Kvinnokroppen

Sitter och tittar på "Kvällsöppet" på TV. Dagens program handlar bland annat om att kvinnokropparna i modebranchen har blivit allt smalare och att provkläderna numera sys upp i storlek 32!

Producenterna för kvällsöppet hade bjudit in flertalet människor  från modebranchen för att diskutera problemet, men ingen hade velat komma och det gör mig riktigt förbannad! - Varför är man såg feg och inte vågar ställa upp och diskutera något sådant här? Jobbar man i modebranchen borde man förmodligen tycka att idealet är "rätt", annars hade man väl inte gått med på det? - Designers hade inte använt sig av så smala modeller på visningar, tidningar hade inte använt sig av så smala modeller i annonser och fotografer hade gått med på att fotografera modellerna osv.

Finns det något jag hatar, så är det människor som inte kan stå för vad de tycker och som inte kan stå för vad de gör! Aaaah!

Det gör mig också arg att allmänheten verkar acceptera det nya idealet. Vi bojkottar inte designernas kläder och vi slutar inte att köpa tidningarna som använder sig av dessa modellerna. I mitt tycke är man lika skylldig om man står vid sidan om och tittar på utan att göra något åt saken; Att tillåta något att ske och att inte bry sig! (Nu har jag iofs bojkottat alla sådana sorters tidningar m.m.)

Jag blir även ledsen när jag hör kvinnor/tjejer runt omkring mig klaga på sina egna kroppar, allt från att man är för tjock, till att näsan inte är rak nog eller att brösten är för små. När jag hör detta vill jag skrika:  Tjejer för f-a-n stå på er! Fall inte för det massmediala trycket! Gå inte på "propagandan". Och det värsta av allt, för det inte vidare!  (Okej, jag erkänner att jag med min D-kupa har klagat på mina bröst storlek, men här finns en viktig skillnad: Jag har klagat på att jag har svårt att hitta kläder som passar och inte brösten i sig!)

Om jag får en dotter, önskar och hoppas jag att jag kan ge henne en tillräckligt stark grund och värderingar att stå på, så att hon kan skaffa sig en stark självkänsla nog till att inte gå på den här skiten...


Den vackraste kvinnan i världen enligt mig är Liv Taylor, och hon är långt ifrån trådsmal. (Och hade hon varit trådsmal, hade hon inte varit lika vacker som hon är idag.)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0