Miami Vice

Som ni alla vet lider jag av sömnsårigheter så jag är ofta vaken om nätterna. Sedan jag kom hem från England har jag upptäckt att  6:an sänder avsnitt av Miami Vice sent om nätterna. Herre Jöses, kan man göra annat än att le åt denna serie!

Serien sändes i USA 84-89 och uppmärksammades en hel del (på den tiden) för att den använde sig mycket av musik och visualla effekter. Men det första jag tänker på när jag hör Miami Vice är Don Johnson i en T-shirt och en tunn kavaj med uppkavlade ärmar.

Det mest komiska i det hela är att när man ser tillbaka på 80-talet minns man hur hypad den var! Hihi, kommer ihåg att pappa och hans kollegor gillade serien som bara den. Men jag ska vara ärlig, jag och Jamie tyckte också också om att titta på serien sent om lördagskvällarna!  Nu kan jag mest bara tycka att serien är komisk och allt i den är bara så fult: Kläderna, frisyrerna, inedningen och bilarna. (Ska man ha en 80-tals fest kan jag lova er att ett avsnitt av Miami Vice kan få alla i stämmning samt att det är en utmärkt källa för 80-talsinspiration.) Men jag erkänner: Jag gillar fortfarande ledmotivet!

Jag hittade följande uttalande om serien: "Unlike standard police procedurals, the show drew heavily upon 1980s New Wave culture and music. It is recognized as one of the most influential television series of all time. People Magazine stated that Miami Vice "was the first show to look really new and different since color TV was invented." -Hihi, det ni!

(Filmen som kom ut 2006 tänker jag inte kommetera, den var bara för dålig. Stor besvikelse!)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0