Ljuva frukost

Jag älskar frukost, jag tror nästan att frukost är den måltiden på dygnet som är min favorit. Nu pratar jag inte om en smörgås och en kopp kaffe som man snabbt slänger i sig klockan 05:20 på morgonen medan man är på väg in i duschen (så som jag gjorde då jag hade mitt förra jobb), nej jag menar riktig frukost!

Jag är en människa som vill göra skillnad på vardag och helg var det än gäller och detta inkluderar även frukost. På vardagarna består oftast min frukost av kaffe och smörgås/fralla, men på helgerna vill jag oftast ha mer än så i en form av vardagslyx (speciellt om jag inte är själv på helgen). Då kan jag laga amerikanska pannkakor, frenchtoast, äggröra med bacon, sill och kockt ägg eller så ställer jag mig och bakar scones alt. något annat bröd.

Min absoluta favoritfrukost är hotellfrukostar, nu pratar jag inte och contenital frukost utan riktigt härlig frukostbuffe!I USA brukar man då kunna välja på amerikanska pannkakor, frenchtoast, våfflor och äggröra i alla de olika former i kombination med diverse bröd, flingor och yoghurt. I Brasilien låg det varje morgon en hel uppsjö med färsk frukt på på buffen: Ananas, papaya, mango, melon osv. samt att man kunde välja färskpressade juicer av alla de möjliga exotiska slag. Den Thailändksa frukosten inkluderade också en massa färsk frukt och juice men utöver detta fick man även en massa varierande små varmrätter som smakade gudomligt.

En lång och härlig frukost ihop med någon man älskar är i mitt liv gudomligt.


Dagens frukost för min del består av french toast med lönnsirap och färsk frukt.

Kommentarer
Postat av: pluggisen

shit vad hungrig jag blev nu!

2009-04-25 @ 17:04:21
Postat av: Jeanna

Hihi, du och jag och vår mat och ätande! ;o)

2009-04-25 @ 17:28:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0