Roligheter i amerikansk politik

Säga vad man vill om USA, men nog tusan händer det politiska roligheter i det landet som vi inte kommer i närheten av i Sverige. Här är några av mina favoriter som inträffat under sommaren. (Jag hade egntligen planer på att skriva om det i min blogg när de inträffade, men jag fick bara inte tummarna ur.)

-Fyra kinesiksa fångar släpptes från Guantanamo och den brittiska och amerikanske regerinen visste inte vad de skulle göra med dom. I USA kunde de inte släppas in och de kunde inte heller skickas tilbaka till Kina eftersom de där kunde riskera dödsstraff. Problemet löstes genom att regeringen på Bermuda gav dom tillåtelse att komma in i landet och dessa fyra fd fångar har nu fått ett stort hus med pool av den amrerikanska regeringen på Bermuda där de nu bor. Så om man misstänks som terrorist i USA kan man alltså få ett fint hus på en paradisö?
- Den kristna guvenören i South Carolina, Mark Sanford, försvann spårlöst. Enligt uppgifter skulle han vandra på "Appalachian trail", en bergskedja i USA, men hamnade istället hos sin älskarinna i Argentina och ingen visste vart han befann sig under fem dagars tid. När han sedan ertappades med byxorna nere gav han ett tal om Gud och förlåtelse bla, bla,bla och att han skulle bli en bättre människa. Undra ifall tex judarna frågar sig ifall de hade valt fel religion när man som öppet kristen kan göra så, deklarera Guds förlåtesle och göra det samtidigt som man får lova att äta Bacon?
-Bråket mellan Alaskas Guvenör Sarah Palin och David Letternamn. I en av sina program skämtade David Letterman i sin monolog om Sarah Palins och hennes dotter som hade varit på besök i New York (dottern blev gravid när hon var 17 år gammal). Skämtet bestod av "During the seventh inning, her daughter was knocked up". Som resultat blev det ett jädra hysteri från Sarah och hennes anhängare och flera krävde Davids avgång och det var till och med demonstarioner utanför TV-studion. Detta får mig att undra ifall folk inte har bättre för sig än att gå till attack mot någon vars yrke delvis är att skämta om folk! Det hela slutade med att David var tvungen att be Sarah och hennes dotter om ursäkt. För övrigt vill jag säga att jag inte tro ett jädra dugg på Sarah förklaring som hon har givit till varför hon nyligen valde att säga upp sig som Alaskas guvenör.
-Fd vice presidenten Dick Cheneys hade under åtta år en hemlighållen plan för den amerikanska kongressen att lönnmörda terrosirtledare. Jag vet att man som president och vice president måste hålla vissa saker hemligt, men att hålla tyst om planer av lönnmord för de som styr landet? Hm... Dick Cheyney har varit i nyheterna ofta under sin tid som vice president, mycket med hans hälsa, men inget slår hans lilla missöde 2006 då han lyckades av misstag skjuta sin 78-åriga vän under en jakt. Herre Gud säger jag bara!
-Sist men inte minst kan jag inte låta bli att kommentera kriget som uppstått i USA mellan demokrater och republikaner när det gäller Obamas försök att ändra det amerikanska hälsosystemet. Jag vet inte hur väl insatta ni är i det men herre Gud. När man hör republikarnernas kommetarer om Obamas "socialistiska sjukvårdsplan" och blandar i Kanada i det hela blir jag galen! Och att dessutom se republikanernas reklam för hur dåligt det hade blivit med ett socialistiskt hälsosystem undrar jag "Vad fan?"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0