Trädprismor

Förra sommaren hittade jag prismor i en Siabutik som jag gillar. När jag såg prismorna fick jag en idé om att hänga upp dom i ett träd ute i trädgården, fick en bild i huvudet att det kunde bli rätt läckert i solskenet. Jag köpte på mig en hel hög med prismor men det blev aldrig av att jag hängde upp dom. Men nu i veckan kom jag att tänka på min trädprismaidé så idag gjorde jag slag i saken.


Prismorna close up.


Jag valde att hänga upp tio stycken i det stora plommonträdet på baksidan. Det syns tyvärr inte på bilen, men när solen träffar prismorna glittrar det som diamanter. Me likie!

Fullt upp

Idag har jag fått mycket gjort! Steg upp klockan sju i morse, tog det lugnt i en timme med kaffe och slapp och satte sedan igång. Idag har jag:

Klippt gräsmattan och gjort rent åkgräsklipparen. Lyckades även köra in en gren från plommonträdet i högerarmen och har nu ett långt, otäckt sår där.
Putsat fönster.
Försökt sätta upp lister i kontoret men insåg att listerna var alldeles för långa för att klara av att spika upp dom själv.
Plockat ner listerna i hallen.
Målat fönster och lister.
Skrubbat taket i hallen och laserat det vitt. Laserade första lagret med en billig pensel med dåligt resultat och körde därefter iväg och köpte en rikig lasyrpensel för 138 kr, resultatet blev betydligt bättre.
Förberett väggarna i hallen för målning och tapetsering.
Hängt upp Siaprismor i det stora plommonträdet.
Varit i Sölvesborg och försökt inhandla materia till att frosta hallfönsterna, materialet var slut men de får hem mer i slutet på nästa vecka.

Nu har jag precis ätit en pizza (Mexicana) medan jag tittade på Dr Phil. Jag är helt slut men ska fixa lite till i hallen innan jag ger upp för kvällen.

Trevlig Valborg alla!


Vackra dag

Frukosten är precis intagen i solskenen på terrasen och det känns härligt att kunna sitta där klockan 07:30 i sitt nattlinne utan att frysa. Termometen visar på 28,1 grader i solen, den sista dagen i april går ut med sommarvärme! Allt är så grönt runt omkring och den senaste veckan har all grönska exploderat, så vackert! Jag blir glad och lycklig av sådant här väder och av att befinna mig i sådan här miljö.

 I guess I am quite low maintenance!


Miss Universums Krona

Ibland hamnar man på slumpmässiga sidor på webben. Som nyss, jag hamnade på en sida där man kan rösta fram årets krona till Miss Universum. Nu har ju jag vissa åsikter om tävlingar likt Miss Universum, men OM jag ändå skulle rösta på en krona, hade det blivit den högst upp till höger.
You are beautiful

Du är så vacker för mig!

Jag älskar dig, I love you, Je t´aime, Ti amo, Te amo, Te quiero, Ich liebe dich, Taim i´ ngra leat, Eu amo-te, Wo ai ni, Kimi o ai shiteru.Samtal med kuksvägerskor

Är det konstigt att de tjejer som jag under senaste tiden pratar mest med, är två tjejer som jag är buksvåger med (eller vad det nu heter när det gäller tjejer, kuksvägerskor?)? För ett halvår sedan kände jag ingen som hade haft ett förhållande med samma kille som mig och nu finns två stycken i mitt liv som jag pratar väldigt ofta och öppet med. Jag tror till och med att det inte finns en gräns för vad vi kan prata om. Det skumma i det hela är att jag inte känner att situationen på något sätt är konstig eller att jag på något sätt känner att jag känner negativa känslor mot dessa tjejer. Jag anser att båda tjejerna är helsköna och det finns inte en gnutta av svartsjuka eller någon annan liknande känsla inblandad utan jag ser dom som vilka vänner som helst. Jag vet inte vad det är med mig nu för tiden men förr tror jag inte att jag hade klarat av sådana vänskapsförhållanden.

Skottskada?

För ett tag sedan fick jag ett rivsår på min hand. Såret är nu läkt men jag har ett mindre smickrande ärr efter det. Hela min kropp är fulla med liknande ärr, min kropp är tydligen väldigt dålig på att läka på ett vackert sätt. Bland annat har jag ett ärr på min van som jag fick efter ett infekterat sår när jag var tio år. När jag är på humör brukar jag dra en historia om att det är ett ärr efter en skottskada jag fick i USA, det är otroligt hur lätt det är att få folk att gå på det. Min historia brukar varierar om hur jag fick denna skottskada, den ena historien värre an den andra, men det hindrar inte folk från att tro på det jag säger men jag antar att allt handlar om hur historien berättas? När jag pluggade i USA tyckte min värdfamilj att jag skulle ställa upp i stadens Storytelling Festival eftersom jag berättade historier med sådan inlevelse. Min lärare i "Speach and Debate" tyckte samma sak. Kanske ska satsa på det nästa gång jag är i USA?


Mitt ärr på handen samt min "skottskada".

Frikort

I måndagskväll när Chrisse och jag låg och pratade gav jag honom ett frikort till Prinsessan Madeleine. *Skrattar* Han har ju hennes adress i alla fall... Chrisse sa att jag kunde få frikort för Brad Pitt. Hm, Brad Pitt, jag vet inte det jag...tror nog att jag kanske hellre hade valt någon annan, men jag ska tänka på saken.

Lädertarpet

Väggarna i hallen på övervåningen på Kastanienhof är prydd med en lädertarpet, en lädertarpet som min mamma älskar och jag har motsatta känslor gentemot. Jag har snällt förklarat för min mamma att den dagen jag tar över huset kommer den tapeten att ryka och mamma svarar att jag inte ska skämta om sådana saker (mamma, jag är ledsen men jag skämtar inte).

Jag vet inte hur många gånger jag har fått höra att den tapeten är en handgjord lädertapet ifrån Belgien som 1976, då huset byggdes, kostade 4500 kr och det var väldigt mycket pengar på den tiden! Vidare försöker hon att förklara för mig att den tapetet och så sällsynt och är i dagsläget en raritet så folk kommer att en dag att vallfärdas till huset för att få titta på den. Det är mycket möjligt att det förhåller sig så, men det gör inte att jag gillar tapeten. Jag har sagt åt henne att jag kan såga ner väggarna i hallen så kan hon ta dom med sig den dagen hon flyttar, så kan jag spika upp nya väggar och göra dom i en färg som jag faktiskt gillar. Denna jädra tarpet!


Jag är ledsen, men denna tapet kommer att ryka den dagen jag tar över Kastanienhof.

Nerpinkad stereo

Under en stor del av dagen i förgår hade jag terassdörren öppen. När jag på eftermiddagen ska gå upp på övervåningen för att byta sängkländer möter jag grannes katt Tiger i trappan som hade tagit tillfället i akt och smygit in. Jag misstänker att han  var på jakt efter Maja och Mu, han måste ha funderat på vad hans forna lekkamrater ha tagit vägen. Eller katt och katt, jag trog Tiger har passerat storleken för stadiet då det är lagligt att kalla någon för katt: Han är kolosalt stor, enorm! När jag kommer upp på övervåningen upptäcker jag en doft att kattpiss och märker då att Tiger har lämnat en present efter sig till mig: En nerpinkad stereo! Hela jädra steroen vad nerpinkad, jag skämtar inte! &%¤/¤#%!

Som tur var fungerade stereon efter det att jag hade torkat upp allt kattpiss. Vilket är tur, för det hade känts något knasigt och gått in till grannen men den i famnen och sagt "Er katt har pinkat sönder denna så jag skulle vilja ha en ny, tack!"

Ge hit Oscarn!

Det är inte roligt längre, jag vinner varenda gång och det är inte ens en utmaning. Det är som att stjäla gosid från ett barn. Är det femte gången jag nu vinner, så det borde alltså stå 5-0 till mig?

It was me!

Chansen finns att jag kommer att åka dit för misshandel på helgen fest i Växjö. Eller chans, risk ska jag väl snarare kalla det för! För dyker en viss person upp och han uppför sig på samma sätt som tidigare gånger kommer mina värderingar samt tålamod inte att acceptera det. Så får ni höra talas om en tumult i helgen i Växjö kan jag redan nu säga: It was me!

Inte för att jag är för att lösa situationer med slagsmål, inte det minsta utan jag är snarare tvärt om! Men gör denna killen vad han har gjort förra gånger kommer jag inte kunna motstå frestelsen att lappa till honom. Jävla idiot rent ut sagt! Fy fan vad fegt och omanligt hans uppförande är! Han förtjänar ett rejält kockt stryk!

Innan när jag bodde själv i lägenhet i Karlshamn brukade jag agera livakt åt mina vänner. Hade vi varit ute en kväll gick jag alltid en runda och följde med mina kvinliga vänner hem så att de kom hem säkert. Jag visste att ifall något skulle hända hade jag stört chans att reda ut situationen. Jag har alltid varit stark samt att jag förr tränade kickboxning. Nu är jag i dagsläget iofs inte lika stark och smidig som jag var en gång i tiden, men jag är dum nog att tro att jag ändå skulle reda ut situationer så länge knivar inte är inblandat. Ska vi gissa att min stöddighet kommer att bli min död?

Crystal chandeliers

Jag älskar kristallkronor och då gärna helst i en gammeldags stil. Igår när jag var hemma hos mamma tror jag att jag kom på varför: Jag är uppvuxen med kristallkronor, jag kom fram till att vi har 8 st hängades i taken på Kastanienhof (till och med en i badrummet på övervåningen) så det har nog satt sina spår.Fyra av de kristallkronorna som hänger hemma hos mamma.

Internationella dansdagen

Sedan 1982 är idag internationella dansdagen. Hm, undra hur man ska uppmärksamma detta? Mamma kommer hit och hälsa på i eftermiddag så jag får väl ta mig en svängom med henne på min dansbana till terras...

Varulager

Mamma har skämtat om att jag och Jamie använder hennes hus som varulager eftersom vi båda har fullt möbler och prylar på Kastanienhof. Jag har ingen ursäkt till det eftersom jag har ett eget hus att stoppa mina pinaler i, men Jamie bor i lägenhet i ett par månader till och det han har på Kastanienhof får inte plats i lägenheten. Jag måste får tummarna ur och åka ham till henne en dag och städa ur!


Varulager: Jamies fd pojkrum som nu är fullt med saker som ska med till huset de snart flyttar in i.

Fast å andra sidan är mamma själv i ett hus på 300 kvadratmeter. Jag tror inte att hon ens är på nedervåningen förutom när hon är i tvättstugan eller pannrummet, hon använder hur som hlst inte TV-rummet utan sitter uppe och tittat på TV. Så hade Jamie och jag velat stoppa in ännu mer grejer i huset hade det nog inte varit några problem.

Glass och hallon

Jag har beslutat mig för att unna mig en myskväll så jag har laddat upp med glass, hallon och en film.


Dessa desertskålarna är en av mina favoriter,  jag fick leta ett bra tag innan jag hittar några som jag gillade. De ger mig en känsla av American 50´s Diner.

Wake up call

Idag när jag vaknade var det detta jag såg när jag öppnade mina ögon. Det var ljuvligt att få sova och vakna upp brevid sin älskling igen. Me likie!


Grönska och fågelkvitter

Jag har tillbringat hela eftermiddagen hemma på Kastanienhof,  jag är till och med fortfarande kvar här. Jag älskar detta stället och jag älskar detta huset, jag känner mig hemma här och jag trivs så bra. Jag ska vara här hela kvällen och jag funderar till och med på att sova över.  På något sätt ät detta huset "hemma" för mig och jag antar att det alltid kommer att förbli så. Jag skulle ha väldigt svårt för att en dag sälja det och se en ny familj flytta in, jag tror inte att det hade gått!

Under eftermiddagen har jag suttit ute i trädgården i grönskan med en kopp te och lyssnat på fågelkvitter och filosoferat. Så lugnt, skönt och härligt!

Life goes on

Det är bara att bita ihop och gilla läget, inte så mycket jag kan göra åt det ändå. Blä!

Och farbror doktorn sa...

Jag var nyss på årterbesök hos doktorn för smärtan jag känt i bröstet och lugnorna. Inte nog med att smärtan inte har försvunnit under denna tiden, den har dessutom blivit värre... Varför blev jag inte förvånad när jag hörde vad doktorn hade att säga?

Mot värk och...

Chrisse stackarn har skadat ryggen i jobbet och igår kväll när han kom hit hade han så ont att han knappt kunde röra sig. Jag tog fram mitt lilla apotek och stoppade i honom två Panocod så fort han kom in genom dörren. Strax därefter visade det sig att Panocod inte bara förebygger smärta... ;o)

Dagen som gick i bilder


Jag bakade 40 st bullar och en ost- och skinkpaj.


Jag plockade blommor i trädgården till Chrisse samt att jag beundrade kvällens solnedgång.


Hela kvällen och natten tillbringade jag i min älsklings närhet.

Ett litet tillägg...

Ett litet tillägg till mitt förra inlägg...

Känns precis som om det jag skrivet bara gör att det är Chrisse som jag litade på i helgens situation, men så är det inte. Som jag nämnt flera gånger är tjejen i fråga en vän till både mig och Chrisse och jag har svårt att tro att hon skulle försöka göra något med Chrisse. Hon är min vän och jag är övertygad om att hon inte skulle försöka förstöra varken min eller Chrisses vänskap till henne pga lite strul. Hon vet att jag bryr mig om henne, vill hennes bästa och att jag finns där för henne och vill hjälpa henne. Jag har därför väldigt svårt att tro att hon med tanke på detta ens skulle försöka göra något mot mig som hade sårat.

Jag är tydligen galen?

Jag har fått en väldigt måga kommentarer via telefon och msn ang mitt val att låta Chrisse sova brevid en annan tjej i helgen. Ingen (förutom Malin) har förstått hur jag kunde tillåta det och kommentarer om att jag är galen har sagt mer än en gång. För det första var det mitt förslag och inget Chrisse kom med. För det andra litar jag på Chrisse samt att tjejen i fråga är en vän till oss båda som jag ansåg behövde sällskap under natten och inte skulle bli lämnad ensam och varken jag eller Chrisse är personen som lämnar vänner i sticket.  Jag litar på Chrisse och tjejen är en vän så vad är problemet?

Jag har bland annat fått en kommentar om att en kille inte kan sova i samma säng som en tjej utan att tänka på sex med henne och varför vill jag då utsätta Chrisse för den frestelsen? Det är mycket möjligt att så är fallet, men bara för att man har dom tankarna betyder inte det att man agerar utifrån dom. Jag är övertygad om att Chrisse, och andra killar, tänker på sex med andra tjejer flera gånger om dagen. Om de ser en snygg eller sexig tjej är jag helt övertygad om att sextankar dyker upp men bara för att dom tankarna finns där betyder det inte att man agerar utifrån dom. Nu handlar det inte om en 18-åring som inte har fått leka av sig utan om en 29-åring som tidigare har haft sitt lilla roliga med rejäl råge. Chrisse är vuxen och mogen och jag litar som sagt på honom. Han får förslg till höger och vänster hela tiden (två stycken ville ha med honom hem i lördags) men han väljer att inte vara med andra tjejer eftersom han har mig. Så varför jag skulle agera svartsjukt och misstro honom förstår jag inte? Jag har inget att vara svartsjuk över.

När Chrisse träffade mig var han egentligen inte alls ute efter ett förhållande. Men för att citera Chrisse: "Möter man ens självsfrände släpper man inte taget om henne!" Chrisse har valt att vara med mig och det var inte i brist på annat eller att han var desperat; Han valde mig för att han föll för mig och för att jag har egenskaper som han vill ha och älskar mig för. Visst att jag hade kunnat agera svartsjuk gentemot alla andra tjejer som han har efter sig, men vad skulle vara poängen med det? Jag vet att han inte vill ha dom och jag vet att det är mig han älskar och hade jag varit svartsjuk hade vårt förhållande inte alls varit så bra som det är. Tro mig när jag säger att jag inte har något att vara orlig för.


Laddad pistol

Appråpå vapen så kom jag att tänkt på en sak min pappa råkade ut för. Jag tror att det var under hans tid på polishögskolan men det är möjligt att det kan ha varit i det millitära också (mitt minne sviker mig lite där). Hur som helst, de hade en övning där de skulle smyga omkring och använda sina händer som pistoler. Min pappa hade indexfingret och långfingret pekandes framåt och tummen uppåt. Medan han smyger omkring med sin "pistol" kommer övningsledaren fram till pappa och och på fullaste allvar säger han: "Håkansson, vem fan har sagt att pistolen ska vara laddad?".  Min pappa fick ta ner tummen...


Pang pang

Det är då jädra vad folk ska skjuta ihjäl varandra till höger och vänster. Det känns som att skolmassakrar, drive-by-shootings och andra mord avlöser varandra världen över och man kan inte lyssna på nyheterna utan att höra att någon har blivit skjuten någonstans.

Vapenindustrin försvarar sig med att säga att det inte är vapen som dödar utan männiksor. Jasså? För hade jag stuckit fram två fingrar mot en människa och sagt "pang" är det inte många som hade dött av den handlingen. Möjligtvis en tant på 98 som hade dött av rena chocken, men hur många sådana vill man ha ihjäl?

Det finns redan en massa vapen ute i världen och dessa kan man inte göra något åt, så jag kom på ett förslag. Om man istället hade börjat sälja kulorna jäkligt dyrt och tagit 45 000 för varje kula så hade måna problem försvunnit. Oskylidiga människor hade inte slumpmässigt blivit nerskjutna och är det någon som blir skjuten så har den människan förmodligen gjort något hemskt. Hade en människa blivit skjuten med tre skott hade man tänkt: Han han kulor i kroppen för ett värde av 135 000 kr så något jävligt måsta han ha gjort!

Det är jag och moster

Min mamma har alltid påstått att jag är mer lik min moster till sättet än vad jag är i förhållande till henne och på vissa punkter kan jag hållamed henne. I helgen fyllde min moster år så jag ringde och grattade och det blev att vi pratade en stund. "Jag har ju träffat en ny", sa moster "och han är riktigt fin och underba och jag är kär". "Va, en ny, men är du inte fortfarande ihop med S?", sa ja. "Men har du träffat honom?", sa moster. "Ja, jag träffade ju honom på Lukas dop, eller menar du att du har träffat en ny sedan dess?". "Nej, det är S jag pratar om men jag kom bara inte ihåg att du hade träffat honom" blev mosterst svar. "Fast, när det gäller dig och mig Jeanna så vet man aldrig vad som händer. Det är du och jag Jeanna som har saker får oss och det det händer lite grejer! Hos oss är det snabba ryck och vändningar". Skrattande kunde jag inte låta bli att hålla med henne "Mmm, moster, det är du och jag!".

Sömtablett och samtalterapi

Igår kväll tog jag en sömtablett för att kunna sova ut ordentligt eftersom Chrisse kommer hit idag. Jag har sovit så dåligt pga smärtan så jag har vait seg och trött om dagarna och oftast vaken länge om nätterna. Men strax efter niotiden (då sömtabletten precis var tagen) fick Jeanna Psykolog rycka ut och köra samtalsterapi och psykoanalys åt en vän (vilket jag gärna gör ska tilläggas). När vi väl sa god natt var klockan en bra bit efter midnatt och jag kände inte av sömntablettet så jag la mig och tittade på höstlegender på TV. Somnade inte förrän klockan var närmare tre inatt. Min plan med att sova ut gick i kras med andra ord men vad gör det om man istället kunde finnas där för en vän?

Längtan efter morgondagen

Imorgon kommer min älskling hem till mig... Tre veckor sedan vi nu sist såg varandra så det är med stor längtan som jag ser fram emot morgondagen. Att få vara i hans närhet, känna hans beröring, få hålla om honom i sömnen, vakna brevid honom. Jag längtar efter allt som han är och allt som han gör....

Nu ska jag krypa ner i soffan och titta på "Höstlegender" som visas på TV4 film. En av mina favoritfilmer... Good night y´all!

Leva lyxliv

Jag ska vara ärlig och erkänna för er att jag förr har haft en längtan om ett liv i lyx. Att ha så mycket pengar att man inte hade behövt jobba en dag till i sitt liv utan att man endast skulle kunna roa sig och och köpa och göra saker utan att behöva tänka på vad det kostar. Ett riktigt lyxliv med all dess flärd har förr varit tilltalande och nästan förblindande och jag tror nog att jag då till och med hade kunnat gifta mig med någon bara för att han hade haft extremt mycket pengar. (Nu har jag iofs fött sådana erbjudanden men jag var förståndig nog att inse att jag inte var till salu.)

Jag tillhör den skaran som har fått prova på att leva ett sådant liv i lyx, jag tillbringade en hel sommar i USA i den världen. Där husen är magnifika, bilarna de senaste i lyxklassen, där man äger privata ständer och man flyger privatplan om man ska på semester. Man har en stab av städiskor, trädgårdskötare, chaufören och kockar och man behöver inte utföra en enda syssla själv. Kläderna man bär är designkläder, männiksorna man umgås med är antingen kändisar från Hollywood eller eliten inom affärsbranchen och på fredagskvällen diskuterar man inte om man ska åka in och shoppa i centrum dagen efter utan vart i landet man ska flyga med sitt privata plan och tillbringa helgen.

Jag patar alltså om ett liv som bara få i världen ha möjlighet att liva. Ett liv som jag tror att de flesta hade beundrat och önskat att de själva hade kunnat vara en del utav. Men jag har provat på det, jag har haft möjligheten att leva det där livet och tro mig när jag säger att det är inte så underbart som det kan tyckas. Den viktigaste läxan jag lärde mig under denna tiden i all dess lyx var att pengar kan inte köpa lycka och jag tror ni skulle bli förvånad om jag hade berättat för er hur många av dessa människorna som går på prozac.

Burk med önskningar

När jag var liten hade jag en vit, lite plåtburk som var formad som ett hjärta och prydd med röda rosor. Jag kallade burken för min önskeburk och jag brukade som liten försiktigt öppna burken, viska mina önskningar i den och sedan stänga locket. Jag hade någon fånig idé att om ifall jag stängde in mina önskningar i just den burken och försiktig satte på locket, så att önskningarna inte smet ut, skulle de gå i uppfyllelse. Den burken har innehållit många av mina önskninar och drömmar som lite flicka.

När jag var 17 år gammal fick min mamma reda på att hon var cancersjuk. Jag hade inte sett till min öskeburk på flera år men ödets nyck gjorde att jag hittade den samma dag som mamma berättade för oss om sin sjukdom. Helt förstöd tog jag min önskeburk med mig den sommarkvällen och gick ut och satte mig på ängen brevid vårat hus. Jag öppnade lockat och släppte ut alla önskningar som jag någonsin hade önskat mig och sedan sa jag till burken att denna gången hade jag en stor önskan. En så stor önskan så alla de andra önskningarna skulle inte längre få plats i burken och att det nu endast var denna önskningen som jag ville ha och inget annat. Jag tror nog ni alla kan räkna ut vad jag önskade mig...

Min mamma blev till slut frisk från sin cancer  (*Ler*) men om det var burkens förtjänst eller inte tänker jag inte lägga någon värdering i.

I got you under my skin

Med fönstrena öppna blåser en härligt, frisk vårvind in genom huset och sveper inom mig. Frank Sinatra strömar ut ur högtalarna och min kropp svarjar över golvet med till takterna med vinden som danspartner. 1,2...3, å, 4... Som om jag hade befunnit mig i en gammal klassisk musikal dansar jag i Ginger Rogersstil genom huset medan jag utför mina sysslor. Härliga söndag!

Sova med en annan tjej

Inatt blev jag väckt av ett samtal, en tjejkompis ringde och berättade om en sak som hade inträffat under natten. Vad det var som hade hänt och vilken tjejen var tänker jag inte lägga ut här. Dels hör det inte hit och dels är det för personligt för att jag skulle vilja lämna ut henne och hennes liv här. Men jag är tacksam för att hon ansåg att jag var någon hon kände att hon kunde ringa till och att jag var någon som hon ville prata med i en sådan situation. Det värmer att hon har sådana tankar om mig och att hon vill ge mig det förtroenedet.

Efter samtalet pratade jag med Chrisse. Jag sa åt honom att inte lämna henne ensam under natten och bad honom ha koll på henne och att ta hem henne till torpet och så han gjorde. Så inatt har min pojkvän legat och sovit i en duppelsäng i torpet med en tjej jämte sig och jag bad honom göra det. En gång i tiden har jag haft drag av svartsjuka i vissa situationer men tydligen inte längre. När blev jag så här vuxen och när blev jag så trygg i mig själv att jag utan problem kan säga åt min pojkvän att sova jämte en annan tjej, en tjej som han dessutom har varit intim med för en massa år sedan?

Allt kanske inte handlar om mig, även om en stor del utav det förmodligen gör det? Att jag på senare tid har blivit allt mer tygg i mig själv och självkänslan lika så. Chrisse är trots allt en del i den tryggheten, att jag vet att jag kan lita på honom och att jag har ett förtroende för honom som jag aldrig har haft för en annan man tidigare. För mig har Chrisse uppvisat en personlighet som jag aldrig för har stett hos en man och jag litar på honom fullt ut.  Ni kanske tycker att jag är naiv och att detta är förnekande och naiva tankar, men så är det inte.

Jag är glad att jag kan vara så vuxen och ta sådana beslut utan att det berör mig eller ge mig tankar av tvivel. Jag känner ingen svartsjuka i denna situationen; Jag är vuxen och trygg och Chrisse kan jag lita på... Samtidigt är jag gald och stolt över att jag har en pojkvän som bryr sig om sina vänner och som ställer upp för dom som i den här situationen. Eller för att citera Chrisse: "Jag lämnar inte mina vänner i sticket."

Skiftningar

Det är konstigt hur ens liv kan förändras! Det som förut har känts viktigt i ens liv kan plötsligt få en helt annan värdering, det kan till och med kvitta och bli näst intill betydelselöst. Andra saker som man kanske förut har sett förbi, som man inte har upplevt som viktiga, kan plötsligt å andra sidan bli betydelsefulla och man uppskattar dom och ser det på ett sätt som man aldrig har gjort förut.

För att förstå den fulla betydelsen av ljus måste man har upplevt absolut mörker, för att kunna förstå  den verkliga och egentliga inebörden av hetta måste man ha varit utsatt för köld. När man förstår ytterligheterna försvinner gråzonerna av inbillningar och allt som finns kvar är den verkliga sanningen. En sanning som kan leda till skiftningar i livet.


Bröllop vs. äktenskap

Som liten drömde jag om ett stort, påkostat bröllop med massor av folk i prinsessstil. Jag hade romantiska och fantasifulla drömmar och ansåg och trodde att själva bröllopsdagen var det viktigaste med äktenskapet. Men ju äldre jag blev och ju mer erfarenhet jag skaffade mig på förhållandeplanet, ju mer insåg jag hur fel jag hade haft.


I dagsläget har jag en åsikt om att människor överlag lägger ner för mycket tid och energi på själva bröllopet som om det var själva fokuseringen, som om bröllopet var höjdpunkten och inte det äktenskap de är på väg att träda in i. Hade folk bara lagt ner lika mycket på äktenskapet som de gör på att planera bröllopet hade förmodligen mindre skiljsmässor inträffat. Människor, och då främst tjejer, har i min mening orealistiska förväntningar på bröllopet. Romantiska filmer och böcker m.m. tutar i oss hur ett bröllop ”borde” vara och vi går på det. Men ett bröllop handlar inte i mina ögon om vilka blommor som ska stå på bordet, hur inbjudninskorten ska se ut eller vilken mat som ska serveras...det handlar om kärlek och det handlar om ett inträdande i ett äktenskap. Jag vet inte hur många tjejer jag har stött på som har varit helt förtvivlade för att de inte ha fått som de helst hade velat på sitt bröllop. De har gråtit, stressat ihjäl sig och drivit folk runt omkring sig galna, är det så ett bröllop ska vara som går i kärlekenstecken? Nu anser jag inte att det är fel att vela ha ett romantiskt bröllop, men om det framkallar tårar av förtvivlan, bråk och en massa stress kan jag tycka att något är fel.


Nu när jag har träffat mitt livs kärlek hade jag kunnat gifta mig med honom på en parkeringsplats om det var så. Nu när jag har upplevt denna sorts kärlek har allt fått nytt perspektiv. Det viktigaste för mig är inte längre bröllopet utan att jag vill träda in i ett äktenskap med honom, jag vill bli hans fru en dag och jag vill att han ska bli min man, sedan kan resten kvitta. Men skulle vi ha ett bröllop hade jag velat ha ett litet och intimt sådan. Jag hade velat att endast människor som jag älskar och som betyder något för mig hade varit närvarande som vittnet till vår kärlek (och jag hade inte velat ha avlägsna släktingar eller kompisar som jag inte har haft något vidare kontakt med där). För när allt kommer omkring är det  ett bröllop handlar om, kärlek och inget annat.

 


Ben n Jerry´s Ice Cream

Jag älskar Ben n Jerry´s glass! Denna amerikanska glassort sänder mig till himeln och tillbaka när jag äter den! Visst kan jag tycka att 50 kr för en liten glassbägare är mycket pengar, men så fort jag har öppnat bägaren och känner smaken i munnen inser jag att det är värt varenda öre! Nu har jag än så länge inte provat alla sorter, men jag har betat av fyra stycken i alla fall och hitentills är min favorit Chocolate Fudge Brownie! Är men en chokladfanatiker som jag är är denna smak beroendeframkallande.Inga värktabletter

Med febern jag fick i veckan kom även värken i bröstet och lungan tillbaka. Febern har nu släppt men värken kvarstår. Igår tog mina panocodtabletter slut så idag är jag helt sängliggandes och tyvärr fungerar inte alvedonen som ersättning för att dämpa värken. Skit vad trött jag är på detta nu och fasiken vad trött jag är på att bara vara hemma utan att orka göra något! Nätterna är nästa värst för jag vaknar flera gånger  av värken vilket gör att jag är seg och slö om dagarna pga sömnbristen! Men jag ska åter till fabror doktorn på tisdag så vi får se vad som händer.

Idag kunde jag ha varit i klubbstugan med hela Växjögänget och roat mig, men nej... Jamie och Cissi ringde och ville komma och hälsa på men jag orkade inte det helller. Känner mig som värsta kärringen!

Infomercials

Det är sådan tur att det finns infomercials som kan hjälps oss människor med alla de problem samt jobbiga och tidskrävande situationer i livet! Det är så jobbigt att göra sit ups så utan alla de där apparaterna hade man ju aldrig orkat med det! Och tänkt, man behöver ju inte ens träna, man kan bara sätta på sig ett bälte som skickar elektriska pulser som gör att musklerna drar ihop sig själv. Gud vad praktiskt, och jag är säker på att resultatet blir mycket bättre med det bältet än om man hade tränat på normalt sätt! För att inte tala om städning i hemmet, det kan ju vara ofantligt svårt att få hinkar, skurtrasor och produkter att gå ihop och med dessa få det rent, man brukar ju oftast så där skitig, utmattad med flåtigt, hängande hår och känna sig helt förtvivlad. Så snällt av dessa människor att hitta på produkter som löser detta åt oss!

French Toast Recept

Ingredienser
8 skivor vitt bröd
4 msk smör
4 st ägg
0.5 dl mjölk
0.5 tsk vaniljessens
2 msk socker
1 tsk kanel

Blanda dom torra ingredienserna.
Vispa ihop ägg, mjölk och vanilj med dom torra ingredienserna, häll i en låg form.
Doppa brödet i smeten och stek på medelvärme tills gyllenbruna, vänd och stek på andra sidan.
Sprinkla med florsocker. Severa med sirap och/eller smör.

Ljuva frukost

Jag älskar frukost, jag tror nästan att frukost är den måltiden på dygnet som är min favorit. Nu pratar jag inte om en smörgås och en kopp kaffe som man snabbt slänger i sig klockan 05:20 på morgonen medan man är på väg in i duschen (så som jag gjorde då jag hade mitt förra jobb), nej jag menar riktig frukost!

Jag är en människa som vill göra skillnad på vardag och helg var det än gäller och detta inkluderar även frukost. På vardagarna består oftast min frukost av kaffe och smörgås/fralla, men på helgerna vill jag oftast ha mer än så i en form av vardagslyx (speciellt om jag inte är själv på helgen). Då kan jag laga amerikanska pannkakor, frenchtoast, äggröra med bacon, sill och kockt ägg eller så ställer jag mig och bakar scones alt. något annat bröd.

Min absoluta favoritfrukost är hotellfrukostar, nu pratar jag inte och contenital frukost utan riktigt härlig frukostbuffe!I USA brukar man då kunna välja på amerikanska pannkakor, frenchtoast, våfflor och äggröra i alla de olika former i kombination med diverse bröd, flingor och yoghurt. I Brasilien låg det varje morgon en hel uppsjö med färsk frukt på på buffen: Ananas, papaya, mango, melon osv. samt att man kunde välja färskpressade juicer av alla de möjliga exotiska slag. Den Thailändksa frukosten inkluderade också en massa färsk frukt och juice men utöver detta fick man även en massa varierande små varmrätter som smakade gudomligt.

En lång och härlig frukost ihop med någon man älskar är i mitt liv gudomligt.


Dagens frukost för min del består av french toast med lönnsirap och färsk frukt.

Get it on

En av de bästa och roligaste kondomreklamer som jag har sett: Durex - Get it on!

http://www.youtube.com/watch?v=9jda5c8B6OE

Mon petit garcon

Med vattenfallsscenen från Cocktail på TV framför mig har jag precis avslutat ett samtal med en kompis som snart ska iväg på lite hanky panky hos en nyfunnen vän. Trots att jag har det väldigt mysigt i min ensamhet i soffan med cider, ost och kex, kan jag ändå inte låta bli att i just detta ögonblicket längta efter någon och någont annat; Mon petit garcon...


Inget Spanien

Det var tänkt att jag och Chrisse om några dagar skulle ha åkt iväg till Spanien, men så blir det nu tyvärr inte. Ödet har sett till att Chrisse i mitten på nästa vecka måste infinna sig på tingsrätten i Stockholm och vittna i ett fall. Dvs. Spanienresan blir omöjlig. Men inte ska man gråta över spilld mjölk, jag och älsklingen får helt enkelt hitta på något annat lite längre fram istället.

Beundrar en vän

Jag vill skriva ett inlägg och berömma min vän Linnéa som under det senaste skolåret har imponerat på mig!

Linnéa började i höstas plugga på ett program på BTH. Exakt vad programmet heter kan jag inte säga men det är inriktning mot samhällsvetare. Både förra terminen och denna har Linnéa utöver heltidsutbildningen även läst kurser vid sidan om och denna terminen har hon läst en kvällskurs i Kristianstad dit hon har tagit sig en kväll i veckan. Utöver detta har hon två små barn att ta hand om och trots detta har hon orkat kämpa på och klarat alla sina kurser gallant och aldrig fått underkänt på en tenta eller missat en deadline.

Jag är väldigt stolt över dig och du imponerar på mig, Linnéa! Jag vet att du tycker att det är tufft men jag beundrar dig för att du inte ger upp utan orkar kämpa vidare!

Borttappad BH

Idag lyckades jag tappa min BH. Eller, det där lät ju helt fel. Precis som om jag bara skulle ha endast en BH och att jag var ute och gick och under promenadens gång tappade bort den och var utan när jag kom hem. Nej, så var det natruligtvis inte! Men eftersom det har varit så fint väder idag har jag hängt ut tvätten som jag tvättade i morse  på torkvindan i trädgården. Medan maten stod och puttrade på spisen var jag ute och hämtade in tvätten med upptäckte då att jag saknade en BH så jag började leta. Först ute i träsgården sedan inne. Var det så att jag kanske hade glömt den i tvättmaskingen, men när jag tittade fanns den inte där. Jag tittade i tvättkorgen ifall det var så att jag kanske hade glömt att tvätta den men den låg inte i tvättkorgen heller och då blev jag fundersam. Hur tusan lyckas men tappa bort en BH om man inte har varit på resande fot på ett tag? Vad fasiken? Efter en del letande hittade jag den trots allt till slut ute i trädgården och förmodligen hade den bara blåst bort...

Hade jag inte hittat den hade jag börjat fundera på ifall det hade varit de där gubbarna, som gömmer sig i tvättmaskinen och snor stumpor så att man ofta bara hitta udda par när man har tvättat, som hade snott min BH.

Vad blir det till middag?

Jag har alltid tyckt om att laga mat. Redan som liten fick jag lära mig att hjälpa till hemma och med en mamma är bra på matlagning fick jag väl lite av mitt intresse från henne. Medan mamma mer höll sig till traditionella svenska recept (och då rätt mycket vildt eftersom vi äger en skog) blev jag mer äventyrlig av mig och utforskade kök från andra världsdelar.

Under årens lopp har jag dock helst velat ha ett recept som grund att gå efter. Inte att jag alltid har följt recepten till punkt och pricka men det har ändå varit en bas som  jag sedan har varierat lite. Men under senare år har jag blivit allt mer självsäker i köket och oftast efterhand hittat på egna recept. Det har kanske inte alla gånger blivit så lyckat som jag hade hoppats på, men jag har ändå provat mig fram och lärt mig av mina misstag.

Men under det senaste året har jag kommit fram till att jag har blivit ännu med djärv, jag följer i stort sätt nu mera aldig ett recept och oftast brukar jag nu bara köpa hem saker som är gott och sedan tillaga något utifrån det alt. att jag tittar vad jag har hemma och hitta på något utifrån det. Det är roligt att leka kock!


Idag är en sådan dag då jag tittade vad jag hade hemma och sedan rörde ihop något. Resultatet blev en kycklinggryta med currysmak med paprika och broccoli serverat med råris.

Om jag bara hade lite mer pengar...

När jag pluggade hade jag flertalet kompisar som klagade över sin ekonomi, och i all rätt ska jag tillägga. Att vara student är inte lätt och att få sin ekonomi att gå ihop under sin studietid kan vara tufft! Flera av mina kompisar brukade alltid säga "om jag bara hade haft några tusen mer i månaden...".

Att jag klarade att studera utan att ta studielån (jag tog bara bidraget) är något som jag är stolt över. Jag hade jobbat flera år innan jag började plugga och sparat ihop pengar samt att jag hade tjänat ihop pengar på aktieaffärer (vilket jag även gjorde under min studietid). Till er som tror att jag levde på A under tiden jag pluggade kan jag säga absolut inte. Vi delade lika på absolut alla kostnader! - Jag har svurit på att alltid kunna klara mig själv och att jag aldrig tänker låta någon försörja mig! Men samtidigt blev det billigare för mig att bo ihop med någon efter som vi då var två som delade på kostnaderna än om jag hade bott själv. (Nu är det inget fel med att bli försörjd, men det är inget som passar mig.)

Nu så här flera år efter det att vi slutade plugga är de människorna som klagade mest över sin ekonomi de som fortfarane klagar på att de inte har tillräckligt med pengar. Detta trost att de nu har jobb och har ut betydligt mer än vad de gjorde under studietiden. Varför? För att de efter det att de slutade plugga ökade sin standard så pass att de är i samma ekonomiska sits som innan, dvs svårt att få sin ekonomi att gå ihop. Så nu när man träffar dom är orden som man fortfarande hör: "Om jag bara hade haft några tusen mer i månaden..."

Dom kostar 10 kr

Egentligen borde jag inte skriva det här, för man borde inte skvallra om sådant. Men samtidigt är det så jäkla dumt och ni vet ändå inte vem personen är so here we go.

En person på jobbet brukade ibland åka iväg till en billig korvgubbe på luchen och äta korv. Korvgubben tog bara 5 kronor för korven så killen brukade vara där ibland och äta. Vid ett tillfälle när killen kom dit hade krovgubben höjt priset till 10 kr per korv. Killen i fråga blev vansinnig för han tänkte då inte betala 10 kronor för korven när den innan hade kostat 5 kronor. Vilda diskutioner bröt ut och det slutade med att korvgubben blev så arg att han kastade korvar på killen. Killen kom tillbaka till jobbet och var galen och protesterade högt och tyckte att vi alla skulle bojkotta korvgubben. När jag hörde historien fick jag koncentrera mig för att inte börja skratta; Killen är så högdragen och att se en bild i huvudet där han fick korvar kastade på sig framstod i mina tankar som ytterst komiskt. Jag kunde förstå att hans ego hade tagit rejäl stryk av krovgubbens handling och varför han nu var så förbannad och ville bojkotta honom. (Vi andra å andra sidan tyckte han var löjlig, för 10 kr för en korv är väl inget att tjabba om!)

Några dagar senare sitter vi och äter frukost på kontoret, jag hade gjort frallor som jag bjöd de andra på. När vi sitter där och äter kommer killen förbspringandes och säger: "Vad gott, får man ta en?". Killen som sitter jämte mig säger då: "Visst, men dom kostar 10 kr." Gissa om jag bröt ihop!


Uppätna trosor

Mitt ex:s hund brukade äta upp mina trosor. Jag kunde på morgonen stiga upp och leta efter mina trosor och till slut hitta dom helt söndertuggade fulla med hål på golvet. Det slutade med att jag var tvungen att gömma mina trosor för hunden men innan dess hade han hunnit äta upp jäkligt många par (jäkligt fina spetstrosor dessutom).

Kan man skicka räkning och kräva pengar för skadegörelse i efterhand?


Nytt rekord

Under dagen som gick sattes ett nytt rekord på min blogg i antal sidvisningar och besökare. För första gången kom antalet sidvisningar upp över 200 st (nu är iofs några av dom mina, men i alla all).

Tack alla för visat intresse!


Årets balklänning

Resultatet av årets balklänning är räknade och hjärtligt tack till allas deltagande! Ni, kära läsare, röstade fram följande klänningar som era favoriter. Det var jämt mellan första och andra platsen och sedan ett  hopp till den som kom på tredje plats.
Min topp tre ser ut som följer:


Min topp tre är lite lurig, för eftersom en bal är så formell vill jag då ha en axelbandslös klänning och gärna med utstående kjol. (En ledtråd till denna frågan var den amerikanska balklänningen jag visade i ett tidigare inlägg samt ni som vet hur min egen studentbalsklänning såg ut.) Fast jag hade lite svårt att välja mellan den blåa och svartvitaklänningen. Eftersom mina bröst är av de större slaget gillar jag helst en axelbandslös klänning med rak bystlinje, jag hade varit lite smått orolig att använda en klänning som den blåa med tanke på skurningen vid bysten.
Grattis till Cissi som prickade alla mina favoritklänningar även och ettan och tvåan bytte plats.

Men här kommer det luriga, hade jag istället gått på en formell tillställning som inte hade varit en bal utan tex en gala, hade jag valt två andra klänningar. Flera av er gissade på dessa klänningar så ni hade nästan rätt.Fotomodell Lukas

Jag fick äran av Jamie och Cissi att ta Lukas dopbilder (tack för det förtroendet!). Men dagen då han skulle vara fotomodell var Lukas inte alls glad och det var svårt att få till bra bilder. Lille pojken...


Älsklingspojken Lukas i dopmundering placerad i min rokokofåtölj hemma hos mamma. Tänka vad man behöver stå ut som fotomodell!

Lukas dop

Bättre sent än aldrig, men här kommer en liten sammanfattning om vad som kan hända på ett dop om prästen är smått förvirrad. Jag har aldrig haft så roligt och skrattat så mycket i en kyrka som jag gjorde den dagen.

Under första salmen sjunger prästen fel, så han avbryter salmen, ber om ursäkt och ber sedan alla att fortsätta sjunga på vers nummer två.
När Lukas väl ska döpas, döper prästen honom till Isak och alla utbrister "Nej, Lukas!"
När ljuset ska tändas hittar prästen inte det (fast det stod mitt framför honom) och han irrar runt framme i kyrkan ett tag medan han högt och bekymmrat säger "Det ska finns ett ljus här någonstans".

Prästen och hans fru följde även med på tillställningen efter dopet och även där roade hans oss för fullt med diverse tal och anekdoter.


Cissi, Jamie och Lukas.


Gudmor Jeanna med faddrarna.

80-talsfest

För snart ett år sedan hade jag 80-talsfest hemma hos mig för några av tjänstermännen på jobbet. Det enda kravet jag hade var att de skulle komma utklädda i 80-talskläder, och så det gjorde! Det blev en blöt kväll med massor av skratt!

Folket var utklätt till följande:
Jag, Janeth och Sofia: 80-talsbrudar
Frank och Jakob: 80-talskillar
Andreas: Synthare
Johan: Miami Vice stuk
Tommy: Svenska 80-tals campare

Nu har jag varit snäll och endast användt mig av "schyssta" bilder! Det fanns en hel del bilder som var betydligt värre och blötare! (Klicka på bilderna så förstoras dom.)

"Du är lite småporrig"

När jag pluggade logistik hade vi en kille i klasses som hade lite speciella intressen/böjelser (eller hur jag nu ska formulera mig). Visst att alla killar gillar sex, men han tillhörde sin egen liga och vi tjejer i klassen kunde ibland bli stumma när vi hörde saker han sa och berättade (och jag är ändå inte pryd av mig!). Hur som helst, en kväll i vintras började killen ifråga chatta med mig på msn (vi hade inte hört av varandra sedan vi gick ut utbildningen 1,5 år tidigare). En bit in i chattandet frågar han mig om jag är singel och jag svarar att jag inte var det eftersom jag då hade träffat Chrisse. Sedan utspelades följande chat:

X: "Vad synd, jag hade annars tänkt fråga om du hade velat träffa mig?"
Jag: "Äh? Okej? Nej tyvärr, jag är redan upptagen, men tack ändå. Men varför skulle du vilja träffa mig menar du?
X: "Jag har alltid tyckt att du har varit lite småporrig!"
Jag: "Va? Småporrig? Vad menar du med det???"
X: "Nja, jag vet inte riktigt. Men jag har alltid tyckt att det har varit något sexigt med dig."
Jag: "Okej? ...tack antar jag?"
X: "Men vad tycker du om mig da?"
Jag: "Ja, inte är du småporrig i alla fall!"
X: "Vad menar du?"
Jag" Du X, du är JÄVLIGT porrig!!
X: Åh, tack så jättemycket!"

Hrm, nu var iofs min kommentar inte menat som en komplimang, men att han tog det som det förundrades jag inte ett dugg över! Herre min Gud!

Att säga "Tack"

Jag och min bror har alltid fått höra att vi är artiga och väluppfostrade och jag anser att våra föräldrar har gjort ett bra jobb på den punkten. Vi har lärt oss att man alltid ska tacka och att man alltid ska göra rätt för sig i olika situationer osv. Jag antar att detta ligger tillgrund för vad jag nu kommer att skriva.

Om jag har bjudut någon på middag, skjutsat någon hem eller på annat sätt hjälpt någon eller bjudit någon på något och denna personen inte tackar för det, blir jag lite irriterad. I vissa situationer, då jag har lagt ner mycket av min tid och energi på att hjälpa någon, kan jag till och med bli riktigt besviken! Jag tycker att det är otacksamt att inte ens tacka! Ska det vara så svårt att yttra detta lilla ordet?

När jag tex för ett tag sedan började hjälpa Helena med att plugga, fick jag efter det att henens första kurs var avklarad en bukett blommor och en vas från Kosta som tack för hjälpen. Jag hade inte det minsta förväntat mig eller begärt att få något av henne, ett tack hade varit nog för mig. Men när jag nu fick detta utav henne, som ett bevis på tacksamhet, blev jag så rörd att jag var nära att börja gråta.

Det krävs så lite av en människa att säga tack men det skapar glädje, i alla fall hos mig, att få höra det.

Mamma och kommentarer

Min mamma är allt för gullig ibland. Hon har läst min blogg under en längre tid men det där med att skriva kommentarer har inte riktigt gått hem. Så lilla mamma brukar kommentera eller fråga om saker som hon läst på bloggen när vi pratar i telefon. Kan man göra annat än att le?

Risken är obefintlig

Jag har inte träffat Christoffer på 16 dagar och det kommer att dröja ytterligare några dagar innan jag kan åka upp till Växjö. Vad jobbigt det känns! Även fast jag och Christoffer pratar dagligen och håller kontakt via mail och chatt så är det inte samma sak. Vi får inte det utbytet av varandra som vi normalt känner och vi har heller inte samma närhet.

Både jag och Chrisse är väldig fysiska människor och vi rör ofta mycket vid varandra. Nu menar jag inte bara sex (även ifall det är en stor del utav det) utan våra dagar ihop är fyllda av spontana kramar, kyssar, smekningar och handhållande  från bådas sidor och om nätterna sover vi alltid tätt omslingrande. Vi har ofta långa diskutioner om allt mellan himmel och jord samt att vi ofta bollar idér och tankar med varanda. När jag är med Chrisse känner jag utbyte och inspiration på ett sätt som jag aldrig för ha gjort ihop med en annan människa. Jag vet inte hur jag ska förklara det, men det är på ett sätt som om att vi helt enkelt hör ihop.

Ikväll sa jag till Chrisse att när vi nu har varit borta så här längre från varandra, men är så vana att vara så nära, är jag lite smått rädd för att vi kanske glider ifrån varandra en aning. Till svar fick jag: "Risken att jag skulle lämna dig nu är obefintlig!" Det var iofs inte så jag hade menat, men att få höra de orden fick mig att bli helt varm i kroppen. Det fick mig att smälta...


Lata 80-talister?

Eftersom jag är sjuk ligger jag ikväll återigen framför TV och jag har just tittat på kvällsöppet. (En av mina favoriter, Johan Staël von Holstein, medverkar och det är kul att höra att han har samma åsikter som mig.) Kvällens debatt handlade om arbetslösheten som finns ibland dagens ungdomar och ifall det är så att 80-talisterna är lata? Omröstningen på TV4:as hemsida visade att 58% av de 2163 människora som hade röstat ansäg att 80-talisterna var lata.

Nu vill jag inte dra alla 80-taliser över en kam och jag påstår verkligen inte att alla som är födda på 80-talet skulle ha orealistiska förväntningar eller att alla skulle vara lata.  Men, mina erfarenheter tala för att många människar, som jag har mött i mitt liv och som är yngre än mig, har en inställning till jobb som är att de mer eller mindra ska bli serverade utan att själva kämpa och visa vad man går för. De gnäller och klagar över jobb, visar ingen entusiasm och är de arbetslösa gnäller de på att det inte finns jobb och de är heller inte villiga att kämpa eller offra saker för att få ett. (Åter igen, nu påstår jag inte att alla är sådana här!)

Jag har en helt annat inställning till jobb och jag antar att mycket av det har att göra med min uppfostran. Redan vid unga år fick jag och min bror hjälpa till mycket hemma, både när det gällde hushålls-, trädgårds- och skogsarbete. Vi lärde oss också att man ska visa vad man går för och att man måste ta för sig i livet. (Denna inställningen har jag även förstärkt i USA.) Denna inställningen har följt mig genom resten av livet och uppenbarligen har det fungerat för jag har endast en gång i mitt liv sökt ett jobb (på EBP), resten av de jobb jag har haft har jag blivit erbjuden.

- När jag gick i tvåan i gymasiet praktiserade jag två veckor på turistbyrån i Karlshamn. Sista dagen jag var där blev jag inkallad på chefens kontor. Hon sa att de hade fått flera jobbansökningar till sommarjobb, men att de aldrig förr hade haft en praktikant som varit så ivrig att vilja lära sig och som hade jobbat så hårt så ville jag ha jobbet under sommaren var det mitt (jag hade inte ens sökt sommarjobb). Jag tackade ja och jobbade två sommrar i rad på turistbyrån.
- När jag kom hem efter att jobbat som aupair i Barcelona började jag praktisera på en högstadieskola inne i Karlshamn. Jag erbjöd att hjälpa till med diverse olika uppgifter på skolan och var assistenter till flera språklärare. (Hihi jag fick till och med hjälpa två engelskalärare att översätta vissa amerikanska texter för de förstod inte alla amerikanska uttryck.) Efter att ha praktiserat en månad på den skolan ringde rektorn från högstadieskolan i Mörrum och ebjöd mig jobb som engelskalärare i en termin eftersom han hade hört talas om mig. Jag tog jobbet och hade sedan fem klasser i engelska resten av terminen. (Rektorn ville även att jag skulle stanna kvar en termin till men jag tackade nej eftersom jag började plugga.)
- Sista terminen under min logistikutbildning praktiserade jag på Valeo och hade själv hand om ett projekt. När jag var klar med projektet frågade logistikchefen om jag ville jobba på avdelningen under sommaren (jag hade inte sökt ett jobb) eftersom jag dels hade gjort ett bra jobb ifrån mig och dels eftersom mina medarbetare hade bett om att få jobba med mig under sommaren. Jag tog självklart jobbet.
- När jag var klar med min utbildning sökte jag jobbet på EBP. I samma veva ringde pesonalchefen på EBP till min lärare och undrade ifall de hade några elever han kunde rekomendera till jobbet. Läraren rekomenderade mig baserat på vad jag hade visat och åstakommit under utbildningen (jag har iofs lovat min lärare att inte berätta för någon att han tyckte att jag var mest lämpad för jobbet, men nu är det två år sedan så nu kan det kvitta). Jag fick jobbet.

Nu vill jag inte på något sätt med dett skryta om att "Åh, vad jag är bra!", för det är inte det det handlar om, att vara bra eller inte. Jag vill istället påstå att det har varit min inställning till det hela som har gjort att jag har fått jobben. Jag har velat visa vad jag går för och jag har varit ivrig att lära mig samt att jag inte har varit rädd för att jobba. Tyvärr tror jag att mycket av dagens ungdomar saknar den inställningen.

Rätta mig om jag har fel.

Febrig och sjuk

Mitt immunförsvar tillhör nog historiens sämsta! Ja, antigen det eller så är det något annat jäkla fel på mig! (Cissi påpekar cellminne för mig och jag börjar nu snart undra ifall hon kanske har rätt?) 

Igår hade jag äntligen blivit av med hostan och min värk i lugnorna och bröstet hade nästan helt försvunnit. Överlycklig att vara frisk såg jag fram emot att slippa vara hemma själv i Lörby och äntligen komma upp till mitt liv i Växjö igen. Men vad händer? Under natten börja jag få frossa och känna av feber och när jag vaknade idag mådde jag inte alls bra, helt febrig! Så nästan hela dagen idag har jag tillbringar i sängen med att sova och det är nu först på kvällen som jag har orkat stiga upp. Jag har fortfarande feber men jag mår i alla fall lite bättre nu än vad jag gjorde innan under dagen.

Med andra ord är jag fortfarande kvar i Lörby, snyft...

Tävling: Balskor 2009

Jag var inne på samma sida där jag hämtade klänningarna och tittade på balskor, tänkte att vi kör en tävling när det gäller skor också. Vilka av dessa är en favorit? När det gällde skorna var utbudet inte alls lika stort som klänningarna och alla skor påminner mycket om varndra. Tydligen ska årets balskor vara strassprydda?
(Klicka med markören på bilderna så förstoras dom.)

Om man bara ska se till skorna och inte tänka på att matcha dom med en speciell klänning, gillar jag de sista skorna (nr 6) bäst så jag lägger min röst på dom.

Tävling: Balklänningar 2009

Jag har precis varit inne och tittat på årets balklänningar på en av den mest polulära Prom-sidorna i USA. Vilka klänningar! Jag har valt ut 12 st olika klänningar, både när det gäller färg och form, som jag har listat härunder. Jag tänkte att vi skulle ha en omröstning: Vilken tycker ni är finast?

Jag skulle kunna tänka mig att ha alla på mig, men kan ni lista ut min topp tre så är ni inte dåliga! (OBS! Dvs. klänningar jag skulle vilja ha på en studentbal.)

Cissi, får jag gissa på att du kommer som favorit att rösta på den första klänningen, den svarta med vita prickar? Och som nummer två hade du valt den raka, turkosa klänningen på bild nummer sju (den bilder som även innehåller en guldfärgad klänning).  Har jag helt fel?

Årets design i amerikanska balklänningar. (Klicka med markören på klänningarna så förstoras dom.)

P.s Jag tror min mamma kommer att gilla detta inlägget. Och hade hon förstått hur man skriver kommentarer, tror jag att hon hade haft störst chans att kunna lista mina favoriter.

Filmkarriär?

För ett tag sedan pratade jag med min vän Ola. Under samtalets gång kom vi in på jobb och karriärer och jag nämnde att mitt drömjobb hade varit att få jobba inom filmindustrin. Ola nämnde att han hade en vän som jobbade i filmbranchen och ville jag så kunde han ringa henne och höra ifall de behövde folk. Hela jag skrek "JA!" inombords. Men den lyckan varade inte länge. När jag fick reda på vilken vännen var så jag att han inte behövde besvära sig med det telefonsamtalen för tjejen i fråga gillar inte mig. Eller tja, hon gjorde det då verkligen inte för tio år sedan!

Filmkarriär? Nej...


Lifeguard on duty

Till er som missade att jag fick en länk igår på en av mina kommentarer, lägger jag upp den här:

http://www.imeem.com/people/merUdS/video/3lpIgVUr/jim-carrey-lifeguard-on-duty-snl-comedy-video/

Det är taget från SNL, och jag ska ärligt erkänna att jag skulle då haft svårt för att göra denna sketchen i direktsändning utan att börja skratta!

Vill ha!

Jag blir galen att vara ifrån Chrisse! Men imorgon träffar jag honom igen vilket är underbart för jag vill inte vara utan honom längre nu!


Ingen action

Mitt liv de senaste två veckorna:


Dagens bild


Dela på pengarna?

Det händer ibland att man hör talas om folk som har gett bort en lott till en vän eller släkting och det senare visar sig att lotten var en stor vinst.  Men när det väl upptäcks att lotten gav mycket pengar blir det bråk mellan den som gav lotten och den som fick lotten. -Den som gav lotten käver att få den del av pengarna alt. den som fick lotten vägrar att dela med sig. Vid sådana här tillfällen kan jag tycka att det är fräckt av den som ha gett bort lotten att kräva pengar, för man har trots allt gett bort lotten som en gåva. Men, oberoende av detta, kan jag samtidigt tycka det är själviskt av den som vann att inte dela med sig till den personen som har sett till att man faktiskt vann pengarna. Hade jag fått en lott som jag senare vann pengar på hade det varit självklart för mig att jag hade delat med mig till den som jag hade fått lotten av. Personen ifråga hade inte ens behövt fråga utan jag hade självmant begärt att få dela med mig!

När det däremot tex gäller att man vinner pengar med hjälp av en väns kunskap har jag en annan åsikt. Exempelvis om en vän ringer mig mitt under sitt deltagande i "Vem vill bli miljonär" och vill ha hjälp med en fråga och jag ger henne/honom det rätta svaret. Vid sådana tillfällen hade jag blivit besviken ifall min vän inte hade erbjudut mig en del av pengarna. För när allt kommer omkring handlar det inte av en slump (som tex en lott) att min vän vann pengar utan jag hade en kunskap som hon/han inte hade. I dessa fallen kan jag i så fall mer tycka att man har rätt att be om pengar än om man ger bort en lott. Hade en vän hjälpt mig vid sådana tillfällen hade jag tveklös delat med mig utan att ens bli tillfrågad, det var tack vara han/ hon som jag vann.

Vad tycker ni?

Ränsning blir räksmörgås

Det kan vara svårt med mat när man bor på olika ställen. Eftersom jag normalt inte är hemma i Lörby så här länge som jag nu har varit, brukar jag inte ha allt för mycket färsk mat hemma. Imorgon ska jag åka upp till Växjö igen så jag har däför ikväll försökt ränsa frysen och kylen på mat så gott det går. Resultatet av ränsningen blev räksmörgås! Jag trodde att jag skulle få äta lite torftigt ikväll, men jag lyckades få ihop en mumsig måltid i alla fall.


Australian dresses

Som jag nämnt tidigare älskar jag klänningar. Jag har tidigare visat min favoritklänning från USA så här kommer lite av de klänningar som jag köpte i Australien. (Nu är detta inte mina favoritklänningar från Australien utan jag tog bara de första sex som hängde i garderoben.)

När jag var i Australien i januari månad var det sensommar och deras sommarrea var i full gång. Man kunde handla en hel uppsjö med kläder mellan 5-20 dollar. Oj vad jag handlade! Jag kom hem med över 80 klädesplagg (någa av dom var iofs till mamma och Jamie). När jag väl skulle åka hem var jag tvungen att handla en extra resväska plus att jag fick betala 172 dollar i straffavgift för övervikt på bagaget (skulle egntligen ha betalt över 400 dollar men tjejen vid incheckningen fifflade lite).

En tredjedel av klänningarna jag kom hem med:
Ni får ha överseende med att klänningarna inte är strukna. Hm, färgerna ser lite tråkiga ut för jag lyckades visst nästan bara få med svarat och gråa klänningar. De flesta kläderna jag köpte var annars betydligt mer färgglada. (Den gråa klänningen med strass har jag även i svart.)

En av favorittopparna jag köpte var denna. Den ser väldigt enkel ut framifrån men har en vacker och rockig utsmyckning på ryggen.

Jag har även denna i cerise.

Redskapsgymnastik


Redksapsgymnastik på bomm.
(Hade den vanliga bommen i kvinnlig redskapsgymnastik bytts ut mot denna, hade idrotten förmodligen fått ett rejält uppsving av besökare. Och hade man ställt upp två män jämte varandra, så hade det även kunnat köra lite räck och barr.)

Strippande kille med extra överraskning

I sjunde klass var jag tillsammans med fyra tjejer och fem killar från Norrevångskolan på "kille- och tjejkurs" med 10 representanter vardera ifrån de andra högstadieskolorna i kommunen. Vi träffades under tre helger och hade varierande work shops och diverse lekar och tävlingar ihop.

På den första träffen var det bara vi tio som kom ifrån Norrevångskolan som träffades, detta i eftt försök att lära känna varandra bättre innan vi träffade de andra kursdeltagarna. Framåt småtimmarna den första kvällen är vi några som började leka "sanning eller konka". Ett tag in i leken väljer en av killarna, som gick i min parallellklass,  konka och en av de andra tjejerna utmanar honom till att strippa. Sagt och gjort, killen i fråga ställer sig på soffbordet och börjar stippa. När han har klätt av sig alla kläderna och står på bordet börjar han att dansa när hans snopp helt plötsligt glider ut genom gylfen på boxershortsen. Vi tjejer vet inte riktigt vart vi ska ta vägen vid det laget och vi väljer alla att titta ner i golvet utan att säga något. Precis vid det ögonblicket råkar en av de andra killarna, som var med på kursen men som inte deltog i just denna leken, att gå förbi. Vi tjejer sitter då alltså alla och tittar generat rakt ner i golvet medan den stippande killen står glatt på bordet och dansar med snoppen hängandes utanför. Den förbipasserande killen pekar på snoppen och undrar vad den andra killen har för sig. Killen som strippar tittar ner, upptäcker att snoppen hänger utanför och han tar då alla sina kläder och springer ifrån sällskapsrummet illa kvikt.

Några veckor senare la vi tjejer ihop lite pengar och köpte ett par boxershorts med knäppbar gylf till honom...

Fråga chansen

När slutande man egentlgien att fråga chansen på någon? Jag vet att vi i vår klass i alla fall slutade någon gång under mellanstadiet, men jag kan inte sotera mina minnen till en specifik årskurs. Och föresten, tänkt så mycket lättare dejtingvärlden hade varit ifall man fortfarande använde sig av att fråga chansen på någon...


Tio sexbudord

Jag råkade av en slump hamna på en något bisarr blogg. Hur som helst, tjejen som skrev bloggen hade listat sina budord och jag tyckte de var så bra att jag lägger upp dom här. -De här kan jag med stå för!

Thou shall NOT
..

1. Säga följande..
    a) "Kan du inte suga lite? Jag tycker att det är så skönt.."
    b) "Min förra tjej gjorde alltid så.."
    c) "Är du ok i magen för lite analt?"
    d) "Jag tror inte att jag har något" - I syfte på könssjukdom.
    e) "Utan kondom? Då kan vi lika gärna skita i det.." 
    f) "Har du någon kompis som vill vara med?" - Kompisar + Sex = Nej!
2. ..Ta fram din kuk framför mig utan att jag är med på noterna. Speciellt inte om det sker på jobbet.
3. ..Slita sönder mina favorittrosor på bortamatch.
4. ..Trycka in kuken i röven på mig utan en minsta förberedelse.
5. ..Sätta på en porrfilm medans vi knullar första gången, efter krogen..
6. ..Ta fram en analplugg, dildo eller annat som varit i någon annan.
7. ..Ta samma analplugg och trycka in den i dig själv utan att jag är beredd på din kinkighet.
8. ..Spotta mig i ansiktet.
9. ..Dra hem mig om du inte vill att jag ska stanna.
10. ..Leka på bara Dina villkor och skita i mina..


Thou Shall..

1. ..Respektera mig som jag respekterar dig.
2. ..Fråga mig om du vill göra något udda.
3. ..Ge mig oralsex om du vill ha..
4. ..Vänta på min orgasm innan samlaget är över. (Du får gärna komma närsomhelst, bara du kan fullfölja din plikt som karl).
5. ..Låta mig utforska din kuk på samma sätt som du utforskar min fitta.
6. ..Se mig i ögonen när du kommer.
7. ..Fråga INNAN vart jag vill ha satsen.
8. ..Kyssa mig under hela samlaget.
9. ..Byta lakan mellan sexpartners.
10. ..Kyssa mig innan du/jag går.

Att se sig själv på "den stora duken"

I ettan på gymnasiet hade alla som gick Samhällslinjen esetisk verksamhet på måndags efermiddagarna den första terminen, en valbar kurs där man fritt fick välja mellan olika estitiska kurser. Jag och Mia valde dans men pga för få sökande blev den kursen inställd och både jag och Mia valde då att istället läsa kursen scenisk gestaltning. I kursen, förutom olika övningar, ingick det att vi skulle sätta upp en pjäs. Vår lärare valde pjäsen "Tjejen i Apsen"  av Stefan Göthe. Pjäsen handlde om en tjej som tillbringar ett sommarlov uppflugen i en aspkrona, på behörigt avstånd från omvärlden. Där sitter hon och underhåller sig själv med sina fantasier och ifrån sin upphöjda och frivilliga isolering observerar hon samtidigt människornas beteende på markplanet.

Jag blev tilldelad rollen som en av berättarna i pjäsen (totalt var vi fyra berättare). Alla berättare fick klä sig i lakan med olika färger som vår lärare hade sytt och jag fick vara den blåa berättaren. Mot slutet av pjäsen var det skrivet i manuset att en människa iklädd en mask skulle komma in och dansa för att beskriva att hösten hade kommit i pjäsen. Jag anmälde mig som frivillig till att dansa det solot och fick fria händer av läraren till att välja både musik och koreografi. Jag vet inte riktigt hur jag tänkte då, men jag valde en låt av C & C and the music factory och dansade en mjukare form av hip hip iklädd svarta tights och en svart A-line tunika samt en mask som läraren hade skaffat. (Kan så här i efterhand inte riktigt förstå mitt val, det finns betydligt bättre musik och dansgenre för att beskriva hösten!)

När pjäsen väl var inövad spelade vi upp den för kommunens alla femteklassare i Väggaskolans aula. På genrepet filmades pjäsen och vår lärare berättade att filmen sedan skulle spelas upp för elever på barn och fritidprogrammet i ett studiesyfte. När pjäsen väl skulle spelas upp för eleverna på barn och fritid blev vi som hade medverkat i pjäsen inbjuda och till min förvåning blev vi kallade till aulan. När vi kom dit  spelades inspelningen från vår teater upp på den stora vita duken med hela aulan full av folk.

Att sitta där och se sig själv på den stora vita duken, omgiven av en massa känt och okänt folk, är en av de mest surrialisktiska ögonblicken i mitt liv. Det kändes som att man satt på en bio och såg sig själv i en film, helt overkligt med andra ord. (Jag kan även nämna att jag fick ett MVG i den kursen, men jag kan ärligt erkänna att jag inte anser att jag var värd det. På den tiden var jag fortfarande en aning plyg och hämmad vilket syntet i min rollprestation och den var inte i en MVG-nivå.)

Seriemördare

Enligt FBI:s definition är en seriemördare en person som dödat minst tre gånger med tidsperioder om åtminstone några timmar emellan morden (med oftast så rör det sig med längre tidsperioder än så).

 

Seriemördare är oftast vita män som agerar utifrån extrem sadism och klassas oftast som sociopater som saknar förmågan att känna empati med sina lidande offer. Även om bland annat England har haft sin dos av seriemördare, påstår FBI Behavioural Unit study att upp emot 85% av alla seriemord begås i USA.

 

Är det inte intressant så säg, att det flesta är vita män som håller till i USA!Gehör?

Jag spelar piano, men när jag spelar måste jag har noter och jag klarar inte alls av att spela på gehör. Detsamma gäller vid sång, jag är helt tondöv och kan inte ta en ton utan att det låter falskt och jag har inget som heslt gehör.

Vid språk å andra sidan har jag en form av gehör. För mig är det väldigt lätt att felfritt immitera allt som jag hör. Vare sig det gäller språk eller dialekter kan jag härma utan att jag bryter det minsta och jag klarar att pratar som om jag vore infödd med det språket eller dialketen. (Jag menar inte att skryta men när det gäller språk har jag väldigt lätt för det och jag vet inte hur många gånger jag har fått häpnande kompimanger för det.)

Men hur kommer det sig, är det någon utav er som har en förklaring till detta? Jag vet att språk finns i vänser hjärnhalva medan musik i höger hjärnhalva, men kan det var förklaringen? För när allt kommer omkring handla båda om ett sorts gehör, men hur kan jag ha det i ena fallet men inte i det andra? Ligger svaret i hjärnhalvorna trots allt?


Sex kan hjälpa vid pollenallergi

Goda nyheter till oss som lider av pollenallergi och hösnuva. - Ny forskning visar att sex kan hjälpa mot snuva och rinnande ögon, enligt tidningen Marie Claire.

Nu har forskare vid Tabriz Medical University i Iran hittat en länk mellan näsan och reproduktionsorganen. Forskarna hävdar att sex får våra blodkärl att dra ihop sig och öppnar samtidigt blockerade näsgångar och klarnar rinnande ögon, och då alltså lindra besvären.

Forskarna har ännu inte genomfört kliniska tester som bevisar teorin, men om experternas hypotes stämmer så får allergimedicinerna konkurrens.

Neurologen Sina Zarrintan bedyrar att hans metod kommer att vara mycket mer njutbar och mycket billigare. "Det kan göras vid behov och anpassas till hur svåra problem man har."  En av Sina Zarrintans kollegor, Mohammed Amin Abolghassemi Fakhree, från samma universitet menar att det finns gränser för hur bra den här metoden kan hjälpa människor med allergibesvär, tillexempel de som inte har en sexpartner.


Psykologilärare

Äntligen har Helena börjat på sin pykologikurs och jag är numera utsedd till psykologilärare, jippi! Jag har så smått börjat plugga med Helena över nätet. Helena frågade om vi skulle vänta med psykologin tills jag kom upp till Växjö och kunde titta i boken, men jag svarade stöddigt och självsäkert (*skrattar*) att när det gällde psykologi, och då speciellt på den kursnivån, behövde jag inte några böcker. Allt gick bra tills vi började komma in på fallbeskrivningarna och Helena skulle svara på dessa utifrån olika teorier. Tre utav dom var helt självklara för mig men de andra två? Va, är det verkligen säkert att detta ska ingå i fallbeskrivningarna? För det första är den enda en behandlingsform och den andra en teori som inte änvänds i dagens psykiatri. Hm... Jag får nog ta mig en titt i hennes bok för jag tycker att det är lite märkligt!

Planera brott?

Jag har aldrig planerat att begå ett prott, men OM jag nu hade planer på att begå ett brott, nog tusan hade jag sett till att förbereda mig för det och försöka underöja så mycket bevis som möjligt. Jag hade sett till att bevisen inte hade pekat mot mig och jag hade sett till att  framstå så oskyldig som möjligt. Så när jag hör om brott, som uppenbarligen är väldigt dåligt planerade, undrar jag "Va?".

Exempelvis:
Caylee Anthony försvann vid trå årds ålder från sitt hem i Florida i juni 2008. Den 11 december hittades resterna av ett barns sklett brevid en väg i en skogsdunge som sedan visade sig tillhöra Caylee Anthony. I mordutredningen så har Caylees mamma, 23-åriga Cayce, utpekats som den tänkbara gärningsmannen.


Caylee och Cayce Anthony,

Caylee rapporterades först som saknad den 15 juli, en månad efter det att hon hade försvunnit. Det var hennes mormor, Cindy, som ringde polisen efter det att hennes dotter Cayce inte hade kunnat ge en logisk förklaring till var Caylee hade befunnit sig den senaste månaden samt att hon hade upptäkt att Cayces bagageutrymme i bilen luktade lik.
Cayce försvarade sig med att Caylee hade varit hos en barnflicka vid namn Zenny under denna tiden, en barnflicka som sedan visade sig inte existera. Eller rättare sagt, allt pekade på att Zenny inte existerade och det fanns inga som heslt bevis som tydde på att Zenny var en verklig person och ingen hade någonsin träffat Zenny. Cayce tillade i ett senare skede att hon själv hade uträtt Caylees försvinnande och att det var därför som hon inte hade kontaktat polisen. Men under denna påstådda utredningstiden fanns den ingen som hade hört Cayce yttra något om Caylees försvinnande och ingen hade någonsin heller fått frågor om försvinnandet. Istället plublicerades bilder på Cayce under denna tiden partajandes på diverse fester och barer, glad och utan några tecken på oro över sitt försvunna barn och utan att nämna till någon om att hennes dotter hade försvinnit.
Vid en undersökning av Cayces dator framgick det att det hade gjorts sökningar på internet av diverse kemikalier, bland annat kloroform; Hur man använsa sig utav det och hur man själv kunde tillverka det. DNA visade även att det fanns spår av kloroform i Cayces bagageutrymme i bilen samt DNA från Caylee.

Caylee har hela tiden hävdat att hon är oskyldig till sin dotters död, men jag kan då tycka att bevisen pekar mot henne, antingen att hon ensamt har dödat sin dotter eller att hon möjligtvis har gjort det tillsammans med någon annan. Jag kan inte säga om hon är skyldig eller inte, men OM hon nu är skyldig, borde man inte ha försökt undröja bevis på ett bättre sätt och borde man inte ha haft en bättre förklaring till sin dotters försvinnande? Försöker man inte i sådana tillfällen "skaffa" bevis och ha en trolig historia som pekar på att man inte är inblandad i brottet? Jag blir bara så förundrad...

 

Le Jardin

Idag har jag tillbringat dagen med att vara ute i trädgården, riktigt härligt har det dessutom varit i solskenet. Jag har klippt gräset, räffsat, ränsat ogräs och planterat blommor och även oljat de träräck som jag gjorde rent i förra veckan. Härligt att vintern är över så att man äntligen kan vara ute och pyssla för jag blir glad av att vara ute och göra det fint i trädgården!  Jag hade aldrig klarat av att i bo i lägenhet och jag hade aldrig klarat av att bo i ett bostadskvater. Jag är en tjej som hör hemma på landet och jag vill ha en stor trädgård utan grannar nära in på! 

Mina träd som jag har planterat har så smått börjat slå ut och förhoppningsvis dröje det inte allt för länge innad de står i blom.Paradis Apel och Blod Apel har börjar slå ut. Däremot befinner sig mitt älsklingträd, Japansk körsbärsträd, fortfarande i knoppstadiet.


...then they came for me

They came first for the Communists,
and I didn't speak up because I wasn't a Communist.
Then they came for the Jews,
and I didn't speak up because I wasn't a Jew.
Then they came for the trade unionists,
and I didn't speak up because I wasn't a trade unionist.
Then they came for the Catholics,
and I didn't speak up because I was a Protestant.
Then they came for me,
and by that time no one was left to speak up.

- Martin Niemöller


Var vi på månen?

Jag till hör de människor som inte är helt övertygade att månlandningen den 12 juli 1969 ägde rum.  Det är mycket möjligt att vi har varit på månen senare, men att vi var där sommaren 1969 är jag inte så säker på. Det finns flera olika konspirationsteorier när det gäller månlandningen, personligen skulle jag välja att luta mig mot kalla kriget.

Under "The Space Race" under Kalla Kriget hade Sovjetunionen stora framgångar; Det var först med att skicka upp en farkost i rymden,  först med att skicka upp en bemannad rymdraket och föst med lyckas får en människa, Yuri Gagarin, att cirkulera runt jordklotet. USA låg vid denna tiden i ett stort underläge och USA´s prestige var i riskzonen. Regeringen i USA ansåg att det var vitalt för USA att vinna kalla kriget, men att komma ikapp från sin underläge hade tagit tid samt att skicka en bemannad farkost till månen hade varit både dyrt och riskabelt för USA.  Men så, ett tu tre...var USA helt plötsligt först på månen...


Drink and Drive?


Killar från förr

En an mina ex brukade fråga mig om han fick följa med mig in på toaletten och hålla mig i handen medan jag kissade. En annan hade en hemlig fantasi och längtan efter att få strypa svanar.  Vilka historier jag skulle kunna berätta... Beslutar jag mig en dag för att skriva mina memoarer så har jag en hel uppsjö med historier!

Skenet kan bedra

Tänk ,så fel man kan ha i sitt liv ibland. Man kan ibland vara hur säker som helst på att man känner en människa och att det som den personen utger sig för att vara överensstämmer med verkligheten. Man kan se upp till någon, beundra någon och till och med älska någon och aldrig tro något ont om personen i fråga. Man kan gå i godo för denna människan, försvara honom inför andra och gråta över honom.

Men så kan något inträffa, något som bevisar att allt det som man trott sig veta och trott sig känna ha varit fel och att man har blivit förd bakom ljuset. Att allt inte var så vackert, oskyldigt och underbart och att allt som glimmande inte var guld. I denna situationen är det svårt att hantera verkligheten för man var så säker på sin egen sanning och att få den så förstörd kan vara förkrossande.

Jag gick på det en gång, men jag upptäckte  sanningen innan det var för sent och jag gick min väg. Visserligen var jag förstummad över mitt misstag, men jag tog mig samman och gick min väg. Jag är ledsen att du nu med har råkat ut för exakt samma sak, att även du har blivit förd bakom ljuset och insett att allt det som glimmade inte var guld. Även om jag själv inte är inblandad denna gången, kan jag inte låta bli att bli än mer äcklad av denna händelsen. Jag hade så fel om honom, så otroligt mycket fel....

Hälsning til Jamie

Jag måste vara rättvis, kan inte ge Cissi en hälsning och stunta i Lillstrumpan.
Jamie, jag har alltid tyckt att du påminner om Brian Austin Green, samt även Justin Timberlake i vissa lägen.


Name that 80´s song

Jag älskar 80-talslåtar, så här kommer en ny liten tävling. Vilka 80-talslåtar början på följande sätt? (Både artisterna och låtarna är välkända...inte fuska nu!)

1. "Well I guess it would be nice If I could touch your body I know not everybody Has got a body like you"

2. "She's got a smile that it seems to me Reminds me of childhood memories Where everything Was as fresh as the bright blue sky"

3. "I saw him dancin there by the record machine I knew he must a been about seventeen The beat was goin strong Playin my favorite song"

4. "Its close to midnight and something evils lurking in the dark Under the moonlight you see a sight that almost stops your heart"

5. "We both lie silently still In the dead of the night Although we both lie close together We feel miles apart inside"

6. "Traveling in a fried-out combie On a hippie trail, head full of zombie I met a strange lady, she made me nervous She took me in and gave me breakfast"

7. "I gotta take a little time A little time to think things over I better read between the lines Incase I need it when Im older"

8. "You dont have to be beautiful To turn me on I just need your body baby From dusk till dawn"

9. "Your lights are on, but you're not home Your mind is not your own Your heart sweats, your body shakes Another kiss is what it takes"

10. "I've never seen you looking so lovely as you did tonight  I've never seen you shine so bright !

Hälsning till Cissi

Eftersom jag fick en hälsning av Cissi vill jag skicka en tillbaka. Jag vill säga "never giv up" tillbaka i ditt sökande efter nya snygga jeans som passar. Trots allt hoppas jag att du kan vara en optimist och inse att det hade kunnat vara värre...


Never Give Up

Jag fick nys en mail från Cissi, tycker att det var gulligt så jag lägger upp det här.
Tack Cissi, du är underbar! KRAM!

"Hej Jeanna!
Jag försökte lägga in denna bilden på min blogg som en hälsning till
dig men jag fick inte den till att bli tillräckligt stor så det gick
att läsa skylten. Tycker den är lagom kul, och ville skriva

"Denna är till dig Jeanna. Krya på dig, hoppas du snart blir av med
din hosta. KRAM!"

Men jag fick inte ihop det, så nu får du den via mail istället.

Kram Cissi"


Eldmoln

Dagens soluppgång färgade himlen och molnen som en flammande eld.


Döden runt hörnet

En nära vän till en av min och Chrisses vänner dog plötsligt vid ung ålder i veckan. Vidare dog även en av Chrisses anställdas bekantar i en bilolycka  för några dagar sedan. Ikväll när jag och Crisse pratade hade vi ett långt samtal om detta; Om livet, döden, drömmar och mål.

Allt för många männiksor i min omgivning är för upptagna med "livet" för att verkligen kunna njuta av ilvet på riktigt. De stressar över diverse saker och har inte tid för det de helst hade velat göra, de oroa sig för pengar, de hänger upp sig på att deras kroppar inte är snygga nog och längtar efter att äga mer prylar i diverse former. De lever inte sina liv till fullo och skjuter upp drömmar och mål till framtiden som om de hade all världens tid. De jagar pengar och prylar som om det var svaret på lyckan och låter media lura i dom att de inte är vackra nog. De stressar till tusen och hinner inte med att njuta och de väljer även att inte uppriktigt och ärligt säga jag älskar dig alt. erkänna för sina vänner sina sanna känslor. Allt i en tro att livet varar länge till och att det finns all världen tid till att ställa allt till rätta. Men så är det inte, man vet aldrig när ens sista dag på jorden är kommer, döden lurar alltid runt hörnet.

Sedan jag träffade Chrisse har jag utvecklats mycket som människa. Tillsammans med honom har jag ifrågasatt mina värderingar, min livsfilosofi och mål och han har fått mig att tänka över mycket i mitt liv. Han är den mest öppna och ärliga människa jag har träffat och han har introducerat mig till en sanning som jag tidigare aldrig för har känt. Ikväll när Chrisse och jag pratade var det med ett insiktsfullt lugn som jag kände en samhörighet och förståelse för livet tillsammans med honom...livet varar inte för alltid så det gäller att få ut det bästa utav det innan det är för sent.

Så lycklig som jag är nu i mitt liv har jag aldrig förut varit och jag har heller aldirg varit så lugn och trygg i mig själv som nu. Trots detta har jag inget egentligt jobb, jag har lagt min karriär på hyllan och jag tjänar betydligt mindre pengar nu än vad jag gjorde innan. Jag har inte handlat en pryl eller kläder till mig själv på drygt ett halvår och det är en befrielse att inte äga mer saker och jag har insett att lycka inte finns i prylar. Jag har egentligen slutat att titta på tv och det är en befrielse att inte vara uppbunden om kvällarna samt att man får mycket tid över till annat. Jag har slutat att följa mode och jag läser inte veckotidningar och jag har insett att jag inte tänker låta media tala om för mig hur jag ska klä mig och hur min kropp ska se ut, jag är vacker som jag är och jag tänker inte låta någon intala mig något annat. Jag har även lärt mig att inte skjuta upp sådant som jag vill göra till i framtiden utan jag lever allt mer i nuet. Jag har slutat vara rädd och slutat upp att bry mig om vad andra tycker och tänker om mig.  Jag håller inte mina känslor inom mig utan säger till mina nära och kära vad de betyder för mig och vad jag känner för dom. (Och människor som inte tycker om mig eller som jag inte gillar lägger jag inte tid på. Livet är för kort för att gå runt och sura och hysa agg mot folk, jag har slutat upp med sådant.)

Jag inser att döden lurar runt hörnet och jag är lyckligare än någonsin!

Konstiga relationer

Under senare tiden har jag blivit vän med två personer som jag tror att jag skulle ha haft svårt att vara vän med om det hade inträffat tidigare i mitt liv. Jag är vän med Helena, Chrisses fd, samt att jag nu även är vän med "M",  den tjej "K" blev ihop med i höstas efter mig.

Hade någon annan tidigare berättat om att de hade haft sådana förhållande tror jag att jag hade haft svårt att förstå dom. För hur kan man vara öppen, ärlig, objektiv, ärligt snäll samt låta bli att vara lite svartsjuk mot någon som en gång i tiden har älskat samma man som en själv? Jag hade haft svårt att tro att det var möjligt... Men, nu har jag fått bevisat att det går att vara vänner utan några problem som helst.

Men, jag ska vara ärlig mot er, jag tror inte att jag hade kunnat vara vänner med dessa två tjejer innan i mitt liv, i alla fall inte på ett öppet och ärligt sätt. Men under de senaste sex-sju månaderna har jag lärt mig och kommit underfund med så mycket om mig själv och livet i allmänhet att det som först är under denna tiden som har gjort det möjligt. Vidare ska jag också erkänna att jag faktiskt är stolt över mig själv i dessa relationerna. Att jag är självmedveten nog till att kunna befinna mig i och hantera dessa relationer utan svartsjuka eller baktankar, utan istället vara ärlig, öppen och objektiv. Det är härligt att se att man utvecklas som människa...

Till Sydafrika

Mamma och jag har idag mer eller mindre beslutat för att åka på 2 veckors rundresa i Sydafrika i november. Ju mer jag har tänkt på det, destå mer har jag gillar tanken på resan!

Vi kommer bland annat att besöka Soweto, Johannesburg, Kruger, Swaliland,  och Cape Town.

Vi kommer att åka på Safari i Kruger National Park, sova i safaritält, besöka en guldgruva i Gold Reef City, att se Frihetsplatsen, besöka Godahoppsudden och en pingvinkolloni, åka upp på Table Mountain, besöka en vingård plus en massa guidning och sightseeing utöver detta. Me like.

Vad jag kommer att se och få uppleva:


Nationalpark och Safari i öppna Jeepar.


Johhanesburg och Table Mountain (ligger iofs i Cape Town).


Cape Town och Godahoppsudden.

Californian Prom Dress

Jag älskar klänningar! Medan vissa tjejer har garderoben full med skor eller handväskor, har jag min fylld med diverse finklänningar (och jag menar verkligen när jag säger att garderoben är full av dom!). När jag var i Fresno, Kalifornien, för snart tre år sedan köpte jag min första amerikanska balklänning! Jag älskar den men jag har ännu inte haft den på mig. Min första plan var att jag skulle ha haft den på Marina och Rogers bröllop, men de hade sedan klädkåden "Kavaj" och då kunde jag inte använda mig av den...


En av favoritklänningarna i samlingen. Bilden är inte riktigt rättvis för klänningens färg är egentlgien ljuslila (vilket inte sysn här) samt att den inte är stuken på denna bilden.


Linjen runt bysten är prydd med strass.

Lördag utan planer

Jag är helt slut idag efter gårdagsen toalettkramande. Som tur är har jag inte behövt spy sedan igår men jag känner mig ändå helt mör och orkeslös idag och jag mår fortfarande lite illa.

Först hade jag haft planer på att tillbringa denna härliga dag ute i trägdården med att klippa gräset, göra rent terassen och kanske även rensa lite ogräs. Men, jag orkar knappt stiga upp från soffan för att gå på toa så jag ska nog inte ha för stora förhoppningar om denna dagen. Chrisse åker till Skockholm igen om några timmar. Snyft, vad jag saknar honom!

Forskning i sanndrömmar

I början på 70-talet beslutade sig ett gäng forskare i USA för att studera sanndrömmar. De samlade ihop ett gäng med försöktpersonen som påstod sig kunna dröma sanndrömmar och övervakade deras sömn. De satte sedan en psykolg några rum bort, som fick titta på en bild och tankemässigt försöka föra över bilden till den sovande försökspersonen. När försökspersonen trädde in i sin R.E.M.-sömn väcktes personen och ombads berätta vad han/hon just hade drömt. Över 1000 försökt gjordes, alla lyckades inte men de fick flera lyckade försök på att sanndrömmarna hade överensstämt med bilden som psykologen hade tittat på. Efter några år tog pengarna slut för att kunna fortsätta försöken och vad jag vet har liknande forskning ite utförts sedan dess.

Inte göra slut!

Helena har bett Chrisse att vara ihop med mig så länge hon pluggar och inte göra slut förrän hon är klar med sina studier. Chrisse har svarat att det inte är någon fara, han ska ta och vänta med att göra slut tills jag har renoverat klart hela torpet...

Och svaren är...

1. "Are you gonna arrest me for smoking?" (1992) -Basic Instinct

2. "Well, seeing as I have no former legal training and Ed here was losing all faith in the systen I simply went out and preformed sexual favors. 643 blow jobs in 5 days. I´m really quite tired." (2000) -Erin Brockovich

3. "I should tell you...I´ve given serious thought...to eating you wife." (2001) -Hannibal

4. "Do you believe in ufo´s, astral projections, mental telepathy, ESP, clairvoyance, spirit photo-graphy, telekinectic movement, full transmedium, the Loch Ness monster and the theory og Atlantis? - Ah if there is a steady paycheck in it I´ll believe anything you tell me."  (1984) -Ghostbusters

5. ..."Father to a murdered son, husband to a murdered wife, and I will have my vengeance in this life or the next." (2000) -Gladiator

Reklam mot dålig samvete

På senare tid har man kunnat se reklam som riktat sig till vårat samvete,
-För varje paket med Cornflakes man köper planertas ett träd.
-För varje paket med Pampers man köper får ett fatigt barn en stelkrampsspruta.
-För varje produkt man köper av Dove skänks 50 öre till en workshop för tjejer.

Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det här... På ett sett beundrar jag givmildheten i dessa företag, att de på olika sätt skänker en viss del av vinsten i ett försök till att göra världen bättre. Men samtidigt försöker företagen spela på vårt dåliga samvete till att köpa just deras produkter. För, för varje gång vi väljer att köpa just dessa produkterna så väljer vi att inte köpa en likvärdig produkt från ett konkurerande företag och på så vis ökar intäkterna för det gällande företaget. Är företagens givmildhet endast en smart reklamkampanj som syftar till att tjäna pengar på vårt dåliga samvete?

Mer besökare

Mina besökare här på bloggen har ökat en hel del de senaste två veckorna, men mest under den senaste veckan... Vilka är ni alla?

Stjärnfall

Jag var ute på trappan nyss och hämtade lite frisk luft i ett försök att dämpa illamåendet. Det är stjärnklart ute inatt; Jag älskar stjärnhimlar och stjärnklara nätter! Medan jag stod där i mökret och betraktade den vackra himlen bevittnade jag ett stärnfall. Självklart önskde jag mig något...


Följa instruktioer? Nej...

Så, jag är en rebell ibland. Det är inte alltid jag följer regler och instruktioner till punkt och pricka. Eller, snarare ifrågasätter jag ibland en del regler osv. för jag kan ibland inte föstå rättvisan eller logiken i det hela. Är det något jag inte håller med om så håller jag inte tyst utan ifrågasätter eller gör en "motaktion". Hade jag tex vuxit upp då kvinnornas rättigheter hade diskuterats hade jag varit den första som hade klätt mig i byxor, som hade struntat i att använda damsadel utan ridigt grensle istället och krävt kvinnlig äganderätt och rösträtt!

Men så finns det ju situationer då man ska följa instruktioner och inte vara rebell, som tex medicinering. Jag vet att det finns en anledning till att doseringen står skriven på förpackningen och att denna varken ska under - eller överdoseras. Jag ver verkigen detta! Men så ibalnd känner jag mig lite modig (eller kanske korkad), som i morse tex. PÅ Cocillianaflaksan stod det "10 ml till natten". Och visst, jag tog det till natten igår men i morse hade jag sådan hosta att jag tog 10 mil til...inte så smart! F-an vad illa och f-a-n vad jag har spytt under dagen! Klockan är snart 22.00 och illamåendet ha fortfarande inte lagt sig helt...

Hostmedicin

Den där hostmedicinen gör mig dåsig och illamående....***

15:00
Tydligen tål jag inte den medicinen. Jag mår illa som attan och kan inte hålla något nere... Jag orkar inte spy mer nu!

Nya lagen ska tvinga kvinnorna att ha sex

Blir man arg eller vad? Tänka sig att det är år 2009 och sådana här lagar existerar?

Här blir afghanska kvinnor attackerade med stenar när de protesterar mot den nya sexlagen.Enligt den ska äkta män ha rätt att kräva sex av sin fru var fjärde dag.


Dussintals kvinnor vågade sig i går ut på gatorna i Kabul i går för att protestera mot lagen. Motdemonstrationen lät inte vänta på sig. Och det var betydligt fler kvinnor som anslöt sig till dem som var för lagen, rapporterar nyhetsbyrån AP.- Lagen behandlar kvinnor som om de vore får, säger en kvinna till AP.Afghanistans president, Hamid Karzai, har efter kritiken stoppat lagen som nu ska gås igenom på nytt.

Hon tog rånaren som sin sexslav

Ja, se ryska kvinnor... Vet att det är hemskt men jag kunde inte låta bli att skratta åt denna nyheten:

Pistolmannen försökte råna skönhetssalongen. Men fick en smäll på käften – och tre dagar som fastkedjad sexslav. Nu misstänks den kvinnliga föreståndaren för våldtäkt.

Den 32-årige mannen hade bestämt sig för att plundra skönhetssalongen i den ryska staden Mesjtjovska. Strax före stängning i lördags klev han in genom dörren, viftade med pistolen och skrek: – Alla på golvet, hit med pengarna.Den 28-åriga föreståndaren visade inga tecken på att försöka göra motstånd. Lugnt tog hon av sig förklädet i vars fickor hon förvarade dagskassan. – Okej, ta pengarna, sa hon enligt Life.ru. Rånaren gick fram till henne, sträckte sig efter förklädet – och fick en smäll på käften.

Kvinnan larmade inte polisen. I stället slängde hon upp den chockade mannen över axeln.Sedan tryckte hon i honom Viagra, band fast honom vid ett element och utnyttjade honom sexuellt i flera dagar. När han slutligen släpptes uppsökte han ett sjukhus och larmade polisen. Nu riskerar både mannen och kvinnan fängelse.


I am better than your kids

För väldigt många år sedan skickade min vän Nane nedanstående länk till mig.  Jag vet att det långt ifrån är allas humor, men jag och Nane skrattade åt sidan så vi fick magknip! Jag kom att tänka på den igår och letade därför upp sidan idag. Introt till sidan låter som följer:

If you work in an office with lots of people, chances are that you work with a person who hangs pictures up that their kids have drawn. The pictures are always of some stupid flower or a tree with wheels. These pictures suck; I could draw pictures much better. In fact, I can spell, do math and run faster than your kids. So being that my skills are obviously superior to those of children, I've taken the liberty to judge art work done by other kids on the internet. I'll be assigning a grade A through F for each piece:

http://www.thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=irule

Vad är det för speciell dag idag?

Imorse när jag vaknade tänkte jag: 16 april... Varför känns detta datumet bekant? Hm, hade jag något inbokat som idag egentligen eller vad? Men efter ett tag kom jag på det, det är ju mitt ex  A:s födelsedag! Grattis A!


Oväntat samtal hos doktorn

När undersökningen och recepten var skrivna hos doktorn idag säger han plötsligt till mig. "Har du sett det där TV-programmet någon gång "Du är vad du äter" med hon den där Anna?" "Jo, några avsnitt förra året", svarade jag. "Hur gammal tror du hon är?", fortsätter han. "Äh, ja du runt 42 kanske?", blir mitt svar. Han skrattar och säger "Ja, jag tippar med på att hon är mellan 40-45." Han börjar skratta ännu mer innan han fortsätter med "Men det skulle inte förvåna mig ifall hon är yngre än så. De där människorna som är fanatiska med kost och motion utsätter kroppen för så mycket att de lätt ser äldre ut. Och om dom sedan solar mycket också, ja då ser de ytterligare ännu äldre ut. Dom som håller på så kanske ska tänka över det där innan de sätter igång för det är nog inte det resultatet de vill uppnå!" Lite fårvånad över diskutionen börjar även jag skratta och instämmer.

"Hull på yngre tjejer är gulligt", förtsätter doktorn med och pekar på mig. "På något sätt ser yngre tjejer söta och gulliga ut om dom har hull." Han tar upp lappen och tittar på min ålder. "Jaha så du är trettio, men det är ju fortfarande ungt och du befinner dig i ålder då hull fortfarande är gulligt." Han himmlar med ögonen och börjar gapskratta innan han säger "Men hull på medelålder kvinnor och äldre än så är då inte attraktivt!" Han tar sig på magen (han har en rätt slank kropp) och säger skrattande: "Jag har börjat blir gammal och kommit upp i åren. Jag är 55 år men håller mig ändå i god form för min ålder och jag tycker inte att jag ser så gammal ut." Jag instämmde och han börjar återigen gapskratta innan han fortsätter med: "Men andra män i min ålder de ser då gammla ut och flera har kulmagar!"

Hm, att det samtalet skulle uppstå had jag ju inte förväntat mig när jag klev in genom dörrarna till läkarmottagningen.

Doktorsbesök

Inatt och i morse mådde jag fruktansvärt! Plötsligt under natten kom hostan över mig igen och jag tillbringade hela natten med värsta hostattackerna i kombination med att kräkas. När klockan var 04.00 hade jag så ont i lungorna och så svårt att andas att jag var nära att köra in till akuten. (Men så tänkte jag att jag bara skulle försöka hålla ut eftersom jag ändå skulle till doktorn idag.)

Denna gången när jag väl kom till doktorn var jag besluten med att inte går där ifrån med en flaska Mollipect och lite värktabletter (som jag fått de andra gångerna). Uppenbarligen är det ingen vanlig liten hosta jag har haft som doktorerna har försökt prenta i mig och denna gången tänkte jag inte ge mig! Till min fördel fick jag en ny doktor idag och när han frågade vad jag hade fått utskrivit de andra gångerna svarade han när han hörde mitt svar: "Vad är det för ett trams?" (Tack Gode Gud tänkte jag!) Jag fick ta olika blodprover med inget fel kunde hittas och min sänka var normal. Dessutom kunde han inte höra något fel alls på mina lungor. (Jäkligt skumt alltså!) Men jag gick ändå därifrån med Cocilliana, Doxyfrem, Prednidolon och Panocod. Blir jag inte frisk på den kuren så vet i tusan alltså!

Föresten, när jag förklarade min smärta i bröstet och lungorna för doktorn bara skrattade och sa: "Ja du, skulle tro att du har knäckt några revben så som du hostar."

Ray of light

Det är molningt ute idag, men trots det lyckas några stimmor av ljus ta sig genom molnen.


Några ynkliga stimmor av ljus...

Sen ansökan

Inatt kom jag plötsligt på att igår hade varit sista dagen för att skicka in ansökning till högskolan. "Helvete", tänkte jag för mig själv. Där fick jag för att jag sköt upp ansökan. Men så imorse när jag satte på nyheterna hörde jag med glädje (för min del i alla fall) att studera.nu hade varit överbelastat igår så anmälningentiden hade skjutits fram till 12.00 idag. Jippi! Så med andra ord skyndade jag mig in på sidan och anmälde mig till två kurser. Men, efter en viss tvekning blev det ingen ekonomi för mig utan jag körde på annan inriktning i en form av förverkling: Två fotokurser.
-Fotografik, 15 poäng
-Foto/digital bildredigering, 15 poäng

Utsatt för fönstertittare?

Nyligen så putsade jag fönsterna på nedervåningen. Nu på morgonen när jag kom ut i köket såg jag en stor fläck på glaset på terassdörren. Jag tyckte att det var konstigt att en så stor fläck hade uppkommit på några dagar såg jag gick fram och tittade på den. Av vad jag kunde tyda såg fläcken väldigt mycket ut som ett handavtryck. Avtrycker är på utsidan av glaset och jag har då inte satt det där. Ska det börja nu igen?

Under tiden jag har bott själv i huset har diverse olika saker hänt. Det började med att jag i början i november för 1,5 år en lördagkväll ser en man precis utanför fönstret som står och titta på mig när jag byter om. Jag var på väg till en fest hos Petra och hade just kommit ut ur duschen. Rädd som jag blir springer jag och kollar att dörren är låst samt ringer mamma och Jamie. Efter ett tag går jag ut och går runt huset mrn jag kunde inte hitta någon. Istället hittar jag en slängd ölburk i närheten av vad jag hade sett mannen. Jag lämnade in den till polisen i komination med historien om fönstertittare men tyvärr kunde polisen inte få fram några bra fingeravtryck från burken och utredningen lades ner.

För lite mer än ett år sedan kommer jag ner i köket en morgon på väg till  jobbet. När jag tittar ut på terassen står en av mina trädgårdsstolar utanför köksfönstret vänd in mot huset (den stod inte där på kvällen när jag la mig). Så, alltså hade någon tagit min stol och satt den utanför köksfönstret och förmodligen suttit och tittat in i huset under delar av kvällen och/eller natten? Några dagar senare när jag på morgonen ska gå till jobbet upptäcker jag att någon under natten hade kletat någon brunliknade sörja på husväggen jämte dörren.  Jag ringde polisen men det kunde inte hitta några spår så de började patulera utan för mitt om nätterna. Ytterligare några kvällar senare när jag kom hem sent från jobbet upptäckte jag en hög med kottar på trappan. Jag blev väldigt fundersam över kottarna, var det ett djur eller människa? Jag frågade lite folk på jobbet men alla mer eller mindre skrattade åt mig: "Jeanna, djur bygger inte högar med kottar på trappor!" Samtidigt tyckte jag att en hög med kottar var ett märkligt beteende, det är ju knappast skrämmande! Men eftersom det inte var ett djur och så mycket annat hade hänt tänkte jag att det var bäst att lägga till kotthögen till anmälningen. Behöver jag förklara hur dum jag kände mig när jag ringde polisen? "Nu har det hänt en sak till, det dök upp en hög med kottar..."  Efter kotthögen hände det inget mer och efter att polisen hade patulerat ett tag lades utredningen ner i brist på spår.

En lördagskväll  vid 22.30-tiden i november förra året står jag naken i badrummet och ska just gå in i duschen när jag ser en hand som knackar på badrumsfönstret. Jag blev väldigt fundersam eftersom jag inte väntade besök och jag var själv på väg till Chrisse. Jag går ut för att ser om jag ser någon bil på parkeringen som jag känner igen, men jag ser ingen. Jag öppnar dörren på framsidan och ropar "hallå" men jag ser inte till någon. Jag går in i badrummet igen när jag då åter igen ser en hand som knackar på rutan. Jag går till ytterdörren igen och ropar "hallå" när en full pollack dyker upp under hörnet. Han kommer fram till dörren och frågar om han får komma in och "prata" (yeah right) jag säger nej och han börjar då trotsa på att få komma in samtidigt som han tar tag i dörren. Det hela slutar med att jag lyckas få igen dörren utan att kan tar sig in. Rädd som jag var ringde jag mamma, Jamie, Annicka och Chrisse. Jamie och Cissi erbjöd sig att komma ner, men jag sa att det inte behövdes. Mamma sa att jag skulle komma hem och sova hos henne men kvällen slutade med att jag åkte hem till Chrisse. Jag kan erkänna att jag på vägen till bilen satten mina nycklar mellan fingrarna som ett knogjärn och jag var berädd på att slå om det skulle behövas. Sedan dess har jag inte märkt av något runt huset, förren nu på morgonen...

Smålandspojkar och Blekingeflickor

Hur stor är chansen att två bröder bli ihop med två tjejer från samma ställe? För X antal år sedan blev Chrisses bror Jerry ihop med Marina från Mörrum och nu är Chrisse ihop med mig, från Gungvala. Vid mer än ett tillfälle har jag hört frågan. "Vart kommer du ifrån, du pratar ju precis som Marina?"


Motorcykel

Idag meddelade älsklingen mig att han har köpt en Yamaha motorcykel (den gammla han hade sålde han i vintras). Så nu blir det till att ut och åka framöver!


Mr Musci

En väldigt jobbikg kille ringde just från Mr Music och ville trycka på mig en skiva. Jag sa artigt nej tack men han vägrade att ge sig. Jag sa att jag i stotsett bara använde min Ipod och han sa att det faktiskt var olagligt att ladda ner musik och jag förklarade fenomenet Istore för honom. Sedan försökte han med att det gick ju faktiskt att överföra musik från en skiva till Ipoden. Jag svarade visst med att det inte var något jag ville ägna mig åt och avböjde åter igen artigt hans erbjudande. Till slut fick han surt ge upp...

Att säljare inte kan hantera ett nej utan måste tjata hål i öronen på en? (Och hur många köper skivor på prenumeration nu för tiden?)

Ringen på fel finger

Nu när jag har renoverat torpet, har jag tagit av mig mina smycken när jag har målat för att undvika att få färg på dem. En kväll, mitt i renoveringen, när vi ska lägga oss frågar Chrisse ifall jag var arg på honom. Jag frågade vad han menade och till svar får jag att jag hade satt min ring på höger ringfinger istället för vänster. Jag hade själv inte märkt mitt misstag. Det sägs att män inte lägger märke till detaljer, uppenbarligen är Chrisse ett undantag...

Saknad

Chrisse flög till Stockholm idag.  Jag håller på att sakna ihjäl mig efter honom, jag fysiskt värker ibland.  Vi pratade nyss i telefon och sa god natt, en liten tröst att i alla fal få höra hans röst och hans ord... 

Älskar dig så mycket, mitt hjärta! Älskar dig mest av allt...

Nära döden?

Ens själ är som mest insiktsfull precis innan man ska dö...

De senaste dagarna har flertalet händelser inträffat som gjort att jag har fått svar på alla mina frågor och jag har uppnått den insikt som jag alltid har sökt. Jag har fått bevis på bevis på det som jag har trott har visat sig vara sant. Jag har även fått den sista pusselbiten i sökandet.

Så, jag kan inte låta bli att undra det uppenbara...

Utdelning av indiannamn

När indianer (ja, i alla fall vissa stammar) gav namn till varande så brukade det vara beskrivande namn av personen de namngav. Så här kommer lite indiannamn till mina nära och kära:

Lukas: Gurglande pojken
Jamie: Stolta fadern alt. Han med rappa kommentarer
Cissi: Hon med rappa kommentarer alt. Snygga jeanstjejen
Mamma: Frågande kvinnan
Chrisse: Han utan klocka alt. Får kvinnor på fall
Jag: Leende ansiktet

Vägen till framgång

Tittar på TV, på ett program som handlar om att följa sin magkänsla och att komma fram till vad man man vill ha ut av sitt liv. För att lyckas och nå framgån i livet ska man enligt tv-programmet:
- Vara en optimist (Check)
- Vara tacksam (Check)
- Vara förlåtande (Check)

Jag håller med om allt. Jag kan även se att det som först nu är på senare tid då jag uppfyller alla de kraven och det är först nu som jag har varit riktigt lycklig i mitt liv. Det är även nu som jag har börjat få allt som jag velat ha och som jag har börjat inse vad jag vill ha ut av mitt liv och vad jag vill uppnå. Allt har börjat på något sett, av sig själv, falla på palts! I am happy!

Möte av en slump?

Idag har jag åter igen fått bevis på att slumpen inte existerar... En människa råkade av en "slump" korsa min väg vid en tidpunkt då hon kanske som mest behövde mig. Hade jag inte kommenterat en sak för ett tag sedan (på en sida där jag normalt inte brukar kommentera saker) och hade hon inte valt att gå in och läsa på den sidan just den dagen så hade hon  inte hittat fram till mig... Slump? Knappast...

Kvällens solnedgång


Dagens bild: Kvällens solnedgång i Lörby.

Snygg italienare i baren

När jag hade varit i Sydney ett par dagar beslutade jag mig för att gå och klippa mig. Det ösregnade den eftermiddagen och jag hade inte så mycket annat för mig samt att jag var i behov av en klippning. Den homusexuella kilen som klippte mig (salongen låg bara ett kvater från oxfordstreet) undrade ifall det var okej ifall han plattade mitt hår, vilket jag tillät.

Senare på kvällen beslöt jag mig för att gå på upptäcksfärd i Sydney, jag hade bara varit där ett par dagar och ännu inte lärt mig att hitta. Jag var inte ute efter att gå ut egentligen så jag var iklädd ett par jeans, ett linne, håret plattat och jag hade endast mascara på mig. Efter några rundor på stan hamnade jag till slut på ett uteställe som hette Scraffy Merphy s som jag gick in på. Efter att ha gått en runda såg jag till slut en snygg kille i baren. Han var mörkhårig med vackra bruna ögon och vältränad. Han var iklädd ett par jeans och svart skjorta med uppkavlade ärmar där man kunde skymta tatueringar under. Han utstrålade en viss badboyanda och jag kunde inte måste att grå fram. Jag ställde mig i baren jämte honom, beställde en öl och började sedan prata. Han visade sig vara från italien, var 26 år och var i Sydney och jobbade. Vi pratade en si så där 15 minuter innan han till slut gick iväg med sina kompisar. Skit samma tänkte jag och gick en runda till när jag blev uppraggad av en charmig 27-årig brittisk formel1 tekniker som jobbade för Team Australia. Han tjajade på att jag skulle hänga med honom hem men jag ville inte och still slut gick jag hem själv och jag skymtade italienaren på dansgolvet med sina vänner innan jag gick.

En vecka senare var jag på Scruffy Murphy´s igen. Denna gången var jag iklädd kort jeanskjol, nitbälte och en rockt-shit, jag var sminkad och hade håret lockigt. När jag kom till Scarffy Merphy´s var stället packat med folk så jag började med att gå en runda runt stället. Jag hann inte mer än precis gå rundan innan en kille kom fram till mig, och det visade sig vara italienaren från veckan innan. Han började prata och av frågorna att dömma verkade han inte känna igen mig, så jag ljög. Sa att jag hette Jeannie, var 25 och kom från Texas (jag pratade amerikanska med en texasdialekt). Jag och italienaren satt och pratade en stor del av kvällen och när klockan närmade sig 02.30 sa jag att jag skulle gå hem. Han frågade och han fick hänga på och ja sa okej.Vi gick fyra kvater hem till mitt hotell och när vi kom fram hånglade jag upp honom. Sedan sa jag god natt och gick in på hotellet utan honom. Gissa om han blev sur? Men jag säger bara: AS IF! (I retrospekt ångrar jag mig kanske lite, lite....han var trost allt väldigt snygg och sexig, men nej...)

Nyfiken på andra?

Några av mina kompisar har varit ihop med sina pojkvänner otroligt länge, längre än vad de flesta äktenskap håller. Dvs. att de träffades som ugna har har hållit ihop sedan dess. Jag anser inte att det är något fel med detta (så missuppfattar mig inte nu) och jag kan tycka att det är gulligt att ha hållit ihop så länge. Samtidigt vet at att deras erfarenheter med andra killar går att räkna på en hand, så jag undrar: Undrar man i dessa situationer inte hur det är att vara med andra när det enda man nästan bara känner till är der förhållandet man är i?

Min mamma har alltid sagt att man ska röra runt i grytan och inte gifta sig förran man är över 30, och jag anser faktiskt att hon har rätt, i alla fall när det gäller mitt liv. Jag har flera gånger i mitt liv ansett mig har varit kär och älskt någon samt att referensramen av vad som är bra sex har flyttats under årens lopp m.m. Min referensram för vad jag egentligen vill ha har också flyttats, ibland har man träffat någon som har haft egenskaper som man trodde man var ute efter och som det sedan visade sig att man inte alls gillade. Jag behöver inte fundera på vad jag missar nu när jag är i ett förhållande för jag vet, jag har provat på allt mellan himmel och jord, så jag vet "vad jag går miste om". (Jag vet att i alla fall två utav er som läser anser att jag är allt för frigjord för er smak, men...jag håller som sagt inte med. Med erfarenhet kommer kunskap och jag kan nog säga att jag har haft betydligt roligare än vad ni har haft och jag tror jag känner mig själv bättre än vad ni gör också.)

Detsamma gäller för killar. Jag hade inte velat vara tillsammans med en kille som inte hade en massa erfarenheter. Jag hade velat veta att min kille hade provat på en massa olika saker så att även han vet vad han vill ha samt att han ska veta vad han går miste om. Hade jag träffat en kille som kanske endast hade haft sex med fem tjejer så vet i tusan alltså... tror jag hade skickat iväg honom och bett komma tillbaka när han nådde 30 eller något. Jag vill inte vara ihop med någon som undrar eller funderar på andra, som har frågor och som innerst inne vill utforska.

Jag tror faktiskt att en av anledningerna till att jag och Chrisse fungerar så bra ihop är att vi båda är väldigt erfarna. Vi har båda provat på en massa annat, vi vet vad vi vill ha och vad vi går miste om men vi väljer tveklöst att vara ihop med varandra. Vi vet vad som finns där ute och att det som erbjuds är inget emot det han och jag har ihop.

Moparbög?

Jag fick ett mail för ett tag sedan av Cissi. Cissis pappa hade sett en bild på en av Chrisses bilar och hade lite frågor och han undrade samtidigt ifall Chrisse möjligtvis var en "moparbög". Jag trodde mopar var felstavat och att det syftade till något annat, men Chrisse förklarade sedan så snällt innebörden av ordet. Men Jeanna da! Know your cars!

Låt på hjärnan

Jaha, då var det dags igen.. Man tänker på en låt och så helt plötsligt börjar den spelas. Dagen låt var Fergie med "London Bridge". (Vet inte riktigt varför den låten poppade upp i mitt huvud. Är inget speciellt fan av henne och inte är låten en favorit heller. Fast...det hör väl knappast hit, om jag gillar låten elelr inte, jag kände väl bara av att den skulle börja spelas.)

Objekt: Lukas

Jag har tagit mig friheten att sno lite bilder  från Cissis blogg som är fotograferat av pappa Jamie. Objektet = min favorit pojke, Lukas!Skratt och kaffe

Vilket bättre sett finns det än att starta sin morgon än med en kopp kaffe och ett långt samtal med sin vän  fylld med massa skratt? Härligt! Kram på dig Annicka!


Trailer parks and no dreams

Vad jag nu skriver kommer förmodligen att låta väldigt dömmande, men jag menar inte att se ner på någon.

Hösten 1995 pluggade jag i Johonson City, en stad med 58 000 i Tennessees nordösta hörn, mitt i bibelbältet bland Rednecks. På en av mina lektioner, "Speach and Debate", lärde känna en tjej vid namn Tina. Tina var ett år yngre än mig (dvs 16)  och hon bodde med sin mormor efterom hennes mamma hade dött året innan och hennes pappa hade lämnat familjen när hon var liten. Tina var en storväxt tjej i riktig amerikans anda, färgade sitt hår kolsvart, använde mycket smink och på sin lediga tid jobbade hon på en snabbmatsrestaurang och tjänade "minimum wage" (Många studenter jobbar extra i USA och  främst inom stabbmatsindustrin där de tjänast "minimum wages", dvs den lägsta tillåtna lön som regleras av staten. Vid min tippunkt i Johnson City låg minimun wage på strax över 4 dollar medan den i dagsläget ä 6,55 dollar.)

Dagen innan Halloween i slutet av oktober bjöd Tina med mig på en spökrunda. Det fanns två spökrunder att välja mellan, en i en skog och en i ett hus och vi beslutade oss för huset. Framåt kvällen kom Tina och hämtade mig (hennes mormor körde för hon hade själv inget körkort). Först körde vi hem till Tina och hennes mormor medan vi inväntade ytterligare en kompis som skulle följa med. Det visade sig att Tina bodde i en "Trailer park", i en gammal och relativt liten och sliten husvagn,  i stadens utkant. När jag först såg trailer parken fylldes jag lite med ångest och när jag kom in i husvagnen växte denna ångest ännu mer; Tänka att bo så!

Efter ett tag kom vår kompis och vi åkte iväg på spökrundan i huset. Det var så kul! Man betalade några dollar och gick sedan in och runt i ett hus där man blev utsatt för diverse hemska saker. Det sissta som hände var att man blev utjagad ur huset av "Jason", en man i hockymask med ett riktigt motorsåg igång. Dom andra skrev genom hela rundan medan jag skrattade så jag knappt fick luft.

Efter spökrundan kom Tinas manliga kusin och hämtade oss med sin kompis och vi åkte alla till en snabbmatsrestauran och åt. Under måltiden kom min ångest tillbaka och den byggdes då upp ännu mer. Samtalet mellan dom andra den kvällen handlade om att skolan bara var pest och pina (det gick inte bra i skolan för någon utav dom). Det handlade om vilken drog de skulle fixa till helgens fest och hur härligt det var att röka på. Tjejerna pratade om killar de hade sugit av och legat med på diverse fester m.m.

När jag satt där insåg jag att dessa människor aldrig skulle komma därifrån. De hade det knappats gott ställt och bodde alla i trailer parks. De sket i skolan och skulle förmodligen aldrig ha råd till eller betygen till att gå på ett college (inte skulle de få stipendium heller eftersom det tilldelas de som har bra betyg eller är duktiga i någon idrott, vilket de heller inte var). Dvs att chansen till ett bra jobb var minimal och de skulle mer eller mindra tvingas att jobba för minimum wages resten av livet. Men det värsta av all var det de verkade nöjda med det och de saknade mål och drömmar i sina liv. De var dömda till att aldrig komma därifrån, ett liv med usel lön och en trailer som bostad...de ville inte satsa högre. Min ångest bara växte och växte den kvällen...


En amerikansk trailer park.

Revolutionary Road

Jag har precis tittat klart på filmen Revolutionary Road (det blev ett stopp i mitten då min älskling ringde och sa god natt).

Filmen bygger på en bok som publicerades 1963 och är skriven av Richars Yates och utspelar sig i för lugn förort i Conneticut 1955. April (Kate Winset) spelar en missnöjd hemmafru som har givit upp sina skådespelerskadrömmar och kommit till ett stadie i sitt liv då hon vill ha ut mer av sitt liv än att bara vara hemma med sina två barn och endast ses som en god fru till sin man Frank. Frank (Leonardo DiCaprio) jobbar som säljare på ett företag, ett jobb som han hatar att gå till. På Franks 30-års dag bestämmer sig April och Frank för att dom vill ha mer ut av sina liv och planerar därför att ge upp allt och flytta till Paris där de ska starta om sina liv. Man får även en inblick i hur människor runt omkring Frank och April betraktar dom.

Den här filmen handlar om kärlek och hat, drömmar och mål samt att veta vad man vill ha ut av sitt liv.Vilken film, för en som gillar drama är denna att rekomendera och innehåller underbara rollprestationer!


Mysmat och en film

Jag har tyvärr vänt på dygnet en del så därför äter jag kvällsmat först nu. Jag planerar att titta på en film under tiden så jag ska ha en riktigt myspys kväll. Det blir en varm smörgös med svamp, en kopp te och filmen "Revolutionary Road".


Kvällsmat.

I amerikanska filmer...

...säger man inte "Hej då" när man pratar i telefon, man lägger bara på luren.
...låser man varken bildörren eller dörren till sitt hus när man går.

Vad är det för fel på mig?

Vad är det med mig? Vad är det för fel? De senaste dagarna har jag varit relativt pigg bortsett från smärtan i bröstet, men igår morse började jag hosta och psy igen. Denna gången hostade jag och spydde  ännu mer än gångerna innan. Bröstet och lugnorna började även värka ännu mer. Jag var helt orkeslös och låg bara ynklig i sängen hela dagen.

Typskt, Jamie och Cissi ringde och ville komma och hälsa på under gårdagen, men jag orkade inte. Mamma och Bruno skulle också ha kommit och hälsat på men jag orkade inte det heller. (När det för en gångs skull är folk som vill komma hit orkar jag inte.) På eftermiddagen tvingade jag mig ut en stund, satte mig på terasstrappan och drack en kopp med kaffe och då kom grannen över och pratade en kvart. Trevligt, men jag hostade som en dåre under hela samtalet. (Mina grannar är snälla och Mats uppmanade mig återigen att inte vara rädd för att höra av mig om jag behövde hjälp med något.)

Idag mår jag heller inte bra. Hostar och har grymt ont i bröstet och lugnorna (fast som tur är har jag inte spytt idag).  Tråkigt för jag missar dagens middags hos mamma, snyft! Imorgon får det återigen bära av till doktorn! Vad trött jag är på detta nu!

Gifta män...

Flera undersökningar visar att gifta män lever längre. Visst, men det gör innomhuskatter också!

Slump?

Det finns ingen slump och inget råkar bara hända. Jag skulle kunna gå till angrepp på slump utifrån olika områden, men för att börja med psykologi, menade tex Freud att all slump är vårt undermedvetna som spökar. Men glömmer tex inte av en slump att ringa någon eller att köpa hem mjölk. Man råkar tex inte av misstag säga fel. Men råkar bara inte ha de kläder man ha på sig en dag osv osv....  Ni förstår nog, men enligt den psykodynamiska teorin pågår det där i evighet.

Ska man titta på slumpen utirån en med djupare analys, en av universums lagar, finns det heller ingen slump...och detta tror jag på! Jag har gjort det i X antal år nu och ju mer medveten jag blir om det, ju mer jag ser, ju mer upptäcker jag att det är sant.

I lördags hade jag först tänkt att åka till Annicka, men jag var helt slut så jag ringde Annicka och sa att jag skulle bara försöka sova en stund och sedan dyka upp. Och nog somnade jag alltid, vaknade efter att klockan var 23.00. När jag väl vaknade ringde jag Annicka och sa att det blev för sent för mig och istället hålla mig hemma. (Hade nu inte detta inträffat, hade jag inte varit på rätt plats vid rätt tillfälle.) Lite senare "råkade" jag flippa förbi ett Tv programm precis när två meningar sas... Två meningar som förändrade allt. Shit! De två meningar var det som tidigare hade saknats för att få ihop helheten. Det var som en pollet hade lagts i en enarmad bandit och man hade vunnit jackpotten! Hade jag varit en seriefigur hade jag vid det tillfället ritats med en glömdlampa över mitt huvud! Allt föll bara på plats...

Enlightened

Ibland blir saker och ting inte som man hade tänkt sig. Som ikväll tex, det blev ingen fest för min del hos Annicka utan istället, hm...jag vet inte ens hur jag ska förklara det. Jag kan väl leende försöka förklara det som en väldigt egendomlig kväll, inte egendomlig som i konstig utan som i wow. Egendomlig, sanna mina ord...ja...

Klockan är snart kvart i fyra på morgonen och jag lär inte sova på flera timmar. Jag har precis satt på både en maskin med tvätt samt diskmaskinen och ska nu sätta mig och titta på filmen "Nights in Rodanthe" medan alla tankarna far runt i mitt huvud.

Jag är lycklig. Jag är riktigt underbart lycklig! Och, wow...jag.. *Ler*...wow...

På fest?

Jag och Chrisse har blivit bjuda på fest hos Annicka ikväll.  Från början skulle mamma bjudit alla på påskmiddag som ikväll, men den middagen blev senare framflyttad till på måndag. Min första plan hade därför varit att först gå på middag hos mamma och sedan åka hem till Annicka. När det inte blev någon middag beslutade därför Chrisse att följa med Växjögänget till Elmiamässan.

Så nu är frågan, ska jag själv åka till Annicka om några timmar? Egentligen är jag sugen på att träffa folk (och jag har inte kunnat träffa Annicka på länge nu, tyvärr) och komma ut lite. Men samtidigt har jag fortfarande ont i bröstet och jag har inte kunnat sova ordentligt och är därför helt slut nu (jag har försökt sova nu under eftermiddagen med inte lyckats). Whats a girl to do?


Silhouette solglasögen

I början på våren för tre år sedan beslutade jag mig för att köpa ett par riktigt solglasögon. Jag hade tidigare använt mig av ett par jag köpt i Brasilien som var hel underbara men det hade gått sönder och jag hade därefter använt mig av billigare varianter som jag hade köpt i affärer som HM. Dock tyckte jag inte att dessa var till stor hjälp för mig, speciellt inte när jag körde bil. (Eftersom jag tar astmamedicin kan en av bieffekterna vara vidgande pupiller.) En dag i början på den våren råkade jag titta på ett avsnitt av Oprah, och den dagens avsnitt handlade om "Oprah´s favorite things". En av sakerna som togs upp i det avsnittet var Silhouette solglasögon och jag förälskade mig i dom direkt! Jag kollade upp vart man kunde köpa dom och den närmaste platsen var Köpenhamn (och dit tänkte jag inte åka för ett par solglasögon).

Ett par månader senare åkte vi till USA och tänka sig, på flygplanet kunde man till min glädje köpa just dessa glasögon. Jag visade dom för mamma och hon gillade dom fram tills hon fick reda på var de kostade och köpte jag dom var jag inte klok enligt henne (hon nästan mer eller mindre förbjöd mig). Jag frågade Jamie och Cissi om råd (som satt några säten bakom mig och mamma) och Cissi tyckte att eftersom jag inte använde glasögon eller linser i vanliga fall kunde det väl vara okej att lägga pengar på ett par riktigt solglasögon. Så jag köpte dom... Men eftersom jag inte orkade ta diskutionen med mamma just då gav jag dom till Jamie, som senare lämnade dom till mig när mamma inte såg... Fegt jag vet, men de solglasögonen är helt klart en av mina bästa köp någonsin. Jag älskar dom!


Får jag presentera mina älsklingar: Silhouette. NASA:s officiella sölglasögon, gjorda i titan och vägen 18 gram. De är gudomliga att ha på sig!

Orm i sängen

Appråpå orm (som jag fick i mitt påskägg av Jamie). När jag en dag körde hem från Växjö hade jag radion på och programet som just sändes var en frågestund där en veterinär svarade på frågor. En tjej hade mailat in med en fråga om sin orm. Hon skrev att hon hade en boaorm (tror jag det var) som hon mer eller mindre hade lös i lägenheten. På senare tid hade ormen legat raklång jämte henne i sängen när hon vaknade på morgonen, och hon undrade vad detta kunde bero på. Var ormen ute efter värme eller fanns det en annan förklaring? Veterinären ombad tjejen att göra sig av med ormen direkt. Den låg nämligen jämte henne raklång i sängen för att mäta sig med henne och den dagen ormen var längre än henne var ormens plan att äta upp henne...


Swingtown

När vi var yngre kallade vi Svängstabor Svängsta för "Swingtown". (Tja, nu bodde iofs jag inte i Svängsta men jag gick i skolan där.) Jag vet inte vem som kom på just det namnet, om det var någon i vår klass eller om det var något som hande "ärvts ner" äv de äldre årskurserna? Härromdagen kom jag och tänka på det namnet, Swingtown... Var Svängstabor allmänt dåliga på engelska eller visste vi att det var helt fel översatt? Förmodligen visste vi inte det och förmodligen tyckte vi även att vi var coola som kallade Svängsta för Swingtown.(Jag förmodar att det var ordet "sväng" som hade översatts med "swing" och visst kan "swing "beyda "sväng" men inte i den meningen. Översätts det med sväng så handlar det om att svänga fram och tillbaka (en gungande rörelse) eller att ändra åsikt.)  Förmodligen visste vi inte heller vad innebörden av ordet "Swing" kan betyda om man sätter ihop det till Swingtown?

Nu när jag har varit hemma och varit sjuk så här länge har jag upptäckt att det finns en amerikans TV-serie som heter just "Swingtown". Den utspelar sig i en amerikans stad på 70-talet och handlar om allt vad den nya sociala kulturen innebad som inträffade under 70-talet.  Flertalet av paren i serien är "Swingers". Hrm...Utdelning av påskägg

Då har påskafton kommit och det är dags för mig att dela ut påskägg till mina nära och kära. Årens påskägg innehåller som följer:

Jamie: Obegränsat med biljetter till Kent-konserter och obegränsat med fruktpajer alt. "rester".
Cecilia: En återupplevelser av bussturen i bergen i Oregon samt en Porsche.
Lukas: Namnet Isak.
Mamma: Ett livstidspass till världens alla karuseller.
Christoffer: Kartonger och filtar samt en trög och ineffektiv anställd.


Las Vegas Wedding

Ärligt, jag tror jag tar och struntar i mina gamla planer. Las Vegas Wedding, Baby! Antingen i Vegas eller i öknen utanför...Kidnappad Brad Pitt

Jag är inget Jackassfan egentligen, men denna scenen är min humor: De kidnappar Brad Pitt i en biokö.

http://www.youtube.com/watch?v=GplLqg-EwoI

Fråga Gud?

Eftersom det är påsk, får man väl vara lite smått religiös. Eller nu är jag det iofs alltid, även om det inte är i biblisk anda, men ändå...  Om ni träffade Gud och fick ställa en fråga, vad hade det då varit för fråga?

Min fråga: Vad är meningen med livet? (Så hade jag ju hoppats få svaret som jag själv har kommit fram till.)


Tysk påskhare

Fick denna av Chrisse. Vissa tar ju påsken lite mer allvarligt än andra! Glad Påsk alla!

http://www.youtube.com/watch?v=qiL78VQyUmA&feature=channel

Choklad som ersättning för...

Så om man kallas Honeybunny och sugen fungerar choklad som en relativt hyffasd sublimering (ja, nästan i alla fall). Så, fullt normal som jag är, ställde jag mig klockan 22.00 och bakade mig en plåt med kärleksmums som jag nu sitter och avnjuter. (Hittade ett nytt recept som innehåller varken riktig choklad eller grädde, men det blev mumsigt ändå.)

Funderade först på att göra en Irish Coffee till, men kom sedan underfund med att det inte var så lämpligt med tanke på att jag äter värktabletter...


Sugen?

...ja Och ensam dessutom utan sin Loverboy. Det har redan gått flera dagar eftersom jag har varit själv i Blekinge  och det kommer gå ytterligare flera till innan vi träffas igen. Vad jobbigt och tråkigt. Längtar...

Ärligt talat, förstår inte tjejer som har "huvudvärk" jämt och ständigt!


Pruta?

Idag när jag stod i affären och den äldra kvinnan i kön framför mig började fummla med sina pengar, började jag fundera på en sak: När är det egentligen okej att pruta i affärer i Sverige?

Ska man köpa bil är det självklart och hade jag tex köpt en ny Tv hade jag förmodligen sagt "Du får slänga med kablarna på köpet" , vilket är en form av prutning. Hade jag köpt något på blocket eller på loppmarknad hade jag också kunnat tänka mig att pruta. Men, om jag hade gått in på tex HM eller Ica och när expediten sagt "349 kronor, tack", hade jag inte svarat "Du för 280 för det!".

Så när får man pruta? Bilar, elektonik och begagnat...finns det något mer?

Bortskämda 16-åringar!

Som jag nämnt flera antal gånger innan består mycket av min tid numera av slappande (tyvärr, för jag hade gärna haft annat för mig). Därför får ni tyvärr stå ut med mycket prat om vad jag har sett på TV och tankar och funderingar som uppkommer runt detta. Som nu tex råkade jag flippa förbi MTV och "My super sweet 16",

Alltså Herre min Gud...nu är jag lite smått upprörd! Dagen födelsedagsbarn handlade om en arabisk tjej (ensambarn till skillda föräldrar) som var så jäkla bortskämd och uppblåst att hade hon varit min dotter hade jag nog f-a-n använt aga! Innan sin födelsedagsfest smet hon olovandes i väg på en resa med sina vänner och som staff spärrade föräldrarna hennes kontokort samt att hon nu inte längre skulle få en ny Range Rover i present. När dotten får reda på detta (på en restaurang) början honn storböla och kalla sina föräldrar för båda det ena och andra.

När födelsedagen väl kommer, nog tusan står det en splitter nu Range Rover till henne utanför dörren samt att hon får en herras glamorös och flått fest. Pappan säger i slutat att allt hade gått på 200 000 dollar! Om jag så hade varit Bill Gates hade jag inte tillåtet det! 

Uppfostran? Inte det minsta!

Nytt försök med filmrepliker

Jag vet inte om ni som läser inte har ett sinne för lekar eller om ni tyckte att det var svårt, så jag gör ett nytt försök. Denna gången har jag tagit ännu lättare repliker som antingen är en "catch phrase" från en film eller där repliken innehåller ledtrådar till vad filmen handlar om. (Alla filmerna är välkända och några är oscarvinnare!) Enjoy!

1. "Are you gonna arrest me for smoking?" (1992)

2. "Well, seeing as I have no former legal training and Ed here was losing all faith in the systen I simply went out and preformed sexual favors. 643 blow jobs in 5 days. I´m really quite tired." (2000)

3. "I should tell you...I´ve given serious thought...to eating you wife." (2001)

4. "Do you believe in ufo´s, astral projections, mental telepathy, ESP, clairvoyance, spirit photo-graphy, telekinectic movement, full transmedium, the Loch Ness monster and the theory og Atlantis? - Ah if there is a steady paycheck in it I´ll believe anything you tell me."  (1984)

5. ..."Father to a murdered son, husband to a murdered wife, and I will have my vengeance in this life or the next." (2000)

De rätta svaren

Jag antar att fler inte vill vara med och gissa på filmreplikena (I guess y´all just kind of square?). Tack till Cecilia och Cissi för deltagandet i alla fall! Visste väl att man kunde räkna med er! ;o)

1. "I feel the need, the need for speed." (1986) - Top Gun

2. "Tonight the hopes and dreams of an entire planet are focused on the 14 brave souls traveling into the heavens." (1998) - Armageddon

3. "I believe comic books heroes walk the earth, I believe you are one of thoses individuals. It´s time for someone like you." (2000) - Unbreakable

4, We´re gonna need a bigger boat." (1975) - Hajen

5. "I want to spend the night with you. - You mean sleep over? OK, but Iget to be on top!" (1988) - Big

Heaven is a place on earth

Jag var uppe i affären i Mjällby innan och handlade. Oj, vad folk det var överallt och jisses vad det handlades! Ungdomar handlade på sig grillbitar och potatissallad medan barnfamijer handlade på sig vad jag skulle tro bli diverse påskbord och middagar. Alla var så glada och ivriga och man kunde se hur alla även njöt av vädret. Jag började känna mig lite längtansfull, började sakna Chrisse. Jag kände inte avund eller deppighet utan mer just en längtar  efte honom och jag visste ju att jag skulle spendera helgen själv, utan honom...

När jag kom ut i bilen igen kände jag att jag behövde lite uppmuntran och började leta efter Belinda Carlise Greatest Hits. (Den skivan är en av mina absoluta favoriter och jag oftast alltid på gott humör när jag lyssnar på den.) Jag kände att jag behövde en dos av "Heaven is a palce on erath", en låt som får mig på glatt humör! När jag startade bilen och skulle precis till att sätta in Belinda Carlisle skivan, när radion började spela...Belinda Carlisle med "Heaven is a place on erath"...

Jag körde hem med ett stort leende på läpparna och Chrisse i mina tankar.

Fnurr på tråden?

MIn mamma är ju för söt ibland. Nyss ringde hon och hörde hur det var med mig och undrade hur det blev i helgen, om hon skulle komma förbi eller inte. Vi planerade in att hon och B skulle komma på söndag så att jag fick vila ut ordentliga så att smärtan förhoppningsvis lägger sig. Sedan frågade hon om att jag var hemma över påsk hade något att göra med att det kanske hade blivit fnurr på tåden med Chrisse? Kan man göra annat än att le åt henne? -Nej mamma, inte det minsta! Fick förklara för hemme att jag är vuxen nog att ta min hälsa på allvar samt att jag hade velat varit helt frisk när vi snart ska åka till Spanien.

Skev åldersuppfattning?

Jag har en sådan där natt då jag inte alls kan sova, hur mycket jag än försöke så är jag klarvaken. I brist på annat sitter jag vid datorn i kombiation med att titta på TV. Jag upptäckte precis att första säsången av Arkiv X har börjat sändas om nätterna på 4:an.

Jag har inte sett Arkiv X på runt tio år tror jag, men jag minns i alla fall att jag ansåg att Scully borde vara i 30-årsåldern (dvs "gammal") när jag sist såg ett avsnitt. Nu upptäcker jag helt plötslig att Scully för tusan måste vara runt 25 eller något när serien först spelades in och att hon såg flera år yngre ut än vad jag gör idag. Så...jag var ju helt enkelt tvungen att kolla upp saken. Det visade sig att Gillian Anderson är född 1968 och den första säsången av Arkiv X spelades in 1993, ja ni kan ju räkna själva...

Så vad jag för tio år sedan ansåg gammalt, anser jag nu se ungt ut...


Snickare Jeanna

Jag har beslutat att vi ska köpa en ny sängram till sängen i torpet. Eller vänta, låt mig formulera om det där; Jag har kommit med förslaget att köpa en ny sängram och Chrisse höll med. Inte för att det egentligen är något fel på den vi har, men jag gillar inte helt stilen och färgen samt att jag helst hade velat ha en sängram utan fotgavel. Chrisse skickade mig en bild på en säng till salu som hade gjorts om från en gammal kökssoffa, vilket var coolt. Fast, jag hade redan i mitt huvud börjat skissa på en egen sänggavel som jag hade tänkt att bygga...

Nu kanske flera utav er säge i era huvud "Kan Jeanna snicka?". Svaret på det frågan är "förmodligen".  Inte för att jag har snickrat mycket i mina dagar, men det har aldrig förr hindrat mig. Det är mycket saker som jag aldrig förr har gjort men provat på och klarat det gallant! Det är bara att ge sig fan på att man kan det och sedan göra det, it´s all in the head! (Jag har för tusan renoveat X antal rum helt själv det senaste året med bra resultat och det är bara lite av de saker jag har givit mig fan på att jag kan!)

Jag berättade för Chrisse att jag hade tänkt snickra en sänggavel och den stackaren verkade lite tveksam. Fast, han har iofs inte sett min skiss. Chrisse har en ljusslinga som jag hade tänkt bygga in i gaveln så att det blir ett härligt backlight. Det här kommer att bli toppen!

Hrm, jag snickarade faktiskt en present till Jamie när jag var väldigt ung. Jamie hade en massa små gröna krigare (ca 4 cm höga) som han lekte mycket med som liten. En dag fick jag för mig att han behövde en form att plattform till de där krigarna som jag snickrade ihop till honom, den hade en grind och allt. Så nog kan jag om jag bara vill! ;o)

Fullmåne

Jag tittade nyss ut och såg hur vacker månen var, kunde inte låta bli att ta fram kameran och ta en bild. Mitt stativ är sönder så jag fick tyvärr köra på handhållen... (Jag är ändå glad att jag lyckades så bra handhållen med den fokuseringen och samtidigt lyckas få fram färgerna inne i månen. Fast, hade jag haft ett stativ hade det blivit betydligt bättre.)


Fotokul

Återigen inspirerad av Cecilia (tack så mycket Cecilia) kommer här lite kul med foton. Prova själv på www.photofunia.com


Tävling i filmrepliker

I ett försök att göra bloggen lite mer interaktiv kommer här en liten tävling: Kan ni para ihop filmreplikerna med rätt film? (Jag har valt relativt lätta repliker från filmer som jag tror de flesta har sett, en hjälp är även årtalet i slutet då filmen är ifrån.)

1. "I feel the need, the need for speed." (1986)

2. "Tonight the hopes and dreams of an entire planet are focused on the 14 brave souls traveling into the heavens." (1998)

3. "I believe comic books heroes walk the earth, I believe you are one of thoses individuals. It´s time for someone like you." (2000)

4, We´re gonna need a bigger boat." (1975)

5. "I want to spend the night with you. - You mean sleep over? OK, but Iget to be on top!" (1988)

Sydafrika till hösten?

Min mamma ringde igår och frågade ifall jag ville följa med på en resa till Sydafrika till hösten. En resa med "Jan och gänget" (vi åkte med dom till USA för tre år sedan och hade det väldigt kul och trevligt). Är väldigt sugen med man måste betala in en del nu för att få en plats. Hm, frågan är ju om jag och Chrisse kommer iväg till USA till hösten? Är sugen på båda resorna, eller ska jag kanske göra båda? Hm, har några dagar på min innan summan till Sydafrikaresan ska betalas in...


Vad tjejer vill ha hos en kille?

Jag har märkt ett fenomen bland tjejer (inte alla men vissa). De har en bild av hur de vill ha en kille, men när det väl kommer till kritan är det inte alls det de vill ha utan endast själva idén av den saken och känslan det för med sig.

Exempelvis:
-De vill ha en vältränad kille, men gnäller sedan på att han tillbringar för mycket tid på gymmet.
-De vill ha en framgångsrik kille, men gnäller sedan på att han jobbar för mycket.
-De vill ha en snygg kille, men gnäller sedan för att andra tjejer lägger märke till honom för mycket och att de raggar på honom.

Så, man kanske ska vara försiktig med vad man önskar sig? Eller så ska man vara riktigt säker på vad det är man vill ha!

Utbildning storstad vs. småstad

I förra veckan satt jag och pratade länge med Jessica (som är från Stockholm) på kontoret. Mycket av det vi pratade om rörde skillnader mellan personer i storstäder och småstäder. En av sakerna vi kom in på var jobb och utbildning. Jessica hade konstaterad att om man som tjej i en småstäder inte har en utbildning verkar det flesta jobba inom vårder eller i affär och hade man utbildat sig var det oftast till sjuksköterska eller lärare medan man som tjej i storstäder valde att utbilda sig till mer avancerade saker man man knappt visste inneböden av. Efter att ha tänkt över det insåg jag att Jessica hade rätt, i alla fall när det rör de flesta människor i mitt umgänge. Inte för att det på något sett är fel, inte alls så missuppfattar inte mig nu, men jag började fundera på varför det är så?

Har det att göra med att det i storstäder finns mer utbud av att jobba i den privata sektorn och att det finns mycket mer varierande jobba att välja på? Har det att göra med att man i storstäder kanske drivs mer till att göra karriär? Är det någon av er som läser som kan komma på en orsak till detta?

"Men det var ju bara en dröm."

Flera gånger har jag hört människor säga "Det var ju bara en dröm!". Psykodynamiskt skolad som jag är (till det mesta i alla fall) måste jag säga att jag inte håller med. Ens drömmar är en förlägning av ens känsloliv och under natten bearbetar ens undermedvetna tankar och känslor man har haft. Så en dröm är inte bara en dröm...

Jag har två återkommande drömmar som jag drömmer om i olika versioner relativt ofta:
-Den första drömmer handlar om att jag köper eller får ett hus. När jag ska sätta igång med att flytta in i huset och ser det vid första anblicken ut som ett vanligt sött hus. Men när jag går in i det och ska börja flytta in upptäcker jag en massa lönndörrar och huset visar sig egentligen vara ett magnefikt palats med stora vackra rum och vackra utsmyckningar.
- Den andra drömmer är att jag flyger. Att jag medvetet väljer att flyga iväg upp i himmlen där jag svävar omkring fridfullt och betraktar allt på marken.

Tolkningar:
HUS: Drömmar om hus symboliserar hur man mår. Hus symboliserar hem och självkänsla. Allt positivt arbete med hus, hela hus, vackra hus eller flyttar till bättre bostäder betyder att du är tillfreds med ditt hemliv och att din självkänsla är god. Trasiga hus, hus med ruttna väggar eller stökiga och otrivsamma hus står för missnöje med hemlivet och bristande självkänslan.
FLYGA: Beroende på om man själv kan styra eller inte betyder det olika saker. Styr du själv betyder det att du är på väg att söka nya utmaningar och att du är i behov av större frihet. Blåser du mest omkring eller har svårt att komma dit du vill saknar du trygghet och behöver starkare förankring till din vardag.

90-talest TV-serier

Det produceras några oförglömliga TV-serier under 90-talet. Men när jag ser tillbaka på det årtiondet är det främst tre jag tänker på som sticker ut och som är minnesvärda:

1. Twin Peaks - Serien ansågs som nyskapande när den först kom pga av stilen och genren.  Första säsången var underba då David Lynch mer eller mindra hade fria händer. Under säsång två, då bolaget la sig i allt mer, föll serien och lades därför ner. 1990 var denna serien den mest populära TV-serien och vann flera utmärkelser. Jag gick i 6;an när denna började sändas i Sverige. Jag fick egentlgien inte vara uppe så sent men jag tjatade mig till att få titta på avsnitten ändå och jag måste erkänna att jag blev lite rädd ibland.

2. Ally Mc Beal - Även denna serien anser jag vara nyskapande pga av Allys drömmar och fantasier spelades upp. Serien vann flera utmärkeser, balnd annatv fyra golden Glob. (Det enda jag inte gillade med serien var Gil Bellows, som spelade Billy.) Jag tittade mest på denna serie under gymnasiet (den disuterades alltid av oss tjejer i matsalen).

3. Arkiv X - Att denna serie blev så populär under 90-talet har till stor del att göra med att det inte fanns något liknande när den kom ut plus skylten i början där det står "Baserad på verkliga händelser". Många påstår också att en stor del av berömmelsen har att göra med skådespelarna David Duchovny och Gillian Andersson.  Chris Carter, skaparen till serien, hade svårt att sälja serien och fick kämpa innan Fox till slut vågade satsa på den. Det första avsnittet hade strax över 7,5 miljoner tittare i USA, det vill säga 15% av de amerikanska tittarna, vilket var oväntat starka siffror för en ny serieTittade mest på serien under gymnasietiden och minns att jag har haft vilda diskutioner om dem med Björn.

Jag kan ju erkänna att det även fanns två serier till som jag tittade på under 90-taler: Bervery Hills 90210 och Melrose Palce. Fast de var i min mening inte speciellt nyskapande eller egentligen särskillt minnesvärda.

Under samma täcke

Hemma i Bergunda har vi et enda stort täcke som jag och Chrisse sover under, storlek 240x220. Tidigare har jag aldrig tyckt om att dela täcke med någon; Har tyckte att det har varit obekrämt och ett jädra dragande (läs slagsmål) om täcket under natten. Men nu för första gången i litt liv älskar jag det och skulle inte byta bort det mot något annat. (Nu tycker jag istället att det är jobbigt att ha två täcken, som vi har när vi sover i Wallcottage.)

För mig, är det en av mina favorit platser och tidpunkter när jag och Chrisse sover ihop. Att naken få kura ihop sig tätt intill den man älskar, känna den nakna huden mot varandra. Att få höra alla de ljuva kärleksord och förklaringar som viska i ens öra när man ligger där omslingrande på det sättet är gudomligt...

Vårtecken

Nu när det härliga vårvädret äntligen är här börjar allde möjliga vårtecken dyka upp, bland annat alla "sommarbilar". På vägen hem från Växjö såg jag fem stycken. Två Corvette C5:or (en röd och en svart), två Porsche Carrera (en svart och en grå) samt en svart Mustang med vita viper strips (så snyggt). Våren är här!


Denna Porschen såg jag i Schweiz. Hm, gillar dock inte färgen: Turkost på en porsche?

Estetik eller etik?

Idag har jag hjälpt Helena med att plugga lite. Bland annat skulle hon förklara innebörden av estetik. Hon hade frågat vad det betydde på sitt jobb med vad hon hade fått förklarat rörde etik, vilket gjorde mig lite förbryllad. Vill hon ha svaret på etik eller estetik? Och av kursen att bedömma kunde denna innehålla båda svaren... Helena blev med förbryllad och undrade ifall hon kanske hade skrivit ner fel och det var etik hon skulle svara på?

Efter en hel del bollande kom vi fram till att det nog trots allt var estetik läraren var ute efter (fast jag gav henne svaren på båda utifall att).  Två ord, så lika men med helt olika innebörd.... Inte undra på att Helena var förbryllad.

Opera för "white trash"

Nu vet jag att detta kommer att låta väldigt nerlåtande. Jag menar inte på något sätt att se ner på någon, men samtidigt så måste jag ifrågasätta.

Vilka människor är det som tittat på TV-program i stil med "Jerry Springer"? Ni måste väl hålla med och att det är rena rama skiten och "problemen" som tas upp är helt bisarra och knappats allmänbildande.

För att citera Shannon från Austalien: "Jerry Springer" är som opera för White Trash!".

"Stigmata"?

Min hosta har nästan helt försvunnit men däremot har min smärta på höger sidan av min bröstkorg kommit tillbaka, och det gör ont, riktigt ont (har inte kunnit sova på två nätter). Jag är otroligt glad över att ha sluppit hostan med önskade att smärtan inte hade kommit tillbaka nu de senaste dagarna.

Hm..."det är ju påsk" kom jag på och det kanske är mitt cellminne som spökar? Kanske stod där på korset och fick spjutet instucket på högersidan vid revbenen (som de fick under romartiden för att se om man fortfarane var vid liv) och detta är en form av stigmata a la cellminne?

Det är tanken som räknas?

För ett tag sedan fyllde min vän Annicka 30 år. Jag hade sett på nätet att man kunde trycka egna böcker och hade som tanke att göra detta till Annicka i present. Min tanke var att gör en bok med massa bilder och divese passande texter men tyvärr fick jag inte tag på tillräckligt med bilder på Annicka så jag la ner det projektet.

I förra veckan berättade jag för Annicka om min idé som gick i krass. Jag hör mig själv säga "Jag hade egentlgien tänkt trycka en bok till dig, men...". Efter samtalet tänkte jag, varför i herrans namn nämnde jag det till Annicka? Det är ju  ointressant vad jag hade tänkt att göra när summan av kardemmuman visade sig att jag aldrig gjorde det.

Hur många gånger har man tex  hört:
Jag hade tänkt ringa dig...
Jag hade tänkt komma och hälsa på dig...
Jag hade tänkt bjuda igen...

Det spelar ingen roll vad man hade tänkt, det är inte våra tankar som definierar oss utan våra handlingar. Det är det vi gör som räknas, och inte vad vi hade tänkt att göra...

Konstiga uttryck

I sverige har vi några konstiga uttryck, uttryck som jag inte kan hålla med om!

Lagom är bäst
Varför i Herrans namn ska man nöja sig med medelmåtta?

Man ska gå när det är som roligast
Jasså, ska man det och missa allt det roliga? Hade det inte varit bättre att gå när det roliga är slut, så slipper man jämra sig över att man missar allt det roliga?

Det är tanken som räknas

Nej, det är det inte alls, det är ens handling som räknas. Totalt ointressant ifall man hade tänkt göra något som man sedan aldrig gjorde. Det är våra handlingar som definierar oss som personer.

Missat samtal

Jag är en sådan person som om jag ser att jag har ett missat samtal, antingen på hemtelefonen eller mobilen, så ringer jag upp. Vare sig jag känner igen nummret eller inte, så ringer jag upp så fort jag kan. Visst, eftersom jag nu inte är hemma i Lörby så ofta, så kan jag ibland missa ett nummer på den telefonen om nu någon har ringt dit. Men det är ytterst sällan som jag missar att ringa tillbaka till någon.

När jag försöker få tag på någon och personen inte är tillgänglig, gillar jag inte att den personen inte ringer tillbaka! Jag kan hålla på att ringa, eller på annat sätt försöka få tag på en person, men inte lyckas och personen ifråga hör inte av sig tillbaka. Det är precis som om att om jag nu vill den personen något är det inte hennes/hans problem och han/hon struntar därför i att höra av sig tillbaka.

Jag ger upp!

80-talets rockgrabbar

Inget går upp mot rocken som producerades på 80-talet! Sedan jag i 7:an köpte "Nötens" (Johans E:s storebror) alla vinylskivor med Bon Jovi har jag varit ett stort fan och det har suttit i sedan dess! Var jag tvungen att välja en musikgenre hade jag gett upp poppen för rocken, inget snack om saken.

När jag igårkväll satt framför TV:n råkade jag klicka förbi en realityserie med Bret Michaels, sångeren från Poison, och jag kom då underfund med en sak. Av alla rockband som fanns på 80-talet, är det endast två personen som fortfarande ser bra ut i min mening: Bret Micheals och Jon Bin Jovi. Fast, Bret verkar vara fast lite mer i 80-talest rock än vad Jon är....Lättklädda män

För väldigt många år sedan såg jag en dokumentär om Chippendales och jag måste erkänna att jag hade dels väldigt svårt att ta det på allvar och dels svårt att finna det sexigt. Är det någon mer än jag som tycker att dessa stippande killar inte är speciellt sexiga när de gör sina nummer? Visst var de snygga med vackra kroppar, men inte är de direkt sexiga när de dansar (om man tex jämför med strippande tjejer är det en jädra skillnad). Hade jag gått på en av deras shower tror jag jag hade haft svårt för att låta bli att bryta ihop av skratt.


Ivanhoe

Som liten gillade jag att titta på Ivanhoe, vet inte hur många gånger jag har sett den. Jag älskade allt som hade med slott och prinsessor att göra och Ivanhoe föll under den kategorien. Men hur många gånger jag än såg den filmen så kunde jag inte komma över att jag ansåg att Ivanhoe valde fel tjej. Jag ansåg att visst var Lady Rowena väldigt vacker, men judinnan Rebecca hade gjort så mycket för honom och man kunde se hur hon älskade honom (och det gick inte att undvika att han uppenbarligen hade känslor för henne också). Han skulle ha valt Rebecca...


Vilken tycke ni Ivanhone skulle ha valt: Rebecca eller Lady Rowena?

Vilsna danskar

Idag har jag kört hem till Lörby igen. Stax innan Tingsryd (jag skulle till farmor och farfar), ser jag ett äldre par står längs med vägen och tittar på en karta.  De såg lite förbryllade ut så jag stannade och frågade ifall de behövde hjälp. Det visade sig vara dansksar och hade kört från Växjö och hade nu kommit på villovägar på vägen till Hult. Jag kan ju erkänna att jag inte hade en aning om var Hult låg, men efter att ha tittat på deras karta visste jag på ett ungefär och jag förklarade hur de skulle köra. Herren blev väldigt glad och tackade och böjade prata en massa och jag förstod inte hälften av vad han sa. Att danska ibland ska vara så svårt att förstå? Men men, det blev glad för hjälpen i alla fall och jag hoppas att de hittade fram till slut.

Så har ni hittat några vilsna danskar idag så kan det ha varit jag som lett dom på villospår, jag har ju lite svårt att skilja på höger och vänter...


Snygg och sexig

Jag har varit sjuk så länge samt att jag har sovit så dåligt att detta verkligen har påverkat mig negativt. Min sömnbrist, framför allt, har orsakat hormonrubbningar. Det känns som att min seratoninnivå har varit väldigt låg vilket jag inte är van vid och jag har de senaste dagarna inte känt igen mig själv. Framför allt känner jag att jag inte har kunnat upskatta Chrisse tillräckligt, har nog inte varit en så rolig flickvän under dessa veckorna! Så jag vill bara säga: Christoffer, jag älskar dig över allt annat!

Du är den mest underbara person jag har varit ihop med, det finns ingen annan som ens kommer inärheten av dig! När jag såg dig på kontoret igår (efter att ha varit ifrån dig hela helgen) var det första jag tänkte: Fan, vad snygg och sexig du är...och du är min!

Du är det mest säkra valet jag har gjort i mitt liv! Älskar dig och vill inte ha någon annan än dig!

Samtal med gammla kompisar

Igår vid sex tiden somnade jag som en stock. Jag hade varit dödtrött när hembyggdsföreningen satte igång på förmiddagen men kunde ju gärna inte lägga mig och sova när alla dom sprang runt mig. Ett tag efter att dom stack tänkte jag bara lägga mig och vila en stund men vaknade tre timmar senare av telefonen.

Jag målade sedan ytterligare lite i köket och sedan chattade jag ett tag med Annicka. Upptäckte att jag dessutom hade fått ett mail från min gammla klasskompis Per S., som jag inte har sett eller hört av på flera år.

När Annicka försvann offline började jag chatta med Ola och vi chattade i över fyra timmar, klockan var närmare 02.15 innan vi sa godnatt till varandra. Vi pratade om allt mellan himmer och jord; Om gammla kompisar, jobb, framtiden, livet, kärlek och svartsjuka m.m. Jag hade det väldigt trevligt! Jag tror att Ola är en sådan person som jag alltid kommer att vara vän med, oberoende av tid och rum. (Stenbockar och jungfruar, jordtecken båda två.) Kära Ola förgyllde helt klart min kväll/natt som jag annars tillbringade ensam i torpet!

Lunchpaus i arbetet

Efter en hel del letande lyckases jag till slut hitta ett par av Chrisses shorts som jag kom i, men andra ord är mina trosor inte till allmän beskådning i dag.

Medan jag håller på att måla inne håller "pensionärsföreningen" att jobba med utsidan. Alla är så himla trevliga och pratglada! Det har bland annat uppstått vilda diskutioner om mitt namn, det var det mest ovanliga namn de hade hört! Jag förklarade att jag fått det av Jeanna Otterdahl och tänkte att hon måste de väl känna till om man är i deras ålder, men nej. En av tanterna tyckte synd om mig för jag kunde då väl inte ha namnsdag?. (Äh nej, men det är inget som bekymrar mig.)

Min renovering i torpet har också granskats: Ja, de hade då aldrig förr haft en hyresgäst som lagt ner sådan energi och tid på torpet, eller en del trodde att ingen hade gjort något på flera decenier. Men oj vad duktig jag var och vad fint allt blev! "Det ska vara en kvinna till det!", sa en av tanterna. De var glada att jag var hyresgäst...

Trevlig att få beröm för sitt arbete! :-)


Iklädd T-shirt och trosor bland folkmassa?

För drygt en halvtimme sedan satte hembyggdsföreningen igång med att jobba med fasaden och fönstrena på torpet (det ska målas om). Älde män och kvinnor (men mest män) jobbar nu flitigt i varje hörn. Jag har "tvingats" öppna fönster och dörrar för att de ska komma åt ordentligt och man känner sig nu lite som en guldfisk i en glasskål, dvs uttittad. Vart jag än går (bortsett från badrummet) ser någon mig.

Min tanke hade varit att större delen av dagen måla klart köket, men ett problem har nu uppstått.- I brist på lämpliga arbetskläder har jag de tidigare gångenra jag renoverat endast varit iklädd T-shirt och trosor (jag hade bara klänningar med mig upp hit samt att jag inte kommer i Chrisses byxor). Nu vet jag inte riktgt vad jag ska göra. Jag tänker inte offra en av de klänninar som jag har med mig, Chrisses kläder kommer jag som sagt inte i och jag kan ju inte för tusan springar runt i bara trosor när det är en massa folk överallt! Ska jag vira en handduk runt höfterna eller vad? Hm...


Så här kan jag ju inte springa runt bland alla människor! Nu har jag iofs betydligt mer former samt att jag hade ju inte slängt med håret och tittat lustfyllt över axeln på männen, men ändå...

*'**

Hm, sökte precis på orden "panties" och "picture" för att leta upp en bild till detta inlägget. Jag hamnade på en jädra massa porrsidor. Känns ju trevligt när det är en massa män runt en och jag "tittar" på porrbilder på unga tjejer i diverse positioner endast iklädda sina trosor. Ja, Herre Gud! Men jag bjuder på den...

Vinterklädd

När jag nu för snart två veckor sedan åkte upp till Växjö var den vinter ute, därför hade jag endast packat ner vinterkläder. (Meningen var ju att jag skulle ha åkt hem igen för en vecka sedan pga Annickas fest, men så blev det ju inte, annars hade jag bytt och hämtat mer kläder då.) Med andra ord har jag nu tillbringat den gågna vecka i Växjö iklädd vinterklädder: Svart ullkappa och vinterstövlar. Man känner sig något opassande klädd när man går runt i dessa kläder på stan och solen skiner och det är 15 grader ute.


Normal att gå runt i dessa stövlar när det är vår ute? Nej, skulle inte tro det! (Måste byta ut mina skor här uppe nu. Hade tre par: Vinterstövlarna, ett par jobbingskor samt ett par svarata klackskor vilka tyvärr hela sulan sprack på nu i veckan).

Cafe latte och solsken

Vilket underbart väder. Jag har redan varit ute och gått en liten runda i solskenet. Trots att jag är helt slut i brist på sömn, piggnar man ändå till på något vis i detta vädret. Jag ska nu ta min cafe latte och gå ut och stätta mig en stund i trädgården och bara njuta innan jag sätter igång med dagens bestyr.


Är du Jeannas pojkvän?

Markus och Jim hade ett jobb i Mjällby i veckan. När de ändå var i krokarna bad jag Markus hämta min post hos min granne (jag har ju inte varit hemma på 1,5). Nu ikväll träffade jag både Markus och Jim och fick då berättat för min att grannen hade varit väldigt nyfiken på vilken utav dom som hade varit min pojkvän.

Mina grannar är allt nyfikna! ;-) Det komiska är att varken Markus eller Jim utseende- eller åldersmässigt liknar Chrisse. De är helt olika! Grannarna kan allt få undra lite...  ;-)

Operation marknadsföring

Markus och Chrisse åkte för ett tag sedan iväg till Stockholm där en mässa är inplanerad (Chrisse flyger hem igen på söndagkväll) medan jag åter igen är själv i torpet. Igår satt Chrisse och jobbade på en ny reklambroschyr. Känner mig likte taskig men jag gillade inte helt alla bilderna, texten och layouten. Alltså, det var helt okej och den var bra, anser bara att den skulle kunna bli ytterligare lite bättre men det fanns inte tid till att ändra på det nu innan mässan. (Jag och Chrisse ska istället i nästa vecka sitta och finjustera den tillsammans.) Så nu ikväll har jag med Jims hjälp suttit och vikit alla broschyrerna.

Kommer att sakna min älskling i helgen! Men jag har tusen saker att göra så jag vet att tiden bara komma att flyga iväg tills vi syns igen i nästa vecka.  

Nailing it...

Innan ikväll höll jag på att städa undan och skulle stoppa ner lite saker i en låda som stod längs en vägg. När jag hade kört ner handen kände jag hur det plötsligt smärtade till. Visade sig att en spik hade stuckit ut och jag hade rivit upp handen.


Det ser inte så farligt ut på bilden, men det är djupare i verkigheten. Här hade jag dessutom gjort rent såret...

Fredlig satelit?

Ingen har väl knappats kunnat undgå vad som är på väg att hända i Nord Korea? Är det en fredlig satelit det rör sig om, som Nord Korea påstår, eller rör det sig och ett robottest som USA, Japan och Syd Korea vill ha det till?

Jag är på långa vägar inte tekniskt insatt för att kunna göra en korrekt bedömning. Min magkänsla säger dock att jag tyvärr inte tro på Nord Koreas förklaring. Jag tror att Nord Korea kommer att göra uppskjutet och till följd kommer USA och Japan att attackera "sateliten". Och vi vet ju vad Nord Koera hotar med att göra om sateliten rörs... Ytterligare ett krig hänger med andra ord i luften. 

Flertalet tidigare ekonomiska kriser som världen har skådat har "lösts" med krig. Deppressionen fick sin upplösning i och med andra världskriget osv. Nu hänger en tung kris över 90% av världen och så stor har en kris aldrig förr varit samt att ytterligare ett krig är nära att bryta ut...

Vart är världen på väg?

Den senaste tiden har nyheterna varit fulla med diverse sexbrottslingar; Män har låst in och förgripit sig på kvinnor/tjejer under flertalet år, diverse barnporrhärvor har sprängts, män har blivit åtalade för koppleri samt våldträckter till höger och vänster. Nyligen kunde det även läsas att en 17-årig kille hade blivit våldtaget av flertalet killar (som dessutom var kompisar till honom) på en studentfest... Är det bara jag eller känns det som ett sexbrott har trappats upp betydligt? (Nu har ju jag mina åsikter om att sexbrott har ökat, men anledningen till denna ökning tänker jag inte argumentera här och nu även om jag har mina tänkbara förklaringar.) 

Vad håller alla världens män på med? Kan man som kvinna snart inte göra något längre utan att behöva frukta för att råka ut för ett sexbrott?

Jag vet att det inte bara är män som begår sexbrott, det finns även ett fåtal kvinnor. Men dessa fårtal kvinnor begår oftast brottet ihop med en man och/eller har själva blivit utsatta.  Jag är ingen manshatare, men sanningen är den att majoriteten av sexbrott, mord, kidnappning och misshandel begås av män...

Den dagen jag ska lära mina barn hur de sak göra ifall de går vilse eller på annat sätt kommer ifrån mig, så kommer jag inte tala om för dom att de ska gå fram till en vuxen och be om själv. Nej, jag kommer instruera dom om tt gå fram till en kvinna (för jag vet att mina barn säkerhet ökar om jag ber som göra så).

Plugga till hösten

Jag har beslutat mig för att läsa lite kurser till hösten (ska plugga samtidigt som jag jobbar.) Det är nyttigt att alltid lära sig något nytt och nu har jag inte pluggat på snart två år! Det finns en hel del intressanta kurser här i Växjö som jag kan tänka mig, problmet är bara vilka jag ska välja? Jag har beslutat mig för att det ska vara kurser om jag kan ha nytta av och kombinera med min tidigare utbildning så jag har därmed begränsat det till ekonomi. Marknadsföring har jag beslutat mig för, men hade velat ha en kurs till och det är där jag velar:

-Företag och marknad I
-Affärsredovisning och budgetering
-Grundläggande organisationsteori
-Grundläggande marknadsföring  
-Företagande och affärsutveckling
-Ekonomistyrning i flödesorienterad verksamhet  
 
"Problemet" är dessutom att jag vet att jag kommer att komma in på kurserna med mina betyg så jag kan inte som andra i min omgivning bara lista en massa kurser och sedan läsa dom jag kom in på. (Missförsår min inte nu, menar inte på något sätt att skryta, men jag har 18,96 i slutbetyg.)

...tur att jag har lite tid till att tänka på det innan ansökan behöver vara inne.

Fredagspyssel

Jag är själv  på kontoret och härjar lite (alla andra är iväg och jobbar). På förmiddagen har jag tvättat och städat där hemma samt att jag bakade en plåt men kokoskakor som jag ska bjuda de anställda på när de strax kommer tillbaka från en stor flytt.

Lite senare idag ska jag iväg och uträtta lite ärenden. Jag ska till farmor och farfar imorgon och hjälpa till så jag måste bland annat inom apoteket och hämta ut lite medicin till dom. Ska se om jag även lite senare kan pyssla lite med köket också.

Medandra ord, en dag fulll av bara en massa pyssel...


Så här blev kokoskakorna som jag bakade.

Torsdagsbilder


Humlor och bin har ivrigt ätit på trädgårdens blommor.


Man har kunnat se månen hela dagen.


Rabarberna är på G i trädgårdslandet.

Träffat folk igen!

Vad jag hade för mig idag:

- Gick på en fotograferingsrunda.
-  Förberedde för kaklet i köket (hann inte med att börja på det dock).
- Träffade Jerry (Chrisses bror), Marina och lilla Freja.
- Träffade Minna och Micke (Minnas pojkvän). Pratade om jobbet med Minna och ska börja uppläras"på riktigt" nästa vecka.
- Åt smörgåstårta med Chrisse. Mums vad gott!
- Umgick på kvällen en stund med Chrisse, Marco, Stefan och Helena.

Min Lastbil

Jag har ju pratat om min Renault lastbil, så det är väl på tiden att ni fick se en bild på henne:- 7,2 meter lång
- 2,9 meter hög
- Väger cirka 2,2 ton
- Körs för det mesta av Marco eller Chrisse.

A-kassan vill att han slutar blogga

Taget ur gårdagens Smålandsposten:


"Vi har skrivit om Smålandspostens bloggare Jenz Kjellberg som gjorde sin sista arbetsdag på Volvo i Braås. Det kan också ha varit sista dagen som bloggare på smp.se. A-kassan tillåter inte att han fortsätter om han skall ha full ersättning.

Vad som gäller för bloggande och a-kassa verkar inte vara enkelt att reda ut. Jenz Kjellberg har under veckan fått flera besked om han kan fortsätta eller inte.

Reglerna runt a-kassa och vad man kan göra samtidigt är snåriga för många. Därför har det tillexempel förekommit tvister om man kan åka på semester eller göra frivilligt arbete i Svenska kyrkan.
Jenz Kjellbergs bloggande på smp.se är utan kontrakt eller ersättning. Smålandsposten har erbjudit honom en plats att blogga på utan några krav på när eller hur ofta han skall blogga. När Jenz Kjellberg ville kontrollera vad som gällde och kontaktade sitt avdelningskontor för IF Metalls a-kassa fick han beskedet att han var tvungen att sluta, eller dra av den tid som han bloggar.
– Jag fick väldigt röriga besked men kontentan verkade vara att man inte fick blogga överhuvudtaget. Men jag vill inte sluta blogga, det är ju en slags terapi.
Under tisdagskvällen fick han beskedet att en privat blogg nog gick an, men på smp.se fick han inte skriva in samma ord.
– Vi gör bedömningen att det handlar om ett uppdragstagande och man behöver inte få någon lön för att a-kassan skall minskas, säger Inger Johansson, handläggare på IF Metalls a-kassa i Växjö.
Hon tillägger att hon tror att den här typen av frågor kommer bli vanligare. Men Jenz Kjellbergs ansökan om a-kassa kommer att granskas ordentligt när den kommer in. Förmodligen kommer man att ta hjälp av sin centrala instans.
– Man kan ju undra om jag kan fortsätta vara tränare för grabbens pojklag i Öster eller om de drar av a-kassa då också, säger en irriterad Jenz Kjellberg.
Anders Wickander på SO, arbetslöshetskassornas samorganisation blir förvånad över beskedet som Jenz fått.
- Ja det låter lite konstigt, säger han.
Om man inte får blogga vad får man då göra? Kan man arbeta ideellt för Röda Korset eller gräva i sin trädgård?
– Jag tycker att din fråga är berättigad. Det finns få rättsfall men i det här fallet undrar jag om inte handläggaren dragit en förhastad slutsats.
Han menar att bloggande som inte görs mot ersättning eller med något slags krav bör räknas som fritidssysselsättning eller hobby oavsett om det görs på en privatblogg eller i en tidning. Men han erkänner att det inte är helt lätt att bedöma.
– Detta handlar i alla fall inte om någon anställning och då skall inte timmar dras av. Handlar det om hinder att ta arbete försvinner hela dagen och då blir det ju än mer orimligt, säger Anders Wickander och fortsätter:
– Dagens bloggande kan ofta jämställas med att skriva dagbok och mig veterligen har ingen någonsin fått avdrag på a-kassan för att man skrivit dagbok, säger han."


Aprilskämt

Så jag försökte mig på ett litet aprilskämt igår. (Ja, jag vet...inte det roligaste men tänk på att jag inte har sovit ordentligt på hur länge som helst!)

Nej! -jag klistrade INTE fast mig själv i en kruka!

Nummer 69, en sjua och en tvåa

Har varit hemma själv i torpet hela dagen idag, är fortfarande sjuk och hostar som bara den. Jag har fortfarande inte haft en bil och därmed inte kunnat ta mig någonstans på hela dagen. Har alltså inte gjort något idag (förutom pyssel med renoveringen i köket) samt att jag inte har haft en givande disksution med någon på hela dagen eftersom jag direkt inte har träffat någon. Chrisse var hemma vid 19.00-tiden och åt kvällsmat (råstekta potatis och köttbullar), annars har det bara varit me, myself and I.

Vid 22.00-tiden var jag nära att leta upp en slö bordkniv och skära upp handleden av ren desperation och depession. (Totalt uttråkad, utmattad av att jag inte kunnat sova pga hostan på hur länge som helst samt att min hjärna har börjat få fnatt pga brist på stimulans. Jag började även känna en viss form av aggressivitet komma krypande och funderade ett tag på att gå ut i trädgården och träna kick boxning i ett försök att få utlopp för annars denna så ovana känslan för mig.)

Till min räddning kom Chrisse och hämtade mig vid 22.30-tiden och vi har varit iväg i över två timmar nu. Först satt vi bara och gosade, pratade och diskuterade en massa (jag behövde verkligen lite interlektuellt samtal). Sedan stack vi iväg in till stan. Tänka sig att det finns en plats här i Växjö där folk samlas nattetid mitt i veckan?  "Nummer 69, en tvåa och en sjua", hörde jag mer än en gång inatt...

...allt känns så mycket bättre nu!

Försvunnen fjärrkontroll

Fjärrkontrollen till Boxern har försvunnit. Har vänt upp och ner på hela topret, men nej...hitta den ingenstans! Så ikväll har jag konstant tvingas att titta på kanal 4. Frustrerande? -Nej, inte det minsta...


Vårväder

Det är konstigt väder vi har haft den senaste tiden. För en vecka sedan snöade det ute och det var minusgrader. Nu strålar solen från i stort sätt en klarblå himmel plus att det är förhållandevis varmt i luften. Jag har till och med endast iklädd en T-shirt stått ute och målat fönstret.


Såg ett bi idag som mumsde glatt på krokusarna vid torept. En humla och fjäril flög också omkring i trädgåden.

Fastklistrad

Det ska ju vara jag till allt! Borde skämmas för mina hjärnsläpp ibland, men jag bjuder på denna!

Jag tog med mig en fin, stor kruka till torpet (som jag har haft hemma i Lörby). Jag tänkte att jag skulle plantera lite fina vårblommor i den som jag kunde ställa på yttertrappan. När jag tog ur krukar i min bil och ställde den på trappan var jag tydligen för hårdhänt för jag lyckades slå av en kant på den. Lite ledsen över min klanteri (för jag gillade verkligen krukan) beklagade jag mig till Chrisse. Chrisse föreslog att jag kunde klitra ihop krukan igen och köpte något superklister till mig. Så i förmiddags satte jag igång med att få ihop krukan igen, men vad händer? Efter att jag har satt på klistret, hållt skärvan mot krukan en stund ska jag ta bort handen och upptäcker att det inte går! -Jag hade klistrat fast mig själv i krukan! Det tog min närmare fem minter plus ett samtal till Chrisse innan jag fick bort min hand!

Handla till mig själv?

Jag kom på idag att jag inte har köpt något till mig själv på drygt fem månader. (Bortsett från de röda paljettskorna i Polen och den gröna klänningen på Irland.) Okej, färg och dylik har jag ju inhandlat till torpet, men det har ju direkt inte varit till mig själv på det sättet. Visst har jag köpt kläder och prylar, men de har alla varit presenter till andra. Eller, okej...nu kanske jag överdriver för vi har ju faktiskt varit utomlands några gånger så jag har ju lagt pengar på det... Tror att det sista jag köpte till mig själv var Wii Fit som jag köpte i oktrober månad.

Inte för att det har handlat om brist på pengar, utanför att jag inte har behövt något. Jag har kläder till förbannelse, så det behöver jag inte. Något annat kan jag heller inte komma på att jag skulle behöva eller vilja ha? (Jag är ju långt ifrån en prylbög menar jag.) Det enda jag just nu skulle kunna tänka mig att inhandla är lite kameratillbehör.

Undra vad som har hänt med mig för jag var grym på att handla innan.


Nattligt besök

Inatt vid 23.30-tiden kom Chrisse hem och överraskade mig. Jag hade tidigare på kvällen messat honom och sagt att jag saknade och längtade efter honom. Så när han kom hem från jobbet körde han inom torpet och gosade med mig i 2,5 timme. Mmm härligt!  ;-)  Jag tror att jag är smått beroende av honom och hans kropp... (Jag hostar fortfarande mycket så han körde sedan iväg och la sig för att sova på kontoret.)


RSS 2.0