Maria och Jörgens bröllop

Här kommer lite av mina bilder från bröllopet igår.
(Klicka på dom så förstoras dom upp.)
(Jag har bara gjort en snabbredigering av bilderna från färg till svartvitt. Skuggningen och konstraserna osv. ska redigeras bättre senare.)

Förlovade

Grattis till lillebror Jamie och Cissi som förlovade sig igår!


Jamie och Cissi hand i hand med sina nya Sarekringar.

De sa "ja"...

Ingen fick kalla fötter och backade ur, både Jörgen och Maria sa "Ja" till varandra igår.


Även om Maria argt fick släpa Jörgen till kyrkan så sa han "ja" till slut....


Och alla gästerna höjde sina glas och lyckönskade dom...

Natten Före

Klockan är nu över 01.00 och vi har gett upp för kvällen. Runt 23.00 kom vi till huset efter att ha varit och dukat färdigt i lokalen och vi satte sedan igång med att göra färdigt 80 st program. (Eller okej, jag erkänner, vi hann inte färdigt med alla programen men vi gav upp för ikväll och får göra resten imorgon.) Klockan 08.00 ska vi upp imorgon och vara hos frissan senast 09:30, sedan blir det sminkning och sedan bär det av till kyrkan.


Dukningen är färdig och brudbuketten är hämtad.


Ann-Sofie, Jennifer och Sanna jobbar på programmen.


Maria gör färdigt gästboken.

Mot bröllopet...

Nu har jag strax härjat klart i Växjö och ska bege mig av mot Viken och Helsingborg. Ikväll blir det pyssel med de sista förberedelserna och sedan blir det tjejkväll hemma hos Maria (brudgummen sover på annan plats och får inte se Maria innan bröllopet).

Imorgon gifter sin Maria och Jörgen i Vikens Kyrka kl 16.00. För er som vill ta er en titt på deras sida på Bröllopstorget är adressen:
http://www.brollopstorget.se/brudpar/juggeomaggan/

Trevlig helg alla!

Uppraggad på Maxi

Igår kväll när jag var och handlade på Maxi blev jag uppraggad av en mörkhårig och brunöggd man i 35-40 års åldern. (En sådan man min mamma alltid har tyckt att jag ska ha, hihi.) Rätt kul faktiskt, det är några år sedan jag blev uppraggad i en matvaruaffär senast... Nu har ju jag redan min lille älskling så jag var inte intresserad, men det är ändå smickrande att bli uppmärksammad bland mjölkprodukterna på Maxi...

Min mamma har alltid tyckt att jag ska ha en någora år äldre man som gärna får vara brunöggd ocg mörkhårig. Sist jag var singel fick hon för sig att försöka para ihop mig en en spansk katolsk präst... Hrm, jag fick ju då påpeka att det var ju snällt av henne att tänka på mig men att katolska präster inte gå ha flickvänner/fru... *Skrattar*

Rabarber

Rabarberna i trädgårdslandet i Växjö har blivit jättestora! Något större än mina hemma i Blekinge!


Testperson på Blixt

Jag har inte kunnat testa min nya blixt riktigt ordentligt (smart Jeanna när bröllopet är på lördag!). Så ikväll har jag utsett stackars Jessica som min testperson!


Jessica har fått stå ut med att vara fotomodell halva kvällen.

Crazy Hair

Jag färgar mitt hår mörk och har gjort så i en väldigt massa år! Tyvärr får man efter ett tag, när ens narurliga hårfärg är mycket ljusare, en trevligt liten utväxt som man måste ta hand om. Förrförra gången jag färgade mitt hår gjorde jag det samma dag som Lukas skulle döpas och det blev katastrof! Färgen jag normalt bruka använda var slut så jag fick prova ett annat märke vilket inte alls funkade på mig. Håret blev missfärget och helt stripigt och fan vad det såg ut! Gissa om jag skämdes för mitt hår på dopet! -Jag stod dessutom längre framme i kyrkan också! (Min mamma mobbade mig rätt bra fär det, hihi.)

Idag har jag färgat om mitt hår i "Kastanj"  inför bröllopet. Jag tänkte inte göra om samma misstag som förra gången och färga det samma dag, utan tog det två dagar innan ifall samma öde skulle inträffa igen. Men som tur är blev det bra denna gången och jag är riktigt nöjd med färgen! Phu!

Blällopsklädsel fixad, nästan

Det blev ingen av de klänningarna som jag visade för er som jag kommer att ha på mig på bröllopet. Eftersom jag kommer att krypa i kyrkan och hoppar på stenar i Viken fick det bli en klänning som kommer att klara av de konsterna. Så nu stå det mellan dessa två, inte lika fina jag vet men skit samma! (Jag ska ta båda med mig så får jag se vilken jag känner för på lördag.)No Doubt

Ikvällens avsnitt av Jimmy Kimmel uppträdde No Doubt och medan jag tittade på deras framträdande insåg jag att jag hade drabbats av en form av åldernsnoja. Medan jag tittade på Gwen Stefani tänkte jag :Hur gammal är hon egentligen? Hon har ju klätt sig och sett ut så där så länge jag kan minnas. Hon klär sig som en tonårig fortfarande och hon närmar sig väl 40?

Sedan började jag räkna på åren... Jag upptäckte No Dount 1995 med sången "Just a girl" och när jag kollade upp Gwen är hon född 1969. Hon var alltså 26 år när jag först la märke till henne och hon fyller 40 i år. Jag har alltid gillat henne och tyckt att hon har varit helskön, att hon har kört sig eget race utan att bry sig. Sedan tänkte jag: Vad fan, Jeanna! Skärpning! So what om hon närmar sig 40? Hade jag varit lika cool som henne om nio år hade jag säkerligen varit överlycklig. Vilka stereotyper jag har i mitt huvud när det gäller ålder!


Gwen Stefani från kvällens Jimmy Kimmel (sändes 090521 i USA).

Cruising

Jag och älsklingen måste ut och åka snart, vi träffas så sällan nu för tiden och har knappt någon "egen" tid ihop alls. Bara sticka iväg i en av hans bilar eller på mototcykeln hade varit härligt i det härliga sommarvädret.


Älsklingen på cruising i Dodgen.

Härket?

Maria, är du säker på att du vill ha en Mustang Cabrolet på bröllopet? Ni kanske vill ha "Härket" annars? *Skrattar* Den finns också tillgänglig! ;o)


Kramer

En av de bästa manliga karaktärerna som har spelats i en TV-såpa är enligt mig Cosmo Kramer i Seinfeld. Hysteriskt rolig! Hans entréer är alltid så bra! Hade man haft honom till granna hade man fått många skratt. Man hade nog också blivit frustrerad ofta, men det hade i alla fall blivit blandat med skratt!

Till Anna (som sagt mitt minne är bra). Minns jag rätt älskade du avsnittet där Kramer är modell för Calvin Klein och poserar för honom på kontoret endast iklädd et par vita kalsonger och råkar missa väggen när han ska luta sig mot den lite coolt. ;o)


Dr. Phil walk

Har någon av er tittat på Dr. Phil och sett hur han varje gång vid programmets slut går och hämtar sin fru i publiken och går sedan ut ur studion hand i hand med henne? Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det? På sett sätt kan jag tycka att det är gulligt men på ett annat lite fjantigt! Jag och Chrisse kanske ska införa det? Att jag sitter utanför kontoret varje kväll/natt och väntar och när han är klar kommer han och hämtar mig så lämnar vi magasinet hand i hand...

"Bröllopsklänning"

Jag vet inte alls vad jag ska ha på mig på bröllopet i helgen. Eftersom jag ska vara fotograf och kommer att huka mig och krypa en del osv, måste jag ha en klänning som klarar av det... Hm, kanske en av dessa???? Fast, egentligen får man ju inte bära helsvart på en bröllop...
Rip off Mariestads!

Är det någon av er som har sett reklamen för Mariestads som Peter Stormare gör? När jag först såg den tänkte jag:
"Vad då  en rip off i light version på Jonas Åkerlunds regi på Prodigys video "Smak my bitch up"? Hm, nu ska vi se...båda är filmade som att man ser det så personen ser (ur hennes/hans ögon) och både slutar med att de se sig själva i spegeln. Okej, så man ser inte att Peter sniffar kokain, spyr pga fylla eller ha sex (som det är i Prodigyvideon), men det är ändå filmat likadant! -Någon borde ge Jonas Åkerlund lite pengar!"

Sedan insåg jag att Jonas Åkerlund faktiskt hade regiserat reklamfilmen också....


Metallica Rocks!

Jag har inte spelat Guitar Hero på väldigt länge. I förra veckan släptes Guitar Hero Metallica vilket jag idag inhandlade och har nu spelat igeom lite snabbt ikväll! Shit vad kul det är, roligare än de andra jag har! Metallica rocks!


Det var ju moget...

Jag vet inte om du har förstått detta, men vi är båda i 30-årsåldern! Det var länge sedan vi slutade på högstadiet!  Men "straffa" du mig om du vill... Jag vet inte om du inser detta, men du bevisar bara att jag har ännu mera rätt genom att göra så!

Det är inte mitt fel att du inte klarar av att jag säger ifrån! Det är inte mitt fel att du förväntar dig att hela tiden få som du vill, att du förväntar dig att du ska få utan att behöva ge tillbaka. Men jag tycker inte att det är okej längre...

Brevlåda på landet

Här kommer en annan fördel med att bo på landet: Att hämta posten. Bo man i staden får man antigen gå fram till sin dörr för att hämta posten alt. gå till en box någonstans. När jag går ut och hämtar posten ser det ut så här:


En postlåda med Vallmo runtomkring. Mycket trevligare än att gå fram till en dörr bara!

Sovmorgon på landet

Ni alla stadsbor får säga vad ni vill! Men, det finns inget som slår en frukost på landet en härlig sommarmorgon! Idag tog jag lite sovmorgon och satt sedan ute i trädgården och njöt av en kaffe latte i det härliga solskenet. Inga människor runt omkring, inga störande ljud utan bara lugnt och skönt och fågelkvitter. Me like!


Mitt "lilla" glas med kaffe till frukost.

Vad är oddsen?

Jag gillar folks inställning till odds i olika situationer. Männiksor som gifter sig vet att närmare 50 % av alla äktenskap kommer att sluta i skiljsmässa, ändå väljer många att gifta sig trots de oddsen. Hade man istället påpekat att om man hoppar fallskärm finns det 50% chans att skärmen inte vecklas ut, hur många hade då hoppat?

Butterscotch Blondies

En sats med Butterscotch Blondies blev det ikväll.  Nu tror jag inte att jag ska baka mer på ett tag i alla fall...


Butterscotch Blondies, ungefär som Brownies utan choklad med hackade walnötter.

Liljekonvaljer

Fick ett inlägg från Linda om att liljekonvaljerna blommade "rätt" fortfarande. Fast, som jag minns det brukade de väl slå ut runt morsdag? Eller har jag fel där? Men, som jag kan minnas det var inte alltid alla liljekonvaljer vad utslagna vid månadsskiftet.


En bukett med liljekonvaljer mamma plockade i mitten av maj i år.

Kinesiska tecken

När jag var i Kina för två år sedan köpte jag bland annat två tavlor med kinesiska tecken. Minns jag rätt köpte jagen för kärlek och en för harmoni (men jag kan ha fel). Nu, så här långt efteråt, kan jag heller inte minnas vem som är vem. Visst är det lätt att kolla upp med hjälp av internet, men det känns lite klantigt!


Harmoni och Kärlek på kinesiska (tror jag i alla fall).

Pizzabullar

Kvällen avslutades med 40 st (två plåtar) med pizzabullar.


Mina pizzabullar är fyllda med: Rökt skinka, tomatsås, pizzakrydda och riven ost.

Julklappar år 2009

Jag har precis skrattat så att jag har ont i magen! - Nyss ringa mamma mig, hon och min moster har idag träffats och de införde då en ny jultraition för oss i släkten. Vi ska alla träffas den första eller andra advent hemma hos någon utav oss (det skiftar från år till år vem utav oss) då vi bland annat ska ha köpt en personlig sak för max 50kr  till EN i släkten. Mamma och min moster drog idag lapp om vem som ska handla till vem i släkten. Listan är som följer:

Vem som ska handla till vem:
Mariana...Gunnar
Gunnar...Cissi
Cissi...mariana
Sven...Jamie
Jamie...Sven
Jeanna...Anna
Anna...Christoffer
Christoffer...Andre
Andre...Mikael
Mikael...Monika
Monika...Emelie
Emelie...Jeanna

Jag ska alltså handla till min kusin Anna medan Christoffer ska handla till André som är min kusin Annas sambo.  Jamie ska handla till Sven som är min mosters pojkvän,  Cissi till min moster och mamma till min kusins Mikaels sambo Emelie. Detta kommer att bli så kul alltså!


Färgade stolsöverdrag

Jag pratade i veckan om att jag hade stolsöverdrag som jag ville färga. Stolarna som jag hade i tanken är de som jag köpte till mitt kök när jag först flyttade hemifrån. (Ja, de har överlevt och jag plockade fram dom igen ur gömmorna när jag och A separerade. Jag har sedan dess haft dom i mitt kök i Lörby.) När jag köpte dom var de kungsblåa men under årens lopp har de blekts varpå jag planerade att färga om dom riktigt blåa igen. Men, jag planerar snart att renovera mitt kök, jag har redan köpt färg och dylikt och kommer att ha grått och silver i köket varpå jag planerade att sy nya överdrag i lila. Nu i helgen hittade jag äntigen textilfärg och hittade då en färg i "mörk viol" som jag istället köpte till mina stolar.


Mina stolar före och efter. Kanske inte riktigt helt rättvist efterom förebilden är tagen i molnigt väder och efterbilden i starkt solljus. (Det är större skillnad på dom än var det verkar på bilderna.)

Kanelsnurror

Dagens bakning bestod av 40 st kanelsnurror. Man kan ju inte anklaga mig för att inte vara huslig i alla fall!


En av mina kanelsnurror close up.


Två stycken fulla plåtar blev det.

Dagens låt

Dagens låt, som spelas om och om igen på Spotify:
Dead by April - "Losing you"


Mer blommande i trädgården

Ni är säkert trötta på mina trädgårdsbilder, men här kommer i alla fal lite mer bilder från min trädgård som jag tog nu i helgen.


Det japanska körsbärsträdet har nästan blommar över, istället blommar Paradis Aplen med ljust rosa blommor.


Blod Apeln har också slagit ut.

Hemmabakad pizza

I fredagskväll bakade jag pizza (man får ju leka hustru och ha mat på bordet när gubben kommer hem från jobbet). Kryddad köttfärs, lök, vitlök, tomatsås och riven ost blev det. Fast gubben min kom inte hem från jobbet förrän 01.00 på natten så pizzan fick bli frukost dagen efter istället....


Min pizza, som faktiskt blev väldigt god.

Tiffany Lampa del 2

Vad opedagogiskt av mig, att förvänta mig att alla vet vad en Tiffany Lampa är. Hur som helst finns dom i olika färger och formar, men dom dyra i orginal bygger alla på en form av glasmosaik. Här är i alla fall lampan som Chrisse hämtade i Karlshamn. Någon som vill betala 100 000 för den? (Ni vet ju redan vad jag tycker om dom.)


Magont av skratt

Herre Gud alltså! Jag är glad att mitt hus inte är fyllt med videokameror som är till allmän beskådan!

Finns det någon som påstå att man inte kan ha roligt själv, skulle jag i denna stund vilja motbevisa personen i fråga. Jag har så roligt och jag skrattar så mycket att jag har ont i magen! (Jag är hemma själv, Chrisse kommer inte hem förrän någon gång i natt.)

Hur som helst är jag glad över att jag kan underhålla mig själv och att jag inte behöver en massa folk runt om mig för att ha kul! Usch, vilken sjuk humor jag har och jösses vad jag är lättroad!

Tiffany lampa

Imorgon ska Chrisse till Karlshamn och hämta en Tiffany lampa som är värd 100 000 kr. Jag har aldrig gillat dom lamporna, tycker till och med att dom är fula! Människor som har sådana lampor, gillar dom verkligen lamporna eller har de dom bara för att det är så jäkla dyra och för att det är märket Tiffany?

Det är likadant med människor som tex köper smycken från Tiffany. Hur mycket mer får de betala för att det är från Tiffany och för att man få det packeterat i en turkos lite ask? Jösses vad folk kan vara märkesgalna!


Letar efter Rune

Nyss knackade det på dörren och utanför stod en uppklädd man i 65-års ålder. När jag öppnade presenterade han sig och sa sedan att han letade efter en gammal vän som hette Rune som han trodde bodde i mitt hus. (Rune är mannen vi köpte huset av.) Det kändes lite jobbigt för jag fick då tyvärr meddela att Rune hade avlidit för över ett år vilket mannen inte kände till. Han undrade hur länge jag hade bott i huset och vad som hade hänt med Rune osv. "Jag och frun hittade först inte huset och fick köra fram och tillbaka några gånger innan vi kom på att det hade byggts en mur framför."

De kan inte ha varit nära vänner eftersom han inte kände till vad som hade hänt, men det kändes ändå lite sorgligt att behöva meddela att en vän till honom inte längre fanns i livet.

Sent påkommen grillfest

Idag är jag hemma i Lörby. Chrisse har varit iväg i flera dagar och jobbat men planerar att komma hem senare ikväll. Vi stannar här imorgon också innann det bär av igen. Jag vet att det är sent påkommit, men det är inte lätta att planera något i den här branchen för man vet aldrig vart man är och vad det finns att göra. I vilket fall som helst försökte jag dra ihop lite folk som imorgoneftermiddag och tänkte bjuda på grillad lax men det var ingen som kunde, eller jag väntar iofs svar fortfarande från några...men jag tror inte att det blir något. Bättre lycka nästa gång.

Chokladbiskvier

Mina bakningsäventyr fortsätter. Jag har aldrig provat på att göra biskvier, men fick ett ryck igår att prova på. Igår gjorde jag bottnarna och idag chokladkrämen och chokladdoppningen. Det var lättare än vad jag hade trott att göra dom, även om det tog lite tid. Goda blev dom också.


Så här blev dom, mina chokladbiskvier. 15 st...fast, 14 st finns bara kvar för jag var ju tvungen att provsmaka en.

Sömntuta

Som ni alla vet har jag forfarande sömproblem. Jag har svårt för att sova och bruka vakna flera gånger varje natt. Innan har jag haft insomningtabletter, men för en månad sean fick jag riktiga sömntabletter. Jag har inte tagit dessa tabletter innan men igår kände jag att jag behövde sova och eftersom det är helgat idag hade jag inget som direkt behövde göras så jag tog en. Jöses, jag somnade snabbt och vaknae inte förrän klockan var närmare tolv idag. Jag trodde kolockan visade fel när jag vaknade och tittade på den. Jag är fortfarande helt groggy av tabletten, har lullat runt i snart två timmar helt borta.

Tysk pastarätt

I augusti för tre år sedan var hela min familj i Tyskland och hälsade på min kusin Elena. Elenas ena son skulle döpas och vi var alla nerbjudna.


Min kusin Elena med sin man Thomas och sonen Tobias på dopdagen.

När vi kom ner första kvällen bjöd Elena på en rätt med tagatelli och en ostsås med laxbitar. Det var så gott (jag tror Cissi håller med mig på den punkten). Sedan dess har jag hela tiden tänkt att jag måste be Elena om receptet men det har inte blivit av. Nu idag fick jag för mig att prova själv så jag gjorde en ostsås, stekte laxbitar som jag rörde ner och hällde över spagetti (jag hade ingen tagatelli hemma). Resultatet blev helt okej, men inte så gott som Elena. HM, undra vilken sorts ost hon använde? Måste fråga henne en dag!


Mitt tyska pastaförsök. (Kan säga att det var godare än vad det ser ut.)

Rastlös

Jag börjar känna mig rastlös här i Sverige. Hade haft lust till att åka utomlands i ett år och jobba. Hm, har alltid trott att jag aldrig skulle bosätta mig i Sverige. Trodde att jag skulle hamna i USA eller sedan förra året i Australien. Men nu när man har hus och pojkvän i Sverige är det inte så lätt...

Textilfärg

Jag har inte använt textilfärg sedan gymnasietiden. På den tiden handlade jag ibland kläder på second hand som jag sydde om och/eller färgade om. Men när jag slutade med det har jag inte varit i behov utav att färga om något i textilväg. Nu har jag stolsöverdrag som jag hade velat färga om till blått, men kan inte längre hitta textilfärg. Jag har varit i tre olika affären men ingen utav dom sålde längre färgen. Den ena affären hade endast två paket i en brun nyans kvar hemma och de planerade inte att ta hem mer alls. Har vi i Sverige hamnat i en slit och släng värld där viinte längre är i behov utav att färga om något? Är det någon som vet vart jag kan få tag i mörkblå textilfärg?

Blommande syrer

Som liten minns jag att syrenerna brukade blomma vid skolavslutningen. Men sedan jag blev vuxen kan jag bara minnas att de har blommat i mitten eller mot slutet av maj. I helgen så blommade i alla fall alla mina syrener hemma i Lörby.


En del av mina syrener vid ena hörntomten.

Jobb och pyssel

Chrisse åkte inatt vid 01:30-tiden iväg till Skåne. Han har en massa jobb runt om Skåne och i Danmark framför sig i ett par dagar nu. Hm, man hinner ju inte tröttna på varandra i alla fall när man inte träffas allt för ofta.

Själv har jag med fullt upp! Hur tusan ska man hinna med allt? Fast, å andra sidan får jag skylla mig lite själv för det är inte alltid som jag prioriterar saker i rätt ordning. Folket på kontoret i Växjö är kakmonstrar så sent  igårkväll blev ytterligare en rulltårta bakad plus en sats med kolakakor, detta trots att jag egentligen hade andra saker som behövde göras...

%#/¤%&# Trött på detta!

Jag blir så trött på det här nu!  Jag är ingen komplicerad människa, men det finns vissa saker som jag vill att folk ska eller inte ska göra i mitt liv.

- Jag hjälper gärna till om ni behöver hjälp med studier eller något annat, men det är på mina villkor. Jag vill inte bli nerring 100 gånger om dagen dygnet runt och säger jag att jag för tillfället inte kan så vill jag att det accepteras. Är jag för trött eller om jag är upptagen med något annat så vill jag att ni respekterar det.
- Ge fan i att förskjuta skuld på mig när något inte är mitt problem eller mitt fel.
- Förväntar er inte att ni kan behandla mig som luft en längre och sedan helt plötsligt börja höra av er som om inget hade hänt. Jag är ingen som man kan strunta i och sedan helt plötsligt plocka fram när det passar.
- Jag har inget emot att låna ut saker, men jag förväntar mig att få tillbaka det i rimlig tid och i ett gott skick.
- Lova mig inte saker ni inte planerar att hålla.
- Ett nej är ett nej! Säger jag nej så acceptera det och sluta tjata!
- Förväntar er inte att jag alltid ska ställa upp för er om ni inte ger mig något tillbaka.

Lunch på Marks & Spencers

Jag har ännu inte tagit mig tiden till att äta lunch idag. Jag vet att det inte alls är bra att göra så, men så mycket annat har bara kommit ivägen och jag har helt enkelt inte hunnit ta lunch. Just nu börjar jag bli hungrig och då sätter smaklökarna igår att bli sugna på diverce saker. Just nu sitter jag och tänker på lunchen som jag och Chrisse åt i Bristol på Marks & Spencer innan jul.


Marks & Spencer i Bristol, England.


Till lunch åt vi  bakad potatis med smör, salt och riven ost.


Till efterrätt delade vi på en bit chokladtårta och ett pekannötswinebröd med kaffe till Chrisse och varm choklad till mig.

Sexplatser i Växjö

Följande är taget ur gårdagens Smålandsposten. Hm, undra hur många som kommer att vallfärdas till hissen vid stationen, vattentornet, bryggan vid Växjösjön eller bussen mellan centrum och simhallen? När jag läste detta fick jag en bild i huvudet av att ett lemmeltåg att pilska människor kommer att vallfärdas till dessa platser...

Sex typer av sex

Om nu lusten stiger så mycket att den enda utvägen är sex, då har Ung listat sex typer sex på sex sexiga platser. Dessutom har vi agerat jurister och kollat upp vad som är tillåtet och vad som inte det.

 

För det blyga sexet
Det blyga paret gör bäst i att ha sex på en stor äng med högt gräs. Ingen ser eller hör och utomhuskänslan försvinner inte. Akta er för oönskade smådjur dock!

För det våghalsiga sexet
För dem som vill ha det lite mer vågat kan vi föreslå vattentornet i Teleborg. De mänskliga behoven och tornets akustik kommer garanterat att dra till sig folk.

För det romantiska sexet
Romantiskt sex kan äga rum på många platser men en plats som vi gillar är på bryggan vid Växjösjön. För att fullfölja Titanickänslan skadar det inte att någon av er skriker "I'm the king of the world!"

För det högljudda sexet
När tågen kommer in på Växjö Station kommer det ett skrikande ljud från spåren. Detta går att utnyttja. Här finns tillfälle för det högljudda paret att skrika högt. Prova med hissen vid bron!

För det snabba sexet
Bussen mellan Växjö resecentrum och Simhallen tar typ åtta minuter. För er som inte gillar att dra ut på njutningen mer än nödvändigt har ett guldläge här!

För det oemotståndliga sexet
Ibland har nöden faktiskt ingen lag. När ni helt enkelt måste ha sex är omklädningsrum i affärer kanske den sista utvägen. Nära till hands och alldeles lagom privat.


Vad är då tillåtet och vad är förbjudet?
Vi har kollat upp bibeln för alla som gillar att ha sex utomhus, Sveriges Rikeslag. Så här säger den:

Kap 16 i Brottsbalken
16 § Den som för oljud på allmän plats eller annars offentligen beter
sig på ett sätt som är ägnat att väcka förargelse hos allmänheten, döms
för förargelseväckande beteende till penningböter. Lag (1991:240)

Vi har dessutom kommit över en kommentar i lagboken till just denna lag. Enligt den behöver inte platsen vara allmän för att det ska räknas som förargelseväckande beteende. Är du osäker ska du istället tänka om platsen i fråga kan bli offentlig. Exempelvis är inte din glasveranda på Biskopshagen att rekommendera.
Enligt lagen är alltså inga av dessa platser särskilt bra att ha sex på. Den enda som skulle kunna vara okej är ängen om den ligger avskilt där ingen kan upptäcka er.

 

 


Varma fötter

Jag hörde om en undersökning igår ifrån USA. Forskare hade kommit fram till att en kvinna inte kan få orgams om hon inte är varm om fötterna. Så är det någon där ute som har problem antar jag att det bara är att ta fram raggsockarna... Tja, som en del i det hela i alla fall.

Nattlig Rulltårta

Jag bakade en rulltårta innan ikväll till fikat. Hihi, tror jag ska ta mig en bit nu och lugna ner mig innan jag lägger mig. Jag vet, inte bra att äta snask så här dags men jag tror att jag behöver en bit just nu...


Min nattliga rulltårta...

Och så lite ekonomi...

Hm... En timmes ekonomilektion blev det också nyss. Likviditetsbudget i excel... Jag får fnatt snart!  Jag sa att jag nu skulle gå och lägga mig och inte kunde hjälpa till mer och då försöker personen skuldbelägga mig genom att säga att det inte blir lätt att reda ut det...som om det är mitt fel att personen inte klarar av uppgiften själv! -Det gillar inte fröken Håkansson!

Etiklärare

Ikväll har jag visst blivit utsett till etiklärare. En kompis som läser etik på högskolan Kristianstad behövde hjälp med estetiska dilemman och då ringer man till mig. Men visst, jag kunde hjälpa henne utan problem men jag tycker ändå att det är komiskt. Nu ska vi se...under den senaste tiden har jag haft lektioner i ekonomi, engelska, psykologi, människan socialt och kullturellt och nu då etik... Jag kanske skulle öppna ett utbildningsprogram eller något?

Hm, undra hur många högskolapoäng jag egentligen skulle ha haft rätten till nu som jag inte har fått?

Fixarkillen

Jag tror min mamma har hittat en ny "fixarkille": Christoffer.  Han lagar gräsklippare, fixar bilen och svetsar ihop andra saker och ha sig. Hihi, tror nog mamma gillar att jag har hittat en händig kille. Dessutom känner han så mycket människor så är det något mamma frågar om kan Chrisse alltid lösa det.

Hästminne

Jag har och har alltid haft ett jädra bra minne! Det är inte så att jag anstränger mig för att komma ihåg saker utan jag gör bara det. Varför vet jag inte, men så är det bara... Jag kan utan problem komma ihåg saker som hände i småskolan, vem som sa vad, vem som gjorde vad,  vad de hade på sig när situationen inträffade och vilka andra som var med. Så är det fortfarande med de flesta situationer som jag minns. Jag vet vilka som vad med, vad olika folk hade på sig, vad vi åt och drack, hur det var dukat, hur vädret var ute, vad olika människor sa och gjorde under kvälllen. Jag minns nästan allt tror jag.

Så, det är inte så smart att försöka tjabba med mig om vad som har sagts och gjorts eller om olika saker som har inträffat! Chansen är stor att jag kommer att motbevisa dig!  ;o)

Biopolär?

Ibland kan man tro att jag befinner mig i den maniska fasen av en biopolär sjukdom! Jag har en massa idéer och olika projekt som jag ska genomföra: Måla, tepetsera, sy, klä om, snickra, skriva och fotografera. Jag har en massa projekt som jag har startat, vissa är iofs genomförda och andra håller jag på med. Dessutom får jag spontana ryck av idéer; Mina eclairer som jag började på kl 23.00 i förra veckan och som jag sedan tillbringade fyra timmar med att få "rätt" var ett sådant ryck. Hallen i Lörby var också ett sådant ryck jag bara fick helt plötsligt.

Nu är jag inte biopolär så ni behöver inte oroa er! *Skrattar* Men ibland skulle jag själv kunna tro det och tolka mig själv som det. Men näää, så är det inte! Hihi, fast nu vet ju jag rent statistiskt, enligt den psykodynamiska teorin, att jag har störst chans att bli det eftersom jag är det äldsta barnet.

Jag är bara entusiatiskt och kreativ helt enkelt.... (Dessutom uppfyller jag inte andra symtom!)

Denim Quilt

Jag har samlat på min en hel hög med gammla jeans som jag numera förvarar i min garderob. Under en längre tid har jag haft en idé om att sy antingenen en form av ett lapptäcke eller kuddar av dessa jeansen. Frågan är bara när jag ska hinna göra det?


Ålande Lukas

Lukas har blivit så stor på 6 månader! Han kan ännu inte krypa helt, men han har börjat åla sig framåt på ett jättesött sätt! Han är så kramgo!Cissikalas

Dagen idag har tillbringats i Jämsög med kalas för Cissi. Vi fick massor god mat att äta och mumsig efterätt och kakor! Chrisse och jag tackar för ett trevligt kalas!

*Skrattar* Cissis släkt har tidigare inte träffat Christoffer. När Cissis farbror kom tittade han på Chrisse och sa "Vem fan är du?". Han är rolig!


Söndagskalas

Idag fyller Cissi år så det blir kalas i eftermiddag. Ett stort grattis till dig!

Eurovisiontankar

Eftersom jag är hemma själv tittar jag på melodifestivalen. Är väl inte speciellt intresserad i år för jag vet att Sverige inte på långa vägar kommer att vinna... Vi skulle ha skickar Sarah Dawn Finer eller Sofia istället om vi skulle ha haft någon chans. Men här kommer mina tankar från kvällen som jag skriver löpande under tävlingens gång:

- Öppningssermonin har precis varit och det kostade visst 10 miljoner kronor. Hur räknar man då undrar jag? Vad ingick i de kostnaderna?
- Fjolårets vinnares jacka fastnade i "flyganordningen" på ryggen. Hur mycket han än slet fick han inte väck det. Kul!  Han ser lite småstöddig ut så han behövde kanske bli lite "grounded" med den händelsen. Hur lång tid tog det föresten att fixa hans frisyr? (Föra årets vinnare alltså.) Shit vad staylad det var! Har några västerländska stylister varit framme och fixat hans frisy för den känns ju knappst ryskt? En annan fundering, hur ser hans hår ut på morgonen när han vaknar? Inte så i alla fall!

- Jag har fortfarande inte förstått varför Israel är med i Eurovision?
- Sjunger Frankrike alltid sina låtar på franska? Visst att de är stolta över sitt land och sitt spåk, men kom igen Frankrike!
- Sverige skötte sig väl hyffsat, även om jag inte gillar låten. Men, vad hade hon för urrigning på klänningen? Gillade jag inte alls! Scenföreställningen gillade jag inte heller helt, var för stillsam för min smak. Det hade varit finare med dansande par...
- Färgerna på scenen under Portugals bidrag känns som en LSD-tripp.
-Islands sångerska kan då sjunga! Jättesöt också men bra scennärvaro. Men vad var det för delfiner i bakgrunden?
- Ska inte Greklalnds sångare knäppa upp skjortan lite mer eller försöka komma i något tightare byxor? Herre gud! Hur länge tog det föresten att raka hans bröst? Och vad är det för handrörelse han kör med? Försöker han hypnotisera publiken? Hade han inte varit så slibbig hade grabben varit riktigt snygg!
-Är flätor stort i Armenien?
-Kunde Ryssland inte hitta någon annan som kunde sjunga lite bättre? Och hade flickstackarn fått stränga oder om att hon inte fick röra sig på scenen? Hon stod ju helt prickstilla! Eller la dom så mycket pengar på öppningssermonin att dom inte hade pengar över till en koreograf åt henne?
-De paljettprytta handskarna som sångerskan från Azerbaijan bar hade jag velat ha, resten av kläderna tjejerna bar på scen såg ut som en Harlequinparodi.
- Var är det för fula kepsar bosniens sångerskor har? Och om de endå har sminkar sångarnen så mycket, kunde han även inte ha fått lite maskara också?
-Jaha, så "hora" betyder dans i Moldavien.... Den låten kommer säkert Östeuropa rösta på.
-Maltas låt var bra hon kan sjunga tjejen! Helt klart den vackraste scenografin också hitentills! Men, hm, liknar hon inte lite Kicki Danielsson i ansiktet?
- Estlands sångerska är väldigt vacker! Älvlik!
- Danmark: Jag gillar jeans, och väst på killar. Snyggt! Men, var han tvungen att ha scarfen runt halsen? Jag gillar låten annars och rytmen samt sångarens engelska uttal. Fast, vad är det för bredbent knöböjningar han kör med? -Ser ju ut som han rider på en häst!
- Tyskland: Inte många killar hade tagit på sig silverfärgade, tighta och paljettprydda byxor! Vad f-a-n var det för något? Det var inte snyggt på en kille! Och han han pratat ihop sig med Greklands sångare eftersom de kör samma siil med väldigt uppknäppta skjortor? Han kanske även skulle ha bett om att få låna rakhyveln av Grekland för hans fjun på bröstet såg ju löjligt ut! (Ska vi gissa att Turkiet röstar på den låten!)
- Hur tänkte dom som fixade scenkläderna till Turkiet? Vi sätter röda magdanskläder på tjejena och killen i en grön skogsmullekostym? Ska vi gissa att de får höga poäng av Tyskland?
- Almabien, hur tänkte man där med en turkus, pajettprydd kropsstrumpa? Otäcka clownmasker med! Blä!
- Att Norge är storfavorit förstår jag inte. Är takten i låten lånad från Östeuropa? Men länderna därifrån kommer ju tyvärr att rösta på den låten.
- Stövlarna Ukrainas sångerska har gillar jag. Men vad är det för lättklädda gladiatorer? Chippendales från Italien? Och de sjunger på engeslka, kors i taket! Förstår inte heller att den låten kan vara favorit? Stackars människa som heter Svetlana!
- Rumänien, den låten tyckte jag var hyffsat bra! Och tänka sig, ett östland till som sjunger på engelska! Vacker scenografi dessutom!
-Oops! Den brittiska sångerskan blev lite slagen av den ena violinisten. Hon sjunger väldigt bra men lite tråkig låt med tanke på upphovsmännen. Synd!
- Findlans bidrag har en bra refräng, men hade de inte kunnat skippa rappen? Var det även nödvändigt att bära en svart truckerkeps? Helt okej låt annars vilket känns ovanligt att säga om Findland.
- Spaniens bidrag känns turkiskt eller grekiskt, men den kommer säkert att få röster och är helt okej. Gillar sångerskans klarblåa ögonskugga.

Jaha, det var startfältet det. För mig känns ingen låt som "Wow". Men de som är bäst enligt mig är Danmark, Island och Malta även Rumänien, Finland och Spanien var helt okej... Men var jag tvungen att välja en blir det Danmark. Pratade precis med mamma och hon hade Malta som etta och Danmark som tvåa. Av sms från Jamie fick Danmark hans röst.

- Är det för mycket begärt att värdlandet skaffar programledare som faktiskt kan prata engelska och franska utan fruktansvärd brytning? Enda gången det inträffat som jag minns är Grekland som hade en amerikansk värd.
- Väldigt snygg "vattenbalett" som pausunderhållning!
- Vad var det jag sa, Tyskland gav tio poäng till Turkiet.
- Vad konstigt att Sverige gav tio poäng till Island och tolv poäng till Norge! Hm, men Danmark fick inte poäng av oss, va? Sarah var i alla fall väldigt bra som poänggivare!
- Känns som att Norge kommer att ta hem allt, hm... Shit vilken ledning!
- Lettlands poänggivare kör också med jädrigt uppknäppt skjorta! Men shit vad hårig han var!
- Hm, konstigt att Spanien fick tolvpoäng av Andorra. Lite skumt att de inte har fått poäng innan.
- Åh, UK har snyggingen från Blue som poänggivare! Jag har alltid tyckt att han påminner om Brad Pitt.
- Vad fan har Bosniens poänggivare på sig? Och var var det för ett jädra hårband?
- Oj, Tyskland fick bara ett poäng av Turkiet!
- Näää, det hade man ju aldrig kunnat gissa! Cypern gav tolv poäng till Grekland.
- Nää, gav Irland UK 10 poäng.
- Danmark gav 8,10 och 12 poäng exakt som Sverige.
- Fan vad alla tjatar om hur söt Norges sångare är! Visst, han är lite gullig men inte sååå mycket! Näää!

Jaha, Grattis Norge. Inte för att jag förstår mig på låten, men kul att ni vann! Grattis till Island på andra platsen! Skandinavien i toppen för en gång skull! Jippi!

En liten spökskrivare på sista kommentaren (dvs, inte jag):  "Sverige fick inga poäng av Latvia, så mycket de själer från oss så kan de väl ge oss lite poäng?"

Brudkrona?

Chrisse är söt! Nyss skickade han mig denna bilden på en krona som är till salu på en auktion. Han föreslog att det kunde bli min brudkrona....

Pussgurka!


Lugn kväll och ensam hemma

Jag är hemma i Lörby idag. Mamma har ikväll bjudit hem mig till sitt för att tilla på melodifestivalen, men jag orkar inte. Istället ska jag bara vara hemma och ta det lugnt i min ensamhet. Det blir tacopaj och popcorn och slapp...

Fulsnygg klänning

Jag kom på att jag har glömt att visa er min fulsnygga klänning som jag hade planerat att ha på Annickas 70-talsfest. Jag köpte den på rea i Australien för 15 dollar.


Så ful att den är snygg...

Språkbegåvad kille

Det är viktigt för mig att ha en pojkvän som är allmänbildad och smart. Jag behöver någon som jag kan diskutera med och som kan utmana mig i diskussioner. Som tur är är Chrisse både smart och allmänbildad. Exempelvis när han gick i ettan hade han gjort klart fyrans böcker och tyckte sedan att skolan var skittråkig eftersom lärara därefter inte hade uppgifter till honom och han bara fick sitta av tiden mer eller mindre. (Och jag förstår honom!)

Det som han mest ha imponerat på mig hitentills är hans språkbegåvning. Chrisse har endast läst engelska och tyska. På pappret borde jag då vara bättre på språk än honom; Jag kan flytande engleska, har läst tyska i fyra år, samt att jag har läst spanska, latin och franska i ett år. Därutöver har jag bott i Spanien och då även snappat upp lite katalanska.

När vi var i Holland stannade vi och åt på ett hotell. Vid bordet där vi åt satt en skyllt på flamländska och hur mycket jag än försökte tyda skyllten lyckades jag inte. "Undra vad det står?" sa jag till Chrisse. Han tittade på skyllten och sa sedan att den uppmadade gästerna att sätta brickorna i stället när de var klara. Mycket riktigt hade han rätt! När vi var i Polen över nyår försökte vi hitta någonstans att äta på nyårsdagen. Tyvärr var mycket stängt men vi hittade till slut ett ställe. På dörren satt en lapp som Chrisse tittade på och han sa då att köket var stängt och att man bara kunde beställa dricka. När vi kom in visade set sig att Chrisse hade haft rätt även denna gången och hur fasiken hade hade kunnat tyda det förstår jag inte! Han kan tex även läsa tidningen på exempelvis italienska och förstå innehållet... Den killen imponerar på mig!

Piiiiiiiiiiip

Jag har nu i en lång stund drivit mig själv halvt galen! Tidigare idag fick jag för mig att jag började höra ett lågmält pipande i en hög ton. Jag gick runt på nedervåningen men pipandet varken sänktes eller höjdes så jag gissade på att det var mina öron som tjöt lite svagt. Nyss gick jag upp på övervåningen för att hämta en receptbok ur min bibliotek och jag märke då att tonen var högre där uppe, så jag började leta. Jag lyckades lokalisera pipandet till mitt gästrum men där slutade det. En lågmäld ton som knappt härdes i en hög pitch kom från rummet men vart? Jag letade, och letade och letade... Lyfta på allt, kröp på alla fyra, rotade ut saker ur garderoben, men nej... Till slut öppnade jag batteriluckan till ett av träningsredskapen och där var det...batteriet!

Jag höll på att bli galen ärlig talat! Förstår nu hur en droppande kran kan få personer att drivas till vanvett!

När man blir bortbjuden

Jag är uppfostrad på det sättet att man alltid ska ha något med sig om man går bort, dvs. en form av present till den som har bjudut in en. En flaska vin och/eller en blomma eller något annat passande beroende på person och/eller tillställning. Även om det gäller Jamie eller mamma som har bjudit in oss på middag så har jag något med mig. (Fast om jag äter  spontant kvällmat hos mamma har jag det inte, men om jag är hembjuden till henne på middag/tillställning en kväll så har jag det.)

Jag har haft den här diskutionen med några kompisar och vi har olika åsikter på denna punkten. Jag menar att presenten som man köper med sig, är olika dyra i förhållande till vad som bjuds på festen. Är det tex bara en förfest, dvs att man bara träffas innan man går ut och det bjuds inte på mat och dricka, har jag oftast endast någon form av snacks med mig till den som ordnat festen. Är det en grillfest hemma hos någon och man själv har mat och dricka med sig och värdparet tex bara bjuder på bröd och sallad, har jag inte en dyr present med mig (men den kostar ändå mer än om de bara hade varit snacks till en förfest.) Är det däremot en fest med två- eller trerätts menyer och det bjuds på all dricka (inräknat alkohol) blir min present dyrast av dom alla.

För mig är det självklart på något sätt, att man ger i förhållande till vad man får men inte alla jag har pratat med håller med. Vissa har tex blivt arga/besvikna på folk när de har anordat fester där man själv har med sig mat och dricka men där de endast bjuder på tex på kladdkaka till efterrätt. De menar att de har rätt till en lika dyr present som om de hade serverat en trerättsmeny och bjudit på alkohol. Jag håller inte med!

Martha

Innan när jag låg hemma och var sjuk hade jag TV:n på en hel del. Inte att jag alltid tittade på den utan ibland var den bara som sällskap i bakgrunden eller att jag bara gick runt och lyssnade på vad som sades medan jag gjorde annat. En sak jag kom underfund med under den tiden är att jag inte gillar Martha Sweart (hennes show visas dagligen på kanla 9).

Eller, jag tycker att det hon gör och de kunskaper hon har är beundransvärda! Jag tycker att hon är en fantastisk affärskvinna, hon har sinne för affärer och är väldigt driven i sitt arbete vilket jag gillar hos alla människor. Men, jag kan inte riktigt med hennes personlighet. Jag kan nästa tycka att hon ibland är jobbig att titta/lyssna på.

Jag gillar inte heller att hon ofta visar hur hon själv har det i något av sina hus/trädgårdar eller hur hon har det på några av sina fester. Eller, missuppfatta mig inte nu. Jag har inget emot att hon visar det men det är själva sättet som hon framställer det på som jag kan reta mig lite på. Det är precis som hon själv gör allt men hon har fan själv en hel stab av anställda.


Söt teservice

Jag hittade denna söta teservice på Fortnum & Mason. Känns som om man hade varit med i en brittisk sagobok om man druckit te i en sådan service...
100 frågor om mig

1. Vad är klockan just nu:
19:06

2. Vilket namn står på ditt födelsebevis:
Jeanna Marielle

3. Smeknamn:

Jag har aldrig haft ett smeknamn (lite svårt på Jeanna), C kallar mig "Älsklingen".

4. Civil status:
Ogift serbo.

5. Antal ljus på din senaste tårta:
31 st

6. Husdjur:
2 katter (fast de bor hos min mamma).

7. Hårfärg:
Min naturliga är cendré, men färgar det mörkbrunt nu.

8. Favoritfärg:
Himmelsblå.

9. Piericing:
Bara i öronen.

10. Tatuering(ar):
Japp, en fjäril på ankeln.

11. Födelseort:
Karlskrona.

12. Bostadsort (vid födelse):
Gungvala.

13. Nuvarande bostadsort:
Lörby.

14. Har du varit kär:
Japp.

15. Har du varit i några andra världsdelar:
Asien, Australien, Nordamerika och Sydamerika (mellanlandat i Afrika).

16. Har du varit med om en bilkrasch:
Kört av vägen en gång för 3,5 år sedan.

17. 2 eller 4 dörrar (på bilen):
4 st

18. Kaffe eller glass:
Beror på. Är det på morgonen alt. kallt ute vill jag ha kaffe, annars glass.

19. Snuttefilt eller kramdjur:
Kramdjur

20. Salladsdressing:
Beror på vad det är för sallad. Dressing med balsamvinäger fungerar alltid.

21. Färg på strumporna:
Barfota just nu.

22. Lyckotal:
13

23. Favoritfilm:
Bland annat Döda poeters sällskap.

24. Favoritcitat ur en film:
Baby i Dirty Dancing: "Me? I'm scared of everything. I'm scared of what I saw, I'm scared of what I did, of who I am, and most of all I'm scared of walking out of this room and never feeling the rest of my whole life the way I feel when I'm with you."

25. Bästa semestern:
Australien.

26. Favoritmat:
Jag älskar pastarätter.

27. Bästa veckodagen:
Lördag

28. Senaste låt du lyssnat på:
Scorpions med Hurrican

29. Tandkräm:
Pepsodent någonting för tillfället.

30. Favorit TV-program:
Hm, gillar Vita huset i alla fall.

31. Favoritrestaurang:
Något italienska förmodligen.

32. Favoritblommor:
Orchidé och vita lijlor.

33. Tycker inte om:
Ormar och yxor, de är jag rädd för. Gillar inte heller avsaknad av medmänsklighet, girighet, idioti och elakheter.

34. Sport att titta på:
Tittar knappt på sport, men gymnastik är vackert.

35. Snabbmatsrestaurang:
Wendy´s kanske?

36. Senaste sjukhusvistelse:
För några veckor sedan.

37. Favoritdricka:
Dr Pepper kanske?

38. Vilken färg på väggarna i ditt sovrum:
Vita och gråa.

39. Hur många gånger kuggade du på körkortet:
Ingen.

40. Vem/var är du om 10 år:
En mamma och fru som har många gärn i elden. Har förmodligen i alla fall två hus i Sverige - Mammas hus plus något annat med Chrisse.

41. Vem fick du senast e-mail från:
Petra

42. Har du någonsin blivit dömd för något brott:
Nej.

43. Om du fick ett enda kreditkort, vilken affär skulle du välja:
Använder inte kreditkort, skulle aldrig falla mig in att handla på kredit. Men om: En inredningsaffär förmodligen.

44. Vad gör du när du är uttråkad:
Beror på vad klockan är, men jag ringer kanske någon.

45. Fras/ord du använder (för) ofta:
Fras? Hm, använder orden Egentligen och Verkligen ofta.

46. Vän som bor längst från dig:
Vet faktiskt inte. Bill och Marilyn i Oklahoma kanske?

47. Vad retar du dig på:
Korkade och innefektiva människor.

48. Det bästa du vet:
Att känna Frihet och Självständighet. Att vakna på morgonen ihop med någon man älskar och inte ha planer för dagen, att bara kunna göra det man känner för, är också härligt.

49. Läggdags:
När jagär trött. Allt från 23-04.

50. Snyggast på tv?
Liv Taylor är vacker, fast hon är oftast på film iofs.

51. Hur många köttbullar lägger du upp på en tallrik:
Beror på hur hungrig jag är. Runt tio skulle jag tippa på.

52. Vad är klockan:
19:42

53. Bästa artisten genom tiderna:
Prince.

54. Favoritspel:
Risk kanske?

55. Favoritfilmmusik:
Soundtracker till Top Gun alt till Dirty Dancing.

56. Skostorlek:
38-39

57. Syskon:
En bror, Jamie.

58. Favoritpålägg:
Ost.

59. Om du var tvungen att skänka bort 25 000 till välgörenhet, vem skulle få dina pengar:
WWF

60. Vilket är det vackraste ordet/orden du vet:
Kärlek

61. Bästa bok du läst:
Samtal med Gud- Neale Donald Walsh.

62. Är du internetberoende:
Nej, eller ibland sitter man i bloggträsket iofs.

63. Favoritdjur:
Delfiner och Fjärilar.

64. Gillar du snö:
Nej, egentligen inte. Gillar inte kyla vilket man får på köpet med snön.

65. Favoritglass:
Ben n Jerrys

66. När köpte du något åt dig själv sist:
Förra veckan, kameratillbehör.

67. Är du långsint:

Nej, inte så att jag går och ältar saker. Men jag har ett jädra minne och jag glömmer aldrig något. 

68. Din sämsta egenskap:
Kan vara otåligsamt att jag kan vara för snaäll och sätta andra framför mig själv.

69. Vilken är din bästa egenskap:
Som jag tycker: Att jag är självständig. Andra: Att jag är öppen, glad och hjälpsam.

70. Vilket är ditt nästa mål i ditt liv:
Renovera klart mitt hus samt torpet. Därefter har jag sedan en massa planer!

71. Skulle du döda en kattunge om du fick 20 000 kr:
Absolut inte! Mina värderingar är inte till salu!

72. Vad gör du i höst:
Jobbar och pluggar fotografering.

73. Mest intressanta stad du varit i:
När det gäller människor är det helt klart Washington DC. I den staden finns toppen bland politiker, jurister och journalister. Mycker intressanta människor, me like!

74. Vilket djur skulle du identifiera dig själv med:

Fjäril.

75. Vad fascinerar dig mest hos andra människor:
Deras känslor och handlingar samt förklaringen till dessa. Främst när det gäller att vissa aldrig kan tycka lära sig! (Idioter!) Gillar även människor som har hittar sin menin med livet.

76. Senaste pojkvännen/flickvännen:

Christoffer

77. Favoritgodis:
Choklad.

78. Spelar du nåt instrument:
Piano. Har tänkt lära mig gitarr ockå men inte kommit så långt på den punkten.

79. Vilken/vilka sporter gillar du mest: 
Att utöva själv så är det vollyboll eller basket tror jag.

80: Vilken person i hela världen skulle du helst vilja träffa, och varför:
Det är givet: Dalai Lama (behöver väl knappast förklara varför?).

81. Vilken film såg du på bio senast:
Mama Mia

82. Senaste köpta skiva:
Hm, har inte köpt skivor på år och dagar. Köpte en med Madonna för 1,5 år sedan.

83. Roligaste konserten:
Robbie Williams alt Bon Jovi

84. Bästa känslan:
Harmoni

85. Samlar du på något:
Ja

86. i så fall, vad:
Kunskap

87. Är du feminist:
Beror på vad man menar med feminist. Anser dock att alla, oavsett kön eller hudfärg, ska ha rätten till samma saker.

88. Om du var ett instrument, vad skulle du vara då:
En tvärflöjt.

89. Favoritskiva:
Belinda Carlisle Greatest Hits.

90. Bästa kompis:

Christoffer

91. Hur tror du att folk som ser dig på stan uppfattar dig:
Glad.

92. Vad stör du dig mest på i detta ögonblick:
Att jag är magsjuk och har ont i magen och mår illa och inte kan umgås med Chrisse ikväll.

93. Favoritlåt:
Jennifer Rush med The power og Love kanske?

94. Hatlåt:
Vet faktiskt inte.

95. Har du en mobiltelefon:
Motorola W375

96. Har du en dator:

Ja, en Laptp

97. Vad är det vackraste som finns:

Kärlek

98. Om du fick en resa helt gratis, vart skulle du åka?:
Nya Zeeland tror jag.

99. Är du straight- homo- eller bisexuell:
Jag är inte homosexuell.

100. Vad är klockan nu när du är klar:
20:49


Facebook krig

Jag vet att den här historien är gammal och att ni alla säkert redan känner till den, men jag tycker det som Philip Hansen gjorde är roligt så jag kan inte låta bli att kommentera det!

I vintras drog det igång ett krig på Facebook. Flera amerikanska kvinnor hade oskyldigt publicerat bilder där de ammade sina barn, bilder som sedan togs bart av Facebook eftersom de ansågs vara "obscene". Facebook försvarade sig med att de ansåg att sådana bilder var opassande och att de hade som regel att inga bröstvårtor fick visas på några bilder som lades upp.

(Bullshit vill jag säga till facebook. För det första tycker jag att det inte är det minsta  fel med bilder på ammande kvinnor, dels är det vackert och en väldigt naturlig sak och hur man kan kalla något sådant för "obscene" förstår jag inte. För det andra gäller denna reglen tydligen bara tjejer/kvinnor? Jag har exempelvis sett flertalet semesterbilder på facebook där killar står på stränder i bara shorts och alla deras bröstvårot syns mycket tydligt!)

Hur som helst, i en protest i vintrast skapade konstnären Philip Hansen en bild på sig själv som utgjordes av flertalet mindre bilder, alla bilder var på hans egen bröstvårta i olika färger och vinklar. Denna la han sedan upp som sin profilbild i facebook. Han fick ha den uppe i två dagar innan facebook tog bort den. (Fast att de tog bort bilden tror jag var en ren principsak från FB eftersom det var en form av protest,annars hade han säkert fått ha den uppe.)


Philip Hansens ""bröstbild".

Utlånade saker

En kompis till mig skulle ha en finare middag och bad att få låna en stor vit duk av mig. Eftersom jag älskar att duka, och bruka lägga ner mycket tid på det, hade jag flera olika sorter att välja mellan och min komis valde den största och finaste jag hade. När jag fick tillbaka duken var den inte tvättad och den var därför full med en massa olika färgglada fläckar. Min kompis påstod att duken var så fin att hon var rädd för att förstöra den om hon tvättade den och hon hade därför låtit bli att göra det. Hm...gissa min inställning till det hela? (Jag tvättade själv duken igår så det är därför jag tar upp det.)

Flera klädesplagg som jag även har lånat ut tidigare till kompisar har också förstörts. De flesta ha varit klänningar till olika fester som jag har lånat ut och när jag väl har fått tillbaka dom har de tex haft rödvinsfläckar. Nice! Eller har klädesplaggen förstörts i tvätten, dvs. krymt eller missfärgats, innan jag har fått tillbaka dom. Dubbel nice!

Jag är ingen matriell människa och jag värdesätter inte prylar som andra kan tyckas göra, så det är inte därför som jag blir irriterad. Allt handlar istället om ren principsak, att man inte bryr sig om saker som man har lånat och bryr sig inte om att de lämnas tillbaka i ett mycket sämre skick. Ett skick, som i dessa fallen, gör att de inte längre går att använda.(Eller okej, både fläckiga dukar och klänningar går att använda, men hur fräscht är det?)

Ett halvt år

Idag har jag och älsklingen min varit tillsammans i sex månader (tja, vi har ju känt varandra längre iofs). Grattis, älsklingen eller vad man nu säger....

Inte för att jag vill strö salt i såren, men ni var några stycken som inte trodde att vårat förhållande skulle vara lika bra efter ett halvår som det var i början. Hm, till er vill jag säga: Tack för visat stöd och...up yours!

Bröllopsplanering

Jag pratade nyss med Maria, bara två veckor kvar nu till det stundande bröllopet. Idag samt i förra veckan har vi bollat lite idéer fram och tillbaka när det gäller fotograferingen. Jag berättade för Maria att jag inte är helt förtjust i idén att bara ha traditionella bröllopsbilder. Jag anser att bilder ska speglar personerna som fotograferas om bad Maria med ord beskriva henne, Jörgen samt deras förhållande. Jag fick en del beskrivande ord av Maria och har nu lite idéer om hur man kan förvandla dessa ord till ett "bildspråk". Jag hoppas bara att jag nu kan förverkliga min vision!

Jag och några andra tjejer kommer att åka ner till Maria redan på fredagen. Vi kommer ha en tjejkväll hemma i deras hus, utan killar, kvällen innan bröllopet och bara ha det mysigt och trevligt ihop kvällen innan den stora dagen. Jag ser fram emot allt, detta kommer att bli toppen!

Biobiljetter

Igår satt jag och tittade runt på lite tänkbara aktiviteter som jag och Chrisse kan göra imorgon. Bland annat tittade jag på bion "Änglar och demoner", eftersom både jag och älsklingen är Romfantaster så tyckte jag att den kunde vara passande. (Tyvärr så fanns det inga bra platser kvar på de senare föreställningarna och klockan 18:00 kan jag aldrig få Chrisse att bli färdig, så bio får det bli en annan gång.)

Jag har inte varit på bio på väldigt länge! Sist var i Australien då jag tittade på "I am Legend" och jag betalade 13,50 dollar för en biljett. Eller...vänta lite nu, där ljög jag ju faktiskt. Jag var på date i höstat och tittade då på "Mama Mia". Visserligen blev jag bjuden på bion en jag vet ändå att biljetten kostade 90 kr. Nu när jag tittade på platser såg jag att biljettpriset hade höjts till 105 kr. Nu känner jag mig som en kärring, men när höjdes priset med 15 kr? Hm, känns som att jag inte har varit med i leken på länge...

Sloppy Joe

Nu känner jag mig som värsta förespråkaren för USA, men jag är sugen på en Sloppy Joe! Lite har kanske att göra med att jag är hungrig och inte har hunnit äta lunch ännu, men samtidigt är jag sugen på denna mustiga burgare med strimmlat kött och BBQ-sås.


Eclairs

Jag har alltid velat kunna baka Eclairer, men jag har aldrig provat på att göra dom. Men nu inatt, vid 23.00-tiden fick jag ett ryck och bestämde mig för att prova på! Nu, fyra timmar senare, har jag två plåtar färdiga med chokladdoppade Ecalirs. Det var ett jädra pillgöra med att få dom "rätt" men när man smakar dom var det värt allt jobb!

Hm...jag vet att dessa egentligen är en fransk kreation, men de är väldigt populära i USA så jag kallar dessa lite halvt om halvt för amerikans bakning... Usa vs. Sverige i bakning = 1-0 till USA!


Mina fransk/amerikanska Eclairs.

Koockoss vodjka

dÄN Därr Kockoss vockan fRån UsA sMackaR some äPlle me VanilJe... DenN vart jU rickTigTt goD!

Näää! Tror ni jag sitter hemma själv en onsdagskväll och super mig full? (Jag vet, dåligt skämt!)

Det som göms i...

Till följd av renoveringen hemma i Lörby har det även blivit en rejäl storstädning. Vilka saker jag hittade i skåp som jag hade glömt bort att jag hade. Här är två exempel:


En sprayflaska till blommor i rosa glas samt två stycken träaskar i prinsesstil.

Elektriker

Jag tycker inte om att be om hjälp, inte för att jag är stolt utan för att jag vill kunna klara av saker och ting själv. Jag tycker om att lära mig nya saker och jag vill kunna klara av och kunna lösa olika situationer som uppstår. Jag gillar inte att vara beroende av andra och jag gillar inte att vara inkompetent inom ett viss område. (Jag hatar tex att jag inte klara av att laga min bil om den går sönder!)

Under min uppväxt har jag själv lärt mig lite hemelektronik som jag idag satte på prov när jag skulle skruva upp ett nytt spotlightsystem. Det känns skönt att klara av att göra sådant själv och inte behöva be Chrisse eller Jamie om hjälp. Fast, det nya systemet var lite kruligt. Dels kom allt i små delar som man själv fick skruva ihop samt att den jordade sladden inte skulle kopplas in med den andra sladdarna utan kopplas vid sidan om. Men jag klarade av allt på första försöker! ;o)


Före: Locket (eller vad det heter) som jag fick ta bort. Efter: Mina nya spotligts

American booze

Ni som känner mig vet att mitt alkoholintag inte är stort! Det är inte ofta jag dricker och om jag dricker är det oftast en eller ett par öl och det är sällan jag dricker starksprit. (Jag har inte varit lullig sedan nyårsafton och jag har inte druckit någon alkohol alls på över två månader.) Som ett exempel på mitt låga alkoholintag kommer här bildbevis.När jag var i USA för tre år sedan köpte jag dessa tre vodkaflaskor smaksatta med vanilj, hallon och kokos. De är fortfarande inte öppnade! I tre år har de stått i mitt barskåp!

Lukas 6 månader

Idag fyller lillpojken Lukas ett halvår! Grattis lille Lukas från faster Jeanna! Tänk vad stor du har blivit och oj vad tiden går fort! (Du ska få en present på söndag!)


Sockertoppen!

Vad är det för dag?

Jag har blivit allt med förvirrad när det gäller dagar! Inte så att jag tror att lördag är onsdag, utan att jag tar fel på dagar som kommer efter varandra, tex att jag tror att onsdag är torsdag.

När jag hade mitt förra jobb var det praktiskt taget omöjligt att ta fel på dagar eftersom jag hade olika saker som skulle göras olika dagar. Bara genom att titta på de möten osv. som man hade för den dagaen kunde man nästa veta vilken veckodag det var. Så är det inte alls nu. I flyttbranchen är man inte ledig på helgerna om man slutar inte klockan sex på kvällen. Skillnaden på veckodagar och tider är i stort sätt obetydliga och ibland är det väldigt förvirrande. Jag vet inte hur många gånger i veckan jag får titta i tidningen ect. för att ta reda på vilken dag det är.

Tygbit eller Hare?

Jag vet, denna bilden är inte det vackraste eller fräschaste men jag kunde inte låta bli att lägga upp den här eftersom jag aldrig har sett något liknande!

Idag har Chrisse varit ute och kört med min Renault lastbil. När han stannade längs med vägen upptäckte han att det hängde en tygbit under bilen så han la sig på knä för att ta bort den. Han skickade mig en bild som han hade tagit med mobilen på det han såg när han böje sig ner...


Poor Rabbit!

Spöke till salu

Men, alltså... På E-bay kan man viss sälja vad som helst. Lägg märke till att 24 bud har lagts! Jösses!


Canopy

Jag har alltid gillat himmelssängar! Jag hade en varitant när jag växte upp i mitt gammla flickrum, eller den står faktiskt fortfarande kvar hemma hos mamma. Men i framtiden kommer jag förmodligen att skaffa en till i det här stuket. Me like!


Lambi

Jag vet inte om detta rör sig om sublimering, men när jag ser en Lambireklam fylls jag av ett "Aaaaww" i kroppen samt en längtan efter att få ta upp det lilla lammet och kela med det. Jag tycker att lammet är så sött och mina moderskänslor väcks till liv! (Hrm, märks det att jag hör hemma på landet?)


Frukost i det gröna

Idag sov jag och Chrisse lite längre än vanlig. Han kom inte hem förrän vid fyratiden inatt så jag tyckte att han borde få sova ut lite i morse. När vi väl steg upp åt vi lagad frukost i solskenet ute i trädgården och det var härligt! Nu har älsklingen min styrt sin kos mot Stockholm och kommer inte hem förrän på fredag igen. Fast, den kvällen är "vår kväll" så jag har blivit lovad att få ha honom för mig själv...

Google är uppfunnit

Bara för att jag har en massa nyttigt alt. onödligt vetande i min skalle behöver man inte ringa mig stup i kvarten och fråga mig en massa. Jag vet inte om alla har förstått detta, men Googel och liknade har uppfunnits! Det är en otroligt smidig tjänst där man kan leta upp svar/beskrivningar på i stort sätt alla frågor man har. "Men jag sökte på Google och hittade inget så du får hjälpa mig." Okej, jag sökte precis själv och fick hur många träffar som helst... Så antingen är du lat och inte vill lägga tid på att själv komma fram till svaret, eller använder du jäkligt osmidiga sökord och borde då tänka om eller stavar du som en jäkla kratta och därför inte får några träffar.

Herre min Gud! Jag känner mig snart som supersök på Eniro. Hm...borde kanske upprätta ett betalnummer där folk kunde ringa istället?

Väntar

Klockan är 03:25 och jag har fortfarande inte lagt mig eftersom jag väntar på att Chrisse ska komma hem. Han har varit och jobbat i Skåne idag och körde från Malmö för några timmar sedan, tror han kommer hem när som helst nu.

Vill prata och gosa med honom innan jag somnar...

Förbannad

Aaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhh! Jag får fnatt!


American baking

Säga vad man vill om USA, men de vet i alla fall hur man bakar utsökta bakverk! Både färger, former och smak är så olikt de svenska traditionerna. Inte för att jag vill se ner på de svenska recepten och den svenska kreativiteten, men i mitt tycke ligger Sverige långt efter USA på den punkten! 

När jag ska baka föredrar jag mycket hellre att baka något amerikanskt än svenskt. Men tyvärr finns det så mycket i bakväg i amerikansk stil som inte går att få tag på i Sverige... Snyft!


Mina cupcakes, som tillhör mina favoriter, har jag bjudit några utav er på...

Vad jobbar du med egentligen?

Innan när jag jobbade som planerare vet jag inte hur många gånger jag fick frågan "Vad jobbar du med egentligen?" Oftast svarade jag "Jag jobbar med logistik, som planerare inom bilindustrin". "Jaha, du håller på med transporter och lastbilar och sådant?". "Nej, visst att man kan jobba med sådant om man är logistiken, men nu är jag planerare....". Eller kunde jag få svaret "Planerarei bilindustrin? Jaha! Så du sitter och ta fram nya bilmodeller?". "Nej, alltså nu jobbar jag med logistik och det du föreslår jobbar väl injengörer med?".

Min mamma har också fått frågan vad jag jobbar med och ibland har hon svarat "Jo? Hon...bland annat köper hon in material". Nej mamma, köper in material gjorde jag inte för det jobbar man med på inköpsavdelningen. Däremot beställer jag hem material till de artiklar jag har lagt odrar på.

Jag tror att max två utav er vet och inser vad jag egentlgien jobbade med innan, hihi.


11 maj

Idag är det 11 maj och festligheterna är i full gång i Mörrum! Jag har inte varit där sedan Mias möhippa för sex år sedan! Jag har varken känt behov eller intresse utav att åka dit och jag brukar oftas glömma bort att det är. Hade jag inte blivit påmind av en vän så hade jag glömt bort det i år igen.

När man var ung tyckte man det var väldigt roligt att springa där om kvällarna! Roligast tyckte jag nog att det var i sjuan! På den tiden var det disco (vet inte om det fortfarande är så?) och Brinkenstjärna var DJ. Kommer ihåg att jag och mina vänner stod och hängde på discot och spanade på Martin (en kille som praktiserade som gympalärare) och när Brinkenstjärna spelade sin favorit låt "Purple Rain" med Prince dansade Martin med en tjej som varken jag eller min kompis Hille gillade. Lite smått sura blev vi och kallade tjejen i våra tanker både för det ena och andra. (Hihi, tänk vad lätt man påverkades på den tiden!)

I sexan rännde jag och Hille där också, Minns att vi köpte stora silverkorshalsband i Madonnas toyboystil som vi sedan flitigt bar i skolan. Kokosbollar och NKOTB-saker blev det också det året och en del karuseller med för den delen. I åttan sprang man där också om kvällarna med då var det objektet Niklas man tittade efter... Vilka minnen!

Arabiskt meddelande

Ibland när jag och Jamie pratar i telefon, svarar vi som om vi hade varit andra karaktärer. Hade folk hört oss hade vi nog blivit idiotförklarade, men det skiter jag fullständigt i! Att vi pratar "arabiska" med varandra är vanligt förekommande. En dag när jag kom hem hade jag ett meddelande på min telefonsvarare där Jamie oavbrytet pratar "arabiska" i 30 sekunder. Han sa inget annat utan meddelandet innehöll just bara denna arabiska monologen innan han la på...

Jo da, ifall ni undrar är vi både fullt normala och lättroade!

In Bloom

Den som väntar på något gott... Nu äntligen har mina japaska körsbärsträd slagit ut!
Kattpromenad

Jag pratade för en stund sedan med mamma. Hon berättade att hon hade varit ute och gått en lång runda i skogen. Under hela promenaden hade hon haft Maja och Mu springandes brevid sig, "Dom var som två små hundvalpar som gick med mig hela rundan!", sa hon. *Ler* Vad söta de där små kattliven är!


"Nu tar vi det här från början igen!!

Jag vet att det inte är lätt att göra saker som man tidigare inte har gjort det ,men i alla fall. Ska jag göra en ny saker försöker jag tänka logiskt och sätta mig in i nya saker om jag ska göra dom. - Jag vet inte om jag är ovanlig logisk,  eller om, tja...  Jag har aldrig fått hjälp med mina studier utan löst problem som har uppstått själv, hur mycket tid jag än ha fått lägga på det. (Enda gången jag har fått hjäl är av mitt ex A som är en guru på Excel och som har givit lite mig kurser.)

 Min lilla ekonomielev... Jag har nu försökt förklara ett nollpunktdiagram muntligt i en bra stund eftersom jag inte har kunnat öppna de program de har jobbat i. Jag har ett stort fan av sokratespedagoik och började med det eftersom jag anser att det är ett bra sett att försöka egnagera en person och få henne/honom att tänka själv. "Den fasta kostanden är en rak linje, och vad innebär det om en linje är rak?" "Men vår linje är inte rak!" "Men vad är ni då gjort för fel om linje inte är rak och varför ska den fasta kostnaden vara en rak linje?" Och så fortsatte vi hela diskutionen... "Den rörliga kostanden och intäkterna är en stigande linje i förhållande till ökad volym och vad innebär det? Hur får man en stigande linje och varför är den linjen stigande? Den fasta kostannden och den rörliga kostanden är tillsammans den totala kostnaden. Där den totala kostnaden möter linjen för intäkterna är nollpunkten och hur får man fram det och varför är det så?"  Hihi, "Nu tar vi det här från början igen", har varit en återkommande mening från min sida  i eftermiddag.

*Skrattar* Hrm, när sokratespedagogiken inte längre fungerade blev det till slut "Nu gör ni så här!" Efter det blev det ett nollpunktsdiagram i alla fall. Fast, frågan är ifall min elev har förstått vad jag/vi har gjort?

Bad Jeannie!

Framåt kvällen kommer min Älskling hit! Min lilla pussgurka! Vi har inte sett varandra på två veckor nu och totalt två gånger på sex veckor. Bad Jeannie!

Nu i veckan som kommer firar jag och älsklingen sex månader ihop så jag har planer på att ikväll ta med honom till en restaurang i Sölvesborg. Efterätten fixar jag själv! ;o)

Andas djupt!

Ta ett djupt andertag och lugna ner dig, Jeanna! Tänk dig att du befinner dig långt bort på en enskilld och lugn plats! Tänk harmoni och lugn och försök låta bli att tänka på... Aaahh!

Jag blir galen! Jag har inte tid! Visst att jag gärna hjälper andra men, jag måste få tid till mig och mitt eget liv också! Jag har en massa saker att göra klart innan jag åker upp till Växjö imorgon. Gårdagen var fylld med ekonomi som på natten avslutades med psykologistudier och jag hann knappt med att göra något alls här hemma. Idag är jag tydligen motvilligt lärare igen...  Andas djupt och tänk på träd och gröna skogar, på fågelkvitter, fjärilar och grandoft.... Andras djupt....


Jag förflyttar mig mentalt till skogarna med de gigantiska träden i Kalifornien...

Gud har humor i alla fall, nu precis kom Jehovas vittne och knackade på.... "Jag sänder dessa till dig i ett försök att skapa lugn och harmoni."

Ekonomilärare

Nästan hela eftermiddagen har jag hoppat in som ekonomilärare åt en vän som pluggar på högskolan. Jag och min lilla elev har räknat på självkostnadskalkyler, MO-pålägg, TO-pålägg och Gud vet vad. Vi är fortfarande inte klara plus att en massa diagram och uträkningar ska göras i Excel, mycket jobb med andra ord. Hon och hennes familj ska snart komma hit så ska vi tillbringa resten av kvällen med att försöka göra klart alla uppgifter.

Att jag fortfarande kommer ihåg sådant, flera år sedan jag pluggade ekonomi och jag har aldrig ens jobbat med det. Hihi, ibland imponerar jag mig själv.

Allt på en gång

Det var då tusan vad alla inbjudningar ska komma på en gång. Den 30 maj ska både min kompis Maria och en av Chrisses vänner gifta sig (vi har därför beslutat att dela på oss den dagen och gå på ett varsitt bröllop). Nu ska även Chrisses brorsdotter Freja döpas på samma dag. Hm...

Radiostationer i Barcelona

En av sakerna jag gillade med Barcelona var att de hade väldigt bra radiostationer. Eller, jag tyckte i alla fall att de var väldigt bra på den tiden då jag bodde där och jag lyssnade frekvent på flera utav dom. Jag tyckte att de var så bra att jag var nära att köpa en radio och ta med hem, men tyvärr insåg jag att jag inte skulle få plats med en i min resväska. Bummer!

Hallen på G

Nu är hallen nästan helt färdig i alla fall,  har bara några småsaker att göra men det får bli imorgon.


Voila!

Jamie på Granngården

Jamie var på Granngården och handlade, när han kom till kassan utspelades följande:

Den manliga expediten: "Hur vill du betala?"
Jamie oberört: "I natura!"

Det är ett sådant skämt som inte hade varit roligt ifall en tjej hade sagt det.

"Läs min blogg!"

Minst en gång i veckan får jag ett slumpmässigt inlägg från en person som uppmanar mig att gå in och läsa just deras blogg. De kommenterar inget av det jag har skriver utan skriver oftast "Läs min blogg jag skirver om bla bla...". I alla fallen är det unga tjejer som skriver sådana kommentaren och när man sedan går in och tittar på deras bloggar handlar de oftast om mode och de senaste trenderna, om deras festande eller att de är skoltrötta och skolkade den dagen osv. Ursäkta mig, man jag finner inget intresse utav att läsa sådant. Hade de skrivit om något intressant eller roligt så kanske, men det jag hitentills har läst har inte fallit mig i smaken. Det komiska är att de förväntar sig att man ska bli en flitig läsare av deras blogg och de skriver sådana kommentarer för att fiska efter läsare. Antar att de är ute efter att hamna bland toppen av de mest populära bloggarna? Jag förstår inte varför de förväntar sig att man ska läsa och kommentera deras bloggar? De är helt okände för mig och de är inte så att de har engagerat sig i min blogg?

Detsamma gäller andra bloggar. Innan var jag en flitig läsare av en massa bloggar och brukade kommentera en hel del. Dels lämnade jag kommentaren som ett tecken för att jag faktiskt hade varit inne och läst bloggen och dels kommenterade jag saker för att jag hade frågor eller en åsikt om något. Men när frågorna/åsikterna aldrig fikc något svar och de heller inte angagerade sig i min blogg slutade jag att läsa och kommentera deras. Inte för att jag känner att alla ska/måste engagera sig i mitt bloggande (inte alls) utan för att det kändes meningslös att jag la tid på deras liv och inte fick något tillbaka för det.

Appråpå diadem

High School i USA är olik vårt skolsystem i Sverige. Medan man i Sverige väljer att gå på en ihopplockad linje väljer man i USA vilka kurser man själv vill läsa (vissa måste man läsa men sedan är det fritt fram att välja bland de andra kurserna). Bland annat finns det två olika nivåer på engelska man kan välja bland, dels en "vanlig" kurs och sedan en som kallas "Challenge English". Challenge-kursen är till för dom som planerar att läsa vidare på College och vill man gå på ett av de mer prestigefyllda College är det ett måste att ha läst den nivån på engelska.

När jag kom till SHHS blev jag plasserad i en vanlig engelskaklass. Halvvägs in i terminen hade alla i min årskurs (jag var en "Junior", dvs jag gick i 3:an) ett engelskatest. Testet bestod av 40 styken meningar som man grammatiskt skulle rätta. Man skulle kunna skillnaden på which, who och whom, skillnaden på it´s och its, skillnaden på capital och capitol osv. I hela årskursen var det bara jag och en annan kille som hade alla rätt och till följd blev vi uppflyttade till Challengenivån. Första dagen i min nya klass skröt läraren om hur duktig jag var och jag ska väl ärligt säga att jag var lite stolt. Några dagar senare började vi med litteraturkunskap i klassen och hade bland annat högläsning på följande dikt skriver av Emily Dickenson.

Beclouded

The sky is low, the clouds are mean,
A travelling flake of snow
Across a barn or through a rut
Debates if it will go.

A narrow wind complains all day
How some one treated him;
Nature, like us, is sometimes caught
Without her diadem.

När dikten var läst var det flera i klassen som undrade vad ett "diadem" var för något. Läraren frågade då ifall någon utav oss visste och jag räkte då upp handen. Behöver jag förklara att klassen blev imponerad över att jag kunde sådana gammaldeags ord på engelska? Hrm, sedan sa jag inte att vi använde det ordet på svenska... ;o)

Flygande diadem

När jag renoverar ser jag för jävlig ut! Jag har oömmakläder på mig som är långt ifrån vackra samt att jag brukar ha håret uppsatt i en slarvig toffs för att få bort min tocka kaluffs från ansiktet. I förra veckan när jag vitlasserade taket bar jag även ett tockt diadem för att få bort luggen från ansiktet. När jag står där bakåtböjd och laserar taket kommer en fluga förbi flygandes och för att får bort flugan från ansiktet ruskar jag till huvudet samtidigt som jag viftar med handen. "Poff" säger det så flyger mitt diadem av och landar i spannen med lasyren. Känner man sig dum eller vad?

Flytta därifrån!

En kompis till mig pluggade tidigare i Malmö. Eftesom hon hade svårt att få tag i bostad, pendlade hon till en början innan hon slutligen flyttade in i en lägenhet i Rosengård. Efter att han bott ett tag i Malmö började hon att bli förföljd och en dag står mannen som förföljt henne på hennes ballkong och tittar in genom fönstret och rädd ringer då min kompis till polisen. Hon uppge sitt problem till polisen hon får tala med och till svar får hon att det inte finns mycket de kan göra åt saken. Innan samtalet avslutas säger polisen. "Vänta lite, vad sa du att du hette?" Min kompis uppger sitt svenska namn och polisen säger då: "Men, där kan du inte bo kvar! Du måste flytta därifrån!" Hm...

Lille Pontus

Får jag presentera lille Pontus, mina framtida barns kusin. Vikt: 4 024 gram. Längd: 55 cm.


Chrisses syster Veronika födde Pontus den 5 maj.

Fuck you all!

Innan ni läser följande inlägg villja påpeka att detta inte är skrivet av ilska även om det kanske kan tydas som det! Istället är det snarare skrivet av vinnarinstinkt och utifrån motbevisande.

För en tid sedan blev jag kallad inkompetenkt av en kille och hans familj när det gällde renovering. Eftersom jag tidigare inte hade någon erfarenhet av att renovera ansåg personerna att jag var helt inkompetent på området och de ansåg att jag inte ens borde/skulle ge mig på det eftersom jag var så dålig på det! Jag till och med fick inte göra saker för dom!

De senaste nio-tio månaderna har jag renoverat fem rum helt själv. Jag har spacklat, slipat, snickrat, sågat, målat, tapetserat och lasserat utan att ha fått hjälp av någon annan.  Jag har renoverat allt helt själv med bra resultat! Resultatet har till och med varit bättre än det som personerna själva har åstakommit! Till er som kallade min inkompetent vill jag säga: FUCK YOU ALL!


Halltapet

Rådande tillstånd: De senaste dagarna har jag återigen haft bröstsmärtor vilket gjort att jag varken kommit iväg till Växjö, farmor och farfar eller att hallen har hunnit bli helt klar ännu. (Jag har sagt till Chrisse att jag förmodligen kommer att komma upp till Växjö till hösten eftersom alltid något kommer ivägen.) Hur som helst, idag har jag proppat i mig smärtstillande igen och tvingat ut mig i hallen där jag har tapetserat fondtapeten.

Min kära lilla fondtapet, som jag letade och hade beslutsånget innan jag slutligen kunde bestämma mig! Jag visste att jag ville ha en ljus tapet, men att den skulle vara mönstrad och i en form av stukatur. (Denna tapeten har svarta sammetsblad och vita i pärlemofärg). Jag drog till och med mamma till färgaffären för att vara smakråd.  Men så till slut bestämde jag mig för denna palmtapeten vilket jag nu är glad över för resultatet har blivit mycket bättre än vad jag skulle kunna drömma om. Me gusta! Den enda nackdelen är att mönsterpassningen är 62 cm... Smart val Jeanna!


Bilden är inte rättvis mot tapeten. Jag har kopplat bort strömmen i hallen (eftersom jag även har pillat med den) så bristen på ljus gör att tapeten ser mörkare ut än vad den egentlgien är.

Tygjakt

I eftermiddag planerar jag att åka på tygjakt. Jag ska klä om en kökssoffa, två fåtöljer, två fotpallar plus att jag ska sy gardiner och kuddar (tygerna är till tre olika rum). Jag vet på ett ganska ungefärligt sätt vilka färger, mönster och material jag vill ha och nu gäller det bar att kunna hitta just det med. Jag tror att jag aldrig kommer att lyckas!


The West Wing

En av tidernas bästa TV-serier enligt mig är "Vita huset". Jag älskar den serien och skulle säkerligen kunna sitta och titta på avsnitt efter avsnitt dagana i enda om det var så. Jag älskar hur manuset är skrivet, att det är snabbt skiftande mellan olika händelser och att det är väldigt intensivt. Jag älskar att man bli fullproppad med information och att man ställs mot olika dilemman och ställningstagande. Jag älskar också hur serien är filmad; Att kameran följer olika dialoger utan att bryta, där en dialog slutan fortsäller kameran följa nästa. Hela den serien är genial i mitt tycke! (Hrm, sedan skada det ju inte heller att denna serien tillhör katagorin där det faktiskt talas bra och korrekt engelska!)


Årets T-shirts?

Vilken är roligast? Jag gillar den med svarta med bombteknikern.Om ett barn slår sig i Sverige

När jag för flera år sedan läste kursen "Människan socialt och kullturet" innehöll kurslitteraturen att avsnitt om skillnaden mellan Danmark, Norge och Svergie. När jag läste det avsnitter kunde jag inte låtabli att skratta för jag tror det stämmer väl in. Exemplet de tog upp var vad man gör i de olika länderna ifall ett barn slår sig på en lekplats.

Norge: Man tar upp barnet och tröstar det i sin famn.
Danmark: Man tar upp barnet och daskar till det lite i rumpan med orden" Så ja, upp och hoppa det var inte så farligt."
Sverige: Vi tillsätter en utredning för att analysera händelsen.

Konstig användning av ordet "nej".

Vid flera tillfällen då jag har pratat med utländska människor som har flyttat till Sverige, har jag fått påpekat att vi svenskar ibland kan använda ordet "nej" på ett förvirrande sätt. Ett sätt som gör att de inte alltid förstå ifall vi ska göra något eller inte.

Till exempel:
"Nej, om vi skulle ta och åka hem."
"Nähe, om man skulle ta och sätta igång med matlagningen."

Jag måste säga att jag själv inte har reflekterat över detta förrän jag fick det påpekat för mig. För oss svenskar är det underförstått att det där "nejet" betyder att man inte längre ska göra det man håller på med eller att man planerar att förflyta sig (eller vad saker nu gäller). Men nu när jag fått det påpekat för mig förstår jag att det måste vara väldigt förvirrande för människor som inte har svenska som modersmål.

Händelser man minns

Med tanke på kommentarerna "Ovisshetens Tid" kommer här de saker jag minns. Saker som jag minns vart jag var och vart jag gjorde när jag hörde nyheten.

Döddsfall

Palmemordet: Jamie och jag befann oss på lördagsmorgonen i TV-rummet och skulle titta på barnprogramet på "God Morgon Sverige", vilket var instället pga extra insatta nyhetssändningar. Jag sprang till till mamma, som stod i köket och lagade frukost, och berättade nyheten.
Anna Linds mord: Jag tittade på TV i mitt föräldrar hem när det dök upp en text om extrainsatt presskonferans om att hon hade blivit knivskuren. När nyheten släpptes att hon hade avlidit tittade jag på nyheterna på TV4 hemma i föräldrarhemmet.
Prinsessan Diana: Jag satt den helgmorgonen på mitt rum när pappa kom in och berättade att det var nyheter på TV om att hon hade avlidit. (Först stod det bara på Tv att hon hade avlidit, men inte på vilket sätt, och min fösta tanke var då att hon hade tagit livet av sig.)
John F Kennedy Juniors plankrasch: Jag satt i datorrummet i huset i Houston och läste nyheterna. Denna händelsen var väldigt stor i USA och angagerade en hel befolkning.

Andra hädelser
9/11: Jag hade precis kommit hem från skolan och stod i köket i mitt föräldrarhem och skulle laga mat när Jamie ropade på mig från källaren att sätta på TV.
Estonia: Jag hade missat nyheten på morgonen, men när jag kom till skolan var flaggan hissad på halva stången och alla pratade om vad som hade hänt.
Tsunamin: Jag låg hemma och tittade på nyheterna i gästrummet hos mamma (jag hade tillbringat julen hemma hos henne).
Branden i Göteborg: Jag jobbade som Au Pair i Barcelona när det inträffade men fick ett brev av mamma där hon nämnde händelsen. Jag satt och läste brevet i soffan i huset.
Saddam Husseins tillfångatagande: Jag och A var hemma i lägenheten i Nogersund när vi såg nyhetsklippet på nätet.
Jordskalvet: Jag låg hemma och sov när jag vaknade av att sängen skakade. Först trodde jag att en lastbil hade kört in i min mur men när jag tittade ut kunde jag inte se någon förklaring till händelsen. När jag tio minuter senare satte på nyheterna fick jag min förklaring.

Japanska körsbärsträd

Ett av mina favoritträd är det japanska körsbärsträdet! Jag har alltid tyckt att det är vackert när det blommar och när jag började planera min trädgård planterade jag själv två stycken på tomten. Nu går jag här och väntar på att det ska slå ut i all sin prakt, endast några dagar om året kan man få se detta trädet blomma med sina ljust rosa och små blommor. Jag har sett att några av de andra grannarnas japanska körsbärsträd redan har slagti ut i byn, men mina håller fortfarande på sig men de har så smått börjat komma.


Mina två japanska körsbärsträd.


Än har de inte slagit ut, men de är på god väg.

Ovisshetens tid

På morgonen när man vaknar och fram tills dess att man antingen läser eller lyssnar på nyheterna, uppstå för mig vad jag kallar ovisshetens tid. På kvällen när man gick och la sig hade man en ungefärlig inblick i vad som hade hänt i världen, men under tiden som man har sovit kan vad som helst har hänt i världen. Tredje världskriget kan ha brytit ut, en farkost med utomjordingar kan ha landet på jorden, en ny epidemi kan ha brytit ut eller så kan något annat ha inträffat som kommer att beröra en. Från det att väckarklockan ringer på morgonen och man stiger upp, tills att man kokar sitt kaffe och sätter på nyheterna lullar jag runt i ett stadie av ovisshet. En ovisshet då allt är lugnt och då man kan befinna sig i en trygghet, ett lugn och trygghet som kan tas från en på bara några minuter som man sätter på nyheterna...

Taking Chance

Igår tittade jag på den verklighetsbaserade filmen "Taking Chance". Filmen handlar om en löjtnant, spelad av Kevin Bacon, som anmäler sig som frivillig att transpotera hem kroppen av en 19-årig marinasoldat som stupade i Irakkriget. Man får följa honom under resans gång och se hur människor runt omkring honom förhåller sig när de få reda på vad hans uppdrag är.

Jag tror att jag aldrig har gråtit så mycket innan när jag har tittat på en film! Inte för att den direkt är sorglig utan för att man känner sig berörd genom hela filmen.


Sweden Rock

Jag hade varit sugen på att gå på Sweden Rock i år. Det finns några band jag vill se men oturligt nog spelar de inte samma dag. ZZ top spelar på torsdagen och Europe och Journey på lördagen. (Fast andra år har ännu större band som tillhör  mina favoriter spelats: Def Leppard, Poison och Aerosmith. )

Fika till farmor

Nu har jag precis bakat och dekorerat chokladmuffins. Jag ska hem till farmor och farfar imorgon och vill då bjuda på fika. Farmor är mjölkallergiker så det är alltid lite svårt att komma på vad man ska baka så det blir lite trixande.


En liten Pontus

Grattis till Chrisses syster Virre som i eftermiddags födde en lite Pontus!

Det är konstigt, jag har under hela graviditeten varit säker på att hon bar på en flicka, men för två veckor sedan skiftade min känsla och jag har sedan dess varit bergssäker på att hon skulle få en pojke (hihi, tur att jag skrev det på bloggen för 1,5 vecka sedan). Med andra ord är jag obesegrad i mina gissningar. Jag har haft rätt alla de gånger som jag har gissat kön på ett barn!

Stöldgods till Lillebror

Jag kom precis på att jag har glömt berätta för er vad jag gjorde med allt mitt stöldgods som jag samlade på mig i England och på Irland! Men för att ni ska förstår måste jag berätta historien från början:

För 2,5 år sedan ringer Jamie till mig en söndagskväll och skriker uppspelt i luren "Jag har vunnit en pokertunering och ska åka till Bahamas"! När han hade lugnet ner sig förstod jag att han hade spelat till sig en finalplats i  pokertuneringen "Slaget om Norden" och skulle åka till Bahamas där finalen spelades. Han berättade smått omerörd att de skulle bo på ett hotell som hette Atlantis och medan min haka trillade till marken frågade jag honom "Vet du vad Atlantis är för ett hotell?". Jamie svarade att han inte visste vad Atlanis var för något och som den snälla storasystern jag är förklarade jag att Atlantis är ett av de mest lyxiga och påkostade hotellen i världen och att jag själv alltid hade velat åka dit. Jag var avundsjuk om jag ska vara ärlig, att han och Cissi skulle få åka dit och han som inte ens visste var Atlantis var för något eller hade haft en dröm om att få se det hotellet.


En del av det komplex som Atlantis utgör på Bahamas.

Ett år senare fick jag i födelsedagpresent av Jamie en massa souvenirer från Atlantis som plåster på såren. Det var tvål, shampo, badmössa och muggar mm, saker som man hade kunnat få och ta på hotellet. Sedan dess har jag tänkt ge igen och ge Jamie något från en av mina resor. När jag var i Australien och Kina hade jag inte möjlighet att plocka på mig saker, men när jag och Chrisse åkte med bil till England och Irland såg jag min chans. Under den resans gång snodde jag en massa onödiga och dumma saker: En trafikkon från London, skylltar, salt- och pepparkar, underlägg från olika barer, bestick från båten, en galje plus en massa annat skit. Allt detta la jag i en stor flyttkartong och gav till Jamie i julklapp med ett ihopdiktat julrim.Jamie öppnar sin låda med stöldgods.

Hänga ut någon

När jag skriver ett inlägg av negativ karaktär på den här bloggen har jag valt att inte namnge personerna jag skriver om. Inte för att jag har problem med att stå för mina åsikter, utan för att jag anser att jag inte har rätt till att hänga ut någon här beroende av mina tankar och åsikter. Om jag har tankar och funderingar som är i negativ anda, står det i relation till mig som person, vilken min referensram är och baserat på det anser jag att jag inte borde namnge personer. Samtidigt vet jag att inte alla andra har samma inställning som mig när det gäller vad andra tycker och tänkter om en, dvs. att jag ger blanka fan i det och jag anser då att jag inte borde skriva saker som öppet förlöjligar eller nedvärderar någon. Den enda gånger jag väljer att namnge personer är de tillfällen det handlar om personer som självmant har valt att befinna sig i spotlighten.

Men, då kanske ni undrar varför jag väljer att skriva om sådana saker överhuvudtaget? - För att jag har valt att inkluderar mina tankar och funderingar på denna bloggen och om jag bara skrev postitiva saker är jag inte rättvis mot mig och mitt liv.

Doughnuts

Ibland kan man få ett jäkla sug efter något och just idag har jag ett sådant sug! Jag är sugen på amerikanska munkar!


Klassresa i Köpenhamn

Jag nämnde Köpenhamn i förra inlägget och kom då att tänka på klassresan i sexan som vi hade i just Köpenhamn.

När vi kom till hotellet hamnade jag, Hille, Jessica och Malin i samma rum. Jag var snabb och paxade säng först i rummet medan Hille blev sist på den punkten. Medan vi andra fick sova i vanliga sängar fick Hille ligga på en extrasäng i täntsängstuk, en säng som dessutom ramlade ihop mitt i natten (stackars Hille).

Jag vet inte riktigt hur vi fyra tjejer tänkte, men någon gång under kvällens gång fick vi den briiljanta idén om att skicka in lappar under dörren till våra klasskamraters rum. Vi skrev lappar med texter som "Mjölk är livet, köp en ko" och "Vi vet nog vad ni håller på med där inne" och skickade in under dörrarna. Vid frukosten dagen efter var dessa lappar samtalsämnet och vi fyra spelade helt ovetandes. (Jag tror aldrig att vi någonsin talade om för de andra att vi var dom som hade skickat lapparna?)

På kvällen bjöd vi in Martin coh Slavo på "fest" hos oss. (Vi sex var den enda som bodde på andra våningen medan resten av klassen hade rum på tredje.)  Fråga mig inte varför, för det minns jag inte, men vi lurade in Martin och Slavo att hela klasses skulle komma in till oss på fest för att vi hade det största rummet. Men...vi hade inte bjudit in någon av de andra alls och Slavo och Martin satt på vårt rum i närmare en timme, under handfatet, och undrade var resten av klassen var.

På kvällen hade vi även öppnat fönstret, vilket vi glömde att stänga innan vi somnade. På morgonen när vi vaknade spatserade en massa män utanför på byggnadsställningarna (hotellet höll på att renovera fasaden) och där låg vi och sov framför deras näsor. När vår lärare Elisabeth kom in för att väcka oss fick vi beröm för att vi hade öppnat fönstret och vädrat, för det lucktade mycket fräschare inne hos oss än vad det gjorde hos killarna rakt över. Vi bara log och höll med om att vi hade varit duktiga och erkände inte att vi hade glömt stänga fönstret under natten.

...Jag tror att jag, Hille, Jessica och Malin hade det roligast på den resan?

Låtar man minns

Ibland när man hör en låt kan man börja tänka på en viss person eller en viss händelse i livet. Jag har massor av sådana låtar i mitt liv, så fort jag hör den spelas förflyttas jag till ett visst minne. För att nämna ett några låtar kommer här ett fåtal som jag förknippar med personer som läser den här bloggen:

Faithless - Insomnia: Denna låt får mig att tänka på Anna och Susanne och på utekvällar på Båten. De älskade den låten och var alltid framme och önskade den hos DJ:n och så fort den började spelas dansade de som tusan. (Jag älskar med den låten och den tillhör fortfarande en av mina dansfavoriter.)

Scoter - Alla låtar: När jag hör någon låt med Scoter börja jag tänka på Anna och Annicka. Dom två kunde dansa loss till alla Scoterlåtar och det skulle alltid spelas på förfester. Det var bland annat även tal och Scoterrave i Köpenhamn m.m.

Ebba Grön - Die Mauer: Denna låt skulle alltid sjungas på fyllan av Hille, Jessica och Malin. Jag förundras över att jag fortfarande inte kan texten till den låten efter att ha hört den sjungas så många gånger.


Vad ser han hos henne?

Oftast när man träffar ett par kan man förstå vad de ser hos varandra eller varför dom är ihop. De har samma karisma, intressen, personligheter eller något annat som för dom samman. Jag vet att det jag nu säger förmodligen låter väldigt ytligt, men jag kan inte låta bli. Trots allt är det så jag tänker och känner...

Jag känner ett par via en tjejkompis. Det är inga jag umgås med direkt men jag stöter på dom ibland och vi träffas på fester och dylikt. Killen i fråga ser bra ut, är charmig, social och smart. Hans tjej å andra sidan, som han har varit tillsammans med i flera år, är raka motsatsen. Hon ser väldigt alldaglig ut, är en jädra bitch, hennes sociala kompetens är inte den bästa och hon långt ifrån smart. Ibland kan hon säga och göra saker som få mig att tro att hon driver med mig för så jädra korkad kan man bara inte vara! (Tyvärr har jag förstått att hon faktisk är så korkad och att hon inte det minsta driver med sin omgivning.) När jag möter detta paret dyker alltid samma tanke upp i mitt huvud: Vad ser han hos henne? Han hade kunnat få en så mycket bättre tjej...

Ett tag tänkte jag att hon kanske är en jäkel i sängen och att det är det som han får ut av henne? Men på en av de senaste festerna berättade hon på fyllan att de knappt hade sex med varandra längre och att hon inte var speciellt intresserad utav sex. Ärlig talat, jag får bara inte ihop det paret!

Utlåning

Jag lånar gärna ut saker till folk. Har jag något som någon behöver låna får de mer än gärna låna det utav mig. Men jag blir irreterad om jag har lånar ut något till någon och jag sedan inte får tillbaka det! Det värsta är när man behöver tjata på folk för att få tillbaka något! Som nu till exempel, tre personer har lånat saker av mig, den ena för över ett år sedan, och jag har snällt bett om att få tillbaka det för jag själv hade behövt använda sakerna i fråga. Till svar får jag "Men du ska få tillbaka det" och så anges en dag då de hade tänkt lämna tillbaka det och när den dagen väl kommer skjuts datumet alltid upp! Jag blir så irriterad!

Något annat som irriterar mig är när någon vill låna något utav mig och de förväntar sig att jag ska köra och lämna det hos dom. När jag säger att jag inte tänker göra det blir de sura och arga på mig, precis som om det hade varit mitt problem? Visst, har jag vägarna förbi är det inget problem, men annars? Jobbiga människor!

Nu vet jag att jag själv en gång har varit jädrigt dålig på att lämna tillbaka en sak som jag har lånat: Jamies kamera som jag lyckades slarva bort! Jag hade jädrig dåligt samvete över det men jag hittade den till slut! (Jag tror inte att jag nu har något som jag har lånat av någon, men skulle jag det så får ni gärna på minna mig!)

Mot proffsfotografering?

Om några veckor har jag fått äran att agera bröllopsfotograf åt Maria och hennes blivande man. För att kunna ta de bilder som jag vill ha, dvs "riktiga" bröllopsbilder, har jag behövt handla på mig lite saker. Så nu är jag ett trebensstativ, en blixt och en blixtbouncer rikare. Tyvärr så inser jag nu att jag bland mitt kamerahus och olika objktiv måste skaffa mig en ny kameraväska också för att få plats med allt det nya. Hm...

Jag är rolig jag! Jag har inte handlat något till mig själv på över ett halvår och när jag väl handlar något köper jag för 5000 på en gång....

När barn dör först

Jag har precis pratat en stund med farmor och farfar och vi har nu bestämt att jag ska hem till dom på onsdag och hjälpa till. Ibland kan jag tycka så synd om dom, dom har bara mig, Jamie och mamma (min kusin i Tyskland räknar jag inte). Ibland, om jag ska vara riktigt ärlig, kan jag känna mig lite stressad ifall de ringer och vill ha hjälp med något. Vad jag menar är att det är ju inte så att de bor runt hörnet för min del och det tar nästan en timme för mig att köra hem till dom. Missförstår mig inte nu, jag hjälper dom gärna men ibland kan det var lite svårt att släppa allt när de ringer (men oftast gör jag det). Jag kommer ju inte att få ta hand om min pappa en dag när han skulle ha blivit gammal så det är inte mer än rätt att jag får ta hand om farmor och farfar nu istället.

Först dog min faster och tre år senare dog min pappa. Vad hemskt det måste kännas som förälder att få uppleve båda sina barn dödsfall. Det är inte meningen att barn ska dö före sina föräldrar och speciellt inte båda barnen... 

Helskön kille

Min vän Linnéas man Andreas är en helskön kille. Inte nog med att han är väldigt trevlig och lättsam, han är även så rolig att man kan skratta sig fördärvad åt honom.


Andreas in action!


När vi skulle blanda drinkar lyckades Linnéa välta ut sugrören. Andreas slängde sig då på golvet och började leka plockepinn.

Bröst på glid

Som jag nämnt tidigare gillar jag axelbandslösa klänningar, men att jag samtidigt är lite orolig för att brösten ska hoppa ut när jag klär mig i en sådan. Jag satt precis och tittade på bilder från senase festen hemma hos Linnéa och upptäcker då att jag tydligen var väldigt nära att råka ut för det på den festen.
Barnprat

Tidigare jobbade jag lite ihop med en tjej som brukade klaga på sina tjejkompisar. De var ett stort tjejgäng som brukade umgås och hon och en annan tjej var då de ända som inte hade barn. Min jobbarkompis menade att sedan hennes vänner fick barn hade de alla blivit så tråkiga och att alla samtal som ägde rum handlade om barnen. Det var prat om blöjor, barnvagnar, ammning och barnmat osv. och ingen utav dom var längre intresserade av att prata om vardagliga saker. Det hade till och med gått så längt att hon vägrade gå på fester och kalas med dom för hon stod inte längre ut med allt barnprat.

För ett tag sedan träffade jag denna tjej när jag var och handlade och hon hade sedan sist vi sågs själv blivit mamma till sitt första barn. När jag gick ifrån affären kunde jag inte låta bli att le, för gissa vad hon bara pratade med mig om?

Jag ska vattna åt dig!

Medan jag stod och höll på och måla i hallen kom grannen och knackade på. Med sig hade han en massa vattenslangar och vattenspridare. "Jag hade tänkt att jag skulle vattna åt dig!", sa han och log. "Det är så torrt ute och dina thujahäckar och gräsmatta kan behöva lite vatten", fortsatte han med. (Min granne har en djupborrad brun, eller vad det heter, medan jag bara har en "vanlig" brun och jag har inte tillräckligt med vatten för att kunna låta vattenspridare gå så mycket som jag annars hade velat.) Han är snäll min granne. Han brukar alltid komma över och erbjuda sig att vattna när han märker att min brun inte räcker till och på sommaren brukar han alltid ge mig olika frukter och grönskaer från sin trädgård. Jag brukar ge dom frukter från mina fruktträd som de inte har plus att jag i sommras kockte flädersaft (jag har två fläderträd på min tomt) som de fick några flaskor utav. Den flädersaften uppskattades! Han och hans fru brukar även ta in min post när jag är iväg och har jag varit utomlands brukar jag alltid köpa med mig presenter hem till dom som tack för hjälpen. Goda grannar ska man skatta sig lycklig åt!

Vårbarn

"När vi skaffar barn, vill jag att de ska födas på våren", har Chrisse sagt några gånger till mig. Sedan ger han mig den mest gulliga förklaring till varför han vill ha det så. Det får mig att bli varm inombords, att Chrisse tänker på sådana saker och att han har en uträknad förklaring till varför han vill ha just vårbarn. När jag hör hans argument kan jag inte låta bli att leende hålla med honom. Jag har sagt att det inte är så lätt att planera in men att jag är villig att förska! You, me and a bunch of spring kids. I love that idea!

Mannen i mitt liv

Jag känner mig bortskämd! Flera gånger om dagen hör jag på något sätt av Chrisse och får då förklarat hur mycket han älskar mig, att han "saknar mig som fan" eller någon annan kärleksförklaring. Jag har inte ens bett om att få kärleksförklaringar från honom, han gör det konstant självmant. Vare sig jag är hemma i Lörby eller uppe i Växjö får jag jämt höra sådana ord från honom. Han har gjort så i ett halvår nu och det har inte minskat utan de där orden dyker ändå upp flera gånger dagligen. Jag älskar honom för att han är sådan! För att han inte har problem med att uttrcka sina känslor och för att han tycker att det är viktigt att han säger dom till mig.

De är en ljuvlig känsla att känna sig så älskad, att få vara den personen i någons liv som frambringar sådana känslor och handlingar. Att veta att någon tycker att man är så underbar att han anser att det inte finns en chans att han skulle vilja tillbringa sitt liv tillsammans med någon annan. Jag är lyckligt lottad!

Jag älskar dig Christoffer! Jag älskar dig över allt annat och ibland värker jag inombords av kärlek till dig, värker så att jag till och med skulle vilja gråta! Du är mannen i mitt liv...

Flåtig Dildo

En av Chrisses vänner jobbar som bilmekaniker. När han en gång jobbade med en bil, öppnade han facket mellan framsätena för at justera se sak och han hittade då till sin förvåning en flåtig dildo. Nu undrar jag; Vilken lägger en använd dildo i en bil och om det nu råkar vara i bilen som man har använt den, varför inte rengöra den?  Men det jag undrar mest är varför låter man dildon ligga kvar när man lämnar in den på en verkstad? Jag tycker det är lite egendomligt!

Grönskande trädgård

Mina frukt- och prydnadsträd har precis som allt annat exploderat den senaste veckan. Det gör mig så glad, jag älskar sommar, sol, värme och grönska! Jag blir så glad och lycklig när jag omges av allt sådant! (Jag borde flytta utomlands och bosätta mig i ett varmare klimat!)Mina vackra träd.

Äntligen tubpaner!

När jag och A flyttade in i huset hösten för 4,5 år sedan planterade jag en massa lökar. Men vart ända år när våren har kommit har jag aldrig fått se dom blomma eftersom rådjuren lyckades alltid äta upp dom. Men nu i år har jag för första gången fått se alla mina blommor blomma! Äntligen!


Mina fina rosa tulpaner.

Bakad potatis och sangria

Idag har jag hållt igång hela dagen. Jag har renoverat i kombination med att vara ute i trädgården och jag har fått en hel del gjort vilket känns skönt. Jag blev hembjuden till Annicka som ikväll, men jag kände att jag inte hade tid, måste bli klar med allt här hemma så jag kan åka upp till Växjö igen på måndag. Vad vuxet det känns att välja nytta framför nöjen! Igår lät jag bli att åka på festen i klubbstugan i Växjö och jag lät även bli att åka på grillfesten hemma hos Jamie och Cissi, många vuxenpoäng till mig med andra ord!

När jag nyss kom in var jag så trött och hungrig att jag beslutade mig för att unna mig en god middag, så jag gjorde i ordning två bakade potatis och ett glas sangria. Mumsig gott var det!


Kvällens middag intog jag i skymningen på terrasen: Bakad potatis och Sangria.

Mitt Hollywoodrum

Klockan 09:00 dök mamma upp hos mig och agerade listhållare och möbelflyttare åt mig! Nu är snart mitt "Hollywoodrum" fördigt. Jag ska bara måla fönstret en gång till samt sätta upp liste saker, gardiner osv.

För er som inte tidigare har varit hemma hos mig är det kontoret som jag har gjort om som numera agerar som kontor och klädkammare. Förr var det en gräslig grön tapet i det rummet som fick mig att vilja spy. För det första hade alla tapeter satt sig i hörnen eftersom det tapetserades när huset var nybyggt och för det andra gillade jag inte alls tapeten. Så nu har jag tapetserat om, målat väggarna vita, vitlaserat taket, målat lister och fönster vita. Egentligen är jag inte riktigt helt för att ha helvita rum, men i just det rummet har jag bara lite kvällssol, så innan var det rummet väldigt mörkt. Nu är det så mycket ljusare och trevligare med vita väggar!  Jag har även satt upp tre stora svartvita fotografi på Marilyn Monroe, James Dean och Audry Hepburn (därav mitt namn på rummet). Vilken skillnad det blev på rummet! Me likie!


Ena väggen i mitt "Hollywoodrum".

Det går att bota

När jag igår satt och åt min kvällsmat gjorde jag det i sällskap till Dr Phil och oj vad upprörd jag blev. Gårdagens ämne handlade om transsexuella barn och ungdomar. Dr hil hade bjudut in fyra experter som diskuterade ämnet. En psykiater och en psykolog som menade att man föds till att bli transsexuell och en familjeterapeut och och en psykolog som medade att uppväxten är orsaken till detta tillståndet och att det gick att bota. De två experterna som medade att tillståndet gick att bota påstod att tillståndet berodde på att manliga barn hade kommit i allt för nära kontakt med sin mamma och hade pappor som inte fanns med i bilden. De menade även på att homosexuallitet berodde på samma sak och att även det gick att bota. Jag blev så arg och upprörd när jag hörde denna diskutionen! Shit alltså! &#%¤&#¤!

Kattavtryck

Idag har jag bland annat målat lite mer fönster. När jag nu ikväll gick för att titta till så att färgen hade tårkat upptäckte jag att grannens katt Tiger åter igen hade varit och hälsat på mig och lämnat en present efter sig. Kattfan! Jag är i alla fall glad över att han inte hade lyckats lämna tassavtryck på parkettgolvet.


På ett sätt kan jag tycka att det är sött ändå...

Social Security eller Secret Service?

För flera år sedan tittade jag på en dokumentär om Bill Clintons fd. vice presedent Al Gore. Dokumtentären var filmad under tiden Al Gore försökte till att bli president i USA och man fick följa han och hans familj under valen.  I ett segment i dokumtentären sitter Gore och hans familj och diksuterar kandiderandet och pratar om för och nackdelar för han och hans familj ifall han vinner valen. Gores lilla flicka, som inte var gammal, säger då att nackelden med att han skulle vinna valet blir att de då hela tiden behöver ha att göra med Social Security. Jag kunde inte låta bli att le åt den meningen, det är inte lätt att hålla reda på och skilja på de olika myndigheter. (Social Security är ungefär lika med Socialstyrelsen och Secret Sercice är Presidentens säkerhetsvakter, liknande SÄPO.)

Fikagäster

Jamie, Cissi och Lukas har precis varit och hälsat på och fikat lite. De hade varit i Bromölla Möbelaffär och handlat på sig en massa New England/New Port möbler till det nya huset och passade på att stanna till en stund på hemvägen. Jag gillar de möblerna som de idag har köpt, tycker de är snygga och deras nya hus kommer att bli skitssnyggt!

Det var trevlig med lite besök i all renovering, även ifall mitt hus ser ut som en byggarbetsplats, och jag fick även passa på att gosa med Lukas, det coolaste killen i Karlshamn.


Min lille favorit pojke, Lukas. Han är bedårande söt i sina solglasögon!

Kalrvaken

Jag satt uppe och pratade med Chrisse och hade roligt fram till 00:30 inatt och somnade strax därefter. Vaknade 04:45 och är nu klarvaken och kan inte somna om, hur mycket jag än försöker. Hela dagen idag ska jag fortsätta med renoveringen och även vara ute i trädgården och jobba i omgångar medan färg och tapeter torkar. Stiger jag upp nu och sätter igång vet jag att jag kommer att vara dödstrött i eftermiddag, vilket jag inte vill, men samtidigt kan jag inte somna om nu. Typiskt!

RSS 2.0