Ovanliga begravningar

Läste nyss om lite ovanliga sätt när det gäller begravningar som jag inte kan låta bli att samanställa för er. Inget slutar att förvånar mig!

Vill du bli en diamant?
Om någon någonsin har haft en dröm om att bli en diamant finns det nu hjälp att få på den fronten. Det amerikanska företaget LifeGem erbjuder en mycket lyxig, men även ett mycket dyrt sätt att föreviga dig på. De kan helt enkelt pressa ihop dina jordiska rester till en diamant. Aska från både människor och husdjur utsätts för extremt höga temperaturer under mycket stort tryck. Det tar upp till 9 månader, och så er kristallen klar för slipning. Det är bara i USA som detta går att göra och priset ärupp emot 100.000 kr.

På rymdfärd?
Är du ett Starwars- eller ett Star Trek-fan så kan din sista resa bli en tur i rymden. Celestis heter företaget som erbjuder sig att skicka små rymdkapslar med dina jordiska rester i kretslopp runt jorden.
Det finns fyra paket att välja mellan. Tur-retur, i kretslopp runt jorden, i kretslopp runt månen och färd mot yttre rymden. En tur- och returbiljett bara kostar ett par tusen kronor.

Den miljövänliga
Det här är verkligen för de som bryr sig om miljön. I stället för att bli kremerad och därmed släppa ut en massa koldioxid, kan du välja att brytas ner miljövänligt. Detta sker i en stor behållare som mest av allt påminner om en stor tryckkokare. Under högt tryck och hög värme bryts de jordiska resterna ner i lut. Till slut finns bara något kvar som påminner om aska, men är miljövänligt framställt utan att släppa ut koldioxid.

För optimisten
Om du inte har tänkt dig att ge upp hoppet bara för att du är död, kan du låta frysa ner dig efter döden. I en cylinder med flytande nitrogen blir du nerfryst till nästan minus 200 grader. Om vetenskapen en dag kommer på hur de kan tina upp och återuppliva dig, ja då gör de det. Det är nog mest för den inbitna optimisten - och den som har tillräckligt med pengar. Det är nämligen både osäkert om det överhuvudtaget kommer att fungera, och så kostar det en miljon kronor.

Kommentarer
Postat av: Malin

haha, fräckt! Det miljövänliga sättet lät äckligt :P

2009-07-05 @ 23:50:23
Postat av: Jeanna

Jag vet minskäl inte vilket jag hade valt, diamanten eller rymdfärden tror jag. Fast, vem hade velat gå runt med mig som en diamant på fingret?

2009-07-06 @ 10:37:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0