Ovisshetens tid

På morgonen när man vaknar och fram tills dess att man antingen läser eller lyssnar på nyheterna, uppstå för mig vad jag kallar ovisshetens tid. På kvällen när man gick och la sig hade man en ungefärlig inblick i vad som hade hänt i världen, men under tiden som man har sovit kan vad som helst har hänt i världen. Tredje världskriget kan ha brytit ut, en farkost med utomjordingar kan ha landet på jorden, en ny epidemi kan ha brytit ut eller så kan något annat ha inträffat som kommer att beröra en. Från det att väckarklockan ringer på morgonen och man stiger upp, tills att man kokar sitt kaffe och sätter på nyheterna lullar jag runt i ett stadie av ovisshet. En ovisshet då allt är lugnt och då man kan befinna sig i en trygghet, ett lugn och trygghet som kan tas från en på bara några minuter som man sätter på nyheterna...

Kommentarer
Postat av: Cecilia

Jag minns fortfarande den där morgonen när jag slog på TV:n för att titta på Nyhetsmorgon och det var 9/11 med allt vad det innebar. Ingen gick till skolan, alla satt framför TV_n hela dagen och bara glodde på bilderna av flygplanen och panikslagna människor.

2009-05-06 @ 09:30:58
URL: http://cissivarning.blogg.se/
Postat av: Cissi

Branden i Göteborg- den morgonen minns jag. Estonias förlisning och tsunamin i Thailand. Och varje gång så blir man chockad när man får höra sånt med en gång på nyheterna. 9/11 minns jag också...men var inte det på eftermiddagen, vid tre eller nåt? Minns att Annika på jobbet sa att hon läste på Aftonbladet att två flygplan flugit in i Twin Towers.

2009-05-06 @ 09:41:51
Postat av: cl

jupp, 11 september var på eftermiddagen, tidzonen i sverige. jag såg det andra planet i direktsändningen som var.

Första planet kraschar i norra tornet 8.46 lokal tid, och andra planet 9.03 i södra tornet.



Christoffer





2009-05-06 @ 11:15:28
Postat av: Linda B

Ingen som minns Palme? Det gör jag.

Skalvet med epicentrum 500 meter från mitt hus behövdes ingen tv eller tidning för... men det var skönt på ett sätt att få reda på att det var ett skalv och inte en bomb.

2009-05-06 @ 13:35:24
Postat av: Cissi

Jo, jag minns Palme också, fast jag var ganska liten då. Såg nyheten på godmorgon Sverige och väckte mamma och pappa och berättade. Pappa trodde inte på mig.

2009-05-06 @ 14:34:43
URL: http://cissimagnesjo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0