa och vi ska inte träffas idag pga sjukdom. Istället ska hon och familjen komma upp och hälsa på mig och Chrisse om ett par helger.

Team America

Inatt när vi kom hem från fritidsgården beslutade vi oss för att titta på film. (Vi har annars i vårt förhållande bara tittat på tre filmer tillsammans (var av en nu när vi var i Schweiz) eftersom vi sällan är hemma och när vi väl är det hittar vi på annat.) Jag kände mig djärv och introducerade Chrisse för filmen "Team America".

Jag vet att många har problem med den filmen och inte alls gillar den, men jag tycker att den är helt underbart dum och den är helt klart min humor! Det finns flera scener i den filmen som är helt klockrena, för att inte nämna att den inehåller sjukt roliga sexscener!

Det visade sig att även Christoffer gillade filmen och han tyckte att den var bra gjord med tanke på att det är dockor. Jag kan inte göra annat än att instämma.


Pizzakväll på fritidsgården

Ikväll har vi pizzakväll på fritidsgården... Shit vad mätt jag är!  Hrm, jag skulle ju bara  tvungt försöka få i mig HELA pizzan...kan meddela er om att det INTE gick. Är så mätt att jag vill spy nu, alltså jag mår verkligen illa! Shit...

Hemkommen

Nu är vi hemkommna från Schweiz! Har haft det toppen med sol, värme och härligt vårväder!  God mat och dryck har det också blivit samt en massa foton!


Schweizisk souvenirnallen någon?

Vårväder i Schweiz

Skickar en liten hälsning från Schweiz! Här är det solsken och plus 15 grader, dvs. riktigt härligt vårväder!

Söndagspyssel på kontoret

En vanlig söndag på kontoret:

Jag härjar i lönesystemet och skriver arbetsgivarintyg samt lägger upp en ny kund i systemet som jag ska fakturera.
Chrisse pysslar med diverse pappersarbete (och svarar på mina frågor).
Marco pular med en av bilarna.


Marco i full färd...

Om ca 30 minuter bege jag och Chrisse oss iväg mot Schweiz....

Vår i kalendern

Så nu äntligen är vintermånaderna slut i kalendern och det har blivit den 1 mars. Äntligen! (Jag gillar inte alls vintern och kyla!) Även ifall man inte har märkt av att våren närmar sig på vädret (det är ju fortfarande snö och kyla ute) så märks det i alla fall på ljuset, att det är ljusare mycket längre om dagarna.

Jag ser så fram emot våren och sommaren!

Cecilia

Herre Gud, detta är ju bara för roligt! Efter X antal månader får jag ikväll reda på att Cecilia, som kommenterar min blogg ibland, inte är en slumartad människa som råkat hitta till min blogg (som jag trott hela tiden) utan min fd logistikkollega Johans tjej som jag har träffat vid flera tillfällen på diverse fester.... Gissa hur korkad jag känner mig?

RSS 2.0