And off we go...

Nu blir det inte mer bloggande för mig i år. Vi åker till Stockholm nu och på tisdag stiger vi ombord på kryssningsfartyget. Vi är hemma igen om en vecka.

Nyåret ska vi fira på ett hotell i gamla stan i Gdansk, på en nyårsbal i "Mamma Mia anda". Det blir trerättersmeny under kvällen och nattbuffé efter tolvslaget. Alla drycker (inklusive alkoholen och äkta champange) är gratis och man får dricka hur mycket man vill! Hm, jag undrar hur detta ska sluta, hihi! (Jag är glad att vi ska bo på hotellet där balen hålls!)

Jag önskar er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!
Jag vill även passa på att tacka alla de människor som har förgyllt min tillvaro det senaste året! Kramar till er alla!


Dyraste bostaden i Sydney


Jag har ju glömt att visa er att jag fick Russel Crowes bostad utpekad för mig när jag var i Sydney. Det vita huset längt ut på den här piren, i Woolloomooloo Bay (Sydney Harbour),  är den dyraste bostaden som köpts i Sydney för den nätta summan av 15 000 0000 Australiska dollar. Ägare: Russel Crowe
Året 2008

Följande lista har jag tagit från Marias sida:


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Åkte bland annat på semester helt själv. (De andra gångerna jag har åkt iväg själv har det int rört sig om semester på det sättet.)

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag hade nog inga nyårslöften tror jag? Att jag skulle sluta röka kanske, vilket jag i så fall har lyckats med. 

 

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja, flera stycken. Anna, Jessica, Hanna, Jamie

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej.

5. Vilka länder besökte du?
Australien, Danmark, Tyskland, Holland, Belgien, England, Wales, Irland och Polen.

6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009?
Ett jobb jag älskar att gå till.

7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
15 november (jag och Christoffer blev ihop på riktigt!)

13 november (Lukas föddes!)

8. Vad var din största framgång 2008?
Att jag slutade bryr mig och slutade vara så jäkla snäll. (Dvs. att jag är mer hälsosamt självisk numera.)9. Största misstaget?

En relation med en viss kille, mer än så säger jag inte...

 

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Japp, sjukskriven för utbrändhet.

11. Bästa köpet?
Guitar Hero! :o)12. Vad spenderade du mest pengar på?

Australienresan slutade på nästan 40 000 kronor, hua!

 

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att jag träffade Chrsitoffer.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008?

Juicy Newton - "They Never Made It To Memphis" (Utsedd till "vår" låt av Christoffer)

Amy MacDonald - "This is the Life" (Spelades under Irland- och Englandsresan)

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Både och: Var inte så glad från mitten av sommaren och en bit in på hösten (var mycket ledsnare då än "normalt"). Men sedan i mitten av hösten och fram tills nu är jag mycket gladare än vad jag annars har varit på mycket länge!

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Umgåtts mer med mina vänner, främst Annicka och Linnéa som har funnits där för mig hela året.

Dansat mer.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Hängt upp mig på vissa personer (som inte förtjänade min tid).

18. Hur tillbringar du julen?

Med mamma, Jamie, Lukas och Cecilia.

 

19. Blev du kär i år?
Oh ja!!!!

20. Hur många one night stands?
Hm... Ärligt? 3-4 st blev det faktiskt...  Inget bra så det var en "waste of time".

21. Favoritprogram på TV?

Austalian so you think you can dance

 

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Hatar är ett starkt ord! Men jag säger så här: Jag gillar inte och jag har inte heller speciellt höga tankar om en viss person numera.

23. Bästa boken du läste i år?
Oj shit... Har tyvärr inte läst så mycket skönlitteratur i år.

24. Största musikaliska upptäckten?
Amy MacDonald.

25. Något du önskade dig och fick?

En underbar pojkvän som har de egenskaper jag uppskattar hos en man! Äntligen!

 

26. Något du önskade dig men inte fick?

Ett "tack" och/eller "förlåt" från någon/några personer.

27. Årets bästa film(er)?
El Orfanto

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
Jag var i Sydney, Australien.

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Att jag hade sluppit "skiten" med jobbet och allt elände som hände pga en viss relation jag hade.

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2008?
Kvinnligt.

31. Vad fick dig att må bra?
Att veta att det finns underbara männiksor där ute i världen som bryr sig om mig, som värdesätter mig och som älskar mig.

32. Vilken kändis var du mest sugen på?
Sugen på som i sex? Hm... Tom Welling antar jag då? Eller Hugh Jackman.

33. Vem saknade du?
Min pappa.

34. De bästa nya människorna du träffade?
Väljer två: Lukas och Christoffer.


Juldagen

På juldagen tog jag det lugnt. Framåt kvällen kom Christoffer hem till Gungvala och vi åt middag hos mamma innan vi vid 20:30-tiden stack hem till Annicka på förfest. (Christoffer var försead från Tranås, annars hade vi tittat inom Hilles fest också.) Strax efter 23.00 stack vi till Harrys och fick stå närmare 45 minuter i kö innan vi kom in. Jösses vad jag och de andra tjerna frös om våra tår! Burr! Men när vi väl kom in var tåfrysningen glömd och vi hade alla en trevlig kväll ute!
Lukas jul

Eftersom Lukas är så förbaskat söt, tillägnar jag honom ett inlägg i bilder:
Lukas jul på Kastanienhof.

Julafton

Eftersom hela familjen hade varit i Hallabro kvällen innan tyckte jag att det var onödigt att köra hem till mitt när jag ändå skulle fira julen hos mamma. Med andra ord sov jag över på Kastanienhof natten till julafton. Som vanligt hade jag svårt att sova så jag satt uppe och tittade på film till sent på natten samtidigt som jag kelade med mina små "bebisar" Maja och Mu (vad jag har saknat dom!).


Min lilla kelsjuka älskling Maja.


Charmtrollet Mu.

På julaftons morgon spang jag ner och tittade i "julstrumporna" (Christmas stockings) som hänger vid den öppna spisen. ("Julstrumpor" är en tradition som jag förde med mig hem till familjen Håkansson 1996, dvs. året efter det att jag hade pluggat i USA.) Som vanligt fanns det en liten paket i min stumpa från mamma.


Min och Jamies "julstrumpor", inhandlade julen 1995 i Johnson City, TN. (Mammas och pappa fick också egna stumpor.)

Julklappen i strumpan var trisslotter och jag passade på att skrapa dom medan jag åt min traditionella julfrukost: "Tomtegröt". Som vanligt hade jag och mamma vår årliga diskution och tillbehör till risgrynsgröten. "Nej mamma, jag äter inte risgrynsgröt med saftsoppa! Jag vill ha kanel och mjölk till min, tack!" Hm, tänka sig att samma diskution ska komma upp varenda jul!


Kanel och mjölk till min risgrynsgröt, tack!

Klockan 13.00 dök Jamie, Cecilia och Lukas upp. Medan jag och mamma gjorde iordning maten letade Jamie upp fotoalbum från när vi var små som han och Cecilia tittade i. (Jag kan ärligt erkänna: När jag gick förbi och såg bilderna de tittade på undrade jag vart alla åren hade tagit vägen! Hm, inte undra på att man snart fyller 31! Aaaaahhhh!)


Jamie och Cecilia, tittar på gamla kort. Liknar Lukas Jamie som liten? -Nej...

Sedan blev det dags för julbord. (Normalt sett brukar vi äta julbord på kvällen, men eftersom Jamie och Cecilia skulle vidare vände vi på traditionen och åt julbord mitt på dagen.)


Eftersom vi bara var fyra stycken till bordet i år blev det inte så mycket julmat  (men oj vad mätta vi blev ändå!).

Efter julmaten blev det julklappsutdelning. Vi hade kommit överrens om att inte handa julklappar i år, men...det blev visst inte riktigt så.


"Inga" julklappar.

Jag fick i julklapp: Pengar, en sagobok, två konstbäcker (en om Michelangelo och en om Rembrant), Choklad (gjorda av munkar på ett kloster i Rom, mamma köpte när hon var där), presentkort på 1,5 timmes ansiktsbehandling och en tovad vätte.

Lukas fick mest julklappar! Av sin faster fick han: fem klädesplagg (bl.a. en cool biltröja som mamma Cissi gillade), ett bäddsett från Gripsholm, en "picturedome" (från Irland), en brandbil och en polisbil (även dessa från Irland), två bitringar (som ska frysas), två söta haklappar och ett svepbadlakan (de två sista var även från Christoiffer).


Man blir trött av att få många julklappar!


Jag vet inte riktgt hur det började, men av tradition får Lillstrumpan alltid något med en älg på av mig i julklapp. (Denna traditionen har pågått i väldigt många år!) Detta är årets "älg".


Jamie fick en jättechipspåse av mig (inhandlat på Irland) innehållande 28 st mindre chips påsar. Nej, Lukas  med sina 60 cm över havet var inte störra än chipspåsen...

Klockan 17.00 bytte jag och mamma om till tomtekläder och begav oss i väg till Mörrum där vi skulle "tomta" för Gunnars barn och barnbarn. (Jamie och Cecilia åkte vidare till Cissis släkt.) Gunnars barnbarn var jättesöta och hjälpte ivrigt till med att dela ut julklapparna. (Det är något visst med barn som fortfarande tror på tomten.) Efter besöket i Mörrum, åkte vi hem till Gungvala igen och begav oss in till grannarna Anita och Erik där vi "tomtade" för deras barn och barnbarn.

Klockan 20.00 var vi hemma igen och jag och mamma gjorde iordning lutfisk som vi åt. Efter lutfisken tittade jag och mamma på en film och därefter var vi så trötta att vi stupade i säng. (Vi orkade inte ens åka in på midnattsmässan i Karlshamn som vi annars brukar.) Julafton 2008 var över...


Ingen aktivitet

Jag vet! Det har inte blivit något bloggande för min del de senaste dagarna. Av statistiken  märker jag att det ändå har varit väldigt många inne och tittat på min blogg dagligen. Hm, undrar vilka alla dessa är egentligen? Av antalet är döma är det minst 15 st dagligen som jag inte vet vilka det är, jaja.... Men hur som helst, var inte oroliga, jag har inte försvunnit utan jag kommer snart att återvända till "bloggträsket".

Jag och Christoffer har under julen bott på Kastanienhof (vi har haft huset för oss själva om nätterna!) och med alla middagar, diverse träffar och festet det ska hinnas med har det inte funnits någon tid över för att sitta vid datorn. Imorgon åker vi till Stockholm, få se ifall jag hinner med att lägga upp lite bilder här på sidan innan dess!

Jag vet inte vilka alla ni är som läser min blogg, men tack för att ni tar er tiden att göra det och tack för att ni tycker att det finns något utav intresse att läsa här! Kram på er alla!

Utekväll i Karlshamn

Väntar på att min älskling ska dyka upp (han har firat julen i Tranås), antar att han kommer om en timme eller så...
Först blir det middag hos mamma och därefter blir det utgång i Karlshamn.

Ska ni ut mina vänner antar jag att vi syns i vimlet på Harrys! Kram på er!

23 december i Hallabro

I tisdagskväll firade Jamie, Cecilia, Lukas, mamma och jag  lilla julafton hos farmor (87 år) och farfar (94 år). Det blev julbord med snappsar och Hennessey till Kaffet. ;o) Gott!

Det var första gången som farmor och farfar träffade lilla Lukas så det blev mycket gosande. Hihi, farfar till och med hittade på sånger om honom och Lukas som han sjöng medan han höll honom i famnen.

 

Blickar i smyg

Det hände går ikväll igen. Jag satt mitt emot dig och mina ögon rörde sig snabbt, instinktivt över rummet när ett ljud utanför hördes. Plötsligt glömde jag bort ljudet, att det hade varit min anledning till att jag hastigt hade tittat upp och min blick låste sig istället fast vid dig och ditt ansikte. Jag vet inte vilken gång i ordningen detta nu har inträffat,  men varje gång kan jag inte göra annat än att beundra dig.

Dina vackra, ljust blåa ögon kan oundvikligt  orsaka drunkning i dess djup och ge blickar av åtrå, glöd, lekfullhet och godhet.
Dina runda, mjuka läppar är oemotståndligt inbjudande och skapar en längtan efter att få beröras av deras fuktiga lenhet.
Ditt ansikte, men dess vackra drag, betraktar jag likt en skulptör som ska skapa en byst. Jag tar in varenda linje men mina ögon och längtar efter att ömt få beröra.

Mina blickar i smyg fyller mig med beundran och lyckorus.


Vad göra?

Min man ska fira julafton hos sin pappa ihop med sina bröder och deras respektive och barn. Jag är också medbjuden men kan nu inte bestämma mig för om jag ska följa med eller inte. Följer jag med, kommer mamma att sitta själv imorgonkväll och det vill jag inte att hon ska göra. Fast igår sa mamma att det inte gjorde henne något, att det för henne kändes som att det var en vanlig onsdagskväll...

Christoffer kommer ändå hem till mamma på juldagskvällen. Vi ska sova över hos henne till dagen efter då vi ska träffa Jamie, Cecilia och Lukas.

Men vad göra? Just nu känner jag att jag ändå inte vill lämna mamma ensam, men samtidigt vill jag fira julen med Christoffer. Hm, tror nog att mamma vinner i alla fall... Ska tänka på saken.

Fint julkort

Idag fick jag ett vackert julkort från Emma och Robban.

Kortet var egenhändigt gjort av svart  papper med text, snöre och stjärnor i silverfärg. Vad duktig du är Emma!
Tack för att ni dels tänker på mig och skickar julkort och för att du dels Emma har lagt tid på att själv göra kortet!

Utomjordingar och oliver

Jag har hört och läst om människor som påstått att de har blivit bortförda av utomgjordingar; Att de helt plötsligt har kvicknat till och insett att de har förlorat flera timmar av sitt dygn och att de inte vet var de har varit eller vad de har gjort under denna tiden. Jag hade nyss en sådan episod i mitt liv: Miami Vice började sändas på TV och jag kom då underfund med hur mycket klockan var. Jag hade annars uppfattningen om att klockan var 1,5 -2 timmar tidigare på kvällen. Ett jäkla sug efter oliver hade jag också helt plötsligt, vilket fröken chokladälskare annars aldrig brukar ha! (Nu tror jag INTE att jag har haft påhälsningar av utomjordingar, så ni behöver inte ringa till psykakuten! Och hade jag nu haft utomjordingar på besök, vilket jag alltså inte tror, varför skulle de då göra mig sugen på oliver?)

Så nu sitter jag här och äter oliver och undrar vad tusan tiden tog vägen? "Hon måste ha somnat", tänker ni...men nej, så är inte fallet. Jag, fröken insomnia (jag är många fröknar, hihi), har suttit upprätt i soffan framför datorn sedan jag mer eller mindre kom hem ikväll.  Förmodligen har jag bara förlorat mig i cybervärlden och inte insett hur klockan har tickat.  Trots allt känns det skumt...det känns som att flera timmar bara har försvunnit..."Poff".


Jeanna

Kollade på http://www.historiska.se/misc/gemensam/Nomina/nomina/Post.aspx för att se vad mitt namn betyder:

Jeanna

Förekomst

Ovanligt

Härledning

En svensk form av det franska namnet Jeanne som i sin tur är en fransk form av det ursprungligen hebreiska namnet Johanna som betyder Gud har förbarmat sig.


Äldsta belägg i Sverige

1652

 

Historiska personer

Jeanna Oterdahl, lärare, folkbildare och författare, 1879-1965

Hebreiskt


Lite roligt är det, för mamma har faktiskt döpt mig efter Jeanna Oterdahl.
Nyårskryssning

Ni kanske tycker att jag tjatar nu, men det bryr jag mig för tillfället inte om. Känner att jag i skrivandets stund vill skrika av lycka; Min pojkvän är UNDERBAR! Han har precis bokat en fyrdagas kryssning i "Mamma Mia anda" över nyår. Han tyckteatt det kunde vara kul att göra något annorlunda till nyår och kom då med kryssningsförslaget! (Annars hade jag som förslag att vi kunde ha en stor nyårsfest hemma hos mig med våra vänner.)

Ni som vill se vad där är för kryssning vi ska på kan ta er en titta på:
http://www.polferries.pl/specialerbjudanden-2008/nyar

Finns det någon som vill hänga med (det finns biljetter kvar) så kan ni väl höra av er! :o)


Julrush... Aaaahhh!

Fröken insomnia har åter igen varit i farten... Jag och Christoffer la oss någon gång strax efter tre inatt men jag kunde som vanligt inte somna. Till slut lyckades jag men fick bara ett par timmars sömn innan jag åter igen var klarvaken. I morse hade jag myror i kroppen och det slutade med att jag stack ut på stan och passade på att handla årets sista julklappar medan Christoffer fortfarande sov.

Jösses vad folk det var på stan! Ni som känner mig vet att jag starkt ogillar mycket folk i affärer och att vänta! - Alla dessa köer, trodde jag skulle få krupp till slut (men jag får skylla mig själv om jag är ute och handlar sista söndagen innan jul!). Hur som helst så hittade jag allt jag var på jakt efter och jag är nu klar med årets julklappar. Hittade två till farmor och farfar, tre till Christoffer och en till Lukas. Hm, Lukas hade jag egentligen handlat klart till men jag hittade något fint i Gripsholms butik och jag kunde då inte motstå att köpa det. Är jag en snäll faster eller vad? -Den pojken kommer att få många paket! :o)

Egentligen skulle vi i familjen inte handla julklappar till varandra i år; Ingen utav oss behöver eller vill ha något och det känns då onödigt så vi kom överens om att bara handla något symboliskt för någon hundralapp (det var bara Lukas som skulle få "riktiga" julklappar). Jag kan ju nämna att jag spräckte den budgeten flera gånger om i England och Irland! När jag kom hem med alla paketen till mamma igår tittade hon med stora ögon på mig och utbrast: "Hur mycket har du handlat för egentligen?" "Äääähhh...mycket!" Fast, jag har handlat speciella saker till alla: Mamma, Jamie, Cecilia, Lukas och Christoffer, alla ska de få presenter som kommer från hjärtat som är inhandlat under resans gång.

Fyra C:n

Hihi, finns det skillnader mellan män och kvinnor?

Fyra c:n betyder för mig:
Cut, Carat, Cality, Color (Dvs. de kategorier man mäter diamanter i).

Fyra c:n för Christoffer betyder:
Crystal County Cruisers Club (Han har emblemet på sin jeansjacka.)

Titta på ringar

Återigen vill jag påpeka att jag har en underbar pojkvän! Medan vi sitter här på kontoret och jobbar börjar Christoffer skicka länkar på diamantringar till mig på msn. Tänka sig att han har lärt sig vad jag gillar! -Att jag endast tänker sätta på mig relativt enkla diamantringar i vitguld! (Tro mig när jag säger att det är vitguld som gäller för mig och inget annat!)

Här är några exempel på de ringarna han skickade, och som jag hade kunnat tänka mig! :o)


Vitguld med diamant 0,35ct, 1sk Vikt: 2,5 g


Vitguld med 2 diamanter 0,20ct st, 1 diamant 0,15ct, 18k Vikt: 3,6 g

Vykort från Amsterdam

Jag skickade ett vykort till mamma när jag och Christoffer var i Amsterdam. Min kära mamma förstod dock inte vad jag försökt få fram med hälsningen, utan hon trodde bara att jag hade skrivit lite saker för att fylla ut kortet. Att jag försökte insinuera något, gick inte upp för henne. ;o)

"Hejsan Mamma. Skickar en liten hälsning från Amsterdam. Jag och Christoffer har precis varit på en trevlig Coffeeshop där de hade goda brownies. Mums! Vilka fina färger det finns här i Amsterdam, har aldrig sett så många nyanser av grönt och rött. Var tog föresten den lilla apan vägen ? Den var ju nyss här och sjöng och spelade ukulele? Christoffer kan inte skriva under vykortet för han har klättrat upp i ett träd för att mata fåglarna. Kram från Jeanna."


Bild från Amsterdam. Fotograf: Jeanna

Kontakt med gamla ex?

Jag läste precis följande artikel på aftonbladet:

http://www.aftonbladet.se/wendela/relationer/article4007542.ab

Är det bara jag som inte har något problem med att min kille har kontakt med sina ex? "H" t.ex., som Christoffer var ihop med i flera år innan mig, har han fortfarande god kontakt med och det stör inte mig...

Söndagkväll

Det är söndagkväll och vi är på kontoret. -Ingen dag i Växjö utan att vara på kontoret, men jag gillar att vara här så det gör inte mig något det minsta! När jag sitter här får jag en hel del gjort. Tänk om man kunde vara så diciplinerad  när man var hemma!

I eftermiddag har jag slagit in Felicias och Frejas julklappar (Christoffers brorsdöttrar). Jag hittade ett jättesött, flickaktigt julpapper i England som jag tog med mig hem med deras julklappar i åtanke. -Ett silvergrått papper med små söta, tecknade älvor och texten "Christmas Fairy Wishes".


Klart att småtjejerna skulle ha sitt eget julpapper!


Jag vet att rosa inte är en julfärg, men det matchade presentpappret bättre än rött så jag valde det ändå.

På vägen till kontoret stannade vi och handlade asiatisk take away, riktigt gott!


Indisk kyckling i jordnötssås.


 

Lördagsdate

Igår hade jag en datekväll med min pojke!

Pga vissa omständigheter kom jag iväg sent till Växjö så jag träffade C på kontoret. -En hel veckade hade vi varit ifrån varandra! (C hade velat komma ner och sova hos mig två gånger under den gågna veckan, men eftersom jag har varit sjuk och inte velat smitta honom, har jag sagt "nej".)

Det var så härligt att få känna hans hud mot min igen, hans beröring och kyssar, hans doft... Jag skulle lätt kunna bli beroende av allt det där! Efter en stunds ömsesidig beröring invigde vi kontoret (hihi, ni todde väl inte att vi skulle kunna vänta tills senare på kvällen?).

Min plan för kvällen hade varit att vi skulle laga middag ihop, dricka vin och bara ha det mysgit, men eftersom jag var sen beslutade vi att vi skulle äta ute istället. Vi åkte därför till Akropolis där vi beställde in plankstek med oxfilé. Så gott! Dom har den godaste tatsikin som jag har smakat, så för mig blev det den självklara såsen till planksteken. (C körde på rödvin- och bearnaisesås.)

När vi kom hem igen lagade jag till efterrrätt: Panna cotta med hallon som vi avnjöt ihop med ett mousserande vin med hallonsmak. Mumsigt gott det också.

 
Hela kvällen avslutades med att vi tittade på en film, liggandes i sängen. Strax efter tre någon gång, när filmen var slut, somnade vi i varandras armar.Ligga sked någon?

Hihi, fick just ett mail från en kompis till min gamla fd "Kidde". (Kidde och jag hittade varandra på Facebook för ett tag sedan och har haft lite kontakt där.)

Mailet löd: "Du har ingen tjejkompis som också längtar efter nån att ligga sked med?"

Jag svarade "Nej, tyvär!" Men skulle det finnas det någon där ute som är intresserad så kan ni väl höra av er till mig.  ;o)

Present till Freja

(Klockan 03:46 - Fröken Insomnia är i farten igen.)

När vi var på väg hem ifrån England fick Christoffers bror Jerry och hans tjej Marina sitt första barn, en liten Freja. Jag har precis slagit in Frejas "Välkommen till världen present". (Obs, detta är inte Frejas julklapp). Eftersom jag inte vet vad de själva redan hade inhandlat till lilla Freja, körde jag på det säkra kortet och köpte söta flickkläder.

Lilla Freja fick sin present flickaktigt inslaget: Olika nyasner av rosa och silver.  (Jag vet, min fd sociologilärare hade skällt ut mig om hon hade sett färgerna på denna presenten!)


Jag passade även på att sätta silverfärgade etiketter på julklapparna jag slog in tidigare på kvällen.


Lugn hemmakväll

Jag skulle egentligen ha varit uppe hos Christoffer nu, men eftersom jag har varit sjuk hela veckan blev planerna ändrade en del. Jag har inte hunnit med ett dugg av allt jag skulle ha gjort den här veckan (hjälp!), till följd fick jag skjuta upp att åka till farmor och farfar imorgon (för jag får då inte åka dit upp och hjälpa dom när jag är sjuk, hihi!)

Så ikväll hade jag tänkt att jag bara skulle ha en lugn hemmakväll i min ensamhet. Jag blev sugen på pasta och kötfärsås och en film, så det blev mina planer för kvällen.

När jag lagar mat använder jag sällan recept. Oftast känner jag mig modig och "hittar på" medan jag står framför spisen. Köttfärsåsen ikväll blev tillagad på samma sätt och jag måste berömma mig själv och säga att den blev riktigt god. (Jag vet att vi är i Sverige och att man i detta landet inte får berömma sig själv, men det struntar jag i!) Jag blandade ihop röd paprika, lök, färsk svamp, tomat, buljong och grädde som jag lät sjuda tills såsen hade tjocknat. Kokte sedan tagliatelle men hällde av vattnet strax innan de blev "el dente" och hällde sedan över det i såsen och lät den koka färdigt så att pastan skulle suga i sig smaken. Mumsigt gott blev det!


Kvällans pasta, som jag blev riktigt nöjd med!

Förra helgen när jag var i Växjö köpte jag det prisbelönta dramat "Kärlekens slöja" (eller "The Painted Veil", som orginal titeln är, men Naomi Watts och Edward Norton) och ikväll tänkte jag att den skulle den passa utmärkt eftersom jag var på humör för ett romantisk drama.

Senare på kvällen slog jag in lite julklappar. Jag hade bara fem stycker här hemma som jag kunde slå in eftersom resten redan var hos mamma. Ni som känner mig vet att jag älskar att slå in presenter. Jag anser att tiden man lägger ner på själva inslagningen, nästan är lika viktig som själva  innehållet. - Ni håller säkert inte med mig, men jag anser att själva presentinslagningen är av psykologisk vikt och jag lägger gärna ner tid och pengar på att få det fint. (Ni skulle bara veta hur mycker pengar jag lägger på omslagspapper och snören! Jag tog till och med hem fina papper från en affär nu när jag var i England! Hm, tänka sig att Christoffer inte tyckte att jag var det minsta konstig över att släpa hem rullar med papper från England. Hihi, jag antar att han har börjat inse hur min kreativa hjärna fungerar nu!)


 Kvällens presentskörd. Fem presenter, allt inslaget i svart och silver.

Kristallkronor

Har jag en underbar pojkvän eller vad?

Som ni alla vet tycker jag att kristallkronor är vackra. När jag bodde ihop med A, fick jag inte ha någon i huset. (Fast, hihi, det första jag körde och köpte i Malmö när vi separerade var en kristallkrona i gammaldags stil, så fin är den!)

När jag och Christoffer var i Amsterdam hälsade vi på hans kompis som är antikhandlare och jag gick runt i hans butik och beundrade alla gammla kristallkronor. Vad fina dom var!

Så nu ikväll har min käre älskling skickat länkar till mig på kristallkronor som är till salu... Fan vad jag älskar honom! -Alla sådana här "småsaker" som han gör HELA TIDEN får mig att älska honom ännu mer!

Du är helt underbar, Christoffer!


Årets första julkort

Idag fick jag och Christoffer (jajemensa, ditt namn stod med på kortet!) årets första julkort: Från Hanna (min nästkusin), Mikael (hennes sambo) och Ebba (deras lilla bebis). Så sött! :o)  Tillsammans med julkortet vad även en inbjudan till Ebbas dop i januari. Jag har ännu inte varit och hälsat på dom sedan Ebba föddes så det ska bli kul!

Sjäv har jag skickat ut en hel hög med julkort till min familj och mina vänner i år, har nog aldrig skickat så många innan tror jag. (Jag hittade fina julkort i England som jag köpte.) Om jag ska vara ärlig tycker jag att  det är en fin handling att skicka julkort; Att välja ut kort som man känner representerar en själv (vackra eller roliga) och som man sedan skicka till nära och kära. -För en ytterst liten summa pengar kan man skicka en tanke till någon och göra personen/personerna i fråga uppmärksam på att de finns i ens tankar.

Tänk om?

Älskling, jag fick precis ett skräcksenario i huvudet: - Tänk ifall våra barn vill spela fotboll eller ishocky! -Aaaahhhh, hjälp!

Måtte vi få barn som är mer kreativt lagda! Dans, musik, teater, fotografering osv. Ska det nödvändigtvis bli sporter finns det följande att välja på i min värld: Gymnastik, kamsport, fäktning och simhopp. Inget annat, tack!

Men Jamie...vill nu Lille Lukas nödvändigt sysselsätta sig med idrotter så lovar jag att komma och titta och heja på honom. Alltid! Jag ska vara hans bästa hejarklack!

Rosa Semlor och stekt Ugga med Pepparkaka

Jag vet inte varför jag kom och tänka på det här just nu. - Eller, jag tänkte på Anna L och då dök detta minnet upp...

Fröken Håkansson gillar som sagt färger...  ;o)
Kommer ni tjejer ihåg det året jag fyllde år på gymnasiet och hade bakat semlor som jag bjöd på...som jag hade färgat rosa, hihi! Anna L tyckte jag var jättekonstig och satt bara och skrattade åt mig.


Och när jag tänkte på Anna L och mat kom jag att tänka på Magda och denna mathistorien....

När jag kom hem från USA efter att ha pluggat hade jag ju en "välkommen hem fest". (Vad jag nu skriver har jag inspelat på video och det är sjukt roligt att höra Magda!)
 
Jag bjöd på mat och medan alla står i köket och ska ta maten säger Magda till min mamma: "Vad är det för något?" "Det är ungstekt uggla med pepparkaka", svarar mamma. "Va?", utbrister Magda förskräckt, hihi.

This is The Life

Den här låten är till Christoffer, den får mig att tänka på Irlandsresa. (Amy MacDonalds skiva var en av dom som jag hade med mig under resa. Just den här låten spelade vi en hel del på Irland.)

Amy MacDonald - Is This The Life

Oh the wind whistles down
The cold dark street tonight
And the people they were dancing to the music vibe
And the boys chase the girls with the curls in their hair
While the shy tormented youth sit way over there
And the songs they get louder
Each one better than before

And you're singing the songs
Thinking this is the life
And you wake up in the morning and your head feels twice the size
Where you gonna go? Where you gonna go?
Where you gonna sleep tonight?

And you're singing the songs
Thinking this is the life
And you wake up in the morning and your head feels twice the size
Where you gonna go? Where you gonna go?
Where you gonna sleep tonight?
Where you gonna sleep tonight?

So your heading down the road in your taxi for four
And you're waiting outside Jimmy's front door
But nobody's in and nobody's home 'til four
So you're sitting there with nothing to do
Talking about Robert Riger and his motley crew
And where you're gonna go and where you're gonna sleep tonight

And you're singing the songs
Thinking this is the life
And you wake up in the morning and your head feels twice the size
Where you gonna go? Where you gonna go?
Where you gonna sleep tonight?

Dekorerad Lastbil

Jag tror att "Stockholms Marcus", en av Christoffers Chaufförer, gillar "sin" bil. I alla fall är den väl pyntad! (Här kan du få lite tips Jamie och du vill pynta "din" bil!)


Har det kommit upp en julgran på Hjalmar Petris Väg?


Ni trodde väl inte att han hade glömt inredningen?

081004 hos Annicka

Vad hände hemma hos Annicka egentligen lördagskvällen den 4 oktober 2008? (Obs! JAG var nykter!)
Wok säljes...

Denna tycker jag är jädrigt rolig!


"Tips" inför bröllopet

Christoffer har fått tips av Marco och James på vad han och jag kan göra när vi gifter oss...

- Åka till Leardal i Norge och pippa under vattenfallet.

Har ni några tips får ni gärna skiva dom i kommentarerna.

Presenter

Som liten älskade jag jul och födelsedagar. Anledning: Presenter! Ni som kände som som ung vet vilket stort lekrum jag och min bror hade, att både han och jag var bortskämde på den punkten. (Fast å andra sidan så hjälpte både jag och min bror till väldigt mycket hemma och i skogen, det var alltså en form av "utbyte".)

Visst älskar jag fortfarande julen, men nu uppskattar jag familjen, stämningen, samhörigheten och chansen till att ge bort presenter. Att få är inte viktigt för mig längre, men jag älskar att ge bort! Detsamma gäller min egen  födelsedag, jag bryr mig inte om presenterna utan det är att familj och vänner träffas som är det viktiga för mig.

Jag är inte till salu, pengar och prylar imponerar inte på mig det minsta. (Hade jag velat ha pengar hade jag stannat i Houston och gift mig jävligt rikt, men nej tack! -Jag valde bort det där!) Är man ute efter pengar och "besatt" av prylar tycker jag att det är synd, det är ju tecken på materialism! Jag tycker att det är tragiskt att det finns människor som behöver pengar och prylar för att hävda sig och för att må bra. Att ta hjälp av yttre faktorer för att stilla sitt inre! (Okej, så jag har en dyr kamera, men den är en förlägning av min personlighet eftersom den hjälper mig att utveckla och stilla min hunger för kreativitet. Dvs. att det inte är kameran i sig utan vad jag kan använda den till och det syfte den tjänar i mitt liv som jag är ute efter. Big diffrence!)

Ska man hitta den "perfekta" presenten till mig behöver man inte gräva djupt i sin plånbok. Jag uppsakattar mycket hellre presenter som kommer från hjärtat, som man har lagt tid på, än om man gick ut och köpte något dyrt till mig. Te x:
- Ett fotografi som man själv tagit och ramat in
- En tavla man själv har målat
- En middag man själv tillagar och bjuder på
- En sång eller dikt som man har skrivit
- Ett smycke man själv har tillverkat
- Saft, marmelad, konfektyr eller något annat som man själv har tillverkat

    

Lärling: Byta däck

I helgen var mamma på weekend i Malmö. När hon på söndagsmorgonen kom ut till bilen i parkeringshuset hade hon haft inbrott och ena rutan var sönderslagen.

Eftersom Jamie har köpt en ny Mercedes, stod hans gammla "Nisse" hemma hos mamma. Mamma behövde ju nu en bil att tillfälligt köra, så hon lånade Nisse, men den hade inga vinterdäck. Så i söndagskväll gjorde jag mamma till min lärling och visade henne hur man byter däck!
 


Titta Lillstrumpa vad duktig vår mor är. Med min hjälp bytte hon alla däcken själv!
Sjuk

I fyra dagar har jag nu varit sjuk och legat nerbäddad hemma i soffan framför TV:n. Idag är egentligen den första dagen som jag mår bättre, men jag är fortfarande väldigt seg.

Blä! Jag har inte tid att vara sjuk, har så mycket att göra här hemma innan jag åker upp till Växjö igen. Dessutom har jag långtråkigt, orkar inte gröra någonting (det är därför som jag har skrivit så många inlägg på min blogg de sneaste dagarna).

Look alike?

Under årens lopp finns det främst tvä kändisar jag har fått höra att jag liknar: Gillian Anderson och Shirly Clamp


Inte lika ofta (men det har förekommit vid fler än ett tillfälle) har jag även fått höra att jag liknar: Julianne Moore och min pojkväns buddy: Jill Johnsson.

 

Hm, alla vill ha mig till en rödhårig (det är ju bara nu i några månader som jag annars har färgat mitt hår rött, innan jag har färgat det mörkbrunt i år och dagar). Ofta brukar folk tro att jag är naturligt rödhårig "eftersom jag är fräkning och grönöggd". Och?

Miami Vice

Som ni alla vet lider jag av sömnsårigheter så jag är ofta vaken om nätterna. Sedan jag kom hem från England har jag upptäckt att  6:an sänder avsnitt av Miami Vice sent om nätterna. Herre Jöses, kan man göra annat än att le åt denna serie!

Serien sändes i USA 84-89 och uppmärksammades en hel del (på den tiden) för att den använde sig mycket av musik och visualla effekter. Men det första jag tänker på när jag hör Miami Vice är Don Johnson i en T-shirt och en tunn kavaj med uppkavlade ärmar.

Det mest komiska i det hela är att när man ser tillbaka på 80-talet minns man hur hypad den var! Hihi, kommer ihåg att pappa och hans kollegor gillade serien som bara den. Men jag ska vara ärlig, jag och Jamie tyckte också också om att titta på serien sent om lördagskvällarna!  Nu kan jag mest bara tycka att serien är komisk och allt i den är bara så fult: Kläderna, frisyrerna, inedningen och bilarna. (Ska man ha en 80-tals fest kan jag lova er att ett avsnitt av Miami Vice kan få alla i stämmning samt att det är en utmärkt källa för 80-talsinspiration.) Men jag erkänner: Jag gillar fortfarande ledmotivet!

Jag hittade följande uttalande om serien: "Unlike standard police procedurals, the show drew heavily upon 1980s New Wave culture and music. It is recognized as one of the most influential television series of all time. People Magazine stated that Miami Vice "was the first show to look really new and different since color TV was invented." -Hihi, det ni!

(Filmen som kom ut 2006 tänker jag inte kommetera, den var bara för dålig. Stor besvikelse!)Luciadagen

Bättre set än aldrig, men här kommer info om vad jag hade för mig på Lucia.

Jag vaknade klockan åtta av att Christoffer steg upp. Han skulle till Jönköping och jobba med Denny. Efter motvilligt ha släppt iväg min älskling försökte jag somna om med misslyckades. Istället steg jag upp, klädde på mig och åkte in till stan. Jag handlade blomkrukor, julstjärnor, apelsiner, kryddnejlikor och lite julpynt. Träffade på Jens (mitt gammla stul) på City Gross och pratade en stund med honom innan jag åkte tillbaka till torpet igen. Hemma igen började jag att städa, tvätta och julpynta.

   

Klockan halv fem på eftermiddagen var jag klar med allt i torpet och jag satte mig i bilen och körde mot Blekinge. På vägen hem ringde jag till Jamie, eftersom Lukas fyllde 1 månad ville jag komma förbi och lämna en liten present samtidigt som jag ville titta på bilder på deras nya hus.På Irland hade jag hittat ett fulsnyggt julpynt i glas men en målad pigvin med texten "Baby´s first X-mas 2008" som jag hade snott in och överlämnade till Jamie som 1 månads present till Lukas. Jamie visade mig sedan bilder på deras nya hus och shit pommes frites: vilket hus! Så snyggt och stort! Efter en stund vaknade Lukas och jag passade på att gosa lite med honom.Pappa Jamie visste inte att jag kunde byta blöjor. Men...jag har j gjort det många gånger innan! Hur som hest fick jag gödkänt av honom och en "clearing" till att sitt barnvakt framöver. -Ja, gärna! :o)

Strex efter niotiden på kvällen körde jag hem från Jamie och Cecilias. På vägen beställde jag en pizza och sedan körde jag hem till mammas. (Mamma var iväg på weekenda så jag skulle sova hos henne och passa katterna.) När jag kom hem åt jag pizzan medan jag tittade lite på dansbandskampen och sedan somnade jag.

Rökfri

Kom på att jag har glömt att uppdatera er om mitt försök till att sluta röka:

Under vår resa till England och Irland rökte jag inte en enda gång. -Jag varken ville eller kunde göra så mot Christoffer. Hihi, eller som Minna sa: "Christoffer måste vara bra på att vifta med sin trollstav!" ;o)

När jag kom hem rökte jag några cigaretter bara (hade några stycken kvar i ett paket). Men sedan jag rökte upp dom i helgen har jag inte rökt mer alls.

Duktig flicka!Anledningar att älska dig

Detta är en kärleksförklaring till min själsfrände, till min Christoffer!

Anledningar till att älska dig:

Jag är otroligt attraherad av dig. (Den som säger att utseende inte spelar någon roll ljuger!) Du är vacker och du är söt! Jag kan spontant beundra dig, låsa fast min blick vid dina ögon, ditt ansikte och se på dig i långa stunder. Jag vet att du märker att jag gör så här ibland, men jag kan inte rå för det, du får mig till det. Med min blick vilande på dig kan jag inte göra annat än att mysa inombords! -Tänk att denna vackra man, med ögon man kan drunkna i och med ett leende som får en att smälta, älskar mig!

Du har allt jag någonsin ha velat ha av en man! Ju mer tid jag tillbringar med dig, ju mer upptäcker jag hur perfekt (enligt mina mått) du är... Jag visste inte att det var möjligt att hitta någon som dig, någon som har "allt"...

Egenskaper du har som jag vill ha hos en man:
- Du är snäll och godhjärtat.
- Du är generös och omtänksam
- Du är självständig och självsäker
- Du har humor och du bjuder på dig själv
- Du är väldigt smart och ambitiös
- Du är öppen och ärlig
- Du har en god social kompetens
- Du är berest och du tycker om att resa
- Du kan och du tycker om att dansa
- Du kan laga mat
- Du är händig
- Du kan hantera pengar
- Du kan hantera alkohol; Du vet vart din gräns går (dvs. att du inte blir för full) och när du dricker är du fortfarande en trevlig människa, din personlighet förändras inte till det värre.
- Du älskar musik och du är musikalisk
- Du tycker om att fotografera
- Du vill gifta dig och skaffa barn med mig
- Vi har samma "drömhus" i tankarna

- Du snusar och du röker inte
- Du är inte en sportfåne

Utöver dessa egenskaper tillkommer det sätt du behandlar mig på:
- Du visar öppet din kärlek för mig - Du tar alltid min hand när vi är ute och går och du har inget problem med att öppet kyssa och krama om mig (vilket du ofta gör).
- Jag får ofta hör dig berätta hur mycket du älskar mig och att du tycker att jag är söt och vacker. Jag får ofta även höra hur speciell jag är och att du aldrig förr har träffat någon som mig eller känt så här för någon tidigare.
- Du gör spontana saker som du vet att jag tycker om och du planerar "dejter". Allt från att bjuda på fin middag ute, till att dyka upp på kontoret med mjukglass med chokladsås (vilket jag älskar) till att planera en nyårskryssning.
- När vi sover lägger du dig alltid tätt intill mig och håller mig nära.
- När vi inte är tillsammans får jag flera sms och meddelanden på datorn om hur mycket du saknar mig.
- Du kan trotsa snöoväder mitt i natten och köra till mig bara för att du vill träffa mig.

Så har vi sexet och närheten:
- Mmm! Du är härlig och du är helt otrolig! Jag älskar sex med dig och jag älskar din beröring, dina kyssar! Jag har aldrig förr haft en sådan närhet med någon, aldrig! Du är fantastisk!

Utseende, personlighet, sättet du behandlar mig på samt sexet och närheten: På alla punkter är du helt underbar min älskling! Som jag flertalet gånger tidigare har nämnt, har jag aldrig förr varit med om något liknande! Jag älskar dig!


Konstant i två veckor

Jag är en person som ibland behöver dra mig undan och vara för mig själv.  Visst gillar jag att ha folk runt omkring mig, men ibland uppskattar jag ensamheten.

Jag ska vara ärlig: Innan jag och Christoffer åkte iväg, funderade jag över om vi skulle klara av att tillbringa två veckor ihop, dygnet runt, i en lastbil utan några större problem.

Nu visade det sig att jag inte hade något att oroa mig för. Hela resan gick väldigt bra, mycket bättre än vad jag någonsin hade kunnat drömma om! Jag saknade inte min ensamhet en enda gång! Både jag och Christoffer var till och med "tvugna" att flera gånger sova tätt ihop under resans gång. När vi väl kom hem till Sverige var det meningen att jag skulle åka tillbaka direkt till Blekinge, men jag kunde inte utan stannade två dagar till i Växjö. -Vi hade bara ett behov utav att vara nära varandra.Gravid man

Jag tittade en stund innan på domukentären om Thomas Beatie. Efter att ha sett den måste jag säga att jag skäms för alla de intoleranta människor som finns på denna jord! Jag blir förbannad när jag ser hur folk har behandlat honom och hans fru! Hur f-a-n kan man göra så mot någon?

Personligen tycker jag att det han har gjort är väldigt vackert och fint!


Thomas Beatie är nu gravid för andra gången.

Lillebror husägare

För 1,5 vecka sedan köpte Jamie och Cecilia hus (Jamie ringde exalterad till mig när jag var i England och berättade nyheten).

Jag ska vara ärlig, jag trodde att ni hade blivit helt jädra galna som tänka lägga ut så mycket pengar för ett hus där uppe. Men efter att ha sett huset tar jag tillbaka vart enda ord. - Shit, vilket fint och stort hus! Jag älskar det! Jag kan riktigt se hur Lukas kommer att springa runt i de stora salarna och leka! :o)

Hihi, jag kan ju nämna att jag tycker att mitt hus nu känns väldigt litet och ynkligt jämfört med ert! Men grattis hur som helst! Huset är verkligen helt underbart fint!

Tomten när man var liten.

När jag och Lillstrumpand var små skrev vi önskerlistor till tomten.  Dessa färste vi sedan på utsidan av köksfönstret några veckor innan julafton så att tomten skulle kunna komma och hämta dom.

På kvällen den 23 december satte vi ut en tallrik med risgrynsgröt på kökstrappan. På morgonen den 24 var det första vi gjorde när vi vaknade, att se ifall tomten hade ätit upp gröten. Och tänka sig, var enda julaftonsmorgon var gröten uppäten ;o)

Något som jag dock inte riktigt förstod som liten var varför mamma och pappa köpte julklappar när det var tomten och hans nissar som tillverkade dom i verkstaden i Nordpolen?

En lista för att det är kul med listor :)

Denna har jag snott från Maria :o)


Var är din mobiltelefon? På soffbordet.
Var är din andra hälft? I Skåne på julbord.

Ditt hår? Är inte tvättat på flera dagar och uppsatt i en hästsvans (jag är sjuk).
Din mamma? Är glad över att jag äntligen har en pojkvän som hon gillar.

Din pappa? Saknar jag! Tänker rätt mycket på honom nu när Lukas har kommit till världen.
Syskon? Lilla pappa Jamie. Han och jag har kommit varandra närmare under det senaste året.

Det bästa du vet? Just nu är det att mysa och gosa med Chrostoffer. Älskar hans närhet och att bara ligga på hans arm och prata med honom.

Din dröm inatt? Kommer faktiskt inte ihåg min dröm inatt, annars har jag kommit ihåg mycket av mina drömmar på senare tid.
Din dröm/ditt mål? Att vara lycklig och att jag kan finna lycka i vad livet än har ett erbjuda mig.

Rummet du är i? I vardagsrummet hemma i mitt hus.
Din hobby? Älska som sagt att dansa. Nu på senare tid har jag (äntligen) fotogreferat en del igen. (Bara på resan nu senast tog jag över 1000 bilder).

Din skräck? Ormar. Gillar heller inte  yxor och vassa föremål (känner en smärta i halsen när jag ser dessa).

Var vill du vara om 6 år? I ett gammalt hus på landet, hemma och mammaledig med mina och Christoffers barn.
Var var du igår? Jag var sjuk så jag var bara hemma, låg nerbäddad hela dagen och kvällen.

Vad du inte är? "Blond".

En sak du önskar dig? Lycka och hälsa för mina nära och kära. Hade även velat ha en  sista dag ihop men pappa.
Var du växte upp? I ett stort hus på landet utanför Karlshamn

Det sista du gjorde nu? Stoppade in ved i kaminen.
Dina kläder? Ljusblå pyjamas (är som sagt sjuk).
Din TV? En "tjock", silverfärgad 32 tums TV.
Ditt/dina husdjur? Kattsystrarna Maja och Mu

Dator? Bärbar

Ditt humör? Seg; Snuvig, trött och ont i huvudet. Annars känner jag mig harmonisk och lugn.

Saknar någon? Christoffer och pappa.
Din bil? Skrållan: En Blågrå Renault Clio
Något du inte har på dig? Blöjor
Favoritaffär? Sia kanske?

Din sommar? Älskar jag att ta långa frukostar ute på verandan i solskenet.
Älskar någon? Christoffer, min familj och mina katter

Favoritfärg? Ljusblå

När skrattade du senast? Jag skrattade hysteriskt i fredagskväll när jag var ute och åt med Christoffer och några kompisar i växjö och de berättade diverse historier från "gammla tider" för mig.

När grät du senast? När jag träffade Jamie med Lukas på BB

 

Jag utmanar alla som vill. Meddela mig om ni antar den så jag kan läsa :)


Var är folks problem?

Jag har under de sneare dagarna fått kommentarer här på min blogg som dels skulle tyda på att jag är naiv när det gäller mitt egna förhållande till Christoffer och som dels skulle föreslå att jag inte har respekt för mina vänners förhållande. Jag måste ärligt säga att jag förstår inte vad folks problem är!

Vi börjar med mitt inlägg om sex:

Man behöver inte vara Einstein för att veta att sex är viktigt i ett förhållande! Jag älskar sex och vill gärna ha det mycket och ofta och det står jag för! (Så skiter jag som sagt i fall ni tycker att det gör mig till en slampa!) Jag står även för att jag tycker att det är synd att flertalet av mina kompisar ha lite sex med sina partners! Ärligt, jag tror och tycker att lite sex i ett förhållande gör mer skada än nytta! Ett bra sex liv ökar intimiteten och stärke ett förhållande. Jag anser också att om man har lite sex, finns det säkert en förklaring till att det är så och jag tycker då att det skulle vara hälsosamt för förhållandet att göra något situationen. (Nu menar jag inte all alla ska ha sex tre gånger om dagen som jag och C har ibland, inte alls. Men som jag sagt, anser något utav parterna att man har för lite sex eller att sexet inte är tillräckligt "bra", är det förmodligen så!) Jag tycker också att det är naivt av tjejer att tro att killar är nöjda med lite sex i ett förhållande, för tro mig när jag äger att så inte är fallet!

I fall dessa uttalanden, som bortsätt från mina egna åsikter, även är vetenskapligt bevisat,på något sätt skulle vara respektlösa mot mina vänner borde ni nog tänka om. Jag förstår ärligt talat inte hur att jag genom att skriva detta skulle vara respektlös mot mina vänner? - Jag har bara skrivit det uppenbara och om någon tar åt sig av det kanske det beror på att skon klämmer och man då projicera detta på mig?  Eller? -Jag vet inte varför man annars skulle vända det mot mig?

Så ja, jag har ett väldigt bra sexliv just nu och jag är överlycklig över att ha hittat en likasinnad! Kan jag inte få vara glad för det? Att jag har hittat någon som får min värld att gunga?


Ang. 100% förhållande:

När jag pratar om 100% förhållande så pratar jag om tvillingasjälar. I mina romantiska drömmar har jag alltid trott på tvillingsjälar men jag har som sagt aldrig träffat ett par som jag känt att dom har varit ämnade för varandra. Eller okej, jag har träffat ett par i USA en gång och det var vackert att se deras samhörighet.

Jag har då aldrig förr varit ihop med någon som jag känt att jag fullt ut har hört ihop med och att jag har egentligen aldrig känt fullt ut att vi har varit ämnade för varandra (inget illa menat mot mina fd). Visst att jag havarit kär i dom och så, men det har ändå aldrig varit 100%. Det har funnit saker hos den andre som vi inte har gillat och som vi har retat oss på hos varandra och jag har inte känt den där riktiga samhörigheten och intimiteten.

Jag menar heller inget illa mot något par i min omgivning, men om man framför andra människor bråkar och kallar varandra för namn och beskriver ens partners fel och brister så kanske man inte har det bästa förhållandet, nej... Eller om man försöker styra och ställa över sin partner så kanske man inte heller ha det bästa förhållandet. Eller om man är i ett slentriant förhållande... Åter igen så gör jag bara observationer av vad jag ser i min omgivning! (Obs! Nu påstår jag INTE att alla par jag jag har i min omgivning faller under några av de tre katergorierna här ovanför!) Jag skulle vilja påstå att vissa par i min omgivning hade mått bättre av att vara ihop med någon annan eller att de istället hade försökt göra något åt deras förhållande, för av det jag bevittnar verkar de inte befinna sig i ett förhållande som är kärleksfullt.

Andra par i min omgivning kanske passar bra ihop men att jag, av det jag ser, tycker sakna en viss intim samhörighet för att få det att bli vad jag kallar ett hundraprocentigt förhållande. Dvs. ett "tvillingsjäls förhållande". Om ni alla anser att ni är ihop med er perfekta partner, att ni är fullt nöjda och att ni tror att det inte finns någon där ute i världen som skulle vara bättre ämnad för er, så ber jag om ursäkt. Då får jag erkänna att jag har fel!


Min så kallade naivitet:

Ni får gärna kalla mig för naiv, helt okej. Men jag tycker som sagt att ni dömmer mig utan att först ha träffat varken Christoffer eller sett oss ihop (och är inte det grunden i en betraktelse - att i verkligheten betrakta objektet eller objekten i fråga?).  Jag vet att det är helt lönlöst vad jag skriver på den här punkten, ni kommer ändå att tro vad ni vill och som jag sagt innan är det ert problem och inte mitt. Jag förstår dock bara inte varför ni inte kan eller vill vara glad för min skull?


Sist men inte minst så vill jag förklara att min syfte med mina inlägg inte har varit att vara respektlös mot någon. Jag har som sagt bara försökt skriva vad jag har sett i min omgivning. Så okej, jag kanske har mitt eget förhållande på en pedestal, men för första gånger i mitt liv känner jag att jag har träffat någon som uppfyller allt jag någonsin ha velat ha. Jag anser att jag med all rätt kan sätt Christoffer på en pedestal, han är värd allt och lite till!

Vänskap


Jag googlde defintionen på "vänskap" och fick följande träff:


Friendship is a term used to denote co-operative and supportive behavior between two or more people. In this sense, the term connotes a relationship which involves mutual knowledge, esteem, and affection and respect along with a degree of rendering service to friends in times of need or crisis. Friends will welcome each other's company and exhibit loyaltyalturism. Their tastes will usually be similar and may converge, and they will share enjoyable activities. They will also engage in mutually helping behavior,  such as exchange of advice and the sharing of hardship. A friend is someone who may often demonstrate reciprocating and reflective behaviors.

Value that is found in friendships is often the result of a friend demonstrating the following on a consistent basis:

  • the tendency to desire what is best for the other,
  • sympathy and empathy, 
  • honesty, perhaps in situations where it may be difficult for others to speak the truth, especially in terms of pointing out the perceived faults of one's counterpart
  • mutual understanding.
När jag läser denna beskrivning, vilken jag håller med om, känner jag att endast två personer i min omgivning faller inom ramen för dessa beskrivande ord: Annicka och Linnéa.

Ni två har alltid funnits där för mig! Har jag varit nere har ni låtit mig få prata av mig och ni har stöttat mig. Ni har hört av er regelbundet till mig (ibland flera gånger per dag) för att veta att ni finns där för mig, att ni bryr er om mig. Vad som än har hänt, både i med- och i motgångar, har ni funnits där.

Jag kan ärligt säga att det är ni två jag känner att jag alltid kan ringa till, jag vet att ni finns där för mig. Om det så är mitt i natten och det har inträffat något, vet jag att jag skulle kunna ringa till er! (Linnéa var tex den första jag ringde till klockan fem på morgonen när jag kom hem från sjukhuset när min pappa hade dött.)

Sedan jag blev sjukskriven är det ni två som har stöttat mig. Jag kanske inte alltid har varit så bra på att uttrycka min tacksamhet, men ni ska veta att jag värdesätter både er och den tid ni lägger på mig! Tack tjejer!

Jag hoppas att ni känner att jag finns där för er också, i ur och skur!

Jag vill även nämna en annan person som är speciell i mitt liv, som har funnits där för mig: Lillebror Jamie! Tack för att du finns och tack för att du bryr dig om din storasyster!

Wii Sex ..

Hihi, vad som kan hända om en kille får för lite sex hemma:

http://www.youtube.com/watch?v=JvkUs3cdw_c&feature=related


Vilka tittar?

Jag tittade just på statistiken på min blogg. Idag har 87 st varit inne och kikat på min blogg, igår var antalet 51 st. Hm, undrar vilka alla dessa är? Tänka om folk kunde lämna små avtryck...

Sex i ett förhållande

(Jag tänkte att jag skulle fortsätta med att göra folk förbannade.)

Sociologen Desnomd Morris menar att prostituerade uppfyller en viktig funktion i samhället. De gör det möjligt för män att få sina sexuella behov uppfyllda, behov de inte får tillgodosedda hemma. Hade tillgången till prostituerade inte funnits för dessa män, hade männen till slut lämnat sin familjer i brist på tillgodosedda behov.  Dvs. att prostitution gör det möjligt, enligt Morris, för familjer att hålla ihop.

Psykologen och äktenskapsrådgivaren John Grey menar att kvinnor generellt behöver kärlek för att kunna ge sex medan män behöver sex för att kunna ge kärlek. Dvs. att enligt Grey, är män och kvinnor motpoler på kärlek och sex, något som vi kvinnor oftast inte förstår.

Jag tänker inte namnge några personer, men jag vet att flertalet folk i min omgivning har väldigt lite sex med sin partner. (Vad som är lite är subjektivt, men önskar man att man hade mer, och kanske bättre sex, anser jag att man har för lite.) Jag tycker att det är högst synd att det är så, ledsamt faktiskt. Vad jag anser orkaserna till bristen av sex i deras förhållande är tänker jag inte gå in på, det är inte min uppgift att klargöra det för världen. Men jag behöver väl knappast räkna upp alla undersökningar och psykologers uttalanden för att bevisa att sex i ett förhållande är av största vikt; Han man ett bra sexliv utgör sexlivet en liten del i förhållandet eftersom det då inte blir som en friktion i förhållandet. Men om man å andra sidan har ett dåligt sexliv upptar det istäellet en stor del.

För att citera min älskling: "Blir man mätt hemma är man inte intresserad utav att äta ute." -Det kanske låter hemskt att min älskling har sagt så till mig, men kommentaren är tagen i ett samtal om varför man är otrogen och jag förstår hans inlägg till punkt och pricka.

Vad jag vill få fram är:
-Jag tycker att det är väldigt synd att en del av mina tjejkompisar har så lite sex som de har! Sex är härligt och underbart och kan vara väldigt intimt och vackert! Hur som helst så anser jag att det förstärker ett förhållande. Har man lite sex, anser jag att det finns en anledning till att det är så och jag tycker då att det är synd att man inte vill göra något åt saken. (För som sagt, jag är övertygad om att det finns bakomliggande orsker om man har lite sex i ett förhållande.)
- Det här låter cyniskt, men jag är bara realistisk. Jag vill heller inte smutskasta någon! Om samma tjejer på fullaste allvar tror att deras killar är nöjda med att ha sex en gång var fjortonde dag, eller ännu mindre än så, borde de nog tyvärr tänka om. Tro mig: Så är inte fallet! Jag menar inte att på något sätt vara elak, inte alls, men som jag skrev innan är jag bara realistisk. Jag erkänner att det finns undantag, men jag är övertygad om att en kille/man generellt sett inte skulle stå ut i ett livslångt förhållande med något som de anser som för lite sex. Visst, att det kanske skulle fungera ett tag, men inte hela livet! Vill man som tjej blunda för detta faktum, tycker jag att det är en aning tragiskt.

(Om ni undrar hur ofta vi ha sex...tja, jag är inte pryd så... Innan blev det av någon anledning alltid tre gånger per dygn. Men nu är jag hemma och då blir det ju inget. Men oftast blir det i genomsnitt  minst en gång per dygn... Inte för att vi har ett tvångsmässigt beteende, utan för att vi njuter av varandra!)

Bästa dagen i mitt liv?

Lördagen den 6 december var en underbara dag på alla sätt och vis! Jag och Christoffer tillbringade dagen i Cardiff, huvudstaden i Walse och på kvällen körde vi över till England och staden Bristol. Allt som hände den dagen fick mig att mysa och jag kan ärligt säga att det var en av de bästa dagarna i mitt liv!

En stund efter att vi vaknat vandrade vi hand i hand in mot stadens centrum. Det var 14 grader varmt ute och solen sken, vädret var riktigt härligt! Christoffer hade leende tidigare pekat ut "Clifford Castel" på kartan, han visste att det skulle göra mig glad; Att antligen få se ett riktigt slott.


Clifford Castel

När vi närmade oss stadens centrum såg vi slottet torna upp sig bakom träden. Vi vek av och vandrade genom slottsparken en stund, beundrade slottet och tittade på små ekorrar som härjade runt bland löven och träden.

Efter att jag nöjd hade beundrat slottet en stund och tagit en massa bilder, vandrade vi in mot stadens shoppinggator. Överallt var det julpyntat och julmusik kunde höras lite här och var och jag kom i riktig julstämmning.


Julpyntad galleria i centrala Clifford

Utan krusduller följde Christoffer med mig in i tex inredningsbutiker och möbelaffärer. Vi tittade på vad affärerna hade att erbjuda, pekade ut för varnadra vad vi tyckte om och skulle vilja ha. (Kan erkänna att jag hade ett leende på läpparna när vi hand i hand varndrade runt bland dessa affärerna.)


Vi vandrade i "bling-bling" affärer...


...och i inredning och möbelaffärer.

 Efter vi hade shoppat en stund gick vi in på ett mysigt Café och beställde en lunch.


Lunch: Toast med Kyckling (Christoffer åt med Ham and Cheese) och colslaw. Smaskigt gott!

Efter lunchen började vi dra oss tillbaka mot bilen. På vägen hittade jag en affär jag ville gå in, och sa" 10 minuter bara" till Christoffer. 1 timme senare hade jag handlat klart och hade då fyra kassar i händerna.  Hade då hittat presenter till Mamma, Jamie, Cecilia, Lukas, Felicia och Freja. Hade även hittat lite till mig själv och Christoffer, hihi en av Christoffers chaufförer hade också fått en sak inhandlad till sig. ;o)

Vi gick tillbaka till bilen och körde mot England och Bristol. Starx innan Bristol såg vi en skyllt med "Roman Castel" och vi svängde av och följde skylten. Vi hamnade på ett plats där Romarna hade haft en stad och efter att ha tittat på ruinerna ett tag körde vi åter igen mot Bristol.

När vi kom till Bristol bytte vi om och gick till en klub där ett  band Christoffer ville se skulle spela. Vi drack god öl, buggade och lyssnade på musiken. Någonstans mitten av kvällen bytte min diamantring finger, från höger ringfinger till vänster. ;o) Bandet som spelade var riktigt bra och jag njöt av tillvaron, tänk att äntligen har hittat någon som kan och tycker om att dansa, som älskar musik och som kan hantera att dricka alkohol utan att bli för full.  -Tack käre Gud!

När klubben stägde gick vi hem och la oss.

Svar till alla

Nu har jag fått så många frågor om det här att jag skriver det på min blogg:

- Ja, jag och Christoffer har det väldigt bra ihop fortfarande och det blir bara bättre och bättre!
- Ja, jag ska flytta upp till Växjö, till honom, och sälja mitt hus här nere.
- Ja, jag letar efter nytt jobb uppe i Växjö och inte här nere i Blekinge.

...now you all know!

Sedan vet jag att ni alla mer eller mindre tycker att jag är naiv som går så fort fram, men som sagt:
I just don´t give a fuck...at all...what so ever!
 
Där här kommer att låta fel, men jag hoppas att ni förstår vad jag menar:

Christoffer och jag är dessutom inte ihop för att vi inte hade något annat val. Jag hade andra att välja på, men ingen intresserade mig på det sättet, ingen har någonsin intresserat mig på det sättet förut! Hihi, jag har ju till och med blivit kallad för "slapma" av två av mina kompisar för att jag har träffat olika killar nu under hösten. Jag kanske ska nämna att jag inte bryr mig om att de har kallat mig för det! Att de anser att jag är det har med dom att göra och inte med mig.  Jag vet vad som finns där ute, vad världen har att erbjuda och vad jag går miste om. Jag har en massa erfarenhet på denna punkten och har mycket att jämföra med. Med andra ord, när jag nu har träffat Christoffer vet jag att ingen kan jämföra sig med honom.

När det gäller Christoffer så kan jag säga att samma sak gäller för honom. Missförstå mig rätt nu, men den grabben har ju direkt inte haft problem att få tjejer! ;o)  Han är/har alltid varit populär och har haft en massa tjejer efter sig. Och precis som jag, har han haft mycket erfarenhet inom det området. Trots alla andra tjejer har han valt att ge sin kärlek till mig, och som sagt, det har inget att göra med att det var brist på annat.

När han träffade mig var han inte ute efter att ha ett förhållande. Men som han sa: "När man träffar sin självfrände, släpper man inte taget om henne!"

Jag har försökt förklara för er, om hur speciellt vårat förhållande är, om ni av någon anledning inte vill eller kan förstå så är det inte mitt problem!

Jordbävning

Jag vaknade för drygt 30 minuter sedan av att hela huset skakade. Förvirrad tittade jag ut för att se vad som hände, men untanför fanns inget bevis till vad som just hade inträffat. "Kan det ha varit en jordbävning?", tänkte jag men avfärdade tanken.

För en stund sedan fick jag dock min tanke bekräftad på TV4 Nyheterna: Jordbävning

Guds avbild

Ett av antikens sju underverk är Fidias Zeusstaty som skapades på 400-talet f. Kr. Satyn var palcerad i ett stort tempel i Olympia och var Zeus viktigaste helgedom. Enligt källor kände människor stor vördnad när de stod framför denna staty; Detta var Gud!


Källor beskriver  statyn som 12 meter hög.

Jag drömmer ibland att jag samtalar med Gud och Gud i mina drömmar symboliseras då av Jesusstatyn i Rio de Janeiro. Jag har haft dessa drömmar vid flera tillfällen. Jag lyfts upp av en osynlig kraft och står öga mog öga med Jesusstatyn och sedan har jag ett samtal med Gud...

Jag kan inte förklara det för er. Men varje gång jag ser Jesusstatyn i Rio får jag rysningar, den symboliserar Gud för mig, precis som jag kan tänka mig att Zeuzztatys gjorde i antikens Grekland.


Naiv kärlek

Detta är till min Älskling:

Jag kan inte göra annat än att le åt folks engagemang i att försöka bekräfta att jag är naiv.

Hihi, folk tycker att vår kärlek är naiv. De vill föröka påstå att man inte kan ha ett hundraprocentigt förhållande. Med andra ord så tror de uppenbarligen att själsfrändrar inte existerar...

Hm, vad har vi för svar på det?  -YOU GUYS ARE WAY OFF!!! ;o)

"Anonyma"

Varför skriver folk anonyma inlägg på min blogg?
Tycker man att man har något att säga, kan man väl i alla fall stå för det?


Kvinnors förväntningar på män

För några år sedan läste jag en artikel och kvinnors förväntningar på män. En relationsexpert menade att kvinnor hade för höga förväntningar när det kom till deras partner och att vi förväntade oss saker som var orimliga av män. Experten i fråga menade att kvinnor strävade efter ett "Hollywood förhållande", något som inte var möjlit i verkligheten och att vi kvinnor skulle vara realistiska och inse att vi skulle nöja oss med 60% av det vi ville ha, något annat skulle inte vara rimligt i verkligeheten.

Jag vill inte på något sätt nu smutskasta någon av mina tidigare förhållanden, men innan har jag nöjt mig med mindre än 100%. Jag vet att jag själv inte är perfekt och jag påstår inte att jag är det heller! Men de förhållande jag tidigare har haft, har varit långt ifrån perfekta. (Att fallet har varit så har både varit mitt och killens ifrågans görande, dvs. att jag beskyller inte någon utan jag kan se mitt eget ansvar i det hela!) Men jag ska vara ärlig, jag har nöjt mig med mycket mindre än 100% av det jag innerst inne har velat ha. Anledning: Jag har trott att inget annat har varit möjligt.

Som ung var jag en obotlig romantiker och jag trodde på fullaste allvar att "perfekta" förhållanden i Hollywood-stil existerade i verkligheten och det var ett sådant förhållande jag ville ha med en man! När jag blev äldre insåg jag dock att sådant inte alls existerade! Nu vet jag att jag kommer att låta cynisk och jag kommer förmodligen att få en hel del uppröra kommentarer, men jag har aldrig träffat ett par som jag kännt har varit perfekt för varandra. Missförstår mig inte nu, vad jag menar är att jag aldrig har träffat ett par som jag upplevt till 100% hör ihop och att man kan se deras sammhörighet genom sättet dom tittar på varandra. Denna upplevelse, dvs. bristen på hundraprocentiga par i min omgivning, har även bidragit till minda förväntningar, med andra ord att nöja sig med mindre.

Men mina vänner, jag erkänner när jag har fel! Man kan hitta någon som uppfyller alla ens drömmar, som är allt man ha velat ha och lite till. Det tog min nästan 31 år och jag fick leta en hel del bland alla grodorna där ute i världen...men jag hittade honom till slut. 100% förhållande existerar, de gör verkligen det!


Min hundraprocentiga man har de mest vackra ögon men kan tänka sig!

Rättelse:
Jag kom på att jag faktiskt at träffat ett hundraprocentigt par en gång, när jag bodde i USA:
När man såg dom ihop, och de var båda närmare 50, märktes tydligt den harmoni som fanns mellan dom (det handlar INTE om att titta på varandra med glittrande ögon, jag pratar om något helt annat). Harmoni, gemenskap och osjälvisk kärlek, det var så vackert!

Mitt livs kärlek...

Får jag presentera er för mitt livs kärlek, min tvillingsjäl, min framtida man och framtida far till mina barn; Min Christoffer.

Jag ÄLSKAR dig så mycket, älsklingen min!


Världens sötaste...

Jag vill härmed intyga att jag är faster till en av världens sötaste pojkar!


Otroligt söte Lukas. Bilden är tagen av pappa Jamie.

Min älskling Eddie

När vi färdades längs gatorna i centrala London såg jag följande skyllt:Min älskling Eddie Izzard hade show just nu i London!
Jag hade givit vad som helst för att få se den! Han är min absoluta favorit och det han säger är så smart och roligt! I JUST LOVE HIM!!!

För er som inte känner till honom är här lite länkar till youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=1hJQsvoY6VU
http://www.youtube.com/watch?v=uEx5G-GOS1k
http://www.youtube.com/watch?v=DiFq_nk8pE0&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=TjC3R6jOtUo&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=qPML-n1kRnY&feature=related

(Nane-Gumman, jag kan tänka mig att du är den enda som skulle uppskatta hans humor lika mycket som jag och dessutom förstå hans intelligens. Har du inte sett honom så MÅSTE du bara titta på länkarna här ovanför! Han är sååå underbar!)

Lila hus

När jag växte upp minns jag att Eivor, Helens mamma, älskade färgen lila och att hon ville måla deras hus i den färgen. Olle, Helens pappa, upplyste henne dock om att man inte kunde måla hus lila!

Men tittade vad jag hittade på Irland:


Ett lila hus mitt inne i ett bostadsområde i Sligo.


Skulle man tycka att måla hela huset lila är för drastiskt, kanske det räcker med att bara måla dörrarna? (Bilden är dagen på landsbyggden i Irland.) 

Blondiis jullista

Blondiie har gjort en egen liten jullista som jag oxå varit med i! Var med du oxå!
Jag hittade listan på Marias sida.
När du gjort utmaningen på din blogg, svara då i min gästbok så jag kan kolla dina svar samt gå till Blondiies jullista och tala om att du gjort den så vi ser hur många man kan sprida en lista till genom ETT inlägg! Skriv i inlägget du gjort den samt din adress eller nått annat skoj =D Tror ni 100 personer gör den? Det återstår att se!!!

Har du köpt en chokladkalender?
Jag brukar faktiskt ha en men eftersom vi var utomlands de första 11 dagarna på december hoppade jag över det i år.

Om ja, har du öppnat några luckor för tidigt?
Hade jag haft en hade jag kunnat hålla mig och endast öppna dagens lucka.

Har du hunnit med att köpa alla julklappar?
Nästan. Jag handlade alla mina julklappar till min och Christoffers familj i England och Irland men har lite kvar till Christoffer som jag ska fixa! ;o)


Till vem är det svårast att köpa till?
Jag brukar inte ha svårt för att köpa julklappar till folk.


Dricker du alkoholfri glögg?
Jajamensan, visst gör jag det!


Har det hänt att du aldrig stressat inför julen?
Visst händer det!

Hur många stjärnor ger du till årets julkalender?
Har inte varit hemma så jag har inte sett denn i år.


Vilken är den bästa julkalendern genom tiderna?
Sunes jul är ju oslagbar!
Kommer inte ihåg vad den hette, men som liten gillade jag även den som började med att tomten osynlig gick genom snön och man bara såg fotspåren (han hade en grå mössa som han vred på som gjorde honom osynlig).
Jag gillade även den kalendern som Staffan och Bengt (hette de så) hade där barn själva hade fått skriva historier som sedan dramatiserats.

Säg en person som du velat säga "God Jul" till men aldrig vågat/orkat eller kanske glömt?
Äh...i så fall faller det under katagorien glömt...finns säkert någon kompis? Men vem?


Vem är det som julpyntar hemma hos er?
Jag! Älskar att julpynta!

Vem klär granen och vem bestämmer hur den skall se ut? Hur SKA den se ut?
Jag klär granen och jag bestämmer: Mina julgransprynader består endast av vitt och silver!

Plastgran eller äkta?
Jag föredrar äkta vara, men skäms lite (med tanke på att vi äker en skog) att erkänna att jag faktiskt ska ha en platsgran i år.


Älskar du att få julklappar eller att ge bort?
Som liten var det självklart roligast att få! Nu är det mer trevligt att ge bort, speciellt när man vet att det man köpt kommer att uppskattats och göra personerna i fråga glada.

Vill du fira julafton utomlands eller i vårt kära Sverige?
Föredrar att fira julen tillsammans med familjen i Sverige. Men skulle det vara utomlands skulle det vara i en stuga på ett kallt ställe där det var snö (hade verkligen INTE velat åka till t.ex Kanarieöarna över julen!).

Känner du någon julstämning nu?
Just nu känner jag ingen. Men jag kände julstämmning i lördags när jag och Christoffer julhandlade i Clifford i England.


När kom din julstämning?
Det beror alldeles på, varierar från år till år. Ibland känner jag inte av den alls.

När skall man sätta upp adventsljusstakar? När är tidigast vs. senast?
Jag anser att de ska vara uppe till första advent (men det är okej att sätta upp dom några dagar innan).

När julpyntar man?
När man sätter upp adventsljustakarna.

Skickar du julkort?
Visst gör jag det! Skickar alltid till släktingar och vänner!

Vilken senap till skinkan?
Den som min pappa brukade göra är favoriten.

Viktigaste på julbordet?
Farmors jansons frestelse

Julmusik jag inte kan vara utan?
Äh... Vet faktiskt inte.

Världens bästa jullåt?
Jag älskar Wham och "Last Christmas", "Stilla natt" är också fin.

Julknäcke eller vörtbröd?
Jag gillar ju inte russin egentligen, men "tvingar" ändå i mig vörtbröd bara för att det ska vara så.  ;o)

Vilket julgodis är viktigast? Gör du det själv?
Jag brukar göra julgodis själv, jag har patent på det i vår familj! (Okej, pappa och Jamie gjorde knäcken när vi var yngre.) Hm, men vilket är viktigast, allt tror jag! ;o) Eller jag säger så här, ischokladen kan jag hopa över!

Vilka traditioner har ni?
Äta lutfisk till lunch.
Titta på Kalle Anka.
Öppnar sedan julklappar.
Äter julbord.
Mamma och jag brukar även gå på midnattsmässan.

Färdiginslagna paket eller paket att slå in hemma?
Jag ÄLSKAR att slå in paket! Älskar att dekorera dom och göra de fina så det överlåter jag minsäl inte till någon annan!


Pepparkakor - Lussebullar        
Skumtomtar - Knäck          
Ischoklad - Marsipan
Köttbullar
- Prinskorvar
Julkorv - Julskinka 
Lax - Sill        
Revbenspjäll - Janssons frestelse   
Paradis - Alladin
Rullsylta - Pastej
Glögg
- Julmust
Rödbetssallad
- Dopp i grytan
Ris a la malta - Risgrynsgröt 
Hemma - Borta 
 

Alla som läser denna skall anta utmaningen i den mån man vill =)
Utmana sen dina bloggvänner!!!


Julpyntat på kontoret

Som "Frugan", som jag kallas av Christoffers anställda, tog jag mig friheten att julpynta kontoret lite.


Köpte julgranskulor, hjärtan i guld, som jag hängde upp i fönstret med guldsnören.


Köpte även an Amaryllis och satte på ena skrivbordet. Hade först tänkt att göra en egen julgrupp men hade inte tid.


Fredagskväll på kontoret


Min "arbetsplats" på Christoffers kontor

Klockan är efter 19.00 och jag och Christoffers syster Veronika sitter på kontoret och pular lite. Christoffer är ute på stan någonstans och jobbar. Jag saknar honom... Inatt kom vi inte hem från kontoret förrän klockan var 03.00 på morgonen, får se hur sent det blir i natt.

Resedagbok

Jag håller på att skriva resadagbok från Englands- och Irlandsresan. Jag har en del del kvar att skriva, men om ni redan nu vill ta er en titt på det jag hitentills har hunnit med att skildra kan ni hitta mina berättelser på: 

travelingjeanna.webblogg.se

Ni kan även klicka på länken "Travelling Jeanna" som jag har lagt upp här på sidan.

Jag jobbar på att uppdatera bloggen med fler berättelser och bilder.

Hemma igen!

Kära vänner, nu har jag kommit hem igen! - Vi kom hem tidigt i morse (torsdag) och jag är fortfarande mer eller mindre dödstrött!

Jag har haft en väldigt trevlig resa och vi har fått se och uppleva mycket!  Jag jobbar på att skriva en reseblogg och lovar att snart uppdatera er (men jag kan redan nu avslöja att Irland var resans höjdpunkt).

Kramar till er alla!
 

RSS 2.0