Egoist tydligen

Jag har en lång stubin, det tar lång tid innan jag blir arg. Men när jag väl blir arg, ja då jävlar! Just nu närmar jag mig den gränsen alltmer och mer...

Min kompis, som ville ha hjälp med pluggandet, och jag har precis pratat. Jag har nu blivit kallad för egoist, för att jag inte bryr mig om andra, för att jag inte förstå mig på andra och för att jag bara tar utan att ge något till baka! Hon är så besviken på mig för att jag inte vill hjälpa henne att hon nu inte längre vill prata med mig...Jag har åter igen påpekat att hon jättegärna får komma hem till mitt så ska jag mer än gärna hjälpa henne, men nej det går inte.

På senare år har jag blivit allt bättre på att inte ta saker personligt, och det gör jag inte nu heller i detta fallet (jag vet att jag inte är något av det som hon beskrev mig som). Jag är  förbannad på att det är som att prata med en vägg och att hon projicera allt på mig och att hon försöker skuldbelägga (vilket alltså inte fungerar på mig).

Jag kan inte med människor som inte inse sina egna försvarsmekanismer! Och jag kan inte med människor som lägger och projicera skuld på mig när något inte är mitt fel. Jag ogillar dessutom att folk verkar tro att jag jämt och ständigt ska ställa upp och fixa och dona på alla andras villkor så fort någon knäpper med fingrarna... Jag blir galen. (Jag är frustrerad i några timmar nu och sedan rinner det av mig.)

Men men, vill hon inte ha min hjälp så är det inte mitt problem. (Tycker dock lite synd om henne att hon inte vill möta mig på halva vägen för sin egen skull. vad jag vet finns det ingen annan i hennes liv som kan hjälps henne med att göra ekonomiuppgifterna i Excel. Men jag krusar inte för någon.)

Kommentarer
Postat av: Cecilia

Din försvarsmekanism är kanske att anta att alla skuldbelägger dig för något som inte är ditt problem?:)



Nej, jag skojar bara. Låter som en pissig situation det där...

2009-03-24 @ 12:45:09
URL: http://cissivarning.blogg.se/
Postat av: Jeanna

Du är rolig. ;) Jag bryar analysera sönder saker och ting när jag hamnar i en bråkig situation och denna gånen är det nog ine mina försvarsmekanismer som ligger till grund för problemet.

Jag är lite besviken på att hon anser att jag borde köra 16 mil (fram och tillbaka) till henne de dagar hon kan och har lust. Hon vill ha min hjälp så hon borde väl rätta sig lite efter mig också. Jag kan tyvärr inte släppa allt och köra till henne så fort hon knäpper med fingrarna...

2009-03-24 @ 13:37:44
Postat av: Annicka

Herregud, säger jag bara!!! Hon verkar ju vara jätte konstig. Strunta i henne. Hon är inte värd det. Du är absolut inte en egoist, tvärtom! =) Kramar

2009-03-24 @ 21:36:02
Postat av: viran

Man är inte ego för att man inte alltid står vid personens dörr när den vill ha hjälp... man har liksom ett eget liv och man ska inte bara ge man ska få nått för de me

2009-03-24 @ 22:40:32
Postat av: ThisIsMaria

Vill hon ha hjälp får väl hon ta sig till dig. Kan jag tycka. Visa lite intresse själv.



Svar till din kommentar: Ja jag har lockat håret :) Trivs bra i det med :)

2009-03-25 @ 11:15:42
URL: http://thisismaria.blogg.se/
Postat av: Jeanna

Tack för era kommentarer, tjejer!

Jag har hur som helst släppt det där nu och gått vidare! Hon sa igår att hon ville ha "paus" från mig nu och inte prata med mig när jag nu var så egoistiskt. -Inte mitt problem så jag skiter tyvärr i vilket. (Som sagt jag krusar inte för någon samt att försöka manipulera mig genom att skuldbelägga mig fungerar inte heller.)

2009-03-25 @ 11:21:55
URL: http://jeannas.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0