Fritidsgården

...är öppen som vanligt och vi som som är här är jag, Chrisse, Stefan, Marco, Veronika, Boris, Helena, Klas och Frida. Några ska vidare ut på stan om en stund men jag kommer inte orka följa med eftersom vi ska åka imorgon. (Mmm, det märks att man inte är 20 längre!)

Lite av det som är på tapeten här ikväll:
Kvällens snacks är vaniljglass med chokladsås.
Helena (något drucken) utsätter Marco för sexfrågor.
Jag och Marco diskuterar dansfilmer från 80-talet och raggar efter soundtracken till dessa på nätet.
Jag, Veronika och Marco diskuterar minnen från första fyllan.
Chrisse har "dockteater" för mig med en jäkla gosedjurshöna.

På Intensiven

Linnéa ringde mig i eftermiddags. Hennes man Andreas hade trillat ner från en stege och låg nu på intenvisen i Karlshamn med blåmärke på lungan.

Jag tänker på er och jag hoppas Andreas mår bättre snart!

Utmaning igen...

Jag har snott följande utmaning från Marias sida.


1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4. Vad står det?

"wrapped and stored in an airtaight container and it should mature beautifully."


2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?

Armstödet på min soffa.


3. Vad såg du senast på TV?

Har TV:n på i bakgrunden som sällskap. Just nu visas någon film som jag inte vet namnet på eftersom jag egentligen inte tittar på den.


4. Utan att se efter, gissa vad klockan är?

00:20 (Hon var 00:28 i verkligheten.)


5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?

TV:n som jag har på i bakgrunden.


6. När du senast var ute, vad gjorde du då?

Jag var ute och hämtade ved för en liten stund sedan.


7. Vad tittade du på innan du började med denna undersökningen?

Jag gick igenom en massa papper.


8. Vad har du på dig?

Ett vitt nattlinne med silvertryck.


9. Drömde du något inatt?

Japp, drömde om att jag var i Australien och en massa saker hände. Bland annat ville Jamie låna värktabletter av mig.


10. När skrattade du senast?

Fick bilder i huvudet nyss av en rolig sak som hände och kunde då inte låta bli att skratta högt.


11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?

Svartvita fotografier samt ljuslyktor.


12. Har du sett något konstigt på sista tiden?

Oja, det gör jag jämt!


13. Vad tycker du om den här utmaningen?

Lite ovanligt, men jag gillar den.


14. Vilken var den senaste filmen du såg?

Om man ska räkna att hela filmen såg så var det "Seven Puonds".


15. Om du blev mulitmiljonär, vad skulle du köpa då?

En gammalt, charmigt hus på landet.


16. Berätta något om dig själv som folk inte vet om:

Jag har träffat Al Gore, Bill Clintons vice president,   i verkligheten.


17. Tycker du om att dansa?

I LOVE IT!


18. George Bush?

Jösses! Neeeej!!!!!


19-20.Vad ska dina barn heta,pojke respektive flicka?

Jag har en del förslag men tänker inte tala om det! - It´s for me and Chris to know and for the rest of the world to find out.


21.Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?

Oh ja! Jag ju för tusan redan gjort det tre gången! Hade gärna bott i Australien eller USA igen!


22. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?

Välkommen, du kommen inte att bli besviken!Blue Mountains

Jag älskar vacker natur! Om jag skulle lista platser som jag ville se innan jag dör, skulle topp fem vara vackra naturupplevelse runt om världen. I söderns USA finns några av de platserna jag vill se:

- Grand Canyon
- The Vally of Fire
- The Valley of Death
- White Sands

När jag ser bilder på dessa platser tappar jag nästan andan. Så vackert! Jag kan ärligt erkänna att jag är grymt avis på Jamie och Cissi som såg flera av dessa förra året! Jag hoppas att jag och Chrisse kan komma iväg till söderns USA i höst så att jag kan få se alla dessa platser!

Just nu fylls mina tanker av vackra berg, med tanke på att vi åker till Schweiz på söndag. Kom då att tänka på mitt älskade Australien. En av dagarna jag var i Sydney åkte jag på en utflykt till Blue Mountins som ligger cirka 2 timmar och 45 minuter från Sydney. Bilderna jag nu ska visa er göra inte platsen rättvis; Det var så mycket vackrare i verkligheten!


Det sysn inte här, men höjdskillnaderna var stora och allt var väldigt vackert!


Vädret har under X antal år tagit ut sin rätt på naturen i Blue Mountains och skapat beundrandsvärda former.


Vattenfallet är betydligt högre i verkligheten än vad man kan tro från bilden.
Sista bilden: När man gick nere i dalen bland träden såg det ut så här.

Ljuset

Chrisse skrev en dikt nyss till mig:

Det kom ett ljus i mörkret vandrandes... ett ljus som fick dig att se annat där i mörkret, som du inte ens visste fanns.
Ljuset blev starkare och starkare för att tillslut uppfylla rummet, huset, staden och världen...
Ditt ljus i mörkret är jag :D!

/Din älskling


Mmm, min älskling! Kan inte göra annan än att instämma! Du är mitt ljus och du uppfyller hela min värld! Jag älskar dig över allt annat!

Den nakna sanningen

Det märks att man börjar bli äldre! En gång i tiden skulle jag aldrig ha fått för mig att visa mig ute bland folk utan att vara sminkad osv. Nu när man har blivit äldre, och ens självkänsla är betydligt bättre, känner jag inte så det minsta längre!


Den nakna sanningen. Så här ser jag ut på morgonen när jag stiger upp, yrvaken och osminkad!

Ölmänniska

Jag är en ölmänniska. Ska jag dricka alkohol föredrar jag, precis som Christoffer, att dricka en öl framför sprit eller cider. Visst kan jag ibland ta en och annan drink, men får jag välja tar jag hellre en kall öl.

Jag kan tycka att den svenska alkoholkulturen är en aning tråkig, i alla fall i småstäderna. I Sverige är traditionen att  i stort sätt inte dricker något under veckan och sedan super destå mer under helgen. Jag föredrar den brittiska/irländska kulturen bättre, och hade tyckte att det var trevligt att kunna gå ner vilken dag som helst och sätta mig på en pub/bar men en öl och bara prata och umgås. Inte supa sig full, utan bara ta en öl med trevligt umgänge. Man hade man gjort så på tex en tisdagskväll i Sverige hade folk i småstäderna sneglat på en och misstänkt att man var alkohlist.

Chrisse föredrar öl och är en riktig ölkännare. Det är trevligt att vara ute i Sverige eller utomlands med honom och låta honom presentera mig för nya ölsorter. Sedan jag träffade honom har jag fått smaka på många nya goda öla, öl som jag annars aldrig annars förmodligen hade kommit i kontakt med. (Ja, Jamie och Chrisse..."Slotts" är inte öl utan skit, hihi!)


När vi var i Polen provade jag på att dricka en Hallonöl som serverades med sugrör. Det var en egendomlig upplevelse att dricka den men jag är ändå glad att jag provade på.

Ballongdröm

Tänka att få vakna upp så här en dag! Visst hade det varit härligt?Till Schweiz

På söndag åker jag och Chrisse förmodligen en vecka till Schweiz. Jag har aldrig varit där tidigare så det ska bli trevligt. Som mål har jag att försöka fånga lite vackra naturbilder med min kamera. (Jag älskar berg och har inte sett "riktiga" berg sedan jag var i Colorado, men det var under sommarhalvåret så bilderna därifrån är i stort sett utan snö.)

Chisse påstår att de vacktaste/snyggaste människorna han har sett finns i Schweiz (finns så mycket kändisar och/eller rika människar där) medan jag påstår att de finns i Australien (jag har då aldrig sett så många snygga killar och tjejer på ett och samma ställe). Ska bli intressant att ställa folket i Schweiz mot Australiens invånare! ;-)Fastlagsris

Man kan alltid lita på mamma förskollärare! Idag när jag kom hem till Gungvala stod det en bukett med fastlagisris på trappan. Jag tror inte att mamma någonsin kommer att missa en enda tradition...Träffade Sara

Idag har jag varit hos farbror doktorn. Medan jag satt i väntrummet kom Sara förbi springandes (har inte sett henne sedan Gud vet när och jag visste inte att han var i Karlshamn och jobbade). "Men hejsan", utbrast hon och kom fram och grav mig en kram. "Hur är det med dig? Eller...är du här så kanske det inte är så bra, eller äsch...du behöver inte svara på den frågan!". (Hihi...hon är rolig den tjejen!) Vi utbytte några meningar och sedan sprang hon iväg lika snabbt som hon hade dykt upp.

Karma stulen?

Hrm...att gilla att spela teater samt att vara lite insatt i beteendevetenskap har sina fördelar. Jag vet inte om jag fötjänar en Oscar för dagens prestation eller om jag istället kanske borde få lite av min karma stulen? Fast, jag hade faktiskt roligt och ingen kom ju det minsta till skada så sett utifrån konsekvensketiken tjänar ju alla på det. Så...nja, tror inte att det blev någon karma stulen för mig idag...   ;-)

Hihi, Jamie och Chrisse: Vet att ni håller med mig men sjsss...det är våran lilla hemlis! ;-)

Seven Pounds

För ett tag sedan rekomenderade Jamie och Cissi filmen "Seven Pounds" till mig. Jag har precis tittat klart på den och jag måste säga att jag gillade den skarpt! Jag älskar filmer som berör och jag älskar filmer som får en att tänka och reflektera, precis som denna gjorde. Det var en jättefin film!


Planera semester

Som ni vet älskar och uppskattar både jag och Christoffer att resa och den senaste tiden har vi börjar prata om semester. Vi har pratat om att nu framöver hinna med att åka till Norrland och åka snöskoter samt att åka till Tallin i slutet av våren med Stefan och Co. Chrisse hade även vetal ta några dagar på ett varmare ställe nu snart, att bara kunna sitta och ta det lugnt i solen på ett uteställe och äta god mat och njuta.

Till sommaren fyller Chrisse 30 och vi har pratat om en långresa då, jag vill visa Chrisse söderns USA. Tyvärr finns det ingen chans till ledighet under sommaren eftersom det då är som mest att göra, så vi får väl se om det kan hinnas med till hösten istället.


Honeybunny

Mitt screen name är "Honeybunny", och nyss så skickade Chrisse denna bilden till mig med texten: "Honeybunny heter jag"...

Vad söt du är älsklingen! Rolig med för den delen! Älskar dig! PUSS!


Syskon och utbildning

Läste följande på Privata Affärers hemsida:

Den som är äldst i en syskonskara har oftare fortsatt att studera efter gymnasiet jämfört med yngre syskon. Också ensambarn har ofta en eftergymnasial utbildning. Mellanbarn och yngre barn i en syskonskara är inte lika ofta högutbildade.

Enligt Statistiska centralbyrån (SCB) beror skillnaderna i utbildningsnivå på syskonskarans storlek. Andelen som har valt att fortsätta studera efter gymnasiet är lägre bland dem som har många syskon. Äldsta barnet med många syskon har inte lika ofta lång utbildning som äldsta barnet i en liten syskonskara.

Platsen i syskonskaran har också betydelse för vilken utbildning man väljer. Kvinnor som är mellanbarn väljer i något högre grad att bli sjuksköterska, lågstadielärare eller förskollärare. Kvinnor som är ensambarn väljer oftare att utbilda sig till ekonom eller jurist. Män som är enda barnet väljer liknande utbildningar eller något inom naturvetenskap.

SCB påpekar dock att det som påverkar skillnaden i andelen högutbildade mest är vilket kön man har och vilken utbildningsnivå som föräldrarna har. Jämfört med de här faktorerna är skillnaden mellan äldre och yngre syskon jämförelsevis liten.


Nu får det väl räcka?

Nu ska vi se...några av nyheterna som diskuterats och rapporterats i västvärlden idag är följande:

US recession 'may last into 2010'

European industrial output slumps

Latvian debt is given junk status

Spain may take Guantanamo inmates

Obama hails US-Japanese alliance

Straw vetoes Iraq minutes release

Italy and France pen nuclear deal

 

...men inte i Sverige, inte. Nej, här har det nu i en hel dag hållts på att tjata om en förlovning i kungafamiljen. Program har ställts in, presskonferanser och debatter och visats i TV och "kunnigt" folk har uttalats sig....över en förlovning.

Snälla, men nu får det väl snart räcka! Att en förlovning kan ställa till en sådan uppståndelse!


Svenskar och Jantelagen

Svenska är ett besynnerligt släkte. Lever och bor man i Sverige, utan att direkt komma i nära kontakt med andra kulturer, kanske man inte dirket tänker på det. Men jag som har bott utomlands och rest mycket kan se stora skillnader mellan svenskar och andra människor runt om i världen.

Nu vet jag att detta är generellt och att alla svenskar inte är så här, men många svenskar är:
-Tillbakadragna och inte särskillt öppna.
-Visar helst inte känslor öppet.
-Avundsjuka.
-Anser att det är "fult" att ha/tjäna mycket pengar.
-Anser att man inte få sticka ut eller säga att man är bra på något.

För att inte tala om jantelagen... Herre Gud, alltså! -Att vi svenskar ens ha lyckats åtstakomma något här i världen kan ibland förvåna mig!

Jantelagen formulerar i ord den oskrivna lag, som säger att man inte får sticka upp och tro att man är bättre än andra på något sätt. Jantelagen kopplas ofta till kulturen på många platser i Skandivanien, särskilt tidigare då de flesta bodde på landsbygden och i mindre städer och kontakten med omvärlden var mindre, vilket gav mindre utrymme till förändringar. "
  1. Du skall inte tro att du är något.
  2. Du skall inte tro att du är lika god som vi.
  3. Du skall inte tro att du är klokare än vi.
  4. Du skall inte inbilla dig att du är bättre än vi.
  5. Du skall inte tro att du vet mer än vi.
  6. Du skall inte tro att du är förmer än vi.
  7. Du skall inte tro att du duger till något.
  8. Du skall inte skratta åt oss.
  9. Du skall inte tro att någon bryr sig om dig.
  10. Du skall inte tro att du kan lära oss något.

Madri Gras

Idag är det fettisdagen och i Sverige "firar" vi det med att äta semlor. Inget ont om semlor i Sverige, men jag har alltid velat fira Mardi Gras i New Orleans (men jag hade helst velat göra det innan förstörelsen för några år sean.) Men drömmar är till för att eftersträvas, så någon gång hoppas jag att jag får göra det...


Min Älskling

Jag älskar dig! Jag älskar dig för den du är, för det du gör och för allt du får mig att känna!


Knak i nacken

I eftermiddags nös jag häftigt när jag hörd hur det knakade till i nacken. Jag menar att det verkligen knakade till, högt och tydligt! Sedan upptäckte jag att jag hade en plötslig smärta i hela nacken och att jag inte kunde röra på mig och så har det varit sedan dess. Min nacke värker och jag kan inte röra på huvudet utan att det känns som att knivar skär. Jag kan inte heller lyfta höger arm särskillt högt utan att jag känner samma smärta.

Jag kan knappt sitta och ligga ner ska vi bara inte tala om! Hm, hur ska jag lyckas sova i natt?


Rörd till tårar

Jag har väldigt lätt för att bli rörd och nattens Oscarsgala är ett utav bevisen på detta! Jag blev rörd till tårar direkt i början på galan, när aktriserna som presenterade de nominerade i kategorin "Best supporting actress", talade direkt till de nominerade. När sedan Penelope Cruze vann och gav sitt känslomässiga tal blev jag ännu mer rörd. Men jag var tåröggd när Kate Winslet vann "Best Actress" och gav sitt tacktal. -Då var det svårt att hålla tillbaka tårarna! (Äntligen vann Kate Winslet en Oscar! Det har hon varit värd att vinna ett bra tag nu!)


And the winner is...

Endast ett fel hade jag, resten prickade jag in  ;-)

Jag trodde att "Best Actor" skulle stå mellan Sean Penn och Mickey Rourke, men jag trodde faktiskt att Mickey skulle ta hem det...

Pengarna är satsade!

Nu har jag satsat en hel del pengar på mina tippade vinnare i nattens Oscarsgala! Usch...detta är kanske inte så bra, men tusan vad säker jag känner mig på min val!  :-S  Det ska bli intressant att se om jag lyckas få in så många rätt i år som jag annars brukar (och förhoppningsvis får jag även en slat för "besväret"!).


Oscarsgalan!

Ikväll är det Oscarsgalan och Fröken Jeanna är laddad! För första gågnen ska jag tippa pengar på vinnare i årets kategorier. Förra året hade jag bara ett fel när jag gissade vinnarna och året innan hade jag alla rätt, så i år tänkte jag att nu ska jag minskäl satsa pengar! I flera kategorier är jag helt övertygad om vilka som kommer att vinna och tänker satsa mer på dom medan jag i andra är något osäker, men tro mig ändå veta... 


Doppresent

Så här blev min doppresent till Lukas. Jag har förstorat upp tre bilder till 30x40 och sedan ramat in dom.


Vilket hus!

Igår, efter att ha hjälp till med dukningen, gav Jamie min en vägbeskrivning till deras nya hus (jag har bara sett bilder på det). På hemvägen passade jag på att köra förbi det och oj vilket hus! Jag har tyckt att det var fint och stort på bilderna men i verkligheten var det ännu bättre! Shit vad fint!!! Ni har bra smak, Jamie och Cissi!

Dukning till dopdagen

Idag ska lille Lukas döpas så igår eftermiddag träffade jag familjen Hallenstjerna i församlingshemmet för att hjälpa till med dukningen.


Pappa Jamie (som är förkyld) klipper ut dekorationer till bordet medan mamma Cissi dekorerar blomkrukorna. Lille Lukas var duktig och snäll och som vanligt super söt!


Och så här blev resultatet, dukning i gult och blått.

Busy friday

Efter att ha härjat ett tag på kontoret igår åkte jag och Chrisse till Akropolis och åt lunch. Mums! (Deras lunchbuffé är gudomligt god och jag åt så mycket att jag trodde att jag skulle spricka!) Ett tag efter lunch körde jag M (aka Ligisten) in till centrum, först skulle han till banken och sedan skulle jag släppa av honom vid tåget eftersom han skulle åka till sin flickvän över helgen. Efter att ha uträttat sitt ärende på banken körde jag ett par hundra meter till tågstationen när jag blev invinkad av en polis som bötfällde M för att han inte hade sitt säkerhetsbälte på sig. (Det komiska är att han dagen innan hade fått 1500 kr i böter i Karlshamn för samma sak.)Jag skrattade så mycket att jag fick ont i magen!

På eftermiddagen mötte jag upp Veronika vid kontoret och sedan åkte hon och jag till IKEA. Jag köpte saker till torpet och kontoret samt en pinnhäst i present till Minna (ett inside joke).

På kvällen träffade jag Helena och vi pluggade ihop i några timmar. Vi hann klart med alla uppgifterna så nu är hon förhoppningsvis klar med den kursen.( Vad duktig du är Helena som har klarat av kursen på halva tiden!)

Senare på kvällen öppnade fritidsgården som vanligt på kontoret! Fredagkvällens aktörer bestod av mig,  Helena, Veronika, Chrisse, Stefan och Claud samt hans kusin...eller vänta, är det hans bror eller bara en kille från samma land? (Inside joke.) Jösses vad kul jag hade och när jag och Chrisse väl kom hem på natten var vi så trötta att vi somnade så fort vi la huvudet på kudden!

Söt flicka!

I torsdag gjorde M och D en flytt i Kalrshamn. Ett tag in i flytten ringde M mig och sa att det var mer grejer i lägenheten än vad kunden hade uppgett, så de behövde fler flyttlådor och de undrade var de kunde få tag på mer i Karlshamn. Efter att ha hört av mig til Annicka (som jobbade) skickade jag dom till Jem & Fix dit dom begav sig. De hann inte mer än komma ut från Jem och Fix förrän M ringde upp mig och överöste Annicka med vackra ord (som både M och D tyckte).

Det är ju det jag säger! Annicka är söt och underbar på alla sätt och vis! :-)

Mot hemmet

Jaha, någon tidig kväll blev det inte för mig och Chrisse ikväll heller. Jag ska ta och bege mig hemåt nu (och klockan är 23:18) och Chrisse kommer väl efter om en si så där 30-60 minuter... Fast, jag är hellre tillsammans med en egenföretagare som jobbar mycket en kille som inte gör annat än att ligga framför TV:n eller sitta vid datorn hela kvällarna långa...

Överbefälhavare i inredning

Stackars Chrisse, sedan jag kom in i hans liv har jag utsett mig själv till Överbefälhavare i inredning. Inte nog med att jag stylar om torpet, idag har jag även tagit i tur med badrummet på kontoret. Jag har köpt ett nytt duschdraperi i vitt mönster (det förra, som jag slet bort, var rysligt brunt- och vitrutigt!) samt att jag har börjat dekorera de annars så kala, vita väggarna. Jag har precis satt upp en Wall Deco med texten "Take time, while time is, for time will away...".  Egentligen har texten en djupare mening, men jag tyckte att den var passande (och en aning komisk) att sätta upp i ett badrum där en massa män mest håller till. (För vi vet ju alla hur lång tid män tillbringar på toa.) Jag ska även sätta upp lite tavlor där inne men jag har de inte här för tillfället så det får jag ta och göra imorgon istället.Inne på kontoret, där jag och Minna sitter, har jag även satt upp en Wall Deco med texten "Crea diem" ("Make my day" på latin), tyckte det var en passande text till Minna! ;-)


Påhälsning

Idag på eftermiddagen kom mamma och hälsade på oss i Växjö. Först stannade hon till på arbetsplatsen och jag gav henne en rundvarning på kontoret och magasinet (Chrisse har även ett magasin där kunder kan magasinera möbler.) Hon blev  imponerad över alla möbler och dylikt som fanns här och Chrisse förklarade att han hade slängt över 40 kubik med möbler och andra saker som kunder hade skänkt till honom. Jag visade henne matbordet och champangeställen som Chrisse hade fått från kunden i Luxenburg samt en tygsoffa med tillhörande fåtölj han har fått från en annan kund (jag försöker övertala Chrisse att vi ska ha den soffan och fåtöljen i torpet). Mamma gillade allt och blev förvånad över alla saker och möbler som människor vill bli av med, att det är "riktiga" och fina grejer och inte skit och jag håller med henne! (Kan nämna att vissa av Chrisses chauförrer har hela sina lägenheter inredda med möbler som kunder har skänkt.)

Jag visade även mamma "hörnan" med alla möbler som kunder vill sälja och även här blev mamma förvånad. Jag nämnade att jag igår, efter att ha gått igenom mycket av möblerna, hade ringt till Jamie och sagt till honom att komma upp hit och ta sig en titt innan de flyttar in i huset eftersom det finns mycket fina möbler att köpa för en relativt billig penning. (Jag är intresserad utav en Mio säng samt två garderober i mörkt trä men som det är nu får vi tyvärr inte plats med dom i toppet.)

Efter rundvandlingen på magasinet begav vi oss ut på stan och tillbringade flera timmar i diverse affärer. Jag förstorade bilderna till Lukas dop samt inhandlade "väggtexter" som jag ska sätta upp på väggarna i torpet när jag är klar med all målning. (Hm, vissa av texterna är på latin och det är trots allt över 10 år sedan jag pluggade det så jag hoppas att jag har översatt allt rätt!)

Mamma åkte hem för ett tag sedan så nu  sitter jag och Chrisse på kontoret och jobbar samtidigt som vi äter mumsiga pizzor. Vi är både rätt trötta så det blir nog en tidig kväll för oss, hade tänkt försöka dra hem Chrisse vid 21.00-tiden.

Vuxenpoäng

Igår fick jag och Chrisse rejält med vuxenpoäng! Istället för att rulla runt i sänghalmen innan vi gick och la oss, satt vi istället och kollade på årsredovisningen, diskuterade organisationen samt brainstormade kring ny logotyp och marknadfrmarknadsföringen.  F-a-n vad vuxet gjort!

Vika servetter

I helgen döps lilla Lukas och jag har tagit på mig att vika servetterna till dukningen. Som förslag hade jag till Cissi att man kunde vika servetterna som tröjor/skjortor och hade då två förslag, en enklare och en lite mer avancerad där man använder två servetter (ser då ut som en skjorta med en tröja över). Men Cissi tyckte att de räckte med att vika den enklare modellen så jag ska innan helgen vika 40+ "skjortservetter".


"Nya" möbler

När Chrisse var i Luxemburg förra veckan flyttade han åt en stor, känd, svensk koncernfamilj. Familjen flyttade till ett mindre hus (eftersom alla barnen nu hade flyttat hemifrån) och de skulle då inte ha alla möbler med sig så de skänkte lite till Chrisse. Av sakerna han fick är det tre saker som jag är överlycklig över:

- En färgglad oljemålning med en bukett blommor och en tavla (en talva-i-tavlan).
- Äkta Champmangeställ i trä. (Sådan ställ som man använder på vingårdar när man tillverkar champange).
- Ett massivt, handgjort och "slitet" stort bord i mörkt trä.

När jag såg bordet tror jag att mina ögon blev stora som tefat, blev kär i det direkt! Jag tänkte att detta är Chrisses och mitt nya matbord och jag såg bilder i huvudet på hur fint det skulle passa i torpet! Jag var glad i flera timmar tills Chrisse kom och förstörde min vision genom att säga att bordet inte skulle gå in genom dörrarna i torpet (något som jag inte hade reflekterat över). Jaha....så det är bara att magasinera bordet och använda det i vårat nästa hus.

Michelangelo

En av mina andra stora favoriter inom konsten är Michelangelo. Han var inte bara en begåvad konstnär utan även en fantastisk skulptör. Här är några av hans mest kända verk:
Förmodligen den mest kända delen av taket i det sixtinska kapellet (som målades av Michelangelo 1508-1512). Bilden föreställer då Gud skapade människan (Adam).
"David", skapad av Michelangelo 1501-1504. Satyn är 5,17 meter hög och föreställer den bibliska kungen David."Den yttesra domen", även denna från sixtinska kapellet."Pietà" (skapad 1499). Denna stora staty i marmor finns att beskåda i St. Peterskyrans i Vatikanstaten precis höger om ingången och föreställer Jesus i armarna på Maria precis efter korsfästelsen.

Monet

Jag är konstintresserad, men jag skulle vilja påstå att jag är kräsen när det gäller konst. Jag hade tex aldrig kunna köpa något bara för att konstnären var berömd eller för att det var dyrt, nej...jag måste älska konsten och kunna beundra den.

Jag erkänner, jag gillar inte Picasso och jag står för det! Jag har väldigt svårt för att titta på kubismen och Picassos värk och känna "Vad vackert". Jag har tyvärr väldigt svårt för att uppskatta hans hans konst och jag har väldigt svårt för att granska den med beundran i mina ögon.

Däremot finns det tre skulptörer/konstnärer som kan få mig att tappa andan:  Michelangelo, Monet och Bernini. När jag tittar på deras värk kan jag bli helt händförd av beundran. Så vackert!

Om jag nu har något emot Picassos kubism, hyser jag stor beundran för Monets impressionism. Jag kan i timmar sitta och titta på hans konstvärk och nästan få lust att gråta:


Hemkommen från Västkusten

Shit vad trött jag är! Marco och jag har precis kommit hem med den nya bilen från Göteborg. (Chrisse kunde inte följa med utan Marco följde med istället.) Sitter på kontoret nu men ska nu köra hem och lägga min bums!

Nattinatti alla!

Göteborg

Nu drar jag och killarna till Halmstad och Göteborg!
Vinkevink!

Lindy Hopkurs

Chrisse bad mig nyss att kolla på Swings hemsida (dansskolan där vi båda buggar).

"Lindy hop kurs 8 mars
Nu är det återigen dags att svänga till det lite extra! Den här gången kör vi en gemensam kurs för alla där vi börjar från början som en liten repetition för de som har kört tidigare och så att även rena nybörjare får chansen. Sedan ökar vi på svårighetsgraden efterhand."

Ja! Vad kul! Jippi! Har alltid velat kunna dansa Lindy hop och Chrisse sa att han ville gå dit med mig! Tack älsklingen min för att du vet vad jag vill och för att du vet vad jag älskar! JAG ÄLSKAR DIG, CHRISTOFFER!Jag älskar er!

Christoffer, Mamma, Jamie, Lukas, Cecilia, Annicka, Linnéa, Malin, Farmor och Farfar...

...jag älskar er!


Om man inte blir älskad

Jag kan ibland höra/läsa diskutioner om människor som har gjort hemska saker och andra människor som förundras över dessa dåd: "Hur kunde han/hon göra något sådant?" Men, det mänskliga psyket är inte så obegripligt, inte egentligen. Det finns vissa grunder, saker som varje människa innerst inne vill ha och som man behöver, får man inte det ersätter man det med med det näst bästa osv.

Det varje människa behöver mest av allt är att bli älskad.
Ibrist på att bli älskad vill man bli beundrad.
I brist på beundrad vill man bli fruktad.
I brist på fruktad vill man bli avskydd och föraktad.

Det värsta man som människa kan utsättas för är att bli ignorerad (för då är man inte värd någonting). Ens själv ryser för tomhet och vill ha kontakt till vilket pris det än må vara och man vill därför inge människor någon slagt känsla. 

Annicka, min vän...

Det är få människor som kan gjädjas/sörja med en i både med- och mot gångar.
Det är få människor som man kan litar till fullo på.
Det är få människor som ställer upp för en oberoende av tid och rum.
Det är få människor som skänker villkorslös glädje i ens liv.

...men du är en sådan människa, Annicka. Vill bara säga att jag älskar dig!Köra lastbil? -Äh nej!

Chrisse ringde precis till mig och undrade ifall jag kunde köra en av bilarna imorgon (en av skåpbilarna, som tar 20 m2 som man får köra på B-körkort). Hm, svar nej... Alltså, jag hjälper jättegärna till men jag har aldrig kört en sådan innan och vill då helst prova på innan jag sitter själv i en mitt i en storstad! (Som tex, hur mycket ska jag hålla ut osv?)

Chrisse, öva med mig först några gånger så kör jag mer än gärna sedan!

Helgen som gick

Christoffer fick åka till Växjö i lördags och ta itur med inbrottet med mera. Tyvärr hann han inte tillbaka till kvällen så jag åkte själv till Jamie och Cissi. Vi åt tacos, kladdkaka ocg godis; Gud vad gott och oj vad mätt jag blev! Vi tittade även på melodifestivalen och jag gosade med Lukas.

Strax innan 23:00 var jag i Lörby igen och då kom Christoffer också. Sedan spelade vi Wii i över två timmar, Rainman Raving Rabbit 1 och 2. Chrisse hade inte spelat dom innan men har var riktigt duktig.

Igår tog vi sovmorgon och åt brunch vid 11.00-tiden. Jag lagade till äggröra med ost och skinka samt färska, stekta champinjoner. Mumsigt.Christoffer åkte tillbaka till Växjö vid 15:00-tiden igår medan jag stannade kvar i Blekinge (jag har en del att pyssla med här). Jag ska åka upp till Växjö ikväll och imorgon bär det av till Göteborg där vi ska köpa en ny bil.

Kaffe på trappan

Vädret är så härligt ute att jag inte kunde motstå att dricka mitt kaffe på trappan. Så i ca 10 minuter har jag stått i solskenet på trappan (påpälsad), men ett glas caffe latte och lyssnat på fåglarna. Härligt!

Gröna fingrar

Christoffer fick åka tillbaka till Växjö så jag har nu i eftermiddag roat mig med diverse växter.


Gorde ett arrangemang till Cissi och Jamie som de ska få ikväll.


Planterade lite bergsväxter i badrummet.


Lite stolt är jag över att jag fortfarabde lyckas ha mina azaleor blommande i köket (i över två månader nu), trots att jag knappt aldrig är hemma.

Alla Hjärtansdag kort

Jag skickade ut en del drös innan idag med alla hjärtansdagkort till kompisar. Fick tillbaka detta från Malin:Vad söt du är, Nanegumman! Puss!

Alla Hjärtansdag firande

Imorse fick Christoffer önska sig vilken frukost han ville och han önskade sig då scones och kaffe. Medan Chrisse fortfarande låg kvar i sängen steg jag upp och bakade scones och gjorde iordning frukosten. Jag hade först tänkt bjuda honom på frukost på sängen, men jag upptäckte att A tydligen hade tagit alla våra brickor med sig när han flyttade (jag hittade nämligen inte en enda)  så det fick istället bli frukost nere i köket.


Frukost: Kaffe och nybakta scones.

I Alla Hjärtansdag present fick Christoffer en burk med hjärtformat gosdis, en "Jag älskar dig"- mugg samt blårandiga tåsockar (det sista var ett skämt). Av honom fick jag följande:


En "namnväxt" från Tyskland. I detta fallet "Kleine Prinzessin". En grön växt kommer att växa upp med namet på växten.


Vid ett tillfälle nämnde jag och för Chrisse att jag tyckte att denna flaskan var fin, så han hade köpt den till mig. Det är inte innehållet jag är ute efter utan flaksan i sig.)


Happy Valentine´s day

Vill skicka en stor kram till alla på denna dag! KRAM!


Nytt jobb

Så...nu är det beslutat, jag ska få Chrisse som chef och börja jobba på hans företag på kontoret tillsammans med Minna. Jag har hjälpt till lite smått den senaste tiden och gjort lite enklare saker på kontoret. Nu i veckan när jag satt där med Minna tyckte hon att jag skulle börja jobba där för hon behövde hjälp.

Egentligen är jag lite emot att jobba ihop med sin pojkvän och att dessuton ha honsom som chef (anser att det lätt kan bli för mycket om man tillbringar så mycket tid tillsammans och risken är att det blir mycket jobbprat privat). Men vad tusan, det är Chrisses företag och då vill jag gärna hoppa in och lära mig.

Inbrott igen

Gårdagen var underbart trevligt och givande på alla sätt och vis! Vid halv tolv-tiden skulle jag precis säga till Chrisse att jag då aldrig har haft otur på fredagen den 13:e när hans telefon ringer; Han fick meddelande av Securitas om att han hade haft inrott på kontoret...

Så detta är nu andra introbttet på mindre än en månad som vi har drabbars av, först hemma i torpet och nu på kontoret. Vad irriterad och arg jag blir!


I väntan...

Snart kommer min älskling. Han är i Kristianstad och jobbar men dyker strax upp hemma hos mig och då blir det en sen middag. Det blir Quiche Lorraine, vitlöksbröd och sallad. Sedan har vi en del att diskuter och orkar vi efter det blir det en film och efterrätt.

Imorgon ska vi till Kristianstad på countryfestivalen och på kvällen blir det tacofrossa hemma hos Jamie och Cissi.

Lukas doppresent

Jag har tagit några bilder på Lukas som jag ska förstora och rama in. Jag diskuterade med Cissi innan dag i vilka färger hon ville ha bilderna, samt ramar till dessa. Hon fick även titta på bilderna  jag tagit och välja bland dessa.


En av bilderna som ska förstoras och ramas in.

Personligt ansvar

Imorse drack jag mitt kaffe framför morgonnyheterna. Bland annat handlade nyhtererna om överbelåning i de baltiska länderna och den ekonomiska kris som orsakats till följd av det och man höll bankerna ansvariga. När jag hörde detta blev jag en aning förbannad. Visst har bankerna ett stort ansvar, men jag anser också att man som individ ansvarar för sin egen ekonomi och väljer man att låna så mycket, oberoende av vilket land man bor i,  ligger ansvaret på en själv. (Jag vet att det är en paradox, hade folk inte lånat och konsumerat så mycket som många har gjort, hade ekonomin inte gått så bra som den gjorde innan.)
 
Jag anser att det ligger på varje enskild människa att ansvara för sina handlingar. I dessa fallen rör det sig om vuxna människor och som vuxen anser jag att man borde vara insatt i sin ekonomi och förstå konsekvenserna där av. Även om bankerna har velat låna ut mycket pengar är det ändå den enskilda individen som har godkänt det. Har man då valt att låna allt för mycket pengar och inte satt sig in i de konsekvenser som kan uppstå till följd av detta är det inte bankernas fel!

Katt i skål

Lilla Mu älskar att krypa ner i diverse skålar!


Fredagsschema

I natt har jag sovit hos mamma. Jag kom hem lite sent från Växjö och valde då att sova över på Kastanienhof eftersom jag strax ska på möte med "jobbcoachen" i Karlshamn. Maja och Mu har varit väldigt kelsjuka och goasat med mig stora delar av kvällen och natten. Så mysigt.

Om en stund ska jag som sagt köra in till Karlshamn och träffa Gunilla. Vi ska diskutera mitt personlighetstest bland annat. Fast, jag är redan rätt så säker på resultatet av testet men det ska ändå bli kul att se om jag har rätt och vad hon har att säga om saken.

Sedan ska jag träffa Annicka och lämna över hennes födelsedagspresent (jag fick ju inte tag på henne när hon fyllde år). Jag har även köpt en present till Petra och Saga som jag ska lämna till Annicka. Därefter ska jag till Stenhagen och träffa Cissi och Lukas. Jag ska gosa en massa med Lukas och han ska få en liten Alla Hjärtasdagspresent av mig (jag har köpt kläder). Cissi ska även titta på min doppresent till Lukas och få vara med och bestämma hur utförandet ska vara (så att de får det som de tycker om).

När jag är klar med allt i Karlshamn ska jag hem till Lörby och dona för ikväll kommer min älskling och då ska vi äta god middag och gosa i stora lass. Han kom hem från Luxemburg i natt så jag har inte trättat honom sedan han åkte i söndags. Jag längtar efter honom!

Andar i Bergundadalen

 

På baksidan av Christoffers torp finns en gammal lada. Jag har inte varit inne och tittat i den men när jag har stått på trappan till torpet har jag fått väldigt stark negativ energi från ladan. Något har hänt där och jag kan ofta få känslan utan att en kvinna (tror jag det är) står och tittar på mig från fönstret på sidan av ladan. Det som har hänt där rör sig inte om mord, det är jag helt övertygad om. Jag kan få bilder av en man och en ung kvinna i mitt huvud när jag tittar på ladan. Om det är våldtäckt eller något annat som har hänt mellan dessa vet jag inte riktigt. I början när jag tittade på ladan såg jag starka bilder av en man som dinglade i ett rep, men de försvann och ersattes istället av svagare bilder från mannen och kvinnan. Något ytterst otrevligt är det i alla fall som har hänt där men jag har ännu inte lyckats tolka energin korrekt! (Jag har bett Christoffer frågan mannen som vi hyr torpet av om han vet något).


Inne i torpet händer det också saker. Ibland hör jag fotsteg och rörelser från övervåningen om nätterna och kvällarna när jag vet att ingen är där. Saker har även börjat trilla, rasa och falla ihop medan jag är hemma själv. Tur att jag inte längre är mörkrädd för torpet ligger öde på landet med närmaste grannar på 500 m på vardera hållen.


Jag tror att jag ska ta med mig min wiji-bräda upp hit också för att se om jag kan få någon klarhet i det.


Spöken på Kastanienhof

 

Första gången jag upptäckte att det fanns andra hemma på Kastanienhof var jag liten. Jag var hemma själv och stod och bakade i köket när jag hörde hur någon gick omkring på nedervåningen. Jag blev livrädd och vågade inte gå ner utan stängde dörrarna till köket och höll mig där tills mamma kom hem.


Vid ett annat tillfälle, när jag gick på gymnasiet, var jag hemma själv och stod och duschade när jag hörde hur dörrarna öppnades och stängdes och hur någon gick och vysslade i TV-rummet på nedervåningen. Jag trodde att det var Jamie eller pappa som hade kommit hem och reflekterade inte över det förren jag kom ut ur badrummet och märkte att ingen annan mer än jag var hemma.


Vid flera tillfällen har jag även sett en svart vålnad i klänning svepa förbi lite snabbt ibland. Mamma säger att även hon har sett en kvinna i svart klänning på Kastanienhof men mamma har sett henne mer tydligt än vad jag har gjort (jag har bara sett en suddig svart figur som rör sig över golvet).


Under tiden jag bodde hemma flyttade sig mycket av mina saker. Saker låg inte var jag hade lagt dom i mitt rum och jag vet att ingen i min familj har flyttat på dem. Det mest märkbara på detta exemplet var en dag när jag kom hem och den indianmask som jag hade köpt i Venezuela låg mitt på min säng, med ansiktet uppåt och vridet utåt i rummet. Normalt sett hängde den över min säng och den skulle omöjligt ha kunnat trilla ner av sig själv eftersom jag hade en sänghimmel över sängen som då hade fångat upp den. Och även om jag inte hade haft en sängenhimmel hade masken inte kunnat trilla så att den hamnade i den positionen.


Allt det konstiga som hände i huset veckan efter det att pappa dog ska vi inte bara tala om! Till och med Jamie märkte av det! (Pappa och Jamie har annars ”mobbat” mig och mamma för att vi har trodde på spöken och övernaturliga fenomen.)


Nästa gång jag kommer hem ska jag ta fram min Wiji-bräda och se ifall jag får kontakt med någon.


The Devils belonging

 

Som liten trodde jag på fullaste allvar att jag tillhörde djävulen. Jag hade alltid fått höra från folk runt omkring mig att jag var ett ”olycksbarn” eftersom jag var född på fredagen den trettonde. Att jag dessutom döptes på långfredagen gjorde ju inte saken bättre. Dvs. att jag ”kom in i” kristendomen på den mörkaste dagen i kristendomens historia, den dagen då vi människor tog livet att Guds son. Det sistnämnda gjorde att jag ännu mer såg det som ett tecken på att jag tillhörde djävulen. Jag har till och med som liten letat efter 666 i mitt bakhuvud men hittade inget till min lättnad.


Jag var otroligt mörkrädd som liten och vågade inte sova själv förren jag var relativt stor. (Stackars mina föräldrar som fick stå ut med att jag sov brevid som så länge). Jag var livrädd för att sova själv för jag var helt övertygad om att djävulen skulle komma och hämta mig om natten när jag sov. Men, han har fortfarande inte dykt upp och något 666 har jag ännu inte hittat på min kropp...Jamie och Lukas

En av bilderna jag tog på Jamies födelsedagsfest i lördags.


Pappa Jamie och sonen Lukas.

Personlighetstest och yrkesval

När jag blev uppsagd ingick en "jobbcoach" (som jag kallar henne) i uppsägningsavtalet. Gunilla, som jobbcoachen heter, är en helt underbara kvinna som är beteendevetare som jag ibland har möten med. Det känns så givande att prata och diskutera med henne!  Jag ska träffa henne igen på fredag förmiddag och innan dess skulle jag genomföra ett personlighetstest som baseras på Jungs teorier. Jag hade tänkt göra det imorgon förmiddag men eftersom jag kanske ska iväg med Helena kom jag på att det var bättre att göra det ikväll. Jag har precis avslutat det och oj vad kul jag tyckte att det var! (Fick instruktioner om att det skulle ta mellan 1,5 till 2 timmar att svara på alla 166 frågorna men jag gjorde det på en halvtimme; Behövde inte tänka utan bara svarade snabbt på frågorna.)

Sist jag var där satt vi och diskuterade en massa intressanta saker (jag älskar att diskutera med människor som är insatta i beteendevetenskap!). Efter en del diskution nämnde hon bland annat att hon ansåg tyckte att jag var väldigt ovanlig som var 31 år, hade så stor erfarenhet och självinsikt samt att mina möjligheter var ovanliga. (Trevligt att höra sådant!) Innan mötet avslutades sa hon även att hon inte brukar ge jobbförslag till männisor hon träffar, utan att hon vill att hennes kunder ska komma fram till det själv. Men med mig kände hon att hon bara ville ge ett jobbförslag, nämligen präst. (Hon ansåg att jag var söknande, ville gärna hjälpa andra samt att jag var ödmjuk, precis som en präst ska vara.) Jag måste erkänna att jag själv tidigare har funderat på saken men kommit fram till att jag inte riktigt kan stå för hela kristendomen (så det föll ju på det). Jag berättade för mamma vad hon hade sagt och till svar sa hon att hon med hade funderat på det. Jamie och Chrisse skrattade å andra sidan när det fick reda på det, hihi.


På väg hemåt

Vart tog hela eftermiddagen vägen? "Poff" sa det så var den borta.

På lunchen var jag här på kontoret, sedan kom Helena och vi satt och pluggade fram tills 18:00. Därefter stack jag och dansade, vi lärde oss två nya turer (en där killen snurrar och en då båda snurrar tillsammans) och därefter var jag och träffade Stefan i gragaret (min %#/¤"% bil har börjat läcka kylarvätska).

Anteckning till mig själv: Aldrig mer en fransk bil! Nästa bil jag köper ska vara japansk eller möjligtvis tysk!

Nu ska jag hem och pula lite i torpet. Hinns det med ska jag och Helena åka till IKEA imorgon och sedan ska jag köra till Lörby.

Rumänsk kultur

Nu har jag precis ätit ihop med Marus (från Colombia) och Claud och hans kusin (båda från Rumänien).  Vi har haft en massa kulturella diskutioner och jag hade det minskäl trevligt. Fick berättat för mig att Claud och hans kusin båda hade gått på prästskola i Rumänien (Clauds pappa är präst). Känner man Claud och vet hur han är är det ytterst komiskt att han har gått på prästskola. Fast han erkände att han bara hade stått ut i ett år och hade sedan rymt medan hans kusin hade gått klart fem år.

Frågade Marcus ifall han pratade spanska men det gjorde han tyvärr inte (hade annars tänkt prata lite spanaka med honom för att friska upp mitt minne). Jag lyckades snappa upp och förstå lite av rumänskan som Claud och kusinen pratade, inte mycket men ord här och där. (Jag har trot allt pluggat lite latin, franska och spanska och det är från samma familj även om uttalet är annorlunda.) Claud lärde mig lite fraser på rumänska av både han och kusinen var imponerade över mitt uttal. (De europeiska spåken brukar jag inte ha svårt för att imitera, värre var det när jag var i Kina och försökte lära mig lite fraser.)

Ändrade planer

Det blev lite ändrade planer... Pratade precis med Helena och hon ville ha lite mer hjälp så jag ska hoppa in som hennes sociologilärare igen. Hon är på väg till kontoret nu så eftermiddagen kommer istället att fyllas med kultur- och socioligistudier och målningen hemma i köket får helt enkelt vänta. (Vänner och studier gå före pyssel hemma!) Jag har sagt att jag gärna hjälper henne med alla kurser som rör beteendevetenskap (hon läser till undersköterska så kurserna blir väl "Människan socialt och kulturellt", "Etik och moral", "Psykologi" och "Socialpsykiatri".) Jag hade MVG i alla de kurserna, eller det hade jag iofs i alla kurserna, men det är det som jag tycker är väldigt roliga och intressanta och de som jag utan vidare kan utantill.

Marcus, Claud och hans kusin är här och jobbar på magasinet idag. Jag fick en hel bunte med papper av dom som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med så jag måste prata med Minna. Killarna skulle iväg och köpa lunch nu och de skulle ta med något hem till mig som de skulle bjuda mig på. Snälla pojkar! (Eller är det fjäsk för chefens "fru"?)

Pyssel i köket

Idag är en pysseldag. Håller på att förebereda för målning av köket. Köksluckor, garderober, tak, lister, dörr och väggar ska målas! Knopparna till köksluckorna ska bytas ut samt att jag ska klä om soffan och stolarna.

Som det ser ut idag är luckorna och garderoberna målade i en gulvit färg och knopparna är stora och guldfärgade á la 60-tals modell och väggarna är målade i en mindre smickrande grön färg. Men allt ska ljusas upp rejält nu och luckor och garderober ska bli helvita! Eftersom köket är så mörkt (dels pga av färgerna som är där idag och dels pga vädersträcket köket ligger i) ska jag även måla tre av väggarna vita samt göra den fjärde till en fondvägg i en annan färg. Christoffer har en stor och vacker Japansk talvla (Han Sen)  i vardagsrummet som jag hade tänkt flytta ut i köket och använda som grund till accentfärgerna. Jag kommer inte att hinna med allt idag men jag ska i alla fall börja på det så gör jag klart det i nästa vecka. (Helgen ska jag och Chrisse tillbringa nere i Blekinge.)

Städerska

Jag stod inte ut längre så nu har jag städat på kontoret. Har dammtorkat, dammsugit och torkat golven samt skrubbat badrummet och diskat upp all disk. Få se hur länge männen här kan hålla det rent...

Utmanad av Marina

Har blivit utmanad av Marina.

 

 OM mig

1. Hur mycket är klockan just nu? 21:14

2. Namn? Jeanna Marielle Håkansson

3. Vart bor du? Lörby och Växjö

4. Hur många barn vill du ha?Hade gärna haft fyra men Chrisse säger max tre.

5. Vill du gifta dig? Ja.

6. Har du ätit sushi? Ja, på japanskrestaurang i Australien.

7. Favoritglass? Ben ´n´ Jerrys Chokladglass med brownie och fudge

8. Hur många olika sorters flingor har du i köksskåpet? Hm, två hos Chrisse och tre hemma tror jag.

9. Humör? Lugn, glad och lite fundersam.

 

FYRA GREJOR

1. Har du någonsin blivit jagad av polisen? Nej.

2. Har du en hund? Nej.

3. Sover du helst själv eller med någon? Sover helst naken med Chrisse brevid mig.

4. Tror du på spöken? Ja! Har själv upplevt några stycken. Tror att ett spöken (en man) håller på med lite hyss i torpet.

 

SKULLE

1. Skulle du vilja vara längre? Nja, lite längre ben kanske,

2. Skulle du vilja väga mer? Nej, men lite mer muskler hade jag inte tackat nej till.

3. Skulle du vilja ha sex nu? Ja tack!


KAN

1. Kan du röra på öronen? Ja.

2. Kan du slicka dig på näsan? Nej.

3. Kan du kolla i kors med ögonen? Ja.

4. Kan dina föräldrar lita på dig? Ja absolut.

5. Kan du låta bli att prata på 4 timmar? Oh ja.

6. Kan du va på en fest utan att dricka? Ja, det är jag ofta.

7. Kan dina vänner lita på dig? Ja.

8. Kan du tänka att pierca dig i naveln? Nej.

9. Kan du suga? OM jag kan? Som en en orkan.

10. Kan du låta bli att spendera pengar i en affär om du har pengar? Ja.


HAR

1. Har du någonsin ljugit för dina föräldrar? Ja.

2. Har dina föräldrar sagt att dom älskar dig? Ja.

4. Har du någonsin haft sex med någon? Med mina föräldrar? Äh, nej! Annars ja.

5. Har dina föräldrar ljugit för dig? Vet inte?

6. Har du varit full den här månaden? Nej.

7. Har du redan tröttnat på dom här frågorna? Nej da.

8. Har du borstat tänderna den senaste timmen? Nej.

9. Har du pussat någon som är fyra år äldre? jag har både pussat och hånglat med äldre än så.

10.Har du haft sex med någon som är tre år äldre? Ja.

11.Har du haft ett förhållande med någon som är fyra år äldre? Förhållande nej, strul ja.

12.Har du blivit påkommen när du har haft sex? Hm, tror inte det?

13.Har du haft sex med mer än tre personer? Ja.

14.Har du ljugit på någon fråga än då?Nej.


Jag utmanar alla som läser!


Klassresa England

Inatt drömde jag att jag var på klassresa igen, men denna gången var vi på ett hotell i England. Alla festade loss rejält på hotellet och blev bra dragna och jag blev lite trött på alla och tyckte de var jobbiga för jag ville inte alls bli packad. I hotellbaren blev jag ovän med Emma O. och Johan E. Jag hade precis köpt en öl när de snodde den för mig och halsade den (de tog hälften var). De påstod att den inte alls var min utan deras och då blev jag så trött på allt och gick upp till hotellrummet. På vägen träffade jag på min älskling Derren Brown (jag älskar honom och det han gör) så det slutade med att jag höll ihop med honom under kvällen istället.


Min lille älskling Derren Brown. Tänk om man hade kunnat få vara hans protege!

På jakt efter "gammaldags".

Eftersom jag har gjort om i Chrisstoffers hall beslutade vis oss för att köpa en ny sko- och hatthylla. Eftersom torpet är gammalt, ville vil behålla den gammla charmen och hitta något i vitt- och/eller smide som har en gammaldags känsla. Oj vad jag har letat i Växjö idag. Har varit i mödelaffärer, Lagerhaus, Åhlens, Jysk, K-rauta och till slut gjorde jag även ett försök med ÖB, Rusta, Harald Nyborg och Lidel...men nej! Överallt var det bara en massa moderna hyllor i ek, borstat stål och svarta historier. (nte alls vad jag vill ha!) Men skam den som ger sig! Till slut hittade jag i vitt, som även fanns i mörkt trä,  på Indiskan som jag blev kär i. Ska bara hem och grunna på vilken utav dom jag ska köpa så ska jag dit imorgon igen.

Föresten, en liten reflektion. När jag var på Lidel och letade såg jag att de sålde kondomer i ett skumt och okänt märke till en relativt billig penning. Alltså, är kondomer något som man känner att man vill spara in på? Hm, jag undrar vilka som köper kondomer på Lidel egentligen? (Förmodligen en ofrivillig trebarnsfar kanske?)

Hur som helst, på min lilla jakt idag hittade jag i alla fall lite nya saker till badrummet. Det blev ett duschdraperi, en  badrumsmatta, krokar till handukarna samt en hylla till duschen. Ska hem och dona med det senare ikväll.

Snökonst

Jag är inte bara sociologilärare för Chrisses vänner/anställda utan även lekledare. Efter min "konstlektion" med Marco i söndagskväll gick han själv igång rejält i snön. Här är hans "konst-på-bilar" från i söndags:
Månsken

Månen var så vacker igår att jag inte kunde låta bli att fotografera. (Tyvärr har jag inget stativ till min kamera i Växjö så jag fick endast köra på "snapshots".)En liten Saga

Jag vill säga GRATTIS till Petra och Christian som nu har fått en liten Saga! Välkommen till världen lilla Saga!

Administrativt arbete

Jag lät bli att följa med till Luxemburg igår. Kände att jag hade så mycket att göra och hade helt enkelt inte tid att vara borta tills på fredag.

Igår och idag på förmiddagen har jag hjälpt Helena med att skriva en uppsats till kursen "Människan socialt och kulturellt" med intiktning på socialisation. Uppsatsen skulle behandla hur någons socialisation kunde se ut om man växte upp i en annan kultur och man skulle beröra roller, normer, primär- och sekundärgrupper, värderingar, status och fördomar. Jag gick igång rejält i uppsatsen och använde mig av judism, katolicism, konservatims i söderns USA, matriarkism, kulturen i Kina samt arbetskulturen i USA . Jag hade faktiskt riktigt roligt och Helena ansåg att jag borde bli lärare eftersom jag var så insatt och kunde förklara bra och lättförståligt.

Nu efter lunch sitter jag här på kontoret med Minna och hjälper till med diverse administrativa uppgifter. Jag har riktigt trevligt tillsammans med henne och jag börjar bli mer införstådd i företaget.

Konstuttryck

I brist på sysselsättning har jag nu ikväll startat en studiecirkel för Christoffers anställd med tideln "Vad är konst?". Min första elev blev Marco (aka Ligisten) och jag introducerade honom för konstformen "handavtryck-på-bilhuvar".

Så här fina blev våra konstverk för kvällen.


Marcos handavtryck på Chrisses bil.


Mitt handavtryck på Chrisses bil.

Nattliga aktiviteter

Inatt hade jag precis lagt mig till ro och börjar läsa när min mobil ringde vid 02:00-tiden. Det var Mille (en av Christoffers närmsta kompisar) som ringde och undrade om jag möjligtvis var nykter och hade tillgång till bil? Han och resten av gänget hade nämlige lyckats köra bensinslut några kilometer utanför Alvesta och undrade om jag kunde komma till deras räddning. Självklart gjorde jag det... I snöyran som då hade uppstått begav jag mig ut och lyckades hitta dom på en parkeringsplats längs med 25:an. En timme senare var jag hemma igen i topret. Och här trodde jag att jag skulle får en lugn lördagsnatt men en god bok.

Släkthistoria

Jag var hos farmor och farfar och hjälpte till i torsdagskväll och jag passa då på att fråga lite om de släkthistorier jag mindes att jag hade fått berättat för mig som ung.

-Mannen som blev skjuten på en bar i Seattle var Gideon Gustafsson, min farmors farbror. Han åkte över till Amerika ett flertalet gången och jobbade som byggmästare. Han blev även bland annat inkallad för Amerikas tjänst under första världskriget (men han åkte inte). Farmor mindes att han brukade skicka hem vackra vykort med glitter och fina flickor på som hon och hennes systrar tyckte var så vackra att de inte kunde sluta titta och ta på dom och till slut föll dom sönder efter allt deras "pillande". En dag hade han suttit på en bar i Seattle då några män hade kommit in och börjat skjuta vilt omkring sig, Gideon och flertalet andra dog mer eller mindre medetsamma.
- Den fina flickan som rymde till Blekinge med sin kärlek var min farmors farmor Matilda. Matilda var uppvuxen på en fin gård i Östergötland och hon förälskade sig i läraren Johannes. Johannes accepterades inte av Matildas familj och det slutade med att de begav sig av till Blekinge. De bosatte sig i farmors föräldrarhem där de inrättade en liten affär som de försörjde sig på.
- Kungen som vi skulle vara släkt med på farfars sida skulle vara Erik VI, fast det kan omöjligt stämma eftersom vi inte har haft en kung som har hetet så... Men skulle det ha varit en Erik måste det ha varit Erik XIV, men skulle någon i min släkt verkligen ha forskat så långt tillbaka i tiden (han regerade 1560-1568)? Något säger mig att det annars skulle vara Gustav III i slutet på 1700-talet, men jag vet inte... Jag ska undersöka saken mer noga. (Jag vet att en släkting till farfar ha
forskat vädigt mycket i vår släkt och hans "släktbok" ska finnas någonstans hemma hos farfar tror jag.)

Mamma berättade även ikväll att min mormor egentligen skulle ha hetet "Junea" i mellannamn (hon är född i juni). Prästen döpte henne till Junea med på dopatestet skrev han fel och skrev "Linnéa" vilket hon sedan då fick heta.

Efter kalaset

Jag har precis kommit upp till Växjö efter att ha varit på Kastanienhof och firat Jamies 29-års dag. Christoffer är iväg och lyssnar på ett liveband (det några kompisar till honom som spelar) och är nog inte hemma förrän om en timme. I väntan på honom myser jag; Har tänt upp lavendelljus på spiselkransen och burrat ner mig i sängen med massa kuddar.


Mina "prinsesskronor" som lyser på spiselkransen i torpet.

Födesledagsfesten ikväll var trevlig med gott sällskap och massa god mat! Jag har ätit så mycket ikväll att jag nu inte behöver äta förren på måndag nästan gång. Det blev poterstek till huvudrätt, en varm efterrätt på Marylandcookies, kokta apelsiner med nejlikor och vanlijglass samt en choklad- och hallontårta. Mums!


Jamie fick många presenter som han blev glad för.


Tårtan Cissi hade bakat var underbart god! "Cecilias drömtårta" på choklad och hallon.

Jamie och jag hade lite hyss för oss under kvällen. Jag hade tidigare kommit på en idé till Lukas doppresent och behövde Jamies hjälp, så efter middagen smög vi iväg och hade lite hemlisar för oss. (Shit vad bra det blev Jamie! Jag imponerade faktiskt mig själv! Jag hoppas att du, Cissi och Lukas kommer att uppskatta det och bli glada för det!)

Sedan satt jag och gosade med Lukas och jag myste med honom i min famn. -Att man kan älska en liten varelse så mycket som jag älskar den pojken! Min lille brorsson...


Min älskling Lukas som växes så att det knakar. 12 veckor gammal och 62 cm lång.

Vid 22:20-tiden hade vi ätit tårta och jag ringde då Annicka, hade lovat henne att kommit in på hennes förfest. Men jag lyckades inte få tag på henne varken hemma eller på mobilen (du får din present en annan dag istället, gumman) så jag körde upp till Växjö direkt istället. Och nu sitter jag här och myser och väntar på att mitt hjärta ska komma hem och gosa med mig. Har inte sett honom på en vecka nu och håller på att sakna ihjäl mig efter honom!

Ikväll fick jag även min försenade födelsedagspresent av Jamie och Cecilia som bestod av tre böcker:
- "The secret" (på engelska) av Rhonda Byrne
- "Digital fotografi - Lär dig yrkesfotografens hemligheter." av Scott Kelly, del ett och del två.
Jag blev väldigt glad för samtliga böcker och ska nu lägga mig till rätta i sängen och börja läsa.

Presenter

Nu har jag fixat alla presenter till i kväll. Jamie ska få en Whiskeyflaska som jag köpte på Irland, 6 st whiskeyglas i kristall med tillhörande ishink samt ett paket spik (det sista ett inside joke). Till Annicka har jag också precis vari och fixat något men eftersom det finns en risk för att han kanske läser min blogg innan hon får det tänker jag inte skriva var det är för något här nu.


Whiskey till Jamie som jag köpte på Irland (han är en stor whiskeyälskare).


Whiskyglasen i kristall till Lillstrumpan.


Och så här blev det när allt hade slagits in...

Växel tillbaka

Ibland när jag har varit och handlat och stå och vänta på växel tillbaka, kan jag känna mig lite dum; Speciellt när det rör sig om småpengar tillaka som typ 1,50.

Där stå man och väntar som att det skulle vara jätteviktigt för en att få hela 1,50 tillbaka. Men å andra sidan, skulle man säga till kassörskan "Behåll du dom och köp dig något fint." , så hade det ju också känns snålt...

Kalas

Käre Lillstrumpan fyller år på måndag men vi ska fira honom ikväl! Klockan 18:00 blir det poterstek på Kastanienhof. Jag hade även tänkt försöka hälsa på kära Annicka och gratta henne innan jag senare ikväll kör upp till Växjö.
Imorgon bär det av till Luxemburg...


Grattis Gumman!

Idag fyller min vän Annicka 30 år. GRATTIS, gumman och välkommen till livet som 30-någonting!


Hallen i Wallcottage

När jag ändå är inne på omgjorda hallar...I sommras renoverade jag några av rummen här på Wallcottage, bland annat hallen/tvättstugan. Eftersom knappt någon utav er har varit hemma hos mig och sett på mina förbättringar lägger jag upp lite bilder. (Lite stolt är jag för jag har gjort precis allt själv: Spacklat, målat, tapetserat och satt upp lister m.m. Duktig flicka!)


Så här så hallen ut innnan mitt ingrepp. Färgen på väggarna var en intetsägande offwhite.


Så här ser den ut nu. Har målat väggarna i en "mullvards"-färg samt tapetserat delar av två väggar i en ljusblå och vit tapet. Har även målat listerna vita.


Jag har även köpt till en vit garderob, samt satt upp en stor silverspegel och spotlights i taket.

Chrisses nya hall

Ikväll, innan jag körde till Blekinge, hann jag med att göra klart det sista på hallen i torpet (jag ska bara göra iordning dörrarna också så är den helt färdigt sedan.) Fast, självklart ska jag upp med hatt- och skohylla plus tavlor osv...


Hallen före: Grön och orange. Hallen efter: Ljusblå

Stöldgods

Eftersom jag och Cecilia har haft en liten diskussion om hur man blir på fyllan, tänkte jag "Upp till bevis!". Som jag nämnt tidigare har jag en viss förmåga att ibland sno med mig glas hem från krogen. (Obs! Jag skulle bara sno med mig glas från krogen och bara "reklamglas" som dom har fått gratis! Dvs. skulle ni efter en fest sakna något, och jag var där, är chansen ganska liten att jag ligger bakom!)

På nyårsfesten i Polen lyckades jag få ner följande i min handväska! (Glasen hade en kungakrona på sig och efter några drinkar tyckte jag att det var en utmärkt idé att "princessan" skulle ha några sådana med sig hem.)- 7 st whiskeyglas (det var 8 st från början med ett gick sönder i väskan).
- 8 st snappsglas (ett finns inte med på bilden).
- 2 st champangeglas (inget speciellt med dom men är att det var de vi skålade i vid tolvslaget efter det att jag hade "friat").

Märks det att jag har en utbildning inom logiskt om jag lyckas få ner ALLA dessa glasen i min handväska? (Nu pratar vi en handväska och inte en bag!) Slå det om ni kan! Måste säga att jag själv är imponerad! ;o)

Gamla ex

Jag har haft två långa förhållanden i mitt liv och däremellan har jag haft fyra kortare. Oberoende av förhållandets längd känns det en aning konstiga att man en gång i tiden ansåg sig stå nära någon och nu inte ha kontakt med dom (jag har endast sporadisk kontakt med två.) De har ändå en gång i tiden varit en stor del i ens liv och nu...nada...


J var jag tillsammans med i drygt 10 månader. Han var snäll, smart och godhjärtad och han skulle inte göra en fluga förnär. Han och jag bråkade aldrig, vi hade faktiskt inte ett enda bråk under vårt förhållande utan allt var bara stilla och lugnt. Kanske var det ett av problemen i slutet, att det var för lugnt och att det inte fanns någon spänning? Jag vet inte...det är nästan sex år sedan. En dag bara insåg jag att det inte fungerade längre, att vi var för olika och att jag hade slutat känna. Jag känner mig hemsk att säga så, men det var anledningen till att jag gjorde slut. Men vi skiljdes i alla fall som vänner och han och jag pratar med varandra ibland.


A var jag tillsammans med i ganska exakt fyra år. Han är den enda som jag har bott med ihop med på riktigt och som jag har ägt ett hus ihop med. Fast, han och jag var väldigt olika, som natt och dag när det gällde vissa grejer så att det uppstod friktion kanske inte är så konstigt. Ska jag vara riktigt ärlig så fungerar han och jag bättre ihop nu efter att vårat förhållande tog slut. Vi umgås inte men vi har ibland pratat i telefon eller chattat på msn, fast det har ebbat ut allt mer och mer. Av alla dom jag har varit ihop med är han den som jag önskar förtfarande fanns i mitt liv som vän. Han fanns i mitt liv under fyra år och en gång i tiden trodde jag att han var den jag skulle gifta mig och få barn med. Känns på ett sätt konstigt att han nu inte längre finns i mitt liv. Hur som helst är jag glad över att han har hittat en ny tjej, att han är förlovad och att han är lycklig, det betyder faktiskt mycket för mig att han har det så bra!


K var ett kort förhållande, tre månader bara men det var intensivt. Jag tror nog att jag aldrig ha varit så blint kär i någon förut. Om jag målade upp en bild av honom som inte fanns eller om han i början utgav sig för att vara någon han inte var vet jag inte. Tror nog att det var jag som skapade en felaktig bild av honom, önskade att han skulle vara mer vuxen och manlig än vad han egentligen var. Känns taskigt att säga det här (men jag vill bara förklara situationen) men både hans mamma och syster påpekade att jag var för mogen för honom och i slutendan insåg jag att de hade rätt. Jag vet att ingen utav er är tappad bakom en vagn (eller framför heller för den delen) och jag vet därför att ni alla inser att anledningen till att jag tog uppbrottet så hårt inte hade det minsta med honom att göra (utan det berodde på allt det andra). K och jag har ingen kontakt alls idag. I höstas bestämde vi oss för att i alla fall försöka vara vänner, men jag insåg efter ett tag att nej, det tänkte minskäl inte jag ställa upp på efter allt det som hände. Jag förtjänar inte att bli behandlad som skit och jag har som sagt slutat upp med att vara destruktivt snäll, så hans finns inte det minsta i mitt liv längre. Han är borttagen från mitt msn osv. (Vill även påpeka att jag inte är arg eller sur på honom. Trots allt lärde jag mig otroligt mycket av allt det som hände.)


Så har vi Christoffer. I tre månader har vi varit ihop men det känns som att vi alltid har varit tillsammans, som att han alltid har funnits vid min sida. Jag har aldrig upplevt sådan kärlek förut, jag har aldrig förr älskat någon så mycket och jag har aldrig förr känt mig så nära någon. Jag har aldrig varit så öppen och ärlig mot någon och jag har heller aldrig förr känt att någon ha varit så öppen och ärlig mot mig tillbaka. När han inte finns hos mig känner jag en saknad och längtan som jag inte upplevt förut, som jag inte visste var möjlig, som att en del av mig känns tom och jag vet att Christoffer känner samma sak. Han och jag är väldigt lika och vi kallar båda varandra för tvillingsjälar, vi har samma mål, drömmar, intressen, värderingar, åsikter osv. (Våra personlighetsdrag skiljer sig något och tacka gud för det för annars hade vi nog till slut gått varandra på nerverna.) Han och jag har heller aldrig bråkat och vi har ännu inte lyckts komma fram till vad vårt första bråk skulle kunna handla om?

Om jag ska vara ärlig och helt öppen mot er så är Christoffer den enda mannen som jag någonsin har älskat med (allt annat har bara varit sex). Tillsammans med Christoffer kan jag ibland tappa tid och rum och även känna en form av avsaknad av kroppsuppfattning. Det är nästan som en gudomlig utanför-kroppen-upplevelse. Det är en av de mest underbara känslorna jag någonsin har upplevt...


Där emellan

Det sägs att man lämnar denna jord på samma sätt som man kom till den: Ensam och naken. Så må fallet vara, men vad händer där emallan? Hur mäter vi det? Är det genom att titta på vilka personer vi har älskat i våra liv eller är det kanske genom att studera de saker vi har förmått oss att åstakomma eller genomföra medan vi levde? Men om så är fallet, vad händer med dom som aldrig har älskat sant, som kanske aldrig har vågat att ta den risken? Och vad händer med dom som kanske inte har utträttat något speciellt eller som kanske pga rädsla anser sig inte ha åstakommit något?

Vad är det sanna måttet?

She´s only happy...

Sommaren mellan 6:an och 7:an var filmen "Robin Hood" populär och ledmotivet till den lika så: Bryan Adams "Everything I do, I do it for you". Jag köpte snabbt singeln på vinyl (som det var på den tiden) och jag upptäckte att låten på B-sidan hette "She is only happy when she is dancing". Sedan jag först hörde den låten då, sommaren 1991, har jag alltid tänkt på mig själv så fort jag har hört den låten...She is only happy when she is dancing...

Nu stämmer inte riktigt det, jag är inte bara lycklig när jag dansar. Nu för tiden är jag rätt så lycklig för jämnan men jag är extra lycklig när jag dansar, helt klart! Och, det kanske är ytligt jag vet inte...men jag blir så ofantligt glad när jag får beröm för min dans och när andra säger att de tycker om att dansa med mig för att jag är så lätt att föra, att det genast då blir roligt att dansa. (Tänk att lilla jag kan skapa glädje hos andra genom att dansa med dom, hihi.) Hade jag inte älskat att hansa hade berömmen inte betytt något för mig...

Så...nu berömmer jag mig själv igen, men hm, varför skulle jag inte ha rätten till att göra det egentligen? Hur som helst så var jag på buggkurs ikväll igen, lektion tre utav tio (eller är det tolv?). Jag fick dansa en del med ledarna eftersom det var lite brist på killar ikväll och oj vad komplimanger jag fick! - Det fanns ingetting att klaga på hos mig och ingenting jag behövde tänka på eller förbättra i dansen; Mina grundsteg var perfekta och min hållning och styrka lika så! Hur länge hade jag egentligen dansat och var gjorde jag på nybörjar kursen? När jag dansade med de "vanliga" killarna (som också gick på kursen) trodde flera utav dom att jag var en dansledare för jag dansade så bra och var så lätt att föra! Efter lektionen stannade jag var en stund och övade med en av männen. Det var så kul för han var duktig vilket genast gör det så roligt att dansa! (Det finns några killar/män som är riktigt bra på onsdagslektionen. När man får dansa med dom är man i himmelriket!)

Jag har gått tre en-timmarslektioner nu här i Växjö och vi har redan lärt oss fem turer: tre frisnurrar, en fattnings-snurr plus "karusellen". (Det går undan i Småland!.) Jamie, kommer du ihåg när du skulle försöka lära mig "handuken" för lite mer än ett år sedan och jag inte alls fick ihop det? - På lördag hemma hos mamma är det du och som ska prova den turen igen! Skam den som ger sig och nu ska jag minskäl klara av den!  

Alone...

Så jag är ensam i Växjö. (Eller nej, det är jag ju inte...här bor ju fullt med folk. Menade bara att jag är här utan min kärlek.) Christoffer körde till kontinenten i måndagskväll och jag stannade kvar här för att göra klart hallen plus att få min bil lagad. (Kära Skrållan har inte startat för mig några gånger nu så Stefan hjälpte mig att byta batteri i måndagskväll. Han är en ängel Stefan!) Mamma var smått hysterisk när hon fick reda på att jag själv skulle sova i torpet och att det inte fanns några grannar nära inpå (speciellt med tanke på inbrottet). Men, jag klarar mig alltid, lilla mor! Det har jag alltid gjort och det kommer jag alltid att göra! Jag är som en katt som alltid till slut landar på mina ben om jag trillar! ;o)

Igår och idag har jag jobbat med hallen, tror att jag behöver stryka på ett lager till med himmelsblå färg och sedan är den klar! Måste säga att färgen blev väldigt fin och hela hallen känns som ett helt annat rum (mycket ljusare och fräschare!)

Jag började även att läsa en ny roman i söndags som jag läste ut igår kväll. "Den svarta opalen"av Tamara McKinley, varning för sträckläsning kan jag lova! Jag kunde knappt lägga den ifrån mig utan var mer eller mindre tvungen att läsa vidare för att se hur allt skulle sluta. Inte illa pinkat av en trähäst, nu har jag läst två romaner på en vecka, vet inte när det hände senast? (Måste ha varit på ett sommarlov för X antal år sedan?)

I eftermiddags har jag även varit på kontoret en sväng och hjälpt Chrisse med att skriva ut och skicka lite fakturor osv. (Shit, vad vuxet det känns att sitta på sin pojkväns företag, som han äger, och skriva ut fakturor. När blev jag så här vuxen?) Träffade på Helena och Marco på kontoret så jag åt ihop med dom innan jag stack iväg och dansade nu ikväll.

Nu sitter jag åter igen på kontoret, hemkommen från dansen. Christoffer tog med sig det trådlösa internetet utomlands så jag har inget i torpet utan passar på att uträtta lite saker online innan jag kör hem till torpet igen för natten.

Bryssel? - Nej

Jag beslutade mig för att inte följa med till Bryssel (och Berlin och Amsterdam) ikväll.  Jag hade gärna åkt till Bryssel för jag har aldrig varit där (har mer eller mindre bara åkt igenom Belgien fyra gånger), men jag kände att jag bara inte hade tid. Istället ska jag göra klart Chrisses hall samt åka hem och fixa med lite saker hemma i Lörby. Vad vuxen jag känner mig som väljer nytta framför nöjen, fastän jag helst hade velat åka! Vuxenpoäng till mig!

Istället har jag beslutat mig för att förmodligen hänga med till Luxemburg nästa vecka, där jag tidigare aldrig har varit. Nästa vecka är lugnare för mig (inte så mycket inplanerat) och jag är sugen på att komma iväg ut i Europa i några dagar. Känns skönt att ha en kille som reser så mycket med jobbet och där det ibland finns möjlighet för mig att följa med.

Ingen TV

Vi har ingen TV i torpet. Den vi tidigare hade blev stulen vi inbrotten och Chrisse har inte skaffat en ny. (Och vad ska han med en TV till egentligen, han är ju ändå aldrig hemma.) TV:n som vi hade innan kunde vi ändå inte titta på eftersom vi inte hade en digitalbox till den (vi använde den bara till filmer).

Sedan jag blev ihop med Chrisse har jag inte följt en TV-serie eller knappt tittat på TV alls (har bara tittat när jag har varit hemma i Lörby). Jag trodde aldrig att jag skulle säga det här, men det är faktiskt riktigt skönt att vara utan TV! Ingen "stress" av att man ska hinna med att titta på ett visst program. Inget dåligt samvete för att man tittar påTV fastän men egentligen inte har tid. Och all tid man får "över" utan TV, kan säga att jag hinner med att få massa saker gjorda när jag är här uppe i Växjö.

Bokklubb

Jag läste ut "Mossevikenfruar" i fredags. Jag gillade tyvärr dock inte alls slutet! Om det har att göra med att jag inte tycker om cirkus och är lite smått rädd för clowner vet jag inte? Jag hade hur som helst inte gjort samma val som Anki...

När jag pluggade i USA var min värdmamma med i en bokklubb för kvinnor. De läste en bok i månaden och träffades sedan hemma hos någon utav dom, åt gott och diskuterade boken. Vilka passionerade diskutioner det kunde bli! Jag kunde ibland höra deras samtal om böckerna när de var hemma hos oss. Blev nästan lite avundsjuk på deras passionerade samtal ibland.

När jag började plugga i Kristianstad för 5 år sedan blev jag tillfrågad av några tjejerna om jag ville gå med i deras Harlequinbokklubb. Nu känner jag mig taskig som säger det här, men jag trodde först att de skämtade med mig! Bokklubb om Harlequinböcker? Va?  Vad diskuterar man då? -Sexscenerna? Eller...va? Nu har jag inte läst en Harlequinbok sedan jag var 13-14 år men som jag minns dom var de alla mer eller mindra likadana? Dvs. en massa kärleksblask blandat med sexscener. Hur som helst så gick jag inte med i den bokklubben...

Men, jag funderar på att starta en egen bokklubb nu. Man väljer en bok som alla är sugna på att läsa, läser den under en given tid och träffas sedan tex hemma hos någon och diskuterar den. Är det någon utav er som är intresserad av att haka på?

Alcohol ´n´ drugs

Droger har aldrig varit min grej. Har blivit erbjuden vid flera tillfällen att prova på men nej, varför skull jag vilja det? Varför skulle jag vilja utsätta mig själv för det? Nej tack, jag behöver inte det där alls! Fast om jag nu skulle prova på (vilket aldrig skulle falla mig in, men om) så tror jag att jag hade valt något nedåt...

Hm, min pappa (som var polis) kunde ibland titta på mig vid matbordet när jag växte upp och utbrista: "Jeanna, går du på något?", för han tyckte att jag alltid var så lugn. Hihi, att jag sedan tog astmamedicin som vidgade min pupiller gjorde ju inten saken lättare. (Fast hade jag då gått på mågot som vidjade mina pupiller hade jag ju förmodligen inte varit lugn.)

Jag har egentligen aldrig varit mycket för alkohol heller. Visst festade jag runt på gymnasiet och så, det ska jag inte sticka under stol med. Men ofta har jag varit nykter när jag har varit ute. Jag har till och med haft perioder i flera år då jag inte har druckit alls! Jag är hur som helst glad för att jag inte blir aggresiv eller nedåt när jag dricker. Istället blir jag glad, kärleksfull (älskar alla) och väldigt dansant och kreativ.

Sist jag spydde pga alkohol var för över sju år sedan. Jag var ute med Ida och Sandra och Ida bjöd på en shot i baren, efter den blev både jag och Ida helt konstiga. Jag hade druckit ytterst lite och Ida något mer än mig. Både Ida och jag stack hem efter den där shoten (jag till min dåvarande pojkvän som bodde i Karlshamn). Hela dagen efter spydde jag som en gnu, höll på fram till 22.00 kvällen efter. Det är även den enda gången jag har haft en blackout. J, min pojkvän, sa att jag hade ringt honom och sagt att jag mådde konstigt och bett honom komma och möta mig när jag gick hem från Båten (något jag inte alls kommer ihåg). Ska vi gissa att det var något i den där shoten? (Ida hade med mått skitdåligt dagen efter.)

Nu dricker jag, men inte mycket. Jag varken kan eller vill bli packad längre. Några öl är bra och sedan räcker det för mig...så att man blir så där "lagom". Jag är glad att Chrisse är på samma sätt, han dricker inte heller så att han blir packad utan bara "lagom". Känns skönt att vara på samma nivå även på den punkten. Tror jag hade blivit besviken på honom om han hade kommit hem packad och spytt osv. Som igår när han kom hem var han inte nykter, men han var långt ifrån packad. Han hade druckit öl men var bara lite salongsberusad, precis så som jag föredrar det om man nu ska dricka alkohol. (Som sagt, jag gillar inte småpojksfasoner när det gäller män!)

Halvdant jobb

Jag tycker inte om människor som gör halvdana jobb! Om jag ska göra något, tar jag hellre längre tid på mig och få något riktigt gjort, än att stöka över något snabbt för att sedan bara få ett halvdant jobb.

Så idag har jag börjat jobba med Chrisses hall. Tänkte börja med att plocka bort listerna så att jag skulle kunna måla väggarna, men nej... Han/hon som målade förra gången kände sig förmodligen lite lat och beslöt sig för att målan in listerna i väggen (istället för att blocka bort dom vid väggmålningen) och dessutom gjort ett riktigt illa jobb med det! (Färg från väggarna sitter på kanterna av de flesta lister). Jag försökte plocka bort listerna själv, men det funkade inte så bra så jag fick lägga om mina planer. Så idag har jag legat med maskeringstejp i hela hallen och haft mig och han nu lagt på det första lagret med vit färg på listerna. Ska måla det en gång till ikväll och sedan göra det omvänt med maskeringstejpen så att jag kan måla väggarna imorgon. Aaaahhh! Sådan här laterier, som dessutom inte alls blir snyggt, kan jag få fnatt på! Hur kan man vara så lat att man inte plocka bort lister när man ska måla väggar?


Ett jubileum som är sådär...

De senaste dagarna så har jag om och om igen lyssnat på "Ett jubileum som är sådär...... 10½ år med Björn Rosenström". Annars är det flera år sedan jag lyssnade på honom, men nu är jag nästan kär i den skivan. -Trallvänliga melodier med helt sjukt bra och roliga texter!

Anteckning till mig själv: Titta på Björn Rosenström live någon gång!


Väntar och längtar

Ligger i sängen i torpet och läser,  väntar på att Christoffer ska komma. Fick sms för en stund sedan, de är på väg hem... Jag längtar efter honom, längtar så mycket!

Snart kommer han komma hem, hem till mig... Han kommer att komma in genom dörren och le sitt charmerande leende och glittra med sina underbart vackra, blå ögnon. Han kommer att gå fram till mig och krama om mig och kyssa mig (det gör han alltid när han kommer och gå) och sedan kommer han att fråga hur jag mår. Han kommer att gå fram till stereon och sätta på en CD och därefter kommer han att börja klä av sig. Jag kommer att betrakta honom, betrakta hans kropp medan den blir allt mer avklädd och jag kommer att njuta av det jag ser. Jag kommer att vilja röra honom, vilja smeka honom...

Han kommer att komma till mig, krypa ner naken under vårt gemensamma täcket och lägga sin kropp tillrätta brevid min. Han kommer att dra mig intill sig, kyssa mig, smeka mig och tala om för mig hur mycket han älskar mig och att jag är en "sötis". Han kommer att....

...sedan kommer vi att ligga och prata. Prata om allt och inget, om drömmar och verklighet, om det som har varit och om det som kommer. Vi kommer att prata till vi trötta och sluddrande somnar i varandras famnar...

Ballong dive

När jag och Christoffer åkte på nyårskrysning till Polen höll personalen på färjan att göra i ordning för nyårsfesten som skulle vara ombord (vi skulle ju fira i land). När vi gick till restaurangen på källen var fyra personen i full färd med att blåsa upp en massa ballongen, och oj vad ballonger det var!


Jag hade då inte velat blåsa upp alla dessa kan jag säga!

Fast jag måste erkänna, när jag såg hela det här havet med ballonger fick jag en lust av att bara hoppa rakt in ibland dom!


Visst ser det lite inbjudande ut med en ballong dive?


RSS 2.0