Man få väl ta och vara svensk...

Ensam hemma i Wallcottage, med för en gång skulle med en TV framför mig, får man väl en kväll som denna ta och vara jävligt svensk. Nej, jag hade egentligen inte alls behövt, för jag känner inte det minsta ett behov utav det, men jag är en nostalgisk person så jag hävdar att det är just detta som ligger till grund för kvällens val. Något ointresserad (om jag ska vara riktigt ärlig) tittar jag på Melodifestivalen...

Jag har endast sett ett tidigare program och det var på alla hjärtansdag då jag var på tacokväll hos Jamie och Cissi. Hade jag inte varit hos dom just den kvällen hade jag förmodligen missat det avsnittet också... Fasten jag knappt har följt årets uttagning är jag redan trött på skiten. Inte pga låtarna, inte alls, utan pga kvällstidningarnas iderliga rapportering. Eller ursäkta mig, rapportering skulle vara att ge dessa så kallade tidningar en klapp på axeln; Jag är trött på skiten pga kvällsblaskornas smörja!

I skrivandets stund har tre låtar spelats och resultatet av kvällens omröstning är fortfarande ovisst. Rykterna säger att Marlena Ernman eller Caroline af Ugglas ska vinna och jag hoppas att så inte ska bli fallet. De tre låtarna som jag har gillat bäst i årets festival har varit (för, fasten jag inte har tittat så TV , så lever jag inte under en sten utan jag har hört låtarna på radion):
Star Pilots - Higher (är ju dock inte med i kvällen final)
Sofia - Alla
Heat - 1000 Miles


Något som förvånar mig varenda år är kvällstidningaras guldregn över den svenska vinnaren. Varenda år skickas det svenska bidraget till världlandet i tron om att Sverige ska vinna och vart enda år går det likadant, eller rättare sagt: Det går inte alls. Varför? -Jag skulle tippa på de Östeuropeiska länderna. Inget ont om dom, men nog tusan har låtvalen i topp förändrats radikalt sedan dessa länderna utökades. Så frågan är, vill vi skicka ett bidgra som vi svenskar gillar bäst (men som inte kommer att vinna den Europeiska finalen) eller vill vi skicka den låt som  vi tro skulle gå bäst hem i Europa? (För baserat på de andra årens låtval anser jag att Sarah Dawn Finer eller Sofia skulle ha bäst chans att vinna ute i Europa.)

Vi svenskar kommer att skicka den låten vi gillar bäst (även om jag peronligen förmodligen inte kommer att hålla med majoriteten om deras val) och som vanligt kommer den låten inte att gå hem i Europa. (Fast jag vill att Sverige ska vinna så jag ringde och röstade på Sarah Dawn Finer.)

***

Vad var det jag sa? Den internationella juryn har precis röstat och de två låtar jag tippade på skulle gå hem i Europa placerade de 1:a och 3:a  (Sarah Dawn Finer som 1:a och Sofia som  3:a).

***

Tack Växjö!
8 poäng till Heat, (10 poäng till Måns) och 12 poäng till Sarah Dawn Finer.

***

Inget ont om årets vinnare, men...Sverige kommer inte vinna den internationella finalen, tyvärr...

Kommentarer
Postat av: chefen

tv? ja det är inte ofta det tittas på det hihi. själv så har jag och syster Viran varit i Rottne parkerat en lastbil för lastning imöra, tvättat av renaulten och kört lite ner på stan... sånt gör vi i Växjö på en lördag haha :)

2009-03-14 @ 23:02:32
Postat av: Jeanna

Mmm, men du/ni är (tack gode Gud) inte som alla andra svenskar, älsklingen min!

2009-03-14 @ 23:22:19
Postat av: ThisIsMaria

Det vore skönt om dom la ner skiten.. Jag hade lyckats med konststycket att inte höra en enda låt innan igår. Jag höll på Alcazar. Sarah Dawn Finer sjunger med underbart!

2009-03-15 @ 10:30:42
URL: http://thisismaria.blogg.se/
Postat av: Jeanna

Jag är impad över att du inte lyckades höra en enda låt!

2009-03-15 @ 12:27:18
Postat av: Cecilia

Vi tittade ju faktiskt oxå på finalen... (var minst 5 år sedan sist!) och jag kunde faktiskt inte tro att det var sant när af ugglas intog scenen med sitt ylande. Tänk dig om hon hade vunnit! Och låten hade översatts till engelska... "Oh PLEE-ase PLEE-ase PLEE-ase plee-ASE" Vi hade ju blivit helt idiotförklarade.

2009-03-16 @ 16:02:07
URL: http://cissivarning.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0