Tavlor

Som jag tjatat om föredrar jag unika saker som tex handgjorda möbler och glas (för de är då helt unika och det finns inte exakt två lika dana samt att de är gjorda med känsla). Det samma gäller även konst som man väljer att prya sina väggar med. Vare sig det gäller fotografier eller målningar så gillar jag när de är unika.

Mina absoluta favoritkonsstil i historien är impressionism och konstnären som jag mest beundrar är Monet. Så vackert det är i mina ögon. Jag älskar sättet de är målade på samt färgvalen. Jag äger själv två oljemålningar i impressionistisk stil, målade av en kvinnlig relativt okänd konstär ifrån Stockholm iofs men jag bryr mig inte. Tavlorna är vackra i mina ögon och det är därför jag har dom.

Christoffer är också konstintresserad och han har samlat på sig många oljemålningar under sina utlandsresor. Den senaste han köpte var en dyr tavla han hittade hos "Antik Ola", en svensk vän som har en antikaffär i Amsterdam. Det är en stor tavla som är målad på 1800-talet och föreställer ett naturmotiv och har en tjock guldram som är väldigt vacker.

Förra helgen började Chrisse gå igenom lite av sina saker på magasinet och han visade då mig några oljemålningar han hade som jag tidigare inte hade sett. Den första tavlan jag såg fick mig att smälta! En stor tavla med guldram målad i impressionistisk stil föreställande Europeisk storstad under 1800-talet. Jag vet vem som ska tigga den av honom och ihop med vilka andra tavlor den då kommer att hänga.


Chrisse och jag på besök hos "Antik Ola" i hans antikaffär i Amsterdam.

Kommentarer
Postat av: Cissi

Det ska bli spännande att besöka ert framtida gemensamma hen, när det nu blir ett sånt, och se alla era möbler och tavlor och stilar överhuvudtaget. Här har jag konstaterat att det är just "piffet" som saknas för att göra det hela hemtrevligt. Det är ju det som gör huset personligt. Nu ska jag ju jobba i tre veckor, men sen ska jag försöka piffa lite! :-)

2009-07-19 @ 18:15:02
Postat av: Jeanna

Du Cissi, det tycker jag med ska bli intressant. Han har så mycket saker så jag vet inte vart vi ska göra hän allt. Och så har jag mitt...

2009-07-19 @ 18:28:16
Postat av: Malin

Jag håller med, bilder på ert framtida hem kommer vara mycket intressant :) Har en känsla av att det kommer vara mycket fint!

2009-07-20 @ 01:21:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0