"Men det var ju bara en dröm."

Flera gånger har jag hört människor säga "Det var ju bara en dröm!". Psykodynamiskt skolad som jag är (till det mesta i alla fall) måste jag säga att jag inte håller med. Ens drömmar är en förlägning av ens känsloliv och under natten bearbetar ens undermedvetna tankar och känslor man har haft. Så en dröm är inte bara en dröm...

Jag har två återkommande drömmar som jag drömmer om i olika versioner relativt ofta:
-Den första drömmer handlar om att jag köper eller får ett hus. När jag ska sätta igång med att flytta in i huset och ser det vid första anblicken ut som ett vanligt sött hus. Men när jag går in i det och ska börja flytta in upptäcker jag en massa lönndörrar och huset visar sig egentligen vara ett magnefikt palats med stora vackra rum och vackra utsmyckningar.
- Den andra drömmer är att jag flyger. Att jag medvetet väljer att flyga iväg upp i himmlen där jag svävar omkring fridfullt och betraktar allt på marken.

Tolkningar:
HUS: Drömmar om hus symboliserar hur man mår. Hus symboliserar hem och självkänsla. Allt positivt arbete med hus, hela hus, vackra hus eller flyttar till bättre bostäder betyder att du är tillfreds med ditt hemliv och att din självkänsla är god. Trasiga hus, hus med ruttna väggar eller stökiga och otrivsamma hus står för missnöje med hemlivet och bristande självkänslan.
FLYGA: Beroende på om man själv kan styra eller inte betyder det olika saker. Styr du själv betyder det att du är på väg att söka nya utmaningar och att du är i behov av större frihet. Blåser du mest omkring eller har svårt att komma dit du vill saknar du trygghet och behöver starkare förankring till din vardag.

Kommentarer
Postat av: Cissi

Du vet väl att den där flygturen också kan vara din själ som ger sig ut på en liten resa i natten? Stod det inte i boken du lånade av mig...??? Tror det.

2009-04-10 @ 11:10:43
Postat av: Jeanna

Jo det stämmer och jag har tänkt över situtionen. Men ställerna jag flyger över är fiktiva och jag väljer alltid i drömmarna att flyga när jag vill komma iväg från något eller när jag har trötnat på något.

2009-04-10 @ 14:38:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0