Svenska tjejer

Svenska tjejer bruka klassas som vackra, blonda, korkade och lättfotade. De bilder av oss som sänds ut i världen (vare sig vi vill de eller inte) är att vi alla ser ut och agerar som Victiria Silvstedt ! Att vi dessutom med slingade hår spinger runt aspckade på diverse semesterorter världen över och hånglar med allt som rör sig är knappast till vår egen fördel och breder på bilden av dumma blondiner ännu mer.

Jag har träffat min del en världens tjejer - från världens alla hörn och världens alla kontinenter. Till vår fördel kan jag säga att vi svenskor är bra på språk, säskillt engelska (tyvärr krävs det dock att vi dricker en del innan vi vågar anväda oss av det). Jag håller med om att vi är vackra på det sett att vi bryr oss hur hur vi ser ut och lägger tid på det (men vi är inga tjejer från Indien eller Karibien för de slår man inte i min mening och är väldigt vackra). Vi svenskor lägger också gärna tid och pengar på våra hem i förhållande till tex medelhavsländer. (Där träffas man inte så mycket hemma hos folk utan ses ute i mycket större utsträckning vilket gör att kläder, utseende, accessoarer blir mycket viktigare.) Detta är bara för att nämna några.

Vi svenskor har en hel del fördelar när vi jämför oss med systrar från andra länder, men det finns vissa saker som vi borde ta lärdom av och där jag inte alls gillar vårat beteende. Jag gillar inte med svenskor:
- Att vi är relativt blyga, reserverade och tillbakadragna. Vi har svårt för att öppna oss för nya männiksor, att spontant gå fram till nya människor och det tar långt tid innan vi släpper människor nära in på oss.
- Att vi inte kan ta för oss och säga att vi är bra på något  och att vi ser ner på dom som gör det.
- Avundssjukan! Detta ogillar jag mest hos svenskar överhuvudtaget! Vår totala oförmåga att kunna känna glädje och lycka för någon anna utan att tänka negativa saker. Att vi heller inte ärligt kan säga snälla saker till folk utan håller då hellre tyst än att yttra något och säger vi något är det försvar inblandat.

När jag har skrivit "Vi" i detta inlägget menar jag inte mig och/eller alla i min omgivning. Jag har dragit alla över en kam och inser att det finns svenskor som inte alls är som jag har beskrivit (jag är tex inte det). Jag bara önskade att vi kunde sluta vara så reserverade! Att vi inte behövde en massa sprit i våra kroppar för att våga göra saker! Att vi kunde ställa oss upp och exempelvis säga att "Fan vilken bra sångerska jag är och jag ska satsa på en sångkarriär och nå stjärnorna!" och vi andra systrar hade då gjädjande och instämmande hållt med och skrikit "Go for it girl" utan att se snett. Att vi hade kunnat prova en klänning på stan och kompisar ärligt sagt "Den måste du ha! Gud vad vacker du är i den!" och inte avundsjukt muttrat att "Jo den var väl fin". Att kunna få ett chefsjobb med högre lön och kommentarerna skulle bli "bra jobbat, det är du värd!" och inte negativa kommetaren om lönen, att man kanske inte förtjänar jobbet eller funderingar kring vem man har sugit av för att ha fått det.

Vi svenskor är hemska ibland! I många tillfällen skulle jag till och med vilja påstå! Ibland skäms jag för oss!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0