Sliten

Imorgon när jag vaknar är jag helt övertygad om att jag kommer att ha värsta träningsvärken! Oj vad här har burits möbler och kartonger med två värkande knän och en stuikad fot. (Självklart lyckades jag trampa fel när Jamie och jag bar en av de stora vinkylarna i eftermiddags och har sedan dess haltat lite lätt på högerfoten samt att jag, som nämnts tidigare, igår skadade båda knäna när jag hoppade ner från flaket.)

Med själva flytten var vi klara vid runt halv åtta-tiden ikäll och sedan ägnade vi en bra stund åt att sitta och grilla och umgås. Riktigt trevligt var det och god mat bjöds det på. Cecilias ena bror, Tobias, gjorde hamburgare som var mumsens så goda!

Nu ska jag ta en dusch och sedan krypa ner i sängen och sova ack så gott.


Papiljotter och flädersaft

Efter det att jag hade varit och lagt på nya däck på Skrållan stannade jag till i affären och handlade ingredienser till flädersaften som jag planerar att koka hemma hos mamma nu i helgen (jag har plockat 160 fläderkronor på tomten). Medan jag gick ut genom dörrarna till affären med min kasse full med citroner och socker möttes jag av en uppklädd tjej i 25-års ålder i en röd sommarklänning, svarta finskor med hela sitt blonda hår upprullat på papiljotter. Leende gick jag till min bil och skrattade för mig själv för det är precis en sådan sak som jag hade kunnat göra!


Det var något på G med MJ...

Igår (torsdag) när jag kom hem på kvällen fick jag en plötslig lust att lyssna på Michael Jackson. Jag laddade mitt USB-minne och satte in det i min stereo och körde "Smooth Criminal" (en av mina favoriter med honom) på "repeat" ett antal gånger innan jag lät de andra spåren sedan ta över och fylla mitt hus med dess rythm medan jag dansade runt och städade. Jag fylldes av en konstig känsla i kroppen att han inte skulle komma göra mer hits i framtiden. Jag kände inte på mig att han skulle avlida, utan jag fick bara en känsla i kroppen av att det inte skulle komma mer hitmusik från honom.

Efter ett tag stängde jag av min steroe och satte istället på CNN. (Jag i ett nötskal, jag är bättre uppdaterad på vad som händer i USA än vad det gäller Sverige.) "Breaking News" stod det tvärs över rutan och genom både en rullande text och nyhetsankaren blev jag upplyst om att Michel Jackson hade kollapsat i sitt hus och strax innan jag satte på TV blivit för till sjukhuset. "Men varför säger de bara inte att han har avlitit", tänkte jag helt spontant då för jag var säker på att det var vad som hade skett. Jag var helt övertygad om att det var det min känsla tidigare på kvällen hade inneburit...

Jag satte mig ner framför TV:n och började följa det som sades. Jag följde rapporterna, såg hur repotrar och fans började samlas framför sjukhuset, hur polisen spärrade av hans hus osv. Då släpte plötsligt L.A. times att han hade avlidit, CNN hade dock då inte fått det bekräftat. Jag tog upp min mobil och skickade nyheten till både Christoffer och Jamie innan jag återgick till vad som sades på TV. En rullande remsa infomerade mig om att både L.A. Times och The Associated Press hade gått ut med att han hade avlidit men CNN hade inte fått det bekräftat. Via ett telefonintervju som livesändes med MJ´s "Spokesperson", som befann sig på sjukhuset med MJ´s familj, fick man veta att inte ens dom kände till hans status och att de själva väntade på information. 

Några minuter senare dök en ny remsa upp om att nu även CBS News hade släppt nyheten om att han hade avlitit. CNN höll dock tyst eftersom de fortfarande inte hade fått nyheten bekräftan. Runt 01.20 (svensk tid)  ändrades remsan på CNN och strax därefter bekräftade reporten samma sak: "CNN conforms with LA coroner Michael Jackson dead".

Jag satt uppe i flera timmar efter det och bara följde det som hände och sades på CNN...

Två stjärnor har slocknat...

Ingen har väl knappats kunna undgå att Michael Jackson avled igår. Tyvärr känns det dock som att det har kommit i skymmundan att även Farrah Fawcett dog i cancer tidigare på dagen. (Otur att lyckas avlida samma dag som MJ, för inget eller ingen kan slå hans uppmärksamhet.) Jag vet att hon kanske inte var så stor här hemma i Sverige (jag är som sagt en aning amrikaniserad) och ni som läser min blogg är kanske lite för ugna för att minnas henner riktiga storhetstid i bland annat serien "Charlies Angels".  Två stjärnor slocknade samma dag...


Förmodligen den mest berömda bilden på Fara Fawcett...

Inbrott igen!!!

Jag och mamma är precis hemkomna från kvällens flyttlassning i Karlshamn. Jädra vad trött jag är! Jag hatar trappor! (Tur at vi slipper det imorgon!) Jag lyckades även göra illa mig i knäna när jag jag hoppade ner från det helt upphissade flaket! Smart Jeanna!

För några timmar sedan ringde Chrisse och berättade att vi hade haft inbrott igen i torpet. Denna gången hade de dock verkligen tagit allt och gått igenom allt! All elektronik, smycken, sprit, pengar osv. Är lite osäker på exakt vad jag har haft där uppe, smycken vet jag helt säkert och öl och sprit (vilket var borta)...  Sedan i mitten på januari har vi nu haft två inbrott i torpet och ett på kontoret! Vad arg jag blir! Aaaahhh!!!

Flyttdags

Nu har jag precis varit inne i Karlshamn och köpt fyra nya däck som har lagts på Skrållan. Måste säga att det känns skillnad nu när man kör med nya däck. Trevligt! Är hemma en sväng nu och hämtar mamma så vi nu bege oss i till Karlshamn igen och hjälpa Jamie och Cissi och flytta. Det blir lastning ikväll i Karlshamn och lossning imorgon.

Trevlig helg alla!

Flyttrött

Det är jobbigt att flytta, man blir så trött utav det...Grattis Mamma

Idag fyller kära lilla mamma år, grattis mamma! Det blir grillning om en stund med familjen och sedan jordgubbsfrossa!


Mammas födelsedagpresenter från oss "barn" med respektive.

Hasselbacken

Nu har Jamie och Cissi äntligen fått sitt nya hus Hasselbacken. Ett jättefint hus på 230 kvadratmeter plus källare som har en härlig takhöjd på 2,85 cm. På övervåningen finns fem sovrum, var av ett "masterbedroom" med badrum och klädkammare. På nedervåningen finns kök, tre hallar, badrum samt tre härliga, stora salonger. Måste erkänna att lillebror nu har det finaste huset bland alla de människor som jag känner (ja, i alla fall fram tills det att jag har tagit över mammas hus och fått ordning på det! *Räcker ut tungan*).  


Familjen Hallenstjerna på trappan till Hasselbacken.Hasselbacken från alla vinklar och vrån.


En tomt på över 4000 kvadratmeter. 


En nyrenoverad "bod" på på 120 kvadratmeter (plus källare) och en gäststuga på 45 kvadratmeter tillhör också huset.


I huset finns det tre, fina kakelugnar.

Fika hos farmor och farfar

Idag har jag och familjen Hallenstjerna varit på fika hos farmor och farfar. Som vanligt hade farmor bullat upp med en massa och man nästan tvingas att äta tills man spricker! (Det är standard hos farmor - massor med mat som man måste stoppa i sig!)

Stackars farmor hade trillat innan vi kom och slagit upp ett stort jack i pannan och på armen så jag fick även leka sjuksyster och plåstra om henne. Lille Lukas underhöll oss med sin konster så jag tror lite av farmors smärta försvann bara genom att titta på honom.


Nu ska jag strax hem till Lörby där jag ska vara fram tills på tisdag då det blir födelsedagsfest hos mamma innan jag åker ipp till Växjö igen. Till helgen åker jag ner igen för då ska jag leka flyttgubbe åt lillebror (de får sitt nya hus imorgon).


Telluride

För nästan så exakt 10 år sedan (jag var au pair i Houston) åkte jag med "min" familj på semester till Telluride i Colorado. Telluride är känt i USA bland alla (en lyxort) och på sommaren åker man dit för att äventyra och gå på spa och på vintern åker man skidor. Själtklart åkte vi inte vanligt reguljärt flyg dit utan tog privatplanet, ett jetplan som var nyinköpt för 32 miljoner dollar. (Ni vet hur det är när man har 32 miljoner dollar över och inte riktigt vet vad man ska köpa, då införskaffar man sig ett jetplan som kostar 10 000 dollar i drift i timmen när man flyger det!)

Telluride är en av de vackraste ställerna som jag har varit på, inklämt i en dal mellan de höga bergen! Gudomligt vackert! Vi hade en svit på lyxhotellet "The Peaks" där även "Golden Door" ligger på bottenvåningen som då var framröstat som det bästa spaet i USA. (Min värdmamma köpte en ansiktbehandling där till mig för 120 dollar medan en av de andra mammorna köpte ett spaset till mig med diverse inehåll som jag inte vet hur mycket det kostade!)
Vill ni se hur det ser ut kan ni ta er en till på: http://www.thepeaksresort.com/

Jag har förr aldrig varit mycket för berg och natur men sedan jag var i Colorado är jag förälskad i det!


The Peaks resort (den stora, ljusa byggnaden till vänster i mitten av bilden). Gudomligt vackert!

Hört i kön

I torsdagseftermiddag var jag på stan i Växjö och handlade födelsedagspresent till mamma. Framför mig i kön på Kicks står en kavajprydd och uppsnoffsad kille i min egen ålder med en portfölj i handen och under hela tiden han blir expierad pratar han i mobiltelefon. Under samtalets gång yttrar han följande meningar: "Att jag drack för mycket? Men vad då att jag nu inte är bjuden? Min alkoholkonsumtion? Men jag drack inte mycket! Men jag var inte full! Så jag får inte komma nu? Men det är inget fel med min alkoholkonsumtion!"

Är det verkligen ett samtal man vill stå öppet och ha i en kö medan man bli expierad?


Trött på detta

Jag är så trött på att flänga hit och dit, på att vara den som jämt ska fixa med allt och den som alla ska ha hjälp utav!

Myskväll?

Min lilla myskväll som jag har försökt planera länge har fortfarande inte blivit av. I förra veckan var Chrisse iväg och jobbade mycket och kom inte hem förren på midsommaraftons morgon. Idag tog vi dock sovmorgon och när vi väl vaknade låg vi och drog oss länge innan jag steg upp och gjorde sillsmörgåsar till frukost. När vi hade ätit stack Chrisse iväg igen men han är nu på hemväg och jag tror att han snart dyker upp och då blir det grillkväll och myspys, hoppas jag i alla fall....

***
22.13
Ingen myskväll ikväll heller.  Han var hemma och grillade med mig en stund i alla fall innan han behövde ge sig av igen. Vad är en bal på slottet?

Jordgubbstårta

Jag har inte ätit jordgubbstårta sedan förra sommaren, hade nästan glömt bort hur gått det kan vara! Tårtan som Annicka och Eva hade bakat igår var riktigt, riktigt god! Mumsigt!


Den hembakade jordgubbstårtan som vi mumsade i oss på midsommarafton.

Självmordsbenägen soldat?

När vi spelade risk igår gjorde Chrisse så under den röda färgen. Så fort han satte in en viss soldat i sin armé bkrukade han börja förloga salgen och till slut kom vi på varför.


Den lilla soldaten har fifflat med geväret och skjuter både sig själv och sina medsoldater...

Midsommarafton i Bergsnäs

I går eftermiddag träffades vi alla hemma hos Chrisses mamma i Bergsnäs. De andra hade tidigare på dagen varit nere vid badplatsen med barnen och dansat kring midsommarstången medan jag och Chrisse beslutade att komma senare eftersom Chrisse hade lite att stå i. När vi väl dök upp blev det sill och potatis, grillning, jordgubbstårta samt ett jättekakfat fyllt med massa nybakade godsaker (jag bidrog med rabarbermuffins). När vi hade ätit så det stod oss upp i öronen började jag, Chrisse, Eva, Dennis och Annicka att spela risk (inget kubb eftersom det regnade) och vi gjorde så i tills klockan var två på natten.  Dennis vann första omgången, jag andra och den tredje gav vi upp för vi var så trötta att vi inte orkade mer. Medan vi spelade delade jag och Eva på en flaksa vin som Chrisse hade köpt i Italien som var riktigt gott! Chrisse och jag kröp i säng runt 02:30 tiden och hade haft en riktigt trevlig kväll!


Den mumsiga jordgubbstårtan som vi åt upp under kvällen! Annicka hade gjort tårtbottnen och Eva själva tårtan! Sedan blev det "bullkalas" medan vi spelade risk.

Midsommarfrukost

Imorse var jag och pojken min riktigt sommriga och hade "picnicfrukost" på tomten. Smörgås, ägg och sill blev det på en filt i det gröna! Det blåste en aning men annars var det skönt i solen och det kändes riktigt så där sommrigt och svenskt! Precis när vi hade ätit klart öppnade sig himeln och regnet började ösa ner... Svensk midsommar i ett nötskal! Om ett tag ska vi göra oss iordning och sedan bege oss av till Bergsnäs där det blir midsommarfirande med Chrisses familj.

Trevlig midsommar alla!


Vår midsommarfrukost i det gröna på tomten.

Regning toprdag

Chrisse är i Skåne och Danmark och jobbar idag medan jag själv sitter fast i ett blandväder i Växjö. Enda sekunden regnar det och i nästa så skiner solen. Strax har jag planer på att sticka ut på stan en runda och införskaffa en födelsedags present till mamma som fyller år på tisdag. Er andra kan jag roa en stund med två bilder på torpets trädgård som jag tog i regnet i morse. (Se, jag använder min "lilla" digitalkamera i alla fall!)


Trädgårdslandet och i förgrunden skymtar ett fruktträd.


Brunnen, bodarna och lite hummle.

1017 inlägg

Jag tittade precis på hur många inlägg jag har skrivit sedan jag skapade min blogg förra sommaren! hela 1017 st stod det på räknaren! Räknade då ut att mitt 1000:e inlägg blev "Emma, Mu och en Ostbåge" med bilden på Emma och Mu! Grattis Emmisen som fick pryda mitt jubileums inlägg! ;o)

Paris kanske?

Kanske lyckas jag få med mig älsklingen till Paris när han fyller år om några veckor... Det ska ju vara f-a-n om vi inte kan lyckas komma iväg någonstans i alla fall, om bara det är i några dagar så är jag nöjd! - Fyller man 30 ska man då inte sitta hemma enligt mitt tyckande! Hm, jag jobbar på det i alla fall!


Midsommar planerad

Efter mycket velande hit och dit har jag och Chrisse beslutat oss att spendera midsommarafton i Bergsnäs. Tror att det kommer att bli både mysigt och trevligt och jag ser fram emot att träffa alla!

Vad ska alla ni andra hitta på?

Grill- och myskväll?

Ikväll hade jag planerat och jag och Chrisse skulle grilla, ta ett glas rött och bara mysa. Men så blev det inte, istället blev vi kvar här på kontoret med Jessica och Stoffe (det finns flera Christoffrar här så det är lite förvirrande ibland) och hämtmat från thairestaurangen. Vi får ta våran myskväll imorgon istället...

Fortfarande ingen dator

Min kära lilla laptop är fortfarande inte  lagad ännu så ni får tyvärr stå ut med mer sporadiska inlägg ett tag till. Men så fort jag har fått iordning på den eller, om det inte går, köpt en ny så ska jag börja blogga regelbundet igen!

Gammla bilder får det tyvärr mest bli också ett tag fram över eftersom det bara var några av de mest äldre bilderna jag hann rädda innan datorn dog. Jag var smart nog att inte tömma min kamera på bilder så min Canon är fylld med alla bröllopsbilderna (vilket jag inte vill röra om jag inte lyckas rädda hårddisken).  Iofs har jag min kompakta lilla digitalkamera... Jaja, vi får la se....

Osminkade sanningen, igen...

Som ytterligare ett bevis på att jag faktiskt inte bryr mig det minsta och att jag inte har några som helst problem med att visa upp mig både osminkad och med håret ofixat, kommer här en bild till på mig "au naturelle"... I just don´t give a damn!Pier 39 by night

Ni har säkert någon gång hört talas om "Pier 39" i San Francisco"? Det är den mest berömda piren i staden och är fyllt av bra restauranger, affärer, underhållning och det är även där alla sälarna håller till. (Sälarna i San Francisco måste ni har sett och det är då längs med denna piren ni har sett bilder ifrån!)  När vi kom till San Fransicso slängde vi av våra väskor på hotellrummet och begav oss sedan snabbt ut längs med alla affärer och resuranger ut med med kusten bort till Pier 39.  Några nattbilder fick jag på piren.


Space Needel

I Seattle finns det 184 meter höga tornet "Space Needel" som byggdes till världsutställningen 1962. Vår andra dag i Seattle åkte vi alla upp till observationsdäcket på tornet och vi i familjen Håkansson hade alla en kommentar om höjden. Det första jag sa till Cissi var: "Skulle jag ta livet av mig, inte fan hade jag hoppat från en hög höjd." Jamie sa till Cissi: "Det är ju högt om man skulle trilla eller hoppa!" och mammas första kommentar blev: "Ååå, sååå högt! Jag förstår inte dom som hoppar!" När mamma hade sagt sin kommentar utbrast Cissi: "Vart är det mer er familj? Funderar ni alla på att ta livet av er?" Nä Cissi, men ingen utav oss gillar nog  så höga höjder och att vara ute i det öppna!


Space Needel i Seattle, 184 meter högt.

Utsikten från observationsdäcket på Space Needle av Down Town Seattle.Jag, Cissi och Jamie på observationsdäcker med Down Town i bakgrunden.

California!

När mamma, Jamie, Cissi och jag passerade gränsen från Oregon över till Kalifornien utbrast vi alla i glada applåder. (Nej da, inte alls, vi favoriserar inte det minsta några av staterna i USA!) Så fort vi längs med vägen efter gränsen kom till havet stannade vi och sprang ner till stranden.


Vårt första möte med en strand i Kalifornien såg ut så här... Kallt var det i vattnet! (De flesta tror inte på mig när jag säger att vattnet i norra Kalifornien är kallt och att man måste komma runt LA för att det ska vara varmt.)


Jag kände ett behov utav att vara ego och skrev mitt namn i sanden innan vi åkte.

Where´s Arnold?

I USA finns det ett spel som heter "Where´s Waldo". Spelet finns i olika former och det går ut på att man ska leta upp Waldo och gissa vart han finns. När jag och Jamie kom till Sacramento (huvudstaden i Kalifornien) började vi leka "Wheres´s Arnold?". Men vi kunde inte hitta honom och vi vet inte alls vart han var....


Först tittade vi i och runt California's State Capitol Building, eftersom det är där guvenören har sitt kontor, men han fanns inte där...


Sedan försökte vi vara smarta och leta efter en gul Hummer men en cigarrökande man i men vi hittade inte det heller. Det närmsta vi kom utanför Capitol Building var denna...men ingen Arnold.

Galenpannor?

Efter att ha besökt Fresno (en stad i mitten av Kalifornien) i några dagar tog vi sikte på San Francisco och innan vi kom fram stannade vi och åt vid en vägkrog. Utanför vägkrogen hände följande:


Cissi hittade ett torkat palmblad och funderade på att flyga resten av biten till San Francisco.


Grannen till vägkrogen hade tydligen haft problem med att hitta en lämplig plats att sätta påstlådan och löst detta genom att guta fast den i en spann.


Välkommen till byn!

En kväll i förra veckan knackade det hyffsat sent på dörren och utanför stod två killar i min egen ålder. När jag öppnade dörren stäckte de fram sina händer och presenterade sig och både förklarade i vilka av husen i Lörby de hörde hemma i (jag kände inte igen dom). De fortsatta sedan med att de länge hade tänkt stanna till och höra hur det var med mig (de visste  sedan länge att jag numera hade huset för mig själv (eftesom de var gammla skolkompisar med A) och att de var lite fundersamma om jag fortfarande bodde kvar eftersom det inte längre var ofta som de såg till mig.

"Vill du inte umgås med oss andra ungdomar här i by?", frågande den yngre utav dom. "Du är ju aldrig med på några utav våra fester!" Jag förklarade att jag dels inte kände de andra umgdomarna i byn och att jag dels inte var den som bjöd in mig själv till fester, inte för att jag kände till några fester i byn...men om jag hade gjort det så hade jag ändå inte gjort på det sättet. "Men självklart är du bjuden! Vi tolkade det som att du inte ville eftersom du aldrig kom inom!" Det hela slutade med att jag blev lovad fika hos de både med deras respektive samt att jag fick en inbjudan till byns midsommarfest plus att de båda tog mitt nummer så att de kunde ringa nästa gång det skulle ställas till med något. "På sommaren blir det spontana fester lite närsom hemma hos någon utav oss."

Hm, nu ska vi se... Jag har bott i byn i runt 4,5 år. Till hösten har jag bott där 2 år själv och det är först nu som "välkomstkommitén" har kommit och hälsat på mig! Väldigt trevligt att de gjorde det, men jag tycker samtidigt att det är komiskt!

Midsommar?

Jag och Chrisse är bjudna till fyra olika midsommarfester och jag vet inte vilket vi ska på ännu.Chrisse vet inte vart han är och vart han gör så det är lite svårt att planera och få ihop allt. För en gångs skull ska jag i alla fall själv inte stå för en midsommarfest vilket känns skönt på ett sätt. Men om vi hamnar kring trakterna av Växjö, Karlshamn, Lörby eller norr över återstår att se!

På väg mot helgen...

Efter att ha besiktat bilen i Sölvesborg i morse, hamnade jag i telefondiskutioner om olika etikfrågor med min ena "elev", åkte sedan iväg på ett möte i Karlshamn efter lunch och hamnade till slut hemma hos mamma på kaffe och datorlånande där jag nu befinner mig.  Jag ska strax dock köra iväg och bege mig av mot helgens härligheter och Chrisse. Imorgon bär det kanske av med gänget till High Chaparall, beror på vädret lite. Annars är inget speciellt inplanerat i helgen mer än trevlig umgänge och god mat .

Trevlig helg alla!


Adresser

När jag tänker efter så inser jag att jag trots allt har bott på några olika adresser i mitt liv... Ni som har känt mig en längre tid har kunnat nå mig på följande adresser under mitt liv (lägenheterna i Karlshamn och Nogersund har jag inga bilder på).


Gungvala Mitt föräldrarhem där jag är uppvuxen och min mamma fortfarande bor kvar. Även mitt framtida hem eftersom jag ska ta över det efter min mamma.


Johnson City Huset i området Round Tree i Johnson City, TN, där jag bodde ett år 95/96 när jag pluggade på High School.


Barcelona Huset i bland kullarna i Sant Just Desvern, förort till Barcelona, där jag var Au Pair 1998.

Houston Lyxvillan i förorten West University, Houston, TX, där jag var au pair 1999.


Listerlandet Mitt nuvarande hem där jag bott sedan hösten 2004. (En gammal bild, det ser lite annorlunda ut idag.)


Skål alla studenter!

När jag igår (ofrivilligt iofs) stod och titta på alla glada studenter som sjungades och glada for förbi mig i sina fordon kunde jag inte låtabli att bli lite nostalgisk. På ett sätt kändes det som evigheter sedan jag tog studenten och på ett annat som att det bara var några år sedan. Jäkla vad tiden har gått snabbt sedan dess!

Kan ni minnas vad ni tänkte och vad ni ville efter studenten? Vad ni hade för mål och drömmar? Hur ni såg på livet och vad ni ville göra? Jag minns allt vädigt tydligt! Mitt första mål direkt efter studenten var att jobba på turistbyrån under sommaren och sedan bege mig av till Barcelona som au pair. Jag höll på med min ansökan när det var studenten så jag hade fortfarande inte fått klarhet om jag skulle få en familj i Barcelona eller inte, men jag visste att jag ville dit i ett år och lära mig spanska i alla fall. När jag kom hem därifrån planerade jag att återvända till USA och/eller läsa till socionom eller psykolog.

Nu blev det sommarjobb på turistbyrån, aupair i Barcelona, en runda som aupair i USA efter det så där fick jag rätt i alla fall. Mina psykologdrömmar gav jag dock upp för kärleken (ville inte flytta till Umeå då) så där fick jag fel. Allt annat som sedan hänt sedan dess med resor, utbildning, jobb osv var inget som jag hade drömmar eller planer på då, men det är inget jag ångrar idag. När man tänker efter så är jag 31 år, har sett väldigt mycket av världen och har fått vara med om mycket. Jag och pluggat och jobbat inom olika brancher, det blev inte som jag tänkt mig men jag är ändå nöjd och jag ångrar inget.


Anne, Nina och Marie skåla på våran examen.

Jordgubbar

Det är nästan så att jag skäms, men jag har ännu inte ätit jordgubbar i år! Eller okej, nu ljuger jag lite för jag åt faktiskt en chokladdoppad jordgubbe till champangen på Marias bröllop, men bortsett från det har det för min del inte blivit några jordgubbar alls i år! Jag försökte köpa jordgubbar till efterrätten på nationaldagen men dom var slut i affären och jag orkade/hann inte köra runt och leta så jag  hoppade över det. Vad osvensk jag känner mig så här två veckor in på sommaren!


Förra året bakade jag i alla fall en jordgubbstårta till mammas födelsedag...

Ärenden och studentkaos

I onsdags var jag duktiga barnbarnet och var och hälsade på farmor och farfar. Mellan allt fika och samtalande hjälpte jag dom att städa och innan jag åkte hem tog med mig lite papper från banken som jag skulle hjälpa dom med. Igår (torsdags) åkte jag in till baknen i Mjällby i hop om att jag skulle kunna uträtta ärendet åt dom där, men nej. Jag blev snällt ombedd att bege mig till Ronneby istället eftersom det var "deras" bank.

När jag kom till Ronneby höll jag på att få fnatt. Jag hade totalt glömt bort att det var studenten där och hela staden var fullt med folk och bilar. Innan jag hade hittat någonstans att parkera, tagit mig till och banken samt vänta i evigheter på baken för att kunna uträtta deras ärenden tog det evigheter! När jag väl var klar hade studentparaden satt igång och jag kom ingenstans med bilen så jag fick snällt stå och titta på alla glada studenter. (Jäkla vad gammal jag själv kände mig då! 11 år sedan jag själv tog studenten!)

När jag väl lyckades komma ut med bilen körde jag till mormor och hälsade på. Jag tänkte att när jag ändå var i krokarna kunde jag springa inom så jag handlade fika på stan som jag tog med mig upp. Tyvärr lyckades jag inte komma fram genom stan till mormor pga studenterna så jag fick köra upp på motorvägen igen och köra runt Ronneby! Vilket kaos!

Det där lilla bankärendet som jag hade tänk uträtta i Mjällby på några minuter slutade med en heldag i Ronneby i totalt koas!


Nyårskonst

Nyårsafton 2006/2007 ägnade jg och Emma en del av kvällen åt att göra konster med tomtebloss! Märks det att vi båda är kreativt laggda? ;o)


Emma, Mu och en ostbåge

På min examen lärde även Emma min lilla kattunge att äta ostbågar, vilket hon verkade gilla (Mu alltså!).


Boxningsmatch

På min examen (vilket nu känns som väldigt länge sedan) spelades Wii flitigt. Här är Jamie i full gång att utmana kusin vitamin Mikael i boxning! (Malin syns i bakgrunden.)Det ser onekligen jobbigt ut? Kommer tyvärr inte ihåg vem som vann utan dom.

Kinaresan

Jag och mamma begav oss ut på en rundresa i Kina i maj 2007, här är de få bilder jag har kvar från den resan.


1. Panda på zoo 2. Shanghai skyline 3. Shanghai by naight (båttur). 4. Gammla staden i Shanghai


1. Muren utan för Peking 2. Sommarpalatset 3.Båttur vid sommarpalatset


1. Andarnas väg 2. Restaurang i Peking 3. Olympiastadion under uppbyggnad

En morot till Håkan

Följande inlägg tillägnar jag Maria, Anne och Nina...

Dagen innan min logistikklass tog examen bjöd skolan på middag på Hotellet i Karlshamn. Exakt vad som hände och vad som sades håller jag för mig själv, men det resulterade i att jag köpte en stor morot till Håkan som jag snodde in och gav honom i "examenspresent" dagen efter. Resten får tyvärr förbli ett insiderskämt i klassen. Sorry!

Håkan öppnar sin present på Champangefrukosten nere vid ån innan examen.


Definitionen av ironi

I måndags låg jag nerbäddad hela dagen pga förkylning. Tänkta att en sådan dag är en perfekt dag att gå igenom allt man har på datorn och göra back up på allt man vill ha kvar och slänga resten. Man vet ju aldrig när olyckan är framme och jag är inte den bästa på att bränna bilder osv på allt som jag vill spara.

Med andra ord satte jag igång att gå ingen allt, främst bilder (det var därför det började poppa upp olika bilder i bloggen). Framåt kvällen var jag nästan klar och hade rensat allt jag ville slänga och jag skulle just till att börja bränna allt som skulle sparas när...datorn dog. Stendöd, fick inte igång den igen på hur många olika sätt jag en försökte. Är det inte definitionen på ironi så säg? (Jag lyckades bara få över några gammla bilder till mitt USB-minne innan datorn la av.)

Min lilla laptop är nu omhändertagen av bättre vetande och jag håller mina tummar för att bilderna kan lyckas räddas (datorn, dokument och resten struntar jag i, bara jag får mina bilder!). Och ni, mina läsare, får stå ut med att jag ett tag framöver är utan dator tills 1: Min gammla är räddad eller 2:Tills jag köpt en ny.

Nordpolen?

Jag kommer inte ihåg ifall jag redan har visat detta? När jag och Christoffer åkte båten mellan Irland och England hade personalen på båten gjort en mysig display vid ingången. (Vi tog några bilder med telefonen och skickade till folk och skrev att vi hade tagit fel båt och hamnat norr över...såååå roliga kan vi vara!)


Jag vet att det inte finns några pingviner på Nordpolen, men ändå....

Matställe i en "gammal" borg

På vägen hem från Schweiz hittade jag och Chrisse ett härligt maställe i Tyskland. En nybyggd restaurang som var byggd som en gammal borg. Coolt och mysigt ställe!På cykel i Amsterdam

Så mycket parkerande cyklar och männiksor på cyklar som jag såg i Amsterdam har jag aldrig förr sett! Cyklar över allt!
Fel present

Idag fick jag reda på en rolig sak...

För ett tag sedan var vi bjudna på en namngivning åt en liten tjej. Jag hade tyvärr inte möjlighet att komma eftersom jag var bjuden på annat festligt så Chrisse åkte själv dit. På namngivningen var även en nybliven mamma och hennes lille son, till vilka jag hade köpt en present. På festen överlämnade Chrisse min present men någonstans hördes det fel och den nyblivna mamman trodde presenten var till den lilla tjejens namngivning och hon la därför presenten på presentbordet.

Hihi, vad kul! Jag kan ju tänka mig vad J och M har tänkt när det öppnade min present. För det första var det killsaker och för det andra passade det inte alls till en namngivning. Hihi, och jag tänker inte ringa och säga: Hörre ni, ni vet det där ni fick...skulle ni kunnde ge det till V istället? Det blev visst lite fel...."

Fel försökringsbolag

Eftersom jag är förkyld och inte orkar göra något har jag idag en sådan där "ringadag", dvs att jag ringer alla mina ärenden och jag har suttit i telefonköer och samtal halva dagen känns det som. Jag hade frågor både till Folksam och Agria och som vanligt var det kö när jag ringde till det första bolaget. När jag efter att bra tag kom fram började jag prata om min agriafråga och kille svarar: "Öööhhh, jag sitter på Folksam, jag har inget med Agria att gör!" "Ja, just det, det var till er jag ringde först (vad förvirrad jag tydligen är) till dig hade jag en annan fråga!" Smart Jeanna!

Snart 30...

Nästa månad fyller min lille pussgurka 30 år (lammkött). När vi först började prata om hans födeledag för länge sedan föreslog jag att vi skulle åka till USA i två veckor och fira, men jag förstod snabbt att det skulle bli omöjligt. (På sommarhalvåret kan Chrisse inte vara borta i två veckor från företget.) Nu har jag försökt genomföra en resa till hösten istället, men jag tror inte att jag kan dra bort honom två veckor då heller, men vi får väl se.

Själva festen har blivit framflyttad till i augusti efterom så många hade semester i juli. Jag, Festplaneraren Jeanna, är på hugget och vill planera och ha mig Chrisse tar det lugnt.

Presenter från mig har också blivit svårt att införskaffa. Helst hade jag velat planera enhemlig långweekend någonstans, till tex St Petersburg, men det kommer aldrig gå att genomföra. Som det är nu är det endast en helg i Göteborg med U2-biljetter som han ska få...

Aaaaaahhhhhh!!!! Jag vill planera allt i minsta detalj och jag vill ha koll på allt, Jeanna planerare....

Förkyld

Jag har nästan precis stigit upp, har sovit väldigt dåligt inatt med en snurvlande näsa, frossa och huvudvärk. Det började redan igår, hade först tänkt köra upp till Växjö som igår med orkade inte pga förkylningen och hade tänkt köra idag istället. Men idag mår jag ännu sämre... Jag vill inte! Ska ligga helt stilla hela dagen, sova, dricka massor, äta vitaminer så har jag säkert ork att köra upp ikväll.

Som att cykla?

Är att spela Guitar Hero som att cykla, dvs. att har man en gång lärt sig det så sitter det i bakhuvudet? Förra sommaren spelade jag en hel del, men sedan dess har spelandet blvit ytterst sporadiskt. Jag spelade lite i veckan som gick och det kändes som rinnande vatten nästan. Jag testade även ett par låta ikväll och det var samma sak.


Ikväll missade jag en not på The Unforgiven, men hade ändå en streak på 524 st. (Fast min gitarr är sönder och jag kan bara slå neråt, dvs att det är svårare att spela snabba notbyten så lite pluspoäng ska jag ha ändå!)

Grattis Helena!

Ett stot grattis till Helena som också fyller år idag! Hip hip hura!


Dagens bild

Dagens bild blir en såpbubbleblåsande nallle som jag hittade utanför en leksaksaffär i Amsterdam.


Palace of fine arts

Alla ni som är sett filmen "The Rock" känner till "Palace of fine arts" i San Francisco. Det är där Sean Connerys karaktär träffar sin dotter i en miljö av antikliknande byggnader och kolonner.


Palace of fine arts.

När vi var i San Fransicso körde vi förbi dessa byggnader och jag hade då glömt bort att det låg där (jag fick en flashback när jag såg det). Sista dagen (vi skulle åka på förmiddagen till flygplatsen) steg jag och mamma upp tidigt och sedan drog jag med mig mamma ner dit. Det var så vacker att se dessa byggnader i gryningen! Man kände sig mer som att man var i Rom och inte alls i USA.

Grattis Linda

Grattis till Linda B som fyller år idag!


He´s just not that into you

I veckan som gick tittade jag på filmen "He´s just not that into you". På vissa ställen kunde man som tjej inte låta bli att le igenkännande, jösses vad man kan analysera och älta killar!  Filmen för övrigt var väl så där...


Vad jag vill ha...

Jag vet att jag har sagt det här innan, men det tål att upprepas. Jag har en toppenpojkvän! Han har allt jag vill ha!

Bryr sig
Han bryr sig om mig, vill ha mig som bollblank, fråga mig saker, värdesätter mig och undrar hur jag mår och har haft det under dagen. Det är viktigt för honom att jag har det bra och att jag vet att han älskar mig. Han rör mycket vid mig, spontana kramar och kyssar och jag får alltid höra hur mycket jag är älskad, söt osv. Vi somnar alltid tätt ihop slingade. Även om vi ibland är ifrån varandra har vi långa samtal mint en gång om dagen. Vi har aldrig bråkat eller höjt rösterna till varandra.

Smart och allmänbildad
Den grabben har både högt IQ och är allmänbildad. Man kan prata med honom om allt, ha långa diskussioner, han utmanar en och man kan lära sig utav honom.

Laga mat
En kille som inte kan laga mat känns i min värld som meningslös. Den dagen man skaffat familj med en som inte kan laga mat hade inte känts så kul, skulle jag har gjort allt då? Chrisse kan laga mat (han är till och med utbildad) så hyshållssysslorna kan delas lika. Man hade utan vidare fått hjälp av Chrisse inför fester och dylikt och den dagen vi skaffar barn kan han vara en bra pappa till dom.

Händig
En kille som inte är händig är osexig och omanlig i mina ögon och hade dessutom inte känts särskillt nyttig i hushållet. Chrisse kan renovera i alla kategorier, fixa motorer och en massa annat. Thank you!

Berest och språkbegåvad
Jag uppskattar någon som tycker om att resa och som har sett mycket av världen och som är bra på språk och inte hela tiden behöver ha mig som översättare. Finns många platser som Chrisse varit på som jag ine har sett ännu...

Kan hantera sprit och pengar
Behöver jag väl knappast förklara. En man som inte kan känna när han har fått för mycket eller som blir svin när de dricker är högst osexigt i mina ögon! Detsamma gäller pengar. Tack för att du är så vuxen, min älskling!

Socialförmåga och danskunning
Chrisse är expert på att kunna ta olika sorters människor och känner jäkligt mycket folk i olika kategorier och han är öppen, social, snäll och lättsam. Bortsätt från att jag älskar att dansa är det en social fördel efterom man lätt hamnar i situationen då det dansas, och det klarar älsklingen utan vidare av.

Ärlig
Han är min bästa vän och vi säger allt till varandra, både bra och dåliga saker. Han skulle aldrig ljuga för mig eller föra mig bakom ljuset och vi vet vart vi har varandra.

Attraktiv
Han har de mest vackra blåa ögon som jag har sett, tjockt, mörkt lockigt hår som ja älskar att pilla i och ett vacker ansitke. Jag känner mig attraherad varje gång jag ser på honom.

Bra sex
Jag hade dött om sexet var dåligt! Sex ska vara bra och man ska ha mycket av det och man ska både kunna ge och ta! Tydligen är killar inte allt för upplysta om att det finns både klitoris och en G-punkt och jag är glad att jag är ihop med en som förstår det. Thank you honey!

Europavalet

Jag ska strax iväg och rösta. Hade jag inte röstat anser jag att jag inte hade haft rätt att gnälla eftersom jag inte hade varit delaktig. Å andra sidan anser jag också att om man inte är insatt så ska man ge fan i att rösta eftersom man då inte inser vad man röstar på.


The night so far...


Bjuds det på citronmarinerad och grillad kycklingfilé, pastasallad och vitlökbröd. (Fröken Jeanna är som oftast nykter har endats Cola Light i sitt glas.)


Spelas det Guitar Hero Metallica och jag är bäst! På första försöket ikväll (och jag har bara spelat låten två gånger innan)  sätter jag 100% (streak på 582 st) på No Leaf Clover. Okej, på meduimnivå men ändå.... I rock!


Är det provsmakning på Ben & Jerry´s sorter. Dessa två är mina nya favoriter (två smaker som jag tidigare inte provat och som var mumsiga!).

Stå för era åsikter!

Åter igen, var inte så jävla fega att ni inte kan stå för det ni tycker och tänker! Ni får gärna be mig fara och flyga eller ha åsikter om det jag skriver men var då så vuxna att ni kan stå för det! Annars är ni inte mycket värda i mina ögon och jag ser er som ynkryggar! Även om jag kan räkna ut vem som skriver vad som kommentarer är det ändå jäkligt fegat att inte öppet våga stå för det!

För er som inte har förstått detta så lämnas det en IP-adress efter varje kommentar och jag är inte dummare än att jag kan spåra IP-nummret. Den enda gången jag inte får en exakt adress är om det är ett mobilt bredband som används, då får jag bara fram området det är skickat ifrån... Så även om ni försöker vara anonyma så är ni inte det för mig.

Sluta gnälla!

Jag är jäkligt trött på allt gnäll om pengar och att de inte räcker till till allt folk vill ha! Summan var kardemumman är ändå att det har varit erat val och erat "fel" att det har blivit så!

Ni har själva valt hur dyrt ni vill bo, hur dyra och nya bilar ni vill köra, hur mycket andra prylar ni vill köpa för era löner osv. Om pengarna då tex inte räcker till den semester ni vill åka på så har ni själva gjort det valet genom att lägga en massa pengar på annat. -Det är helt upp till er så sluta gnälla!

Jag bor i en villa helt själv som i stort sätt är värd vad flera av er andra delar med era respektive. Jag klarar av villan och hela hushållet själv plus att jag har råd att åka på en långresa varje år! Anledningen till det är att jag har gjort de valen som gör det möjligt för mig att kunna göra så! Jag skiter däremot fullständigt i mobiltelefoner eller annat tekniskt tjaffs och jag skiter också i att köra en ny bil. Jag är ingen "prylbög" och får inte ut något av att köpa saker. För mig är det mycket mer givande att lägga pengar på resor och upplevelser, men det är ju mitt val!

Inbjudningar till fester

Herre Gud säger jag bara! Vad f-a-n är folks problem?

När jag har fester eller middagar bjuder jag INTE in alla jag känner varenda gång! Ibland bjuder jag tex bara in familjen, ibland bara mina tjejkompisar och har "tjejfest" ibalnd bara en viss grupp med människor som jag vill ska träffa varanra osv. Bara för att jag inte bjuder in någon varenda gång jag har folk hemma betyder det inget negativt i min värld, det betyder bara att jag just den kvällen hade en annan grupp med människor i åtaknen....

Har jag en middagsbjudning och bjuder på mat och alkohol är det inte okej för mig att ni bjuder in er själva!  Liknande är det inte heller okej att ni bjuder in era vänner till min mina middagar. -Varför ska jag bjuda på mat och alkohol till ett gäng med männiksor som jag inte känner om jag själv inte har kommit med förslaget?

 

Nationaldagen

Idag är det Sveriges nationaldag men jag tror att få kommer att fira det "på riktigt". Jag tycker det är synd att vi i Sverige inte är patriotiska. I Sverige anses det tyvärr på gränsen till rasism att vara patriotiskt. -Idiotiskt! Varför kan man inte få vara stolt över sitt land och flagga osv utan att bli klassad som rasist?

Hur kommer ni att fira denna dagen? Är det någon utav er som har särskilda planer eller som ska uppmärksamma denna dagen på ett speciellt sätt? Själv blir det bara att umgås med nära och kära ikväll och grillning om vädret tillåter.


Grattis till den blivande bruden

Grattis till Sara M och Robert D som gifter sig idag! Jag hoppas ni får en underbar dag!

Whats goes around comes around...

Jag är ingen elak människa egentligen, men just i skrivandets stund kan jag inte låta bli att skrätta åt eländet... En liten fågel viskade nyss en nyhet i mitt öra och jag kan inte låta bli att tänka: "He had it comming!"

Vad fan tror han? Att han kan bete sig hur som helst och att det till slut inte kommer tillbaka och biter honom i häcken? Även om det inte nu var någon utav oss som gjorde något, så fick han vad han förtjänade av en annan....  Karma, well done!

Bakis och bortkommna

Jag har precis kommit hem efter att ha varit på möte i Sölvesborg. När jag var klar körde jag inom ICA för att handla inför helgen. Hela affären var full med rockare som köpte nudlar, pasta och Mamma schans köttbullar och utanför systemet stod också ett helt gäng! Vad söta de var, hihi de såg bakis och bortkommna ut! Tror jag blev lite berusad av alla ångorna jag andades in när jag gick förbi dom...

Dansbanan

Efterom det är Swedenrock nu hade jag tänkt att ha en grillfest här i helgen och har försökt dra ihop lite folk. I veckan som gick oljade jag min dansbana (läs terass, den är på 56 kvadratmeter så den är mer som en dansbana) efter att ha rengjort den förra veckan och det tog ju sin lilla tid vill jag lova. Tråkigt med dessutom men det måste ju göras. Men, med tanke på vädret lär det nog inte bli en grillfest... Jaja, vad är en bal på slottet?


Min lilla dansbana som jag nyss var ute och tog foto på i regnet...

Doughnut day

Idag är det tydligen "international doughnut day". Så grattis alla munkar!

En fråga dock: Vem eller vilka är det som bestämmer sådana här internationella dagar? Finns det en grupp människor någonstans som sitter och bestämmer vilka bakverk alt. vilka aktiviteter osv som ska få en egen internationell dag? I så fall, för vilken myndighet jobbar de och i vilket land (USA säkert) och vad har de för jobbtitel?


Sex in an bunny suit

Ikväll har mitt absoluta favoritavsnitt av "Entourage" gått i repris på TV. Det avsnittet är så sjukt att det inte går att beskriva med ord utan att det måste ses!

Vincent och hans bror Johnny Drama slår av om 5000 dollar om vem av Erik och Turtle som kan skaffa sig ett ligg först under dagen utan att behöv betala för det. I ett försök att skaffa sig ett snabbt ligg surfar Johnny Drama och Turtle nätet och svarar på en annons där en skönthetsdrottning söker en kortvuxen och kramgo kille. Turtle och tjejen bestämmer träff på ett café eftersom tjejen vill ta sig en titt på honom innan det blir något. Skönthetsdröttningen godkänner Turtle och ber honom hämta en dräkt på kemtvätten som han ska ha på sig när det träffas på kvällen och när Turlte kommer till kemtvätten är det en rosa kanindräkt som han ska ha på sig. Motvilligt går han på träffen på kvällen men innan han ska gå in drar han sig ut och Johnny Drama hoppar då in i hans ställe och ta på sig kanindräkten.

När Turte står utanför fönstret och ser Johnny Drama ta en tjej i en brun erkorredräkt bakifrån är ett av de roligaste jag har sett på Tv! Helt sjukt!


Turtle gör sig redo för träffen.

50-tals fest och rocklyssnade

Chrisse är i Växjö och cruisar. Studenterna på mediaprogrammet har 50-talsfest ikväll och de bad klubben om att köra dom vilket de ställde upp på. Jag pratade nyss med Chrisse och det hade varit jättretrevligt tydligen och alla studenterna hade varit väldigt nöjda. (Egentligen skulle jag ha varit med en jag ska på möte imorgon här nere.)

Själv är jag hemma och tar det lugnt. Jag satt ute innan och lyssnade på ZZ Top men det blev för kallt till slut så jag gick in. Nu spelar Twister Sister men det hörs knappt. Snacka om skillnad på ljudnivå! Imorgon ska jag förmodligen dit en runda med Annicka och Co. Hinner älsklingen så kommer han också ner en sväng. Foreigner spelar imorgon och det kan vara värt att lyssna på. In flames avslutar imorgon och jag ska ärligt säga att jag tidigare inte har lyssnat på dom. Men, efter att ha kollat upp dom på Sportyfi tycker jag nu att de är helt okej. Fast, helst hade jag hellre velat lyssna på Journey (som spelar på lördagen). Jag säger bara "Seperate ways" och "Don´t stop believin´" (jo, jag gillar 80-tals rock). Europe hade väl varit lite nostalgiskt att lyssna på också....

Springsteen

Ikväll spelar Bruce Spingstreen på Stadion. Jag har aldrig direkt varit ett stort fan av honom, hans låtar är helt okej men jag har aldrig idioliserat honom. Den bästa låt han har gjort enligt mig är "Streets of Philidelphia".  Men jag anser dock att han har en av de mest kända skivomslagen någonsin till "Born in the USA".


Drinkar i Karbibien

Ni andra får säga vad ni vill (och jag tror att jag får med mig Jamie på detta) men det finns inget som går upp mot att sitta vid på en strand i Karibien eller Sydamerika och dricka en god drink eller en kall öl! Asien i all ära, men Karibien står det med hästlängder! Turkosa hav, vita stränder, underbart väder och inhämsk musik som spelas överallt man går! Underbart!


Chili con carne

Till middag ikväll har jag gjort en gryta med cchili con carne. Mumsigt!


Saknad efter Chrisse

Jag har inte träffat Chrisse sedan i fredags. Jag håller på att sakna ihjäl mig efter honom! Snyft! Nu har han i alla fall kommit hem efter att ha jobbat fela dagar på Västkusten, hoppas på att få träffa honom imorgon.

Jag älskar dig, Gubben! Puuuuussssss!!!!!!

Allergisk

Främst den senaste veckan har min näsa och mina ögon börjar rinna jättemycket. Min allergi är här och tabletterna fungerar inte särskillt bra. Blä!

Vad är klockan på Nordpolen?

I fredags när jag körde i Helsingborg poppade en fråga upp i mitt huvud. Vad är klockan på Nord- och Sydpolen? Där finns ingen tidszon för det är ju där alla möts! Är klockan konstans 00.00 eller hur fungerar det? Jag var tvungen att kolla upp det och det visade sig att den oficiella tiden på Nord- och Sydpolen är GMT, men de forskare som är där får själva bestämma vilken tidszon de går efter. Dvs. Svenska forskare brukar använda sig av GMT +1 medan forskare från tex Alaska kör på GMT -8. Nu vet ni det!

Skånska besökare?

Sedan i helgen har mina besökare ökat med ungefär 8 st per dag. Är det möjligt så att lite av de människor jag träffade i helgen har hittat hit? I så fall, valkommna till min blogg och tack för era tittar!

Om jag vann 100 miljoner på lotto...

...så hade jag startat mitt eget produktionsbolag! Jag hade skapat "Fire Snake Productions" och satt mig själv på presidentposten! (Kan ni komma på varför det skulle heta så har ni tänkt till! Men det har något med mig att göra om ni inte kan räkna ut det!)

Jag hade kunnat ha fria händer och göra vad f-a-n jag vill utan att ha ett bolag flåsande mig i nacken och som drog i mina tyglar. Jag hade velat göra indipendentfilmer, Tv-serie och Musikvideos (med betoning på film). Min första film har jag redan i huvude och som jag hade velat filma med handhållen kameror! Den bygger på en novell som jag skrev i high school och som jag fick mycket beröm för av min lärare, hon gillade främst mitt överaskande slut! En psykologiskt drama som man inte kan räkna ut slutet på... Som sagt, min största förebild är Manoj Night Shyamala, så ni kan nog gissa vilka filmer jag vill försöka göra! ;o)

Framför och bakom Kameran

När jag växte upp drömde jag om att få bli skådespelerska. Jag drömde om ett liv i Hollywood och om att få spela i storfilmer och att få bli regisserad av mina föredilder Manoj Night Shyamala, Steven Spielberg och Lus Besson (mina tre favoritregissörer). Hade jag fått välja en hade det utan tvekan blivit en film med Manoj Night Sayamala! Jag älskar honom och hans filmer!

Jag hade gärna fortfarande stått framför kameran, men att få vara bakom den är nu för mig lika lockande! Att få vara producent, manusförfattare och regissör...allt lockar mig! Jag vill!Rockare på jakt efter fiskfabrik

Jag var nyss ute och hämtade posten och jag kunde då höra att rockfestivalen hade dragit igång. Även om musiken inte hördes tydligt kunde jag ändå höra den dovt komma från Norje. Medan jag gick mot postlådan kom en Volvobil och stannade full med rockkillar. "Ursäkta, vi letar efter en fiskfabrik som ska lägga här någonstans", sa den ena killen till mig. (Oj, där ser man, tänkte jag. Rockkillar som passar på att vara lite kulturella och ska gå på rundvandring i en fiskfabrik, det hade jag inte gissat på!) Jag förklarade vägen till Nogersund för dom när den ena killen frågade "Hur långt är det dit?".  Jag svarade att jag tippade på mellan 8-10 km och allas svar blev "Va? Så långt? Då skiter vi i det eller så tar vi det en annan dag. Eller, det är inte så att du möjligt ha en 35-40 kilo is liggandes? Vi ska ha det till ölen!". Aha, de skulle inte vara kulturella alltså, hihi...

Brudbukett

Jag gillar droppformade buketter, gillar dom mycket bättre än helt runda. Maria hade en fin bukett i helgen.


Dum banangrej

Jag hittade denna i en affär i Växjö. Tyckte den var så jädra dum och onödig att jag inte kunde låta bli att köpa en varsin till mamma och Cissi!


Bananskivare, kanske den mest onödiga sak jag någonsin har sett?

Jobb och slit i trädgården

Phu, jag är helt slut och har ont överallt! Idag har jag hållt på ute i trädgården hela dagen! Jag har röjt en massa, klippt gräset samt oljat hela terrasen (jag rengjorde den i förra veckan). Duktig flicka!

Rockfestivalen närmar sig

Det märks att rockfestivalen närmade sig! I söndags började diverse rockbesökare vandra genom Lörby och mer kommer det att bli längre fram i veckan! Flera stycker har kommit med förslaget att jag skulle hyra ut mitt hus under denna tiden (för jag är ju knappt ändå hemma) men det tänker jag inte göra...

Röjsåg i värmen

I söndags när vi var hemma hos mamma på middag lånade jag ett av Jamies röjsåg. Jag ska till Karlshamn i morgon eftermiddag så jag hade tänkt lämna tillbaka det då, med andra ord har jag härjat runt för fullt med röjsåget i trädgården idag. Jag blev precis färdig och jösses var varm och svett jag är! Att i denna värmen stå med hjälm och full mundering på sig var ingen smart idé! Jag kan säga att jag inte är avundsjuk på när Jamie pysslar med skogsarbete varma sommardagar!

Jag vet inte om jag har för korta ben i förhållande till selen och såget men shit vad ont jag har i vänster höft! Fick ta tre pauser medan jag härjade runt för att höften började värka för mycket! Eller så använde jag helt enkelt fel teknik och Jamie kommer nu att idiotförklara mig!

Spegel, spegel på väggen där...


Jamie och lukas leker med spegel hemma hos mamma.

Blåa iris

Mina Iris har blommat ett bra tag och det känns som att de hänger på sista versen nu.


Sommar på torpet

Här kommer lite sommarbilder på torpet.


Framsidan på torpet.


Ena hörnet av trädgården.

Bridesmaid dress


Ann-Sofie i sin tärna-klänning och bukett...

Lyktor vid stranden

När bröllopsfesten var slut på natten i lördags gick alla ner till stranden och tände Thailändska papperslyktor. När lyktorna blev varma seglade de väg i vinden över havet. Det var väldigt vackert och en underbar avslutning på bröllopet.


- Erika och Johan tänder ev av lyktorna och väntar på att de ska värmas upp så de seglar iväg.
- Ena lyktan ha värmts upp och ta fart upp mot himmlen.
- Så här såg det ut på himmlen när alla lyktorna började segla ut över havet.

RSS 2.0