Svenska och deras pengar

I den engelskspråkiga världen så är det sexrelaterade historier som hamnar i tidningar och som folk är nyfikna på. Titta bara på tex. historien om Bill Klinton och Monica Lewinsky, nyhetsstoffet om kändisars diverse sexvideos och andra kända sexskandaler. Han man i USA haft sex med ett får/prostituerad/mindreårig blir det stora nyheter och fångar allas intresse. Anledningen till detta skulle jag tippa på ligger i den "uppränsning" av sexualitet som inträffade i England under den viktorianska tiden.  Ser man även till flertalet av de engelska svordommarna kan man se samma sak, att det är sexbaserat: "Fuck you" alt. "Screw you".

I Sverige däremot är det pengar som skapar nyheter och fångar folkets intresse. Han någon använt ett kreditkort och köpt en Toblerone = Nyhet. Vad stora Chefer och andra makfulla människor tjänar, får i bonusar eller har  i fallskärmsavtal skapar också nyheter. Listor med "Vad sålde din grannet huset för", "Vem är rikast i din kommun", "Vem är mest skuldbelaggd i din komun", "Vem äger det dyraste huset i din komun" osv. finns ofta att läsa i kvällstidningarna...och svenskarna rusar ivrigt iväg och läser!

När jag och A köpte vårat hus fick vi alltid av våra vänner som första fråga: "Vart ligger huset?" Som fråga nummer två var det:" Vad kostade huset?". Dvs. att intresset för vad huset kostde intresserad våra vänner betydligt mer än att fråga något som själva huset, så som: hur ser det ut, hur stort är det,  är det stor trädgård osv. -Alla utom två vänner (Malin och Linnéa) frågade priset på huset först innan de ville veta något om själva huset...

...ja se svenskar och deras jäkla intresse för pengar!

Kommentarer
Postat av: Nanni

Diskuteras inte finanskrisen över helva världen just nu? Just nu är ju bonusfrågorna i USA ett toppämne...

2009-03-25 @ 16:01:53
Postat av: Jeanna

Jag tror du missuppfattade mitt inlägg. (Jo, just nu diskuteras finanskrisen världen över.) Men vad jag menade var vad som intresserar folk i allmänhet.

2009-03-25 @ 21:10:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0