Höjda skattar

Taget från gårdagens di.se:

"Socialdemokraterna vill höja skatten för att ta Sverige ur den ekonomiska krisen. Partiet vill återinföra förmögenhetsskatten, höja skatten för höginkomsttagare som tjänar över en miljon kronor och införa en extra fastighetsskatt på villor med taxeringsvärden över fem miljoner.
Skatteinkomsterna beräknas tillföra statskassan fem miljarder kronor, skriver partiledaren Mona Sahlin och partiets ekonomiske talesman Thomas Östros på DN-debatt.
Med en ny förmögenhetsskatt ska de med en förmögenhet på två respektive fyra miljoner kronor betala 1 procent i förmögenhetsskatt, enligt förslaget.
"Vi stänger inte heller dörren för att det kan behövas ytterligare skatteförändringar. Krisen är djup - och alla måste ta sin del av ansvaret", skriver de."

Sedan texten lades upp i går, har den blivit årets mest kommenterade text på DI och den näst mest kommenterade texten någonsin på sidan. I stor majoritet är kommentarerna emot förslaget och kommentarer som är positiva till det är sällsynta. Man kan läsa kommentarer som:
- "Kommer Mona S till makten år 2010, då tar jag mina pengar och drar! Ciao! Varma länder, here I come."
- "Nu får de väl ge sig. Hur inkompetenta är dem? Lever de på 1800-talet?"
- "Det kommer bli en ekonomisk katastrof för privat ekonomi om sossarna med bihang vinner nästa val. Fastighetskatten kommer att fördubblas!"

Personligen så instämmer jag med DI:s läsare och tycker att det är ett förslag som inte faller mig i smaken. Att sossarna och alla åt vänsterhållet ska envisas med att skatta mer för pengar som redan en gång är skattade!

Kommentarer
Postat av: Jamie

Jag håller. De är ju inte kloka.

Hoppas svenska folket tar bort skygglapparna när vi röstar nästa gång.

2009-03-29 @ 12:38:04
Postat av: Jeanna

Tyvärr tror jag inte att det svenska folket kommer att göra der. De kommer nämligen att beskylla Högern för krisen och rösta vänster. Sedan att krisen inte är Högerns fel lär nog folk inte reflektera över.

2009-03-29 @ 14:30:55
Postat av: Jamie

sant.

Sossarna lever ju som de lär.

2009-03-30 @ 17:09:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0