Utländska ord

Ja har under min skoltid läst två kurser i latin. Dels en under min skoltid i USA plus en som fritt vald kurs på gymnasiet. Även ifall mitt kunnande inom det latiska språket är begränsat måste jag säga att det ändå har varit till en stor hjälp när det gäller utländka ord jag inte har förstått. Nya ord på engelska kan jag ändå oftast räkna ut betydelsen av (tydligen bygger 60 % av engelskan på latin). Hade jag exempelvis inte vetat vad "interview" betydde (vilket jag gör så missförstår mig inte, tog bara det ordet efterom jag nämnde det i förra inlägget) hade jag ändå vetat att inter är latin för "mellan" och view kommer från "överblick". På samma sätt kan jag räkna ut ords betydelser på spanska, italienska och franska.

Tyvärr har utlänningar i Sverige inte det lika lätt även om en hel del ord kommer från latinen. En brittisk man jag en gång pratade med sa att det konstigaste ordet vi har på svenskan enligt honom är "underliv". Nu misstänker jag iofs att han inte har vetat den bubbla innebörden av ordet "liv" på svenskan, men ändå. Hade man översatt hans definition av liv hade det på engelska blivit "under life" vilket jag instämmer med är helt galet namn på just underliv.

Kommentarer
Postat av: Lisa

Jag vet inte riktigt vad jag hade förväntat mej angående inredningen hos dej.

Men jag tror att du kanske skulle trivas me vårt hem, trots att vi har väv lite här å var. :D

2009-07-23 @ 09:20:41
URL: http://lisoball.bloggagratis,se
Postat av: Jeanna

Hihi, förlåt Lisa, verkligen inte illa menat mot någon men jag kan tyvärr bara inte med väv på väggar! Sorry! Jag vet tyvärr inte riktigt hur ni har det hemma, minns bara att på de bilder jag har sett så gillade jag erat kök och badrum.

2009-07-23 @ 12:52:35
Postat av: Lisa

No hard feelings här inte! :)

Alla har inte samma smak, å det är inget fel i det. :)

2009-07-23 @ 19:58:21
URL: http://lisoball.bloggagratis,se
Postat av: Jeanna

Haha, vad skönt tjejen! Precis, alla har ju olika samk... ;o)

2009-07-23 @ 20:19:08
URL: http://jeannas.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0