Denim Quilt

Jag har samlat på min en hel hög med gammla jeans som jag numera förvarar i min garderob. Under en längre tid har jag haft en idé om att sy antingenen en form av ett lapptäcke eller kuddar av dessa jeansen. Frågan är bara när jag ska hinna göra det?


Kommentarer
Postat av: Linda B

Jag skulle vilja sy lapptäcke (behöver dock inte enbart vara jeans). Gör man det på maskin borde det inte ta så lång tid.Men det finns så otroligt mycket annat som måste göras.

2009-05-18 @ 10:44:36
Postat av: Anna

Jag har tänkt nu i 8 månader att jag ska sy ett lapptäcke till Gustav...

2009-05-18 @ 11:05:24
Postat av: Jeanna

Linda: Nej, jag har med fått för mig att om man gör det på symaskin så behövder projektet inte ta en månad. Men som du säger, alltid någon som kommer ivägen. Antar att man får spara projektet till en regnig sommardag eller något? Fast, när jag bodde i Tennessee så var "Quilting" väldigt stort och var och varannan kvinna pysslade med det, man snappade upp lite idéer då. Var det likadant i Kentucky? (Det var väl där du bodde om jag minns rätt?)

Anna: Vet du hur du vill göra lapptäcket? Ska det vara i möstrat barntyg eller mer åt olika enfärgade hållet? Jag har med haft tankar att sy ett åt Lukas.

2009-05-18 @ 12:54:05
Postat av: Linda B

Jag bodde i North Carolina. Kan inte minnas att det var stort där. Tror jag stiftade bekantskap med dessa täcken via en film. Tre systrar... minns inte namnet på den "Unga flickor" kanske. Men är det inte så eller har jag fått om bakfoten att "quilting" egentligen ska göras för hand?

2009-05-18 @ 15:54:15
Postat av: Malin

Ja det ligger en hel del jobb bakom lapptäcken, men de blir verkligen personliga, ett bra sätt att inte slänga sina favojeans ;)

2009-05-18 @ 16:45:07
Postat av: Jeanna

Linda: NC, aha...varför trodde jag att det var Kentucky tro? Nästa rätt i alla fall. eller nära... ;o) Jo, egentligen så är det "riktiga" quilten för hand tror jag. HM,den filmen vet jag inte vad det är för någon, tror jag inte i alla fall?

Malin: Jag håller med om att de är personliga! :o)

2009-05-18 @ 19:30:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0