Slump?

Herromdagen när jag stod still vid ett röd ljus i Växjö, fick jag plötsligt en lust att lyssna på Prince och låten "Cream" (har inte hört den låten på flera år) men eftersom jag inte hade en Prince-Cd med mig kunde jag inte göra något åt situationen. På vägen tillbaka stannar jag återigen vid samma stopljus och låten som då börjar spelas på radion är just Prince och Cream.

När jag var 14 år såg jag en film om en mexicans flicka som skulle fira "Quince años", Mexicos motsvarighet til "Sweet Sixteen".  Av någon anledning började jag tänka på den filmen när jag körde hem från Annicka igår och senare på kvällen när jag kom hem och flippade mellan kanalerna var det en domentär och en amerikansk-mexicans tjej som just skulle fira "Quince Años".  (Jag har inte sett reklam eller något sådant för den dokumentären och jag ha inte sett en film som handlat om just detta sedan jag var 14.)

När jag herromdagen skrev inlägget om inauguration och Chrisse påpekade för mig vad det hette på svenska, kom jag bland annat på att jag inte visste vad Luminaries heter på svenska heller. Jag har inte stött på luminaries på något sätt sedan 1995 och jag har inte direkt tänkt så mycket på det heller; Igår när jag skrev inlägget var första gången på flera år. Idag medan jag drack mitt morgonkaffe framför TV råkade jag flippa förbi ett amerikanske programm där de satt och skapade luminaries.

Nyss satt jag och tänkte på mina katter och kom på att det var ett år sedan i början av december som de sist vaccinerases. Lite smått panikaktigt, rädd för att de kanske nu kunde dra på sig någon sjukdom eftersom de ska vacceneras en gång om året, påminde jag mig själv om att jag måste ringa och boka tid morgon åt dom. Strax efter att jag hade tänkt det kommer ett "fråga veterinären"- program på TV och han får just denna frågan. Han svarar att djuren egentligen inte alls måste vaccineras varje år, utan att det är läkemedelsföretagen som har satt ett år som varaktighet på vaccinet men att det varar mycket längre.

Detta är bara några av de saker som har hänt de senaste dagarna, men sådant här händer mig ofta. Jag kan tex tänka på en person som jag inte sett på länge och strax därefter stöter jag på henne/honom osv. Händer detta er ofta också?

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vad häftigt! När det gäller såna här saker...det är ju inget otäckt menar jag. Nej, det händer inte mig, men Jamie och jag kan sitta, t.ex. i bilen och hux flux nynna på samma låt. Eller tänka samma tanke, fastän vi inte pratat om ämnet vi börjar tänka på. Det är ganska härligt och kul när det händer. I Usa behövde vi nästan inte prata för vi tänkte samma saker flera gånger!!!

2009-01-22 @ 21:32:08
Postat av: Jeanna

Vad intressant, Cissi! Hihi, vet ju att Jamie, precis som mig, även har sanndrömmar ibland. Oj, var det så pass alltså att ni knappt behövde prata i USA. Intressant! Det hände mig och Chrisse ofta, att vi både tänker samma sak eller ett någon utav oss säger något som den andra precis hade tänkt att säga.

Jag tror egentligen alla människor har sådana här "fårmågor" men att många är för stressade osv för att lägga märke till dom.

2009-01-22 @ 21:55:35
Postat av: Ola

shit..borde sakta ned lite då, det var länge sedan. Sådan kan göra en lite religös..så tar vi upp det ämnet igen..BTW..varför vill kristedemokraterna att man inte skall kunna gifta sig i kyrkan längre. är det ett straff för att folk kräver homo vigsel?

2009-01-22 @ 23:10:22
Postat av: Malin

va? får ingen nu? haha. kd. de är för gulliga ändå...

2009-01-22 @ 23:37:56
URL: http://malinojag/blogspot.com
Postat av: Emmisen

Händer mig ofta...Känner på mig saker och så händer det. Min mamma och jag är nog lite synska bägge två!



Kram



Trevlig helg!

2009-01-23 @ 15:06:44
URL: http://emmisenslilla.blogg.se/
Postat av: Jeanna

Ola och Malin: Okej, så jag röstade på KD i senaste valet, inte för att jag helt håller med om deras partiprogram utan för att det var det partiet jag kände stämmde bäst överens med mina åsikter. Det som jag mest motsätter mig är just deras förnekelse till homoäktenskap, jag förstår vad de menar, men jag håller inte med.

Ola: Ja, stanna upp lite så får du se! ;o)

Alla: Mmm, är det jag säger...tror att alla mer eller mindre har sådana förmågor!

2009-01-23 @ 15:47:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0