Hej då bloggen!

Jag har beslutat mig för att lägga ner denna bloggen. Inte för att jag vill sluta blogga utan pga att jag känner att detta domänet inte längre passar mig. Till er som har läst och speciellt till er som har valt att kommenera mina inlägg vill jag säga ett stor tack!

Vill ni i fortsättningen forsätta att följa mitt liv hittar ni mig från och med nu på följande sida istället.
jeannasuniversum.wordpress.com

Den där reklamlåten...

Ni vet den där dåliga mobilreklamen som 3 har, där en kille kommer ut genom en dörr och en tjej smyger ner en mobil i hans ficka? I alla fall, låten " Ge mig lite mer" som spelas när tjejen sedan väl ringer upp killen hade jag aldrig hört förr innan jag såg reklamen. Nu har jag hört den liten var som och i förra veckan såg jag videon och tänke då "Va?". Shit vilken dålig video! Saknades det en regisör på den eller vad tusan? Jag kan inte med den...

En sak till (Gud vad jag klagar idag). Är det någon mer än jag som hänger upp mig på trummorna i den låten? Fruktansvärt enformigt och entonigt. Tjejer - Skaffa bättre producenter till era låtar och bättre regisörer till era videor!
Silverfat

I veckan när Familjen Hallenstjerna var på besök pratade jag och Cissi om silver- alt. guldfat som man har tallrikarna på när man dukar. Jag har länge funderat att köpa sådana men aldrig gjort det. Men, nu har jag beslutat att det kommer att bli en av mina nästa inköp. Tycker det är så fint.


Swarovski toalett

Som ni vet älskar jag silver och glitter. Mitt senaste inköp är denna vacka bling bling toalettstol. Jag beställde den i natt från USA och väntar nu på leverans om tre veckor. Äh, nej... Fast...jag måste påpeka att kristallerna är Swarovski! Men trots det, nej...


Irriterande

Jag ger alltså snart upp! Vad är folks problem? -Är det inte det ena så är det det andra... Uppfattas det som att man inte hör av sig eller på något sätt inte visar intresse för någon så gnälls det på det... Och visar man intresse och försöker ställa upp så är det fel på det... Jag får fnatt! Inte undra på att jag ofta funderar på att flytta ifrån detta landet!

Inside the frame - Outside the box

Jag gillar när man tänker utanför ramarna och använder sig av otraditionella saker i sin inredning. Som här - En inramad "armour" bikini. Eller, den är inte ens inramad på riktig. Den är uppsatt direkt på väggen och sedan har en stor ram satts upp runt den.


Southern Accents

Ibland kan jag tycka det är synd att jag inte bor i en stor stad. Inte för att jag längtar efter ett stadsliv utan för utbudet av affärer. Här där jag bor är det så mycket svårare att få tag på intressanta och vackra möbler. Jag saknar även USA ibland på samma grunder... Här under finns en av mina amerikanska favorit tidning i inredningsväg, de är sååå jag! När jag tittar på dom kan jag inte låta bli att längta till den dagen jag får ta över mammas hus och jag kan börja inreda på riktigt.Filmtips rysare

Jag älskar rysare! Helst ska jag sitta själv en mörk natt och titta på dom, då njuter jag som mest. Vill dela med mig av lite filmtips på denna genren.

Population 436 är en indepententfilm (som jag alltid vill slå ett slag för!) som kom ut för några år sedan och som jag gillade direkt när jag såg den (har inte sett den sedan dess iofs). Det handlar om en man från folkbokföringen som åker till en liten by i ödemarken för att undersöka varför de konstant har haft samma invånarantal: 436 (Fred Durst, sångaren i Limp bizkit, spelar för övrigt polis i filmen.)
The Orphanage (orginaltitel El Orfanato) är en spansk film som kom ut 2007 och är grymt bra i denna genren! Handlar om Laura, en kvinna som växt upp på ett barnhem och senare i livet köper huset där barnhemmet låg där hon med sin familj öppnar ett hem för handikappade barn. Hennes son börjar så fort de flyttat in i huset prata med en osynlig kompis som Laura uppfattar som en låtsaskompis. När hemmet för de handikappade barnen öppnas försvinner hennes son... Filmen har blivit nominerad till flertalet priser. Den filmen tillhör en av mina favoritfilmer.
The Exorcism of Emily Rose
är en film från 2005 som bygger på en verklig händelse i USA. (På riktigt heter flickan Anneliese Michel och dog 1976). En tonårstjej (Emily) får demomiska krafter och sätter skräck i en hel stad och slutligen tillkallas en präst för att utföra en exorcism. Filmen bygger på en rättegång som ska utreda hennes dödsfall som sker under exorcismen. När du har sett filmen kommer den att ställa dina föreställningar och din tro på prövning! Mycket sevärd!


Svensk humor

Världen över brukar det påpekas att svenskarna inte har någon humor. I vissa tillfällen kanske vi är allt för allvarliga men samtidigt måste jag säga att vi har många humoristisk guldkorn att visa upp. Ett av det bästa Sverige i humorväg har producerat enligt mig är "Kvarteret Skatan". Det finns så många bra klipp med dom (jag kunde inte hitta de roligaste) men här kommer några:
Ny kompislista

Jag först skulle lämna mina barn till: Familjen Hallenstjerna, Mamma
Jag först skulle antsälla i mitt produktionsbolag: Malin H
Som föst skulle få klippa mig: Annicka A
Skulle få byta ut mina kläder: Annicka A
Skulle vilja ha i mitt debattlag: Christogffer, Malin H
Skulle lämna mina djur till: Mamma, Malin J
Skulle få ta mina bröllopsbilder: Jamie
Skulle få sminka mig: Jennifer, Cissi
Skulle få inreda mitt hus: Annicka A (Jag säger bara Shabby Chic alt. Chic)
Skulle få anordna min julfest: Annika N, Mamma  (Hihi,säger bara: Traditioner!)
Som skulle försvara mig i en rättegång: Malin H
Som skulle få skriva mina memoarer: Malin H (Underbar författare!)
Som skulle spela mig i "Filmen om Jeanna": Hm, finns nog ingen. Cissi kanske?
Person jag ringt om jag skulle spela in en komedi: Malin H, Annicka A
Som jag skulle vilja vara på en öde ö med: Christoffer
Person jag ringt om jag vaknade upp på ett hotell i Thailnad med ett kilo kokain och en död hora brevid mig: Mamma, Jamie, Christoffer
Som skulle få laga maten till en fest: Cissi, Mamma, Annicka
Som skulle få pynta min fest: Annicka A
Som jag skulle ha med på en seans: Mamma, Cissi
Som skulle få sy mina gardiner: Mamma
Som jag hade anställt som manager: Christoffer
Som jag hade anställt som publicist: Malin H
Om jag hade behövt någon med pokerface: Jamie
Om jag hade behövt någon som skulle gå "Under Cover": Cissi
Som skulle få fixa min trädgård: Mamma
Skulle få baka till en fest: Cissi, Annika N
Skulle få slå in mina presenter: Annicka A
Som jag skulle vilja vara i samma lag i under en frågesport: Christoffer, Malin H
Skulle vilja vara i samma lag som under "Fångarna på fortet": Christoffer, Jamie, Cissi
Som hade fått köra min "get-away-car": Christoffer, Jamie

Tyst kanske

Jag vet inte hur mycket jag kommer att hinna blogga resten av veckan. Jag har lite olika äventyr och projekt på gång och jag vet nu inte när jag kommer kunna sitta vid en datorn näst. Det blir kanske tyst från mig i några dagar fram över nu. Trevlig helg på er alla om vi inte hörs!

Moraltest del 2

Även om endast tre utav er valde att delta i mitt moraltest förra veckan fortsätter jag med dom. (Ni som inte deltog: Vet inte om ni är fega, lata, blyga eller om ni fullständigt inte bryr er?) Jag hade egentligen tänkt strunta i det men eftersom Susanne efterlyste fler moralfrågor (tack gumman) kommer här två till. Denna gången rör frågorna utbyte mellan tjänster/varor och pengar.

En moralisk invändning som ibland yttras mot olika former av utbyten, överenskommelser och relationer är att utbytet i fråga är exempel på exploatering:

1.Tycker du att det skulle kunna vara ok att ett rikt par låter en fattig kvinna bära och föda deras barn för t.ex. en miljon kronor?

2. Skulle det kunna vara moraliskt acceptabelt att köpa sexuella tjänster om den som säljer tjänsten får bra betalt och om det inte finns någon hallick som snor åt sig vinsten?

3. Är det moraliskt accceptabelt att en paraplyförsäljare under ett skyfall höjer priset på paraplyer från 40 till 600:-?

(Mina svar på första moraltestet är på gång. Jag planerar att lägga upp dom under fredagen och jag har inte glömt bort det, de kommer!)

Fotoramar från Sia

Återigen har jag varit på Sia och handlat. Denna gången fyra stycken stilrena fotoramar som jag ska ha på lite olika platser i huset och där jag ska rama in svartvita porträtt. Jag har en viss förkärlek för fotoramar (inte så konstigt kanske) och en ram kan skapa och bidra till fotografiets känsla. Just dessa ramarna älskar jag, det är inget fusk med dom. Det är äkta trä till två utav dom och äkta silver och stål (eller vad tusan det är) på de andra. Baksidan är prydd med mörk sammet och allt känns så äkta när man håller som i handen. ( Dvs. ingen hemskt och hårt papper på baksidan) Jag vet att baksidan inte syns, men jag vet om det och när man håller i ramen förmedlar sammetsstrukturen även den en känsla. Äkthet och gedigenhet på något sätt.


Grand Designs

Den brittiska TV-serien "Grand Designs" började äntligen sändas ikväll igen (visas onsdagar kl 21.00 på kanal 9) och är ett måste om man som mig tycker om och uppskattar arkitektur. I varje avsnitt i serien får man följa en familj som bygger ett specialdesignat hus och man får se från första spadtaget tills huset blir färdigt. Ett intressan program som får en att bli varm i kroppen!

På seriens homepage fins klipp och bilder från de olika husen:
http://www.channel4.com/4homes/on-tv/grand-designs/

"The born identity"

Jag såg det här för några veckor sedan på CNN. Klippet är taget ut "The Daily Show" och berör striden ifall Obama har rätt att vara USA:s president eller inte (är han född i USA?) Tycker det är så bra så jag lägger upp det här. (Kolla på Orly Yaitz´s jobbtitlar, kvinnan som diskuterar i studion i mitten av klippet. Hur kan man skriva ut det på CNN och sedan förväntas att bli tagen på allvar?)

The Daily Show With Jon StewartMon - Thurs 11p / 10c
The Born Identity
www.thedailyshow.com
Daily Show
Full Episodes
Political HumorSpinal Tap Performance

Lukasbesök

Idag har jag haft besök på Wallcottage av familjen Hallenstjerna. Lukas gullunge var som vanligt charmerande!
Det bestämdes även idag att jag ska följa med Jamie och Cissi till Ullared nästa vecka samt att jag ska passa Lukas helt själv en natt framöver då gullungens föräldrar ska på bröllopsfest. Åh vad du och jag ska mysa då Lukas!


Hejsan faster! Blöt puss på dig!Mirrored furniture

Jag har på senare tid varit på jakt efter "spegelmöbler" (eller vad tusan det kan tänkas heta på svenska). Jag vet att Laura Ashley hade det i sitt sortiment innan men det finns inte längre kvar. Typiskt... Jag gillar sådana om de är i rätt stil och hade velat ha några i mitt hem.
Jag vet att min smak är annorlunda och mer speciell än vad jag förmodar att er är. Men i rätt rum hade sådana här möbler blivit så snygga! Garderoben är skitsnygg i sig, men den mindre byrån hade tex varit snygg som sängbord till en vit alt ljusgrå viktoriansk säng i ett ljus rum med blå eller gul underton.

Arrangemang (Inredningslära 9)

Tänk dig en tom yta, exempelvis en hylla, bordsskiva eller spiselkrans. Fundera sedan över hur många saker du skulle kunna placera på dem innan den slutade att kännas tom och började kännas "full". Tänk sedan över vilka föremål du skulle ställa där och hur du skulle arrangera dom (såvidare du inte eftersträvar en viss effekt sker detta vanligtvis ofta omedvetet). Antingen du bara väljer att ställa upp ett enda föremål eller en mängd sådana, säger det något om hur dramatisk eller imponerande eller till och med hur sentimental du skulle vilja vara.

Hur är föremålen arrangerade i din tanke?

Överflöd: Effektfull, överdådigt, stimulerande
Harmoni: Balanserat, uttrycksfullt, eftertänksamt
Grupper: Informellt, okonstlat, otvunget
Asymmetri: Effektfullt, krävande, kontemplativt
Virrvarr: Temainriktat, inriktat, minnessaker
Regelbundenhet: Ordnat, komplett, strängt

Form (inredningslära 8)

När man har tagit till färgerna och mönstrena i ett rum träder grundformen i stort sätt fram av sig själv, oavsett vilket material som används. I en del hem kan exempelvis möblerna vara gedigna men inte kantiga, dvs att alla rektanglar har rundade hörd. I andra hem kan utdragna triangulära former förekomma eller kanske kraftiga kurvor.

Formen på de möbler vi väljer att leva med återspeglar något om jagföreställningen. En stor och kraftig person brukar inte tex känna sig väl tillmods bland smala och spinkinga möbler, även om just sprödheten kan verka lockande för den som själv länngtar efter att vara spröd. Hur vill du att ditt hem ska speglas och hur ser du sig själv? Är du stabil, flitig, rolig eller kanske svårtillgänglig? Vill du har anspråkslösa möbler i ditt hem eller anser du kanske att primitiva former saknar elegans? Vad du än tycker så kan det vara ganska avslöjande att jämföra sin kroppsilhuett med din jagföreställning och med sina möblers.

Flytande: Integrerad, naturnära, anspråkslös
Kantig: Markerad, ren, proper
Monumental: Spännande, primitiv, storslagen
Spiral: Bisarr, fyndig, uppfriskande
Kurvig: Smidig, böljande, inbjudande
Plan: Vetenskaplig, abstrakt, utmanande

Grattis Hanna!

Grattis till min nästkusin Hanna som fyller 22 år idag!


Utsmyckning (inredningslära 7)

Utsmyckning kan skapa lika stor irritation som ett mönster och kan bli fel precis som det kan bli tillfredställande om det blir rätt.  En förkärlek för mönstrade ytor och en förkärlek för utsmyckrade föremål kommer troligen att överlappa varandra en del.- Man känner sig för det mesta väl till mods med en liknande grad av utsmyckning på båda. Hur mycket orkar du pyssla med basformer så som tavelramar, lister och stolsben?

Den grad av utsmyckning som vi ger våra föremål i hemmet får konsekvenser utöver det rent estetiska. För en del personer är utsmyckning en fråga om skuld kontra njutning och ställer behov som lust och behov mot varandra. - Från den puritanska driften att rena den kristna kyrkan från avgudabilder och djävulska förstörelser till det islamiska förbudet mot avbildningar av naturliga former, och maskinålderns krav på att formen måste rätta sig efter funktionen. Mot detta står vår estetiska längtan efter skönhet och våra drifter att klottra, smyckra och försköna. Vad ligger bakom dina val?

Ribbad: Diskret, måttfull, ändamålsenlig
Räfflad: Elegant, utsökt, raffinerad
Hopbuntad: Orginell, billig, oregelbunden
Droppe: Avsmalnande, kurvig, elegant
Kulor: Verklig, oförställd, traditionell
Snidad: Utsirad, klassisk, komplicerad

Mönster (inredningslära 6)

När det gäller mönster brukar människor oftast ha lättare för att tala om vad de tycker om och vad de inte gillar. Dock finns det så mycket mönster och så många olika sätt att använda dom på att många ofta bli överväldigade och istället väljer omönstrade material för att undvika problemet. Eftersom ett mönster kan vara så rikt på information, kan ett mönster oftare vara svårare att välja än själva färgen. För att hitta ett tyg, en tapet eller ett kakel som man kan leva med är det lättare och till en stor hjälp om man vet hur man reagerar på ett visst mönster.

Geometriskt:
Regelbundet, återhållsamt, minimalistiskt
Mosaik: Lyxigt, snirkligt, sövande
Väv: Lugnt, åkta, grundläggande
Randigt: Okonstlat, enkelt, lättsamt
Krumelurer: Excentriskt, glatt, svindlande
Damast: Vilt, överdrivet, kungligt

Struktur (inredningslära 5)

När man vill inreda personligt och göra ett hem till sitt eget är struktur ett bra hjälpmedel. Nya strukturer är stimulerande medan välbekanta strukturer är lugnande. Om du är på besök hemma hos någon kan du exempelvis uppleva att det känns konstigt att ta i dörrhandtaget eller att sätta sig i soffan. De ytstrukturer som dina vänner eller släktingar har i sina hem kan kännas ovana för dig och det kan ta långt tid för dig att vänja dig vid dom. Denna tillvänjingsprocess går dock snabbare när det gäller föremål som du själv har valt till ditt egna hem. Exempelvis skulle du i mökret kunna känna igen strukturen på en gammal fåtölj du fått av din gammla faster. Denna process kan vara till hjälp när man ska skapa ett hem som ska kännas bra och komfortabelt att vistas i. Välj den ytstruktur som svarar mot något inom dig:

Betong: Industriell, stark, massiv
Ull: Naturlig, traditionell, varm
Gammal färg: Oförutsägbar, historisk känsla, slumpmässig
Läder: Djurvärme, luktar gott, sexig
Plexiglas: Modern, klar. smidig
Fjädrar: Frivol, lätt, skri

Rummet (inredningslära 4)

I stort sett varje rum i ett hem är laddat med en viss betydelse. Vardagsrummet kan vara en fasad som visas upp för allmänheten som gömmer det annars så stökiga hemmet, källaren kan verka fylld med föraningar, badrummet kan kännas som fredande och isolreande och sovrummet kan förknippas med sex eller död för att nämna några.

Psykologen Mihaly Csikszentmihalyi (shit, lyckades jag stava det rätt?) menar att män och kvinnor föredrar olika rum i huset. Män tycker om att vistas i källaren medan kvinnor föredrar badrummet. För en man är källaren en fristad där han kan ägna sig åt hobbyakriviteter; Han kan ha en verkstad, en bar eller kanske spela videospel. För en kvinna förknippas källaren ofta däremot med tvättmaskiner eller poblem med vattenberedaren. I ett badrum däremot, omgiven med olika produkter och utrustning som fastställer en identitet, känner sig en kvinna trygg. Även om ett kök oftast är viktigare för en kvinna än ett badrum, medför och representerar ett kök skyldigheter för en kvinna.

Vilket rum i ett hus är viktigast för dig? Till vilket rum tar du din tillflykt till?

Vardagsrum: Sofistikrerat, sällskapligt, elegant stil
Kök: Arbetsamt, näramde, ergonomiskt
Badrum: Rent, avskillt, tryggt
Arbetsrum: Stimulerande. stödjande, roligt
Matrum: Njutningsfullt, glupskt, extravagant
Sovrum: Keligt, välkomnande, drömmande

Stämningen (inredningslära 3)

Ett rums stämmning är nästan som en lukt, dvs att den genomsyrar rummet och man kan oftast känna igen den så fort man kommer innanför dörren. En stämmning på en speciell plats eller i vid en speciell tidpunkt har oftast en stor betydelse för oss som människor genom olika skeden i livet. Exempelvis fördjupar vi oss i böcker eller filmer som intresserar oss eller så omger vis oss med olika föremål som associarar till det.

Om du tänker dig ditt framtida drömhus; Så fort du stiger in genom dörrarna till det ska du få en speciell känsla i kroppen. Var är det för en känsla? Känske något som får dig att tänka på din mormors hus som barn eller en viss historisk tidsperiod? Kanke har känslan något att göra med alla böckerna som finns i bokhyllorna eller hur trappan och fönstrena är formade? Vilken känslan än må vara så är det outtalade målet att återskapa en just sådan känsla när man skapar ett hem. Här under finns ord som förknippas med olika stilar.

Marocko: Ledig, informell, avslappnad
Art déco: Slående (frappant), effektfull, glamorös
Zen: Meditativ, oberörd, frigörande
Mogul: Berusande, smäktande, extatisk
Shaker: ordnad, ansprökslös, hantverksskicklig
Gotisk: Prunkande, vulgär. galen

(Jag menar inte att kalla någon för inkompetent, men skulle någon inte veta vad de olika stilarna innebär har jag här under lagt upp lite olika bilder som exempel. Bilderna ligger i den ordningen som stilarna är uppräknade här över.)Platsen (inredningslära 2)

Den plats där ens hem är byggt skapar faktiskt ett gensvar som är mäktigare än själva hemmet i sig. När vi ser hem på vissa givna geografiska platser kan de rent sinnesmässigt beskriva och tillfredsställa oss som personer. -En hydda som klänger sig fast på ett bergssluttning och som är utsatt regn och vind, en gammal bondgård som är inbäddad i en grönskande dal eller en enkel hydda på en strand i tropikerna omgiven av exotiska träd...allt detta kan spegla vår sinnestämmning. Även om vi inte alltid rent fysiskt kan ta oss till sådana platser, eller ifall det inte är rent praktiskt att bo där, kan vi alltid drömma och dessa drömmar ger oss en inblick till de sinnena vi besitter och hur dessa kan ge en inlick till våra hem.

Winifred Gallagher skriver i sin bok "The power of Place" att människor som är långsamma till tempramentet och ömtåliga reagerar positivt på hem som lätt öppnar sig för elementen, dvs fönster på vid gavel och vidsträckt utsikt.  Överkänsliga och allergiska personer dras till statiska, inhägnade utrymmen där luften står stilla och temperaturen är konstant, dvs kringbyggda gårdsplaner och inte bergssidor.

Välj ur den plats som tilltalar dig mest som person, återigen pengar och möjlighet finns inte med i beräkningen. Brevid ser du nyckelord för dessa platser.

Lagun: Intenvis, färgrik, livfull
Stad: Stimulerande, mäktig, hektiskt
Sjö: Rofylld, harmonisk, mild
Skog: Ymning, allomfattande, varm
Strand: Naturnära, stärkande, ren
Marknadsplats: Mångskiftande, jäktig, underhållande

Hemmet (Inredningslära 1)

När vi skapar ett nytt hem påverkas vi av "ekon" från tidigare händelser och erfarenheter i livet om hur ett verkligt hem ska och borde kunna se ut. Medvetet eller ej försöker vi förverkliga speciella uppsatta ideal.

Här under finns olika alternativ på boende. Betrakta alternativen och känn efter vilket som är mest tilltalande i fantasin och vart du helst skulle vilja bo. Här är det tillåtet och drömma och pengar och möjligheter finns inte med i beräkningen. -Om du tröttnade på ditt nuvarande hem, vilket av följande hem skulle du köpa eller bygga? (Orden efter de olika hemmen är nyckelord som förknippas med de olika boendeformerna och kan ge en inblick till en person.)

Lantgård: Långt bort, kråkslott, fritänkande
Slott: Storslaget, lyxigt, sagolikt
Takvåning: Häftigt, läckert, strömlinjeformat
Stuga: Gulligt, nostalgiskt, fridfullt
Tropiskt strandhydda: Exotiskt, ljuvligt, naturnära
Torn: Orginellt, ambitiöst, rationellt

Inredningslära

Jag älskar formgivning i alla dess former. Vare sig det rör sig om bild (film eller foto) eller andra kreationer i form av vackra byggnader, klänningar eller möbler så älskar jag det. Jag älskar också beteendevetenskap och lägger man ihop formgivning och beteendevetenskap så har man nog mig i ett nötskal, jag nästan i alla fall. (Man får nog slänga in resor och filosofi i det hela också.)

Varje rum i vårat hem återspeglar vilka vi är och avslöjar något om de inflytanden och erfarenheten vi har skapat oss i livet. En del av de val vi har gjort i hemmet har vi gjort avsikligt och medvetet, bakom andra kan andra motiv ligga som vi kanske inte alltid reflekterar över eller inte alltid kan förstå. Ju mer vi vet vad vi vill ha i vårat hem, destå säkrare kan vi vara på vad vi försöker skapa och ju lättare blit det att åstakomma en miljö som vi känner oss hemma i. (Vilket jag tycker är väldigt viktigt.)

Jag tänkte att jag framöver ska dela med mig av mina kunskaper inom formgivning och beteendevetenskap och ger er en inblick i denna värden. En förklaring till hur de former och färger man väljer att omge sig med speglar den människan man är.


Farmville

Jag har börjat spela "Farmville" på Facebook och jag tycker det är riktigt roligt! Jag började spela för två dagar sedan och jag är nu redan på nivå 9. Hihi, det har gått så långt att jag planerar ut vad jag ska plantera under dygnes olika timmar och var jag tjänar mest på (min lilla kapitalist). Exempelvis planterar jag endast saker innan jag går och lägger mig som är färdiga på morgonen (står de för länge färdiga så vissnar dom.)

För er som inte känner till spelet går det ut på att bygga upp en farm med djur och/eller växter som man ska driva och tjäna pengar på. Det är jätteroligt! Tack Marina och Viran för att ni också spelar och för att ni skickar mig gåvor i spelet! Det uppskattas!


Föräldrars pengar

Jag hade Dr. Phil på i kväll medan jag tilllagade kvällsmaten. Dagen avsnitt handlade om barn som levde på sina föräldrar. Eller rättare sagt, de förvätade sig att deras föräldrar skulle ge dom pengar när de själva inte hade några fastän de var vuxna. Precis som det är föräldraras anvar att ge sina barn pengar när de tar dåliga beslut och ser till att de inte har några pengar. Jag gillar inte sådana människor, människor som förväntar sig pengar av andra, vad det än råka gälla. Jag vet att dessa föräldrarna förmodligen ger sina barn pengar för att vara snälla, men jag tror att de föga inser att de gör mer skada än nytt i det stora hela. Genom att ge sina barn pengar löser de inte problemet för det är inte pengarna som är problemet utan barnens beteende som har lett till att det inte har några pengar (och det är beteendet som ska ändras).

Jag har bara förväntat mig att mina föräldrar skulle betala för en sak i mitt liv och det var min utbildning i USA under gymnasietiden. När jag tänker efter tror jag inte att jag ens frågade om jag fick? Hm, tror nog bara jag sa att jag skulle åka och sedan förväntade jag mig att de snällt skulle betala, vilket de iofs gjorde. (Jamie fick motsvarande så ingen orättvisa här inte!) Vad otacksamt av mig! - Jag vet att jag har tackat er flera gånger mamma, men frågade jag någonsin om jag fick? Tack så väldigt mycket i alla fall!

Jag skulle aldrig få för mig att be mamma eller någon annan släkting om pengar. Skulle aldrig kräva eller förvänta mig att någon skulle ge mig pengar. Det är mitt liv och gör jag sådana val att det resulterar i att jag inte har pengar är det mitt problem och inte min familjs. För om någon ger mig pengar till att fixa mina ekonomiska problem, vad hade jag då lärt mig för läxa av det? Vare sig det rör sig om pengar till ett bröllop, resa, hyra, möbler, bil, kläder eller vad tusan som helst så hade jag aldrig krävt det eller förväntat det. Och även om någon hade erbjudut sig att ge mig pengar hade jag haft väldigt svårt att ta emot det...

Telefonsamtal

Idag har det varit en sådan dag då i stort sätt "alla" har hört av sig för att bara prata och höra hur det är. Telefonen har gått varm och jag har fått trevliga pratstunder med vänner och släktingar. Puss på er alla för att ni har ringt och för att ni bryr er!

Tiaror

Inte så förvånande kanske att jag äger två tiaror... "Åh, ska du gifta dig?", sa expediten när jag köpte dom för 1,5-2 år sedan. "Nej.", svarade jag och så visste hon inte riktigt vad hon skulle säga. (Hihi stackarn.)


La Luna

Månen var riktigt vacker i förgår natt...  Den låg lågt på himlen, var stor och orange.


Jamie Kennedy Experiment

Jag gillar dolda kameran! Tyvärr finns det många olika program som är dåliga och inte det minsta roliga, men en som är riktigt bra på området är Jamie Kennedy. (Oftast har han riktigt råa skämt.) Har kommer några av mina favoriter med honom (den sista med FBI kan han själv inte hålla sig för skratt).
Flygkrasch

Jösses vad flygkraschar det har varit det senaste året! Är det inte stora Boingplan så är det mindra privatplan som störtar världen över. Det senaste i raden var åter igen i New York City idag där en helikopter krockade med ett mindre plan och nio stycken omkom. Påminnelse till mig själv: Se till att ha skrivit testamente nästa gång jag ska upp i luften.

Snevriden värld: Aftonbladet toppar sin sida med Madonnakonserten och har denna nyheten som nummer två...

Paketering

Varför paketeras saxar i så hårt plats att det krävs en annan sax för att öppna paketet? (Och vad gör man om den saxen man just inhandlat är den enda saxen man äger? Hur öppnar man då saxpaketet?) Och varför paketeras glödplampor i tunn pappkartong?

Så trött

Jag är så trött. Önskar att jag hade kunnat sova, om det så bara var för några timmar... Hade givit vad som helst nästan för lyxen att kunna somna och sova en hel natt! Vet inte när jag sov en hel natt sist, det är så länge sedan att jag inte kommer ihåg det. Eller, jag har iofs gjort det ett par gånger i sommar, men då har jag haft sömntabletter i kroppen och då räknas det inte. Tänk vad ett job kan förstöra en...

Jag hade aldrig...

...klarat av att vara stridspilot! (Inte för att jag tror att jag någonsin skulle bli utsedd till en, men hade jag blivit det hade jag aldrig klarat av det).

Psykiskt: Jag skulle inte klara av att ha på mitt samvete att veta att jag har bombat länder eller skjutit ner plan och då vara personligt avsvarig för att ha tagit människoliv. 

Fysiskt: G-kraften. Min kropp hade inte klarat av G-kraften, jag hade hade spytt och svimmat på direkten! Ja, jag vet att stridspiloter har särskillda dräckter som kramar åt benen och förebygger blodflödet (okej, med en sådan hade jag kanske inte svimmat) men jag hade ändå spytt som bara den! Fasiken, med de G-krafterna de utsätts för hade jag inte ens klarat av det första stridspilottestet...hade åkt ut dag 1! Usch vad ynklig jag är på den punkten, fasiken knappt att jag klarar av 1 G (näää, så illa är det inte, men nästan!)

Lönnmördare

Jag har funderat på en sak en längre tid. Varför heter/benämns lönnmödare med tre namn?  "Vanliga" mördare eller seriemödare i USA har två namn (typ Ted Bundy eller Charles Manson), men lönnmördare har tre... Hm...

Exempelvis:
John F Kennedy - Lee Harvey Oswald 
Robert Kennedy -Sirhan B. Sirhan
Mr Luther King - James Earl Ray
John Lennon -Mark David Chapman 
Ronald Ragan - John Hinckley Junior

Jag vill även passa på att tillägga att när det gäller morden på JFK, RFK och Mr Luther King, så tror jag inte ett skit på att dessa agerade själva. Jag är övertygad om att dessa människorna inte hade klarat av att genomföra morden själva både när det gäller plats, genomförade osv. Jag är helt övertygad om att det i alla tre fallen rörde sig om att högre uppsatta personer var inblandade i morden. Jag säger bara en sak: Charlie India Alpha


Ledsen i ögat

Jag har nämnt det här innan, men jag säger det igen:
1. Jag är en stor djurälskare.
2. Jag är väldigt blödig när det gäller djur.

I snart två års tid har jag till och från tittat på Meerkat Manor på Animalplanet. Dessa små djur har fått mig att smälta under sömnlösa nätter och så även inatt (som vanligt har jag fortfarande inte somnat). Men oj vad ledsen i ögat jag blev när jag tittade på nattens avsnitt! Flower, som jag under all denna tid, har sett leda sin flock i den Afrikanska vildmarken dog. Hon blev biten i huvudet av en kobra när hon försökte skydda sina ungar. Vad ledsen jag blev...


Helg i Växjö, trots allt.

Pga körförbud om helgerna i Slovakien och Rumänien stannar min älskling hemma i Sverige i helgen i alla fall. Gosigt att få lite mer tid ihop med honom.

Mummakväll

Så, jag var först lite smått nere över att inte få träffa älsklingen min på länge nu igen. Men...så började ett nytt avsnitt av Smallville på 6:an och då blev jag distraherad. Får jag inte tillbringa kvällen med min riktiga pojkvän får jag väl drömma mig bort lite med min favorit i kändisvärlden: Tom Welling.


Mumma vilken läckerbit han är!

Själv igen

Nu åker min älskling iväg ut på kontinenten igen i en vecka. Jag  skulle från början ha följt med, men det visade sig sedan att Christoffer behövde en annan chaufför med sig på resan vilket gjorde att jag inte fick plats. Så nu är jag själv igen utan honom i en vecka till. I´ll miss you honey!

Moraltest del 1

Har länge tänkt att jag skulle testa moralen på er läsare. Jag har nu beslutat att jag ska lägga upp ett ämne i veckan där (jag hoppas) ni kommer att svara på. Mina åsikter på frågan kommer jag att publicera när veckan har gått. Veckans ämne rör döden.

Är det acceptabelt att döda i följande fall...
1. Att begå självmord?
2. Att ge dödshjälp till en person som plågas svårt och själv vill dö?
3. Att döda i självförsvar?
4. Att döda en människa för att rädda tio liv?
5. Att ge en seriemördare dödsstraff?
6. Att döda djur för att få mat eller kläder trots att vi kan misstänka att djuren lider?

Wooden cross

Jag skulle vilja ha ett stort, utsmyckat träkors att hänga upp på väggen. Tyvärr tror jag att jag få bege mig till ett katolskt land för att lyckas få tag på ett sådant.Aldrig

10 saker ni aldrig kommer se heller höra mig göra:

- Få med mig på en husvagnssemester.
- Se mig berusad framför mina barn.
- Höra mig säga: "Ne tack, jag tycker inte om choklad!"
- Se mig klädd i byxor på en nyårsfest.
- Stöta på alt. ligga med en kompis pojkvän.
- Höra mig säga: "Gud vad gott med lever!"
- Höra mig säga: "Jag ska sluta resa och lägga pengarna på onödiga prylar istället."
- Se mig stå brevid och titta på om en oycka inträffar.
- Ge upp för att jag inte tro mig klarar av saken i fråga.
- Sluta söka Gud och meningen med livet.

Cartalk

Har diskuterat bil med en Holländare. Vem visst att mitt engelska vokabulär inkluderade bilfraser?

Freedom 90

En av de bästa videos som någonsin ha gjorts: George Micheal - Freedom 90. Jag var otroligt fascinerad av denna videon när den först kom ut och har älskat den sedan dess!


Mot Växjö

Natti natti alla. Nu stänger jag ner och drar mot Växjö.

Bästa sommarlåten

Vad dåliga ni är på att svara på frågor! (Och så många som är inne och läser bloggen, fler nu än när jag klagade i förra veckan.) Hm, här kommer i alla fall en till: Vilken är en sommarfavorit när det gäller låtar? Jag har några stycken som jag gillar men en som tillhör favoriterna är Don Henlys "Boys of summer".


Jobbigt...

Måste medge att nu börjar det bli riktigt jobbigt! Jag är glad att min loverboy kommer hem i helgen för jag klättrar f-a-n snart på väggarna!

Jag förstår mig allvarligt inte på par som knappt har sex med varandra. Har de så dåligt sex att det inte är något att längta efter, eller har de ingen sexdrift?

Flygplatser

Jag älskar flygplatser, särskillt stor och internationella! Jag älskar att sitta där och titta på listorna på flyg som kommer och går och att titta på alla människor som antingen kommer eller ska åka med dessa flygen.

Jag ha sett en hel del flygplatser och standarden dom imellan är otoliga. Den absolut fulaste och tråkigaste är Moskvas flygplats. Trist och brungrå och allmänt deprimerande. Jag har varit två gånger på den flygplatsen och jag ville skära upp handleden båda gångerna. (Kan nämna att jag inte är särskillt förtjust i Heatrow, London, heller. Dessa jäkla fula heltäckningsmattor!) De vackraste flygplatserna som jag har besökt ligger utan att tveka i mellanösten. På första plast har jag Abu Dhabi. Ute i ökenlandskapet ligger en vit kupol som är bygg med marmor och mosaik på insida. Badrummen är helt otroliga i marmor och stora skingrupper. (Man tror att man har gått fel och hamnat i VIP-loungen.) Flygplatsen på Baharin är också vacker, men den slå inte Abu Dhabi.


Abu Dhabis flygplats. Detta tak och della pelare är prygg helt i mosaik.

Making a fabric headboard

Jag har länge varit på jakt efter en huvudgavel till min säng i sovrummet. Eftersom mitt sovrumm ligger på övervåningen har jag snedtak i det rummet vilket gör mitt letande något begränsat. Nu är jag trött på att leta och ska göra min egen. Jag hittade en bild på hur jag har tänkt mig den:


En sådan här stoppad sänggavlen med ram planerar jag att göra till en dubbelsäng.

Inspiration

Nu har jag fått två idéer till. Jag har gått runt och funderat på hur jag ska göra med två fondväggar och har nu kommit på följande. I ena rummet, där väggen är målad vit, ska jag måla svarata ränder. (Jag letade först efter en svartvit tapet med hittade ingen jag gillade, så det blir svarata ränder istället.) I det andra ska jag måla ett mönster på väggen alt. sätta upp en svartvit fototapet på Ney York. Tror det är så jag har beslutat det nu...

Parfymer på hyllan

På min parfymhylla har jag för tillfället sex olika parfymer (om man inte räknar in tre stycken billiga parfymer i kategorin "Date"). De är:
- Kenso "Amour" (Min absoluta favorit)
- Laura Biagiotti "Laura"
- DKNY "Red Delicious"
- "Exclamtion"
- Jean-Paul Gaultier "Le Male" (Herrparfym, jag vet, men jag använder den ändå. Kvinnor brukar påpeka hur gott jag luktar.)
- Laura Biagiotti -"Tempore Donna"

Vilka använder ni er av och vilken är er favorit?
Adorable Meerkats

Jag tycker dessa små djuren (Meerkats) är så söta att man smälter! Animal Planet har en egen serier om dom, "Meerkat Manor!, som jag ibland har på i bakgrunden när jag pysslar här hemma. Kan man göra annat än att smälta?


Party all the time

Förra året släpte "Sharam" en remix på 80-tals låten "Party all the time". Det var först när den remixen kom ut som jag förstod att Eddie Murphy hade haft en sångkarriär på 80-talet (han sjön orginalet som kom ut v1983), något som jag helt hade missat. Jag som trodde att Eddie bara var en stå-upp-komiker och skådespelare. Kan inte låta bli att lägga upp orginalvideon till den låten, det är så skönt 80-tals stuk på den!


Krågejävel

I bilen hem efter konserten i lördags började jag och Annicka prata om dokumentären "Plötsligt i vinslöv". (Stackars Malin som vi höll på, hon hade inte sett den och förstod ingenting av våra skrattanfall.) Annicka var helt underbar och började härma alla karaktärerna medan jag skrattade så jag var nära ett astmaanfall och höll på att köra av vägen. Vet inte hur många av er som har sett filmen, men den är helt underbar. En domumentär filmad på fullaste allvar om livet i lilla Vinslöv. Att den sedan blev så tragisk att det är sjukt komisk och idag en kult hade de nog inte räknat med.

Detta klippet är en av mina favoriter från dokumentären. En av de man får följa ska åka och hälsa på sin pappa på ett hem:


Wall moulding

Så, jag har nu nästan helt bestämt mig för att jag ska göra en form av wall moulding i ena rummet. (Jag vet inte vad det heter på svenska så stäm mig!) Kanske inte riktigt så här pippinett som på bilden, men ändå lite ditåt. Tror jag i alla fall. Om jag inte ändrar mig igen.


Finns det någon där ute som kan tala om för mig vad  "vägglister" heter på svenska, so shoot!

Fest med irländare

Kom på att jag inte har visat er de irländska killarna som jag firade min 30-års dag med i Sydney. Lite dåliga bilder, jag vet, men de är tagna med mobilen på en nattklubb.


Mick till vänster och Kian till höger. Killen i mitten vet jag inte vad han hette (den var en annan irländare vi träffade lite snabbt på Scraphy Murph´s).

Saknad

Jag saknar dig, älsklingen! Längtar tills du kommer hem i helgen!

På vägen hem

Nu är jag hemkommen till Wallcottage efter att ha varit i Karlshamn en runda.  Innan jag körde till Karlshamn var jag duktig och tvättade av Skrålla hemma hos mamma som nu med sin blågråa färg glänser i solen. (Ja, bilen glänser alltså, inte mamma, syftningefel jag vet.) Innan jag lämnade mamma slängde jag även ihop med pastasallad med skinka som fortfarande mättar min mage något otroligt.

Efter att ha varit i Karlshamn körde jag hem. Strax utanför Karlshamn låg det en hel limpa bröd mitt på vägen! En hel limpa bröd! - Den låg där helt bar, utan platspåse mitt på vägen. Vad tusen gjorde den där? Hade den tappats hade den väl haft en påse om sig och hade någon slängt den där självmant var det ett rysligt märkligt ställe att vilja slänga en limpa bröd på!

Nu när jag kom hem märkte jag att några av mina stackars blommor om som jag har haft ute i krukor hade torkat. Jag var hemma och vattnade allt i fredags (då jag ändå körde förbi till Kristianstad) men misstänkte att det inte skulle räcka tills idag. Jag får helt enkelt köpa nya.

Nu har jag en massa pul att göra så det blir nor rätt tyst från mig resten av dagen.

I drömmarnas värld

Jag har haft lite funderingar på hur jag ska måla och tapetsera i ett av rummen. Jag har haft massa idéer men inte riktigt lyckas att hitta på marknaden det som jag har planerat ut. Men så inatt drömde jag en dröm om hur rummet skulle se ut och när jag vaknade insåg jag hur jäkla perfekt det var! Ibland kan det komma saker till en i drömmarnas värld!


Stora pojken

Lukas har blivit så stor så snabbt! Nu kan han själv utan problem resa sig upp.


Inget Madonna

Efter en del velande har jag beslutat mig för att inte åka till Maddonas konsert i helgen även om jag nu hade lyckats fixa biljetter.

1. Mina fötter och knän är fortfarande helt förstörda. Träningsvärken i lår och vader har släppt men skavsåren på fötterna finns kvar och mina knän värker som bara den. De kommer inte hinna läkas innan jag hade utsatt mig själv för samma sak vilket jag inte hade orkat.
2. Jag vet att jag hade blivit grymt besviken på hennes konsert om jag hade sett den så nära inpå U2:s.

Homecoming

Tidigt i morse kom min lilla gosiga Maja hem. Med en massa mjauande hoppade hon upp i min säng och buffade på mig precis som hade hade varit vilken morgon som helst och hon inte alls hade varit borta i fyra dygn. Sedan hon kom har hon sprungit runt, runt i och utan för huset och mjauat, antar att hon nu letar Mu som nu inte är hemma. Ja se dessa katter... Hur som helst, tack alla er som kommenterade inlägget om att hon var bortsprungen!

För en timme sedan ungefär satt mamma och jag ute och åt frukost i den härliga morgonsolen! Tråkigt när man tänker på det att man inte kommer att kunna göra sådant allt för länge till, men det är i alla fall härligt så länge det varar. Idag har jag bara lite till att pyssla med här, sedan ska jag bege mig hem till Wallcottage.

Bortsprungen Maja

Min ena lille bebis har varit borta i fyra dagar nu. Jag släppte ut henne runt klockan fyra på morgonen innan jag körde till Göteborg. Hon har fortfarande inte kommit hem eller synts till. Mamma tror att hon inte lever längre (hon brukar max vara borta i två dagar) fast jag vägrar att lyssna på det örat! Jag vill att hon ska komma hem nu, tack.


Tio saker...

...som ni kanske inte visste om mig.

Jag:
- Var väldigt mörkrädd som liten och hade väldiga problem med att sova själv i ett mörkt rum. Jag var rädd att djävulen eller någon annan skulle komma och hämta mig. Jag sov brevid mina föräldrar till och fram frm tills jag var runt 11 år gammal. (Nu är jag raka motsatsen. Tycker om mörker, är inte det minsta mörkrädd och föredrar att sova själv)
- Tycker inte om clowner! Tycker de är hemska!
- Kan gå ner i spagat! (Jag kunde även gå ner i split när jag var yngre.)
- Snarkar, speciellt när det är allerisesong.
- Kan vicka på mina öron.
- Irriterar mig på folk som tex inte använder stor bokstav i början på meningar, som använder fel skiljetecken osv. (Ytterst komiskt, jag vet!)
- Skulle vilja prova på att leva och bo på en öde för att se om jag hade klarat av de både fysiskt och psykiskt.
- Föredrar att dricka mitt kaffe: Hälften kaffe, hälften uppvärmd och skummad mjölk.
- Tycker egentlgien inte om glass med fruktsmak, enda smaken som jag gillar är melon.
- Föredrar att dricka kolsyrade drycker.

Riva tapeter

Jag skulle ju inte börja riva tapeter nu egentligen. Jag hade annat som var viktigare att göra. Men...jag kunde inte låta bli att bara testa lite i ett hörn för att se hur hårt tapetern satt, och sedan var ju det kört. Jag kunde helt enkelt inte låta bli att fortsätta riva!

Upphittat test

Hemma hos mamma hittade följande test som hade trillat bakom en av mina hurtslådor. Jag antar att det är skrivit någon gång under högstadiet (eftersom Månsson och Helgeby nämns) och att det är jag och Hille som har skrivit det. Det är min handstil men Hille nämns så hon borde väl ha varit med. Vilken humor vi hade!

1. Vad heter jag?
1. Det ska väl du skita i!
X. Det har jag för tillfället glömt.
2. Britta-Stina.

2. När dog Sture?
1. Imorgon
X. När han kom in till oss.
2. Han har alltid varit död.

3. Vem är Sture?
1. Arvids vän
X. Han har egen postlåda, men den har försvunnit.
2. Kanske

4. Hur många bor hos Helen?
1. Fler än hon tror
X. Inga, alla flyttade när de upptäckte att Helen bodde i huset.
2.En annan schitzofren

5. Hur många flodhästar går in i Helgebys Fiat?
1. Inga, de vill inte åka med honom.
X. Knepig fråga.
2. Vi vet något som ni inte vet.

6. Var kommer alla ifrån?
1. Det undrar vi med.
X. Det kan väl hända.
2. Fråga Månsson

7. Vad hände med min säng igår?
1. Det har jag också funderat på.
X. Den rymde efter diarén.
2. Den gick.

8. Vad har Helen för sig?
1. Det undrar hon själv med.
X. Ja, inte ser hon i alla fall!
2. Nej.


Sömmgångare

Att jag knappt har sovit på en vecka har tagit ut sen rätt idag. Jag är så trött! Jag sov iofs inte under natten hur mycket jag än försökte och satte mig till slut och tittade på "Den sista mohekanen" på Tv. Somnade till framåt morgonen och sov väl till halv elva då jag steg upp. Var uppe i ett par timmar och försökte jobba men orkade inte och la mig och sov igen. Har nu nyss vaknat men är helt borta...lullar runt med ett IQ på 90 tror jag.

Brytningar?

I en TV-intervju med Dennis Quaid jag såg för många år sedan berättade han att han var pilot och flög sitt eget plan när de skulle resa någonstans. För att undvika de flygköer man kan hamna i runt flygplatser hade han kommit på ett trick som gjorde att han brukade få förtur. På dålig engelska och med indisk brytning anropade han flygledaren och sa: "Yeeees, hallooo! I like to come down now!" Tydligen fungerade det ofta.

I en annan TV-intervju jag såg med Alec Barlwin som var för ännu längre sedan berättade han om hans och Kim Basingers dotter. När dotter var lite hade de skaffat sig en portugisisk barnflicka vilken de senare hade valt att sparka. För när dottern började prata gjorde hon det med samma portugisiska brytning som barnflickan hade.

Ibland kan det alltså kanske vara bra med en brytning och i andra fall inte.

Bröllopsfotograf

Annika frågade mig i förra veckan om jag ville ta bilder när hon och Dennis ska gifta sig! Självklart svarade jag ja! Tack Annika för att du gillar mina bilder och för att du vill ge mig det uppdraget!

Förstörd

Jag är totalt förstörd! Jag borde pyssla med en massa annat, men idag går nöje framför nytta! (Minus på mina vuxen poäng där!) Jag sitter och pilla på mina bilder och utöver den film jag klipte ihop och redigerade igår på själva konserten, har jag nu även börjat göra en film blandat med fotografier, bakgrundsmusik osv som skildrar hela dagen. När jag får en massa sådana idéer i mitt huvud kan jag bara inte låta bli att sätta mig med det!

U2 förstoring

Igår satt jag och kollade igenom mina U2 bilder för att se ifall det fanns några som hade gjort sig bra i svartvitt som jag hade kunnat förstora och hänga upp här hemma. Men efter att ha tittat på dom tänkte jag om. Det blev så snygga färger (tycker jag i all fall) på de bilder jag tog på Bono när det körde sitt extranummer (de i blått då han sjunger i en rund mikrofon) att jag istället ska köra på dom i färg. Kan bara inte bestämma mig för i vilket rum de ska hänga?


Kattkram

Det krävs inte mycket för att jag ska bli glad! I onsdags morse när jag kom hem till mamma, såg jag hur Mu kom traskandes från skogen. När hon såg mig stannade hon till, sedan tog hon full fart och spramg hela vägen fram till mig rakt in i min famn. Sedan hade hon och jag värsta kelstunden. Hon är så gosig och mysig den lilla katten!

Madonna konsert

I helgen gör Madonna två spelningar på Ullevi. När biljetterna först släpptes funderade jag på att köpa men hoppade sedan över det. Nu har jag hamnat i konsertanda och jaga biljetter. Jag vet iofs om att det inte finns en chans i helsike att hon kommer att slå U2 konsert. men vad tusan... Är det någon mer utav er som vill hänga på så är det bara att höra av er. (Bara så ni vet, jag kommer att försöka få ståplats (annars hoppar jag över det) och jag planerar i så fall att försöka komma långt fram.)

U2 live in concert

Några utav er har påpekat att det inte gick att förstora upp bilderna från konserten. Iofs var det själva tanken med det hela, men okej jag ger mig. Den låga bild kvaliteten har jag inte höjt, men jag fixade rättigheterna på ett annat sätt. (Ja, jag vet att det hade kunnat göras betydligt proffsigare och snyggare! Men att lägga både tid och energi på det när jag endast här ska visa dom lite snabbt för er kändes rätt meningslöst!) För er som har Facbebook är det exakt samma bilder som jag har postat där.Jeanna Movie Maker

Det har inte blivit många timmars sömn för mig idag! Jag hade planer på att jag skulle försöka sova lite nu på eftermiddagen innan jag kör till Malmö och hämtar mamma och tjejerna, men som vanligt tog min kreativa personlighet över mitt sunda förnuft. Isället satte jag mig med datorn och gjorde en film på alla filmklippen från konserten igår med Snow Patrol och U2. På mina filmklipp (vi delade upp filmningen lite så att minnena skulle räcka) fick jag ihop 22 minuter och 13 sekunder. Jag ska ta filmerna från Annicka sedan och göra en hel stor film av det. Men var inte oroliga, jag kommer att lägga upp det på youtube när jag är klar med allt.

Bananer på konserten?

Man fick tydligen inte ha med sig bananer på denna konserten heller, precis som under Robbie Willams konsert. Konstigt att de sätter Flaggor och bananer i samma kategori? "Varför får man inte ha bananer med sig in när äppel är hådare att kasta?"


A sneak peak at a great weekend

Runt 06:00-tiden kom vi hem imorse och vi hade då dels varit vakna och dels varit på resande fot i över ett dygn. (Eller jag de andra i alla fall, jag hade varit vaken i två.) Både dagen och konserten var underbar! Det finns en Gud och han/hon var god mig mig igår! Jag lyckades träffa på dom under dagen precis när de kom ut från hotellt, jag satt i bilen i närheten av Ullevi och gjorde mig iordning när de körde sitt soundceck (jag fick alltså ett prov på nattens konsert bestående av tre låtar) och dels köade vi ett tag innan insläppet vilket gjorde att vi även kom långt fram och fick bra ståplatser. Scenen var uppbygg på så vis att vissa i publiken fick stå mellan scenen och den runda springplatta som gick runt scenen och vi stod på redje raden från springplttan. (Och jo, jag lyckades smyssla med mig min kamera in!) Jag har så ont i mina fötter och ben idag att jag knappt kan stå om mina fötter är helt sönderskavda, men det va de värt! Tack Annicka och Malin för att ni ville vara delaktiga i en av de mest minnesvärda dagarna i mitt liv!

Jag ska i eftermiddag bege mig till Malmö och har inte hunnit ta itur med bilderna och filmerna från igår (och vad mycket film och foto jag har!). Igår när de började spela vissa låtar kändes det surialistiskt att vara där och ögonen tårades under en av sångerna. Idag när jag har kollat på filmerna har jag varit ännu mer i exstas och ögonen tårades när jag tittade på "Where the streets have no name". Här kommer hur som helst en lite sneak peak från gårdagens encounter och konsert med U2. . (Jag har dragit ner bildkvaliteten regält för de bildrättigheterna tänker jag hålla hårt i!)Good morning ya´ll

God morgon alla vakna!

Jag hade planer på att lägga mig tidigt inatt och sova så mycket som möjligt så att jag skulle vara pigg när klockan ringde kl. 04:45. Nog kom jag i säng hyffsat tidigt (kl. 23.00) men sedan blev min natt actionfylld och jag har inte sovit en blund! (Jag berättar mer om det när jag kommer hem.) Om 15 minuter ska jag köra till Karlshamn och hämta de andra och sedan blir det till att vara uppe i ett dygn. Hrm, undra hur tusan jag ska åka köra hem inatt efter konserten? Men men, natten innan vi var på Guns ´n´Roses konserten i Stockholm för tre år sedan sov jag heller inget, och då körde jag ändå en stor del av den sista biten från Stockholm och hem medan de andra sov i bilen. Detta ska nog också gå bra ska ni se.

Ha en bra helg alla, för det tänker minskäl jag och tjejerna ha!

RSS 2.0