Projekt Wallcottage

Jag har tagit en liten paus i dagens arbete. Jag planerar köra i två timmar till ikväll och sedan tänker jag fortsätta imorgonbitti. Medan jag pausar lägger jag upp lite bilder på de projekt jag i veckan gjorde hemma i Wallcottage. Eftersom jag inte planerar att bo kvar allt för länge i det huset lägger jag inte så mycket pengar på de projekten jag gör där utan jag väntar med att ta fram de stora kanonerna tills den dagen jag tar över mammas hus.

Hollywoodrummet
(Klädkammaren och kontoret)
Tidigare har jag tapetserat och målat om det förra kontoret. Taket var i furu, väggarna var gräsligt gröna och fönstret var brunlaserat. Nu är tak och väggar vita och fönstret vitt lika så. Tyg till nya gardiner har jag nu äntligen också hittat.


Så här blev de nya gardinerna (färgen är lite missvisande på bilden).



1. Så här såg fönstret ut innan det blev vitmålat (ser kanske lite konstigt ut eftersom jag har plockat bort listerna runt fönstret och målat dom vid sidan om).
2. Tyget till de nya gardinerna. Färgen ni ser på den bilden är mer den "rätta" färgen.
3. Lampan som jag köpte i Siaaffären i Lund för 995 kr som jag älskar!
4. Krukorna som i silver som jag köpte för att matcha lampan.
5. Ena väggen pryds av två stora tavlor som jag gjort på Audry Hepburn och James Dean.
6. Över skrivbordet har jag gjort en tavla på Marilyn Monrone.


New Englandrummet
(Gästrummet)
Det mindre sovrummet på övervåningen har jag tidigare använt som gym och "skräprum". Jag har hela tiden tänkt att jag skulle göra om det till ett gästrum men inte fått tummarna ur. Men för snart två veckor sedan skaffade jag en säng (tack för att du körde ner den med lastbilen, Jamie!) och i veckan som gick förvandlade jag rummet till ett gästrum.


Så här blev mitt nya gästrum.


1. Sängen pryds med mina älskade Lexingtonkuddar.
2. Jag hittade krukor som matchade bården på tapeten.
3. New Englandtapeten som pryder rummet.


Hallen
I maj gjorde jag om den lilla hallen på framsidan av huset. Här kommer lite mer bilder på den förvandligen.


Så här såg hallen ut innan. Taket var i furu, listerna och fönstrena brunlaserade och väggarna i en ljus rosaoprikosfärg.


Så här ser hallen ut ny. Lister och fönster är vitmålade, taket vitlaserat och tapetern är cremefärgad med vita och svarta blad. Byrån i hallen älskar jag! Den är en gammal och handgjortd som jag och min fd hittade i en antikaffär. Från början var den brun, men jag stippade den och målade den vit. Spegeln köpte vi i samma antikaffär.

Kommentarer
Postat av: Linda B

Snyggt, Jeanna. Sliter nu med flickornas rum. Det målas vit. Har lagt in ett begagnat parkett golv som ska slipas och lackas (gärna lack med vitt pigment) men det tar sådan tid. Renovera+ tre barn= ingen enkel situation. Tänker att jag få fixa lite färg på väggen med schabloner men det få bli när det blir.

2009-07-17 @ 23:38:38
Postat av: Jeanna

Tack Linda! Att renovera med tre barn låter besvärligt ja! Jag tycker det är ansträngande utan några barn! Lycka till!

Golvet låter som att det kommer att bli jättefint! Schabloner på väggarna lika så!

2009-07-18 @ 00:03:29
Postat av: Hanna S

Va duktig du e! De ser så himla fint ut.. Älskar vitt och ljusa tapeter.. Får ju nästan ta dig till hjälp när vi en gång hittat vårt hus..

2009-07-18 @ 11:25:29
Postat av: Jeanna

Tack Hanna! :o) Jag gillar också ljusa färger som du kanske märker! ;o)

Lycka till med husletandet, jag hoppas ni hittar något snart som ni gillar! Hihi, jag bara hör av dig så kommer jag med mina idéer i högsta hugg! ;o)

2009-07-18 @ 12:58:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0